k-master Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 6 годин тому, Фрай сказав: Та ні, вливатиме зайве у кооператив по обумовленій вартості за кВт/год мене здивувало, що навіть сьогодні панелі видали потужність у майже 2.5 кВт А якщо у кооперативі нема споживання то за увесь продаж треба буде платити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня (змінено) Ні, у нормальному кооперативі все інакше, твої гроші (4грн/кВт) будуть лежати на «депозиті» і з них вирахують те, що ти винен кооперативу. Як для мене то нормальний підхід у голови. Згадав свого довбня, той мені закинув, що я хитрожопий бо платив за все наперед за рік. Змінено 19 жовтня користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 1 година тому, Фрай сказав: Ні, у нормальному кооперативі все інакше, твої гроші (4грн/кВт) будуть лежати на «депозиті» і з них вирахують те, що ти винен кооперативу. Як для мене то нормальний підхід у голови. Згадав свого довбня, той мені закинув, що я хитрожопий бо платив за все наперед за рік. Я про те що споживання кооперативу може бути менше ніж продаж, тоді продавець електроенергії виставить рахунок за експорт як за імпорт. На вході кооператива ж нема двунаправленного лічильника. Може коли там один невеликий продавець то ця ситуація неможлива. Але коли з'явиться одна людина котрій дозволять продаж з зарахуванням на баланс то з'являться інші і рано чи пізно стане питання як гарантувати що з кооператива нема експорту за котрий треба платити. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 1 година тому, k-master сказав: Я про те що споживання кооперативу може бути менше ніж продаж, тоді продавець електроенергії виставить рахунок за експорт як за імпорт. На вході кооператива ж нема двунаправленного лічильника. Може коли там один невеликий продавець то ця ситуація неможлива. Але коли з'явиться одна людина котрій дозволять продаж з зарахуванням на баланс то з'являться інші і рано чи пізно стане питання як гарантувати що з кооператива нема експорту за котрий треба платити. Слушне питання, поцікавлюсь. Але СЕС була змонтована для власного комфорту, а не заробітку, те про що домовились просто приємний плюс. Та от на слідуючий рік і наша черга, побачим як воно буде реалізовано. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня Я тут таку штуку задумав до своєї станції, що навіть не знаю з якого боку починати пояснення По-перше, буде розширення сонячного поля з допомогою мікроінверторів, які я купив ще фігзна-коли на німецькому амазоні, бо там якась нереально низька ціна була. Буде отака конструкція в дальньому куті ділянки, де і поле розсіювання септика і де нічого толком рости не може: Більше деталей: Прихований текст Каркас мені нарізали лазером, в тому числі і профільні труби, я приварив п'ятки та косинці і віддав це все на гаряче цинкування. Потім все скручу гвинтами і можна чіпати панелі. Такий підхід дозволяє робити монтаж практично в будь-яку погоду і економить багато часу. На каркасі буде двосторонніх панелей по 650 Вт і 6 односторонніх по 425 Вт, що сумарно дає 6.4 кВт. Це все буде підключено до 3-х мікроінверторів по 2 кВт, кожен з яких має 4 МППТ, тобто кожна панель буде мати свій трекер. З допомогою ручних перемикачів 1-0-2 зроблю селектори фаз для кожного мікроінветора, щоб при можна було розкидати їх в довільному порядку по фазах і хоч всі повісити на одну фазу. Живитися то все буде від GEN порта Деє. А по-друге, я купив ще Віктрон в допомогу і як резерв для мого Деє: І про це детальніше напишу згодом, бо то я таке напридумував, що покищо важко пояснити, зокрема без нормальної схеми 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 16 хвилин тому, volomoto сказав: віддав це все на гаряче цинкування. отвори в заглушках і опорній пластині зробили для цинку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 13 хвилин тому, volomoto сказав: Я тут таку штуку задумав до своєї станції, що навіть не знаю з якого боку починати пояснення Шо за мікроінвертори такі ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 6 хвилин тому, shneider_vova сказав: отвори в заглушках і опорній пластині зробили для цинку? Звичайно, там все згідно вимог. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 10 хвилин тому, yur43 сказав: Шо за мікроінвертори такі ? Deye SUN-M200G4-EU-Q0 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня і просто гарна жінка 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yuriy Lekhush Опубліковано: В п'ятницю в 19:13 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:13 Товариство, підкажіть будь ласка щодо питання заряджання АКБ при підключеному генераторі. Маю 6квт Deye, 5,3 кВт АКБ, також є інверторний генератор номінальною потужністю 1,8 кВт (hecht.ua/invertorniy-odnofazniy-generator-hecht-ig-2201/) без ATS, лише ручний запуск. Отже, чи можна підключати такий генератор до Deye в gen port з метою зарядки АКБ.? Чи можна під час зарядки продовжувати живлення будинку, якщо загальне споживання під час блекаутів у мене становить до 400вт/год? Як бути, коли працює генератор, заряджається АКБ і в мережі з'явилось живлення 220? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: В п'ятницю в 19:20 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:20 5 хвилин тому, Yuriy Lekhush сказав: Товариство, підкажіть будь ласка щодо питання заряджання АКБ при підключеному генераторі. Маю 6квт Deye, 5,3 кВт АКБ, також є інверторний генератор номінальною потужністю 1,8 кВт (hecht.ua/invertorniy-odnofazniy-generator-hecht-ig-2201/) без ATS, лише ручний запуск. Отже, чи можна підключати такий генератор до Deye в gen port з метою зарядки АКБ.? Чи можна під час зарядки продовжувати живлення будинку, якщо загальне споживання під час блекаутів у мене становить до 400вт/год? Як бути, коли працює генератор, заряджається АКБ і в мережі з'явилось живлення 220? Можна. При появі гріду - брати з гени перестане, не забудьте заглушити його потім 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В п'ятницю в 19:48 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:48 32 хвилини тому, Yuriy Lekhush сказав: Чи можна під час зарядки продовжувати живлення будинку, якщо загальне споживання під час блекаутів у мене становить до 400вт/год? Там трохи не так, правільніше - чи можна під час живлення будинку від генератора заряджати акумулятор бо акумулятор заряджається залишками від того що залишилось від генератопа. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ku7878 Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому Доброго дня! Інвертор deya 6 kw + 2 pilontec 5000. Працював рік з одним та ще один з двома. Питання знайшов в інеті, тільки без рішення. У мене усе один в один., може тут хтось допоможе!? (Мой инвертор DEYE внезапно перестал использовать аккумулятор, он его ни заряжает, ни разряжает. Работал нормально 2 месяца. Настройки не менялись. Нет никаких тревог ни на аккумуляторе, ни на инверторе. Перезагрузка инвертора (полное отключение системы и повторное включение) заставляет все работать какое-то время, 30 минут-1 час, после чего он игнорирует аккумулятор. Он все еще может его обнаруживать (или делать вид), так как может показывать SoC. Включение и выключение аккумулятора ничего не исправляет. Прерывание связи между аккумулятором и инвертором и ее восстановление ничего не исправляет. Похоже на какой-то программный баг?! Есть какие-нибудь советы?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 9 хвилин тому, ku7878 сказав: Питання знайшов в інеті Ну хоча б сформулювали це питання українською.... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 17 минут назад, ku7878 сказал: Похоже на какой-то программный баг?! Есть какие-нибудь советы?) Ну если батареи подключены правильно, и перезагрузка не помогает, как и ютуб, то ищите специалистов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому Я так наклацал как то на дейе12 КВ в самом начале. Сбросил все настройки на заводские и настроил еще раз 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Яка є альтернатива інвертору Deye? Must або TTN будуть набагато гірші? Якщо так, то чим? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 27 минут назад, XL.pro сказал: Яка є альтернатива інвертору Deye? В цілому лишень одна - віктрон. І то з обмовками. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 15 хвилин тому, Vikctor сказав: В цілому лишень одна - віктрон. І то з обмовками. Які обмовки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 39 хвилин тому, XL.pro сказав: Які обмовки? Найголовніші - бюджетні. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 23 хвилини тому, МакДо сказав: Найголовніші - бюджетні. Недоліки які? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 час назад, XL.pro сказал: Які обмовки? Якщо деє це комбайн все в одному, то віктрон це конструктор, де все купується окремо. Але головне це відсутність пропозиції одного апарату для 3-фазних мереж від віктрону. Тобто при такий потребі доведеться купувати три окремі однофазні пристрої. Це не тільки дорожче, але й потребує відповідного місця в котельні чи де там заплановано їх встановлювати. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Только что, XL.pro сказал: Недоліки які? Немає вагомих недоліків ані в деє ані в віктрона. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 6 минут назад, XL.pro сказал: Недоліки які? Вы бы лучше задачу описали, а так, Виктор верно говорит, по факту дороже выходит и если нужно получить все что в одном ящике у дея то у виктрона это набор ящиков Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз