Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

13 минут назад, DimaF сказал:

))

Умников тогда бы развелось, закачать по ночному тарифу, и продать по ЗТ - Эльдорадо!))

Пока не придёт Ринат Леонидович ДТЭК и не оштрафует "на всі гроші" 🤧

Змінено користувачем 90BCO
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

48 хвилин тому, 90BCO сказав:image.png.6544bf15d8e8e6456779c0f32ff7be7c.png

1. При ЗТ існує взаємозалік в межах місяця, оплата по більшому показнику, це позбавляє сенсу таку "махінацію". Але гіпотетично можна зарядити батареї наприклад в лютому, коли генерація була дефіцитною, і розрядити в березні, коли профіцит генерації. Ахметову тільки не розказуйте.

2. Енергокомпаніям вигідна генерація в мережу тоді коли немає сонця, а невигідна коли сонце є. Теж не розказуйте.

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 години тому, 90BCO сказав:

Тут Вам дудкі 🥳

image.png.6544bf15d8e8e6456779c0f32ff7be7c.png

ШІ як завжди. І там написано «коли ЗТ перестане існувати». Після ЗТ футурологи передбачають нові правила до побутових СЕС - РДН. Зараз мені пофіг коли продавати 

Змінено користувачем МакДо
  • Лайк 3
Посилання на коментар

2 години тому, 90BCO сказав:

Тут Вам дудкі 🥳

Вже ні, бо останні зміни в законодавстві дозволяють продавати енергію сонця будь-коли у визначених проміжках. 

З 1 квітня по 31 жовтня – це з 4:00 по 23:00.

З 1 листопада по 31 березня – з 6:00 по 21:00.

В цих часових періодах можна продавати сонячну енергію в тому числі з акумуляторів в межах виділеної для домогосподаврства потужності для експорту енергії в мережу.

zakon.rada.gov.ua/laws/show/4777-20#Text

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, volomoto сказал:

Вже ні, бо останні зміни в законодавстві дозволяють продавати енергію сонця будь-коли у визначених проміжках. 

З 1 квітня по 31 жовтня – це з 4:00 по 23:00.

З 1 листопада по 31 березня – з 6:00 по 21:00.

В цих часових періодах можна продавати сонячну енергію в тому числі з акумуляторів в межах виділеної для домогосподаврства потужності для експорту енергії в мережу.

zakon.rada.gov.ua/laws/show/4777-20#Text

Ну, тобто, ядерка знов відкладується...

Посилання на коментар

10.04.2026 в 10:15, yurriy сказав:

Хто користується SolarAssistant - з'явилось оновлення для Deye.

Я щось не бачив нічого нового. В мене 2026-03-24 Beta

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, volomoto сказал:

Я щось не бачив нічого нового. В мене 2026-03-24 Beta

Власне, з очевидного - на правій панелі дашборду додався прогноз виробітку:

image.png.fa4b551c685f554ce4841a102d7cd0e8.png

Можливо в бета-версії він вже був. Ну і це вже stable, не betа.

Змінено користувачем yurriy
Посилання на коментар

2 години тому, yurriy сказав:

Можливо в бета-версії він вже був. Ну і це вже stable, не betа.

Так, в бета він був і вже ніби як давненько.

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 хвилин тому, XL.pro сказав:

Шановні гуру!

Для інвертора на 6 кВт потрібно встановлювати акб від 15 кВт/год? 

притягнуто "за вуха"

залежить від BMS в батереї, від коммунікації її з інвертором, від режимів користування тощо.
наприклад, якщо режим споживання 0,5- 1,5 кВт та ліміт розряджання 20% то 5кВт*г  прекрасно і щасливо буде працювати

• Лайк 2
Посилання на коментар

4 хвилини тому, vbb сказав:

притягнуто "за вуха"

залежить від BMS в батереї, від коммунікації її з інвертором, від режимів користування тощо.
наприклад, якщо режим споживання 0,5- 1,5 кВт та ліміт розряджання 20% то 5кВт*г  прекрасно і щасливо буде працювати

Де можна подивитися/почитати про "правильний" підбір інвертора, акб, сонячних панелей?

Посилання на коментар

1 хвилину тому, XL.pro сказав:

Де можна подивитися/почитати про "правильний" підбір інвертора, акб, сонячних панелей?

та тут в темах про СЕС було багато разів - щось накшалт "хочу СЕС" або "який інвертор"... полупайте верхні 5-6 топіків в цьому розділі

Посилання на коментар

10 хвилин тому, vbb сказав:

та тут в темах про СЕС було багато разів - щось накшалт "хочу СЕС" або "який інвертор"... полупайте верхні 5-6 топіків в цьому розділі

Щоб прочитати 5-6 топіків і розібратись потрібно не один день (особливо при наявності протилежних думок). Наприклад, на відео вище Сергій Ручко - член правління Асоціації сонячної енергетики України та голова комітету дСЕС. Ви його думку назвали "притягнуто "за вуха"". От і розберись хто і де пише/говорить правильно

Посилання на коментар

26 минут назад, XL.pro сказал:

Я вроде дилетант в этом вопросе, но как мощность инвертора связана с емкостью АКБ!?

Посилання на коментар

37 хвилин тому, XL.pro сказав:

Сергій Ручко - член правління Асоціації сонячної енергетики України та голова комітету дСЕС

734029812_.thumb.png.5db5e00e6297342e19bac2bb2849d3bd.png

П.С. Це громадська організація. Можете створити свою і так само підписуватись.

Змінено користувачем beavis
Посилання на коментар

19 хвилин тому, DimaF сказав:

Я вроде дилетант в этом вопросе, но как мощность инвертора связана с емкостью АКБ!?

24 хвилини тому, XL.pro сказав:

Щоб прочитати 5-6 топіків і розібратись потрібно не один день (особливо при наявності протилежних думок). Наприклад, на відео вище Сергій Ручко - член правління Асоціації сонячної енергетики України та голова комітету дСЕС. Ви його думку назвали "притягнуто "за вуха"". От і розберись хто і де пише/говорить правильно

щоб 2 рази не вставати )

там у відео акцентується увага на те що 6 кВт інвертор в режимі максимальної потужності (6кВт) буде тягнути з батареї струм який скажімо "неоптимальний" для батареї невеликої ємністі за якого кількість гарантованих циклів батареї значно зменшується.
про таке я й кажу - "притягнули за вуха" - взяти о"негармонійні" обставини на базі яких зробити висновок.

• Лайк 1
Посилання на коментар

59 хвилин тому, XL.pro сказав:

"правильний" підбір інвертора, акб, сонячних панелей

1. маєте порахувати ваше споживання - усереднене та пікове (максимальне) або те що вкрай необхідне плануєте живити - з цього буде зрозуміло мінімум інвертора

2. як довго розраховуєте живитися з батарей на усередненій потужності споживання - це буде мінімальна ємність вашої батареї

3. взимку похмурий день маєте грубо 5% з вашого масиву сонячних панелів впродовж 4 годин... тут або сбільшувати поле - яке тягне за собо. збільшення інвертора або ємність батарей щоб дожити до наступного відносно сонячного дня. Або підзарядитися генератором.

якось так - для початку. далі вже деталізація )

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, XL.pro сказав:

Сергій Ручко - член правління Асоціації сонячної енергетики України та голова комітету дСЕС. Ви його думку назвали "притягнуто "за вуха"". От і розберись хто і де пише/говорить правильно

Тут потрібно не "думки" а розрахунки в прив'язці до умов використання

знаєте, коли я чую/читаю що каже президент України або президент Трамп, не кажучі вже про рашку, то там навіть такого визначення буде замало....

Змінено користувачем vbb
Посилання на коментар

26 хвилин тому, vbb сказав:

1. маєте порахувати ваше споживання - усереднене та пікове (максимальне) або те що вкрай необхідне плануєте живити - з цього буде зрозуміло мінімум інвертора

2. як довго розраховуєте живитися з батарей на усередненій потужності споживання - це буде мінімальна ємність вашої батареї

3. взимку похмурий день маєте грубо 5% з вашого масиву сонячних панелів впродовж 4 годин... тут або сбільшувати поле - яке тягне за собо. збільшення інвертора або ємність батарей щоб дожити до наступного відносно сонячного дня. Або підзарядитися генератором.

якось так - для початку. далі вже деталізація )

Взимку 5% - навіть від нових типів сонячних панелей? 

Сонячні панелі - це про комфорт, економію, зелений тариф? В якому випадку їх доцільно встановлювати?

Змінено користувачем XL.pro
Посилання на коментар

2 хвилини тому, XL.pro сказав:

Взимку 5% - навіть від нових типів сонячних панелей? 

так... ну якщо я скажу 7% - на нових панелях, буде не так сумно ? ))))
ну я ж кажу що грубо - в когось буває 10% за добре підібраного обладнання, а в когось  0%-1% чисто на ХХ самого інвертора... 

Посилання на коментар

1 час назад, vbb сказал:

там у відео акцентується увага на те що 6 кВт інвертор в режимі максимальної потужності (6кВт) буде тягнути з батареї струм який скажімо "неоптимальний" для батареї невеликої ємністі за якого кількість гарантованих циклів батареї значно зменшується.
про таке я й кажу - "притягнули за вуха" - взяти о"негармонійні" обставини на базі яких зробити висновок.

А как насчет инвертора 12 квт, и батарейки в 5 !?)

Посилання на коментар

2 хвилини тому, DimaF сказав:

А как насчет инвертора 12 квт, и батарейки в 5 !?)

ну так порах'уйте - візміть ваше споживання розділіть на 48 та зазирніть у даташит вашої батарейки - скільки циклів з таким струмом виробник пропонує . чи взагалі не рекомендує такого струму розряду.

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 минут назад, vbb сказал:

ну так порах'уйте - візміть ваше споживання розділіть на 48 та зазирніть у даташит вашої батарейки - скільки циклів з таким струмом виробник пропонує . чи взагалі не рекомендує такого струму розряду.

Ви якусь хрень несете))

У меня когда нет магистрального электричества, я не включаю обогрев садовых дорожек, это просто здравый смысл....

Змінено користувачем DimaF
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...