Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Монтаж інверторів Victron

Homeowner

Рекомендовані повідомлення

В 11.02.2026 в 00:42, vovarpd сказал:

Дешево і класно.

для мене було відкриттям що дефолтний андроід можна *штатно* прошити прямо з інтерфейса в три кліка, з дремучої версії, іншим лоадером, дивно що інші вендори не пропонують такого. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

хтось має інформацію або знає де повивчати принципову різницю у віктрона між "звичайними" 100-250 МППТ та викосоковольтними RS 450?
Мені треба 400 поле приєднати, і або ділити на 2 стрінга і ставити 2 штуки 250х або не чіпати і купити 450й.
Я розумію що система НЧ без високовольтної шини і мабуть тому дефолтні МППТ в них теж "низковольтні", тому питання які наслідкі від використиння 450, мабуть є просадка ККД? Яка? Якісь обмеження по ESS є? 

по ціні виходить то на то, 800Е vs 2*400E, тобто вибір впирається вже в фічі/нюанси

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

1 година тому, standov сказав:

для мене було відкриттям що дефолтний андроід можна *штатно* прошити прямо з інтерфейса в три кліка, з дремучої версії, іншим лоадером, дивно що інші вендори не пропонують такого. 

Тобто не пропонують? В свій час награвся прошивками на старому Xiaomi. Закинув прошивку, зайшов з завантажувач, очистив та інсталював нову прошивку. Не знаю як зараз, немає на це часу і необхідності, але ще декілька років тому будь який девайс на андроїд можна було прошивати хоть раз на день. Змінювати/налаштовувати ядра, змінювати завантажувач, та й в цілому робити що забажаєш.

Посилання на коментар

28 минут назад, TaurosRMK сказал:

Тобто не пропонують? В свій час награвся прошивками на старому Xiaomi. Закинув прошивку, зайшов з завантажувач, очистив та інсталював нову прошивку. Не знаю як зараз, немає на це часу і необхідності, але ще декілька років тому будь який девайс на андроїд можна було прошивати хоть раз на день. Змінювати/налаштовувати ядра, змінювати завантажувач, та й в цілому робити що забажаєш.

ви не поняли, тут ви берете планшет, робите кнопочкой заводські налаштування і потім на андроідному велкам-скріні 7 раз тапаєте, скануєте куюар камерою і все, воно само все робить. Ніхто нікуди нічого не закидує і тп, я про існування такого не знав.
Я так розумію це не бутлоадер все-ж а кіоск-мод куди можна штатно залити відповідну апу, але чогось наприклад HA такого не пропонує (або я про таке не чув)

• Конфуз 1
Посилання на коментар

20 годин тому, TaurosRMK сказав:

Тут ось так. Все досить просто. Видно що зроблено не для гіків, а для простого власника умовного кемперу :)

Той самсунг що вище фото, якийсь tab4 але там була взагалі  lineage os 11 а не заводська прошивка. Трошки було нюансів з погасанням екрану після завантаження і неможливості його розбудити (так розумію баг lineage os судячи з підказок gpt) але якось ніби поборолось. І загалом стабільно відображає віктронівський додаток цілодобово. Не засинає, ну це там конфігурується якщо потримати 5 секунд нижній лівий кут.

• Лайк 1
Посилання на коментар

22 години тому, standov сказав:

по ціні виходить то на то, 800Е vs 2*400E, тобто вибір впирається вже в фічі/нюанси

з сонцем справ немав, але як мінімум ті що не RS то не шумлять ) Там пасивне охолодження без всяких вентиляторів, комусь це важливо.

Посилання на коментар

17.02.2026 в 13:07, vovarpd сказав:

Тут ось так. Все досить просто. Видно що зроблено не для гіків, а для простого власника умовного кемперу :)

Той самсунг що вище фото, якийсь tab4 але там була взагалі  lineage os 11 а не заводська прошивка. Трошки було нюансів з погасанням екрану після завантаження і неможливості його розбудити (так розумію баг lineage os судячи з підказок gpt) але якось ніби поборолось. І загалом стабільно відображає віктронівський додаток цілодобово. Не засинає, ну це там конфігурується якщо потримати 5 секунд нижній лівий кут.

Спробував на H96 Max з Android 13.
Якось погано додаток працює (не бачить локальний інвертор Victron), хоча Victron завжди присутній в переліку Bluetooth пристроїв та відповідно paired.

Хоча в досить неновому телефоні з Android 9 або 10 все має досить непоганий вигляд та й досить стабільно працює.

Загалом останнім часом кілька інверторів Victron в різних місцях частіше почали втрачати зв'язок з VRM. Припускаю, розробник почав частіше оновлювати ПЗ й не встигає протестувати деякі окремі моменти.

Змінено користувачем Mr. D
Посилання на коментар

28 хвилин тому, Mr. D сказав:

Якось погано додаток працює (не бачить локальний інвертор Victron), хоча Victron завжди присутній в переліку Bluetooth пристроїв та відповідно paired.

А до чого там блютуз якщо воно по Wifi? Може точка доступу вимкнена на gx?

Посилання на коментар

В бета версії вже є інтеграція електромобіля в екосистему Victron.
Треба мати їхній чарджер. Будуть дані по заряду на дашборді, і інтеграція з Dynamic ESS. Щоб не заряжати зайвий раз з мережі якщо є багато сонця наприклад (по прогнозу).
Попробував на своїй електрошкоді, наче працює, але так як немаю їхньої зарядки то далі затестити не вийшло :)

З поганого. Це поки бета то безплатно, а як піде в продакшен то хочуть 60 євро в рік :)

image.thumb.png.f8ca6d5ae18bf243a2f2a7620dad09fa.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

16.02.2026 в 15:07, standov сказав:

різницю у віктрона між "звичайними" 100-250 МППТ та викосоковольтними RS 450

Їх "звичайні" MTTP можуть бути як з VE.Direct, так і з VE.Can інтерфейсами – тобто їх теж можна багато набрати в ланцюжок, як і RS версію. Із принципового бачу лише те що RS має гальванічну розвʼязку входа та вихода.

Змінено користувачем smotesko
  • Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, smotesko сказал:

лише те що RS має гальванічну розвʼязку входа та вихода

що в цілому мабуть логічно, бо НЕ-RS інвертори мають свою розв'язку на трансформаторі, а РС високочастотні мабуть не мають (але це не точно).
Але станом на зараз виявилося що  RS 450 мені по потужності не підходить тож питання вже і не актуальне

Посилання на коментар

В 16.02.2026 в 16:20, standov сказал:

але чогось наприклад HA такого не пропонує (або я про таке не чув)

Там фулли киоск или как то так есть, для планшетов и тд

Посилання на коментар

8 часов назад, mib сказал:

Там фулли киоск или как то так есть, для планшетов и тд

Ну і воно оста ставиться на скинутий планшет по кюару? Мабуть поопустив.

У OH наприклад там апа просто моде бути ноумланчером, це трршки не то, сам планшет в кіос не переводиться і окрім того що кучу зайвого софта + усілякі шторки і можливість випадково або спеціально повернутися в дефолтний лончер. Тут типу фулл-кіоск штатний, я такого раніше не бачив в апах

• Лайк 1
Посилання на коментар

20.02.2026 в 12:37, vovarpd сказав:

А до чого там блютуз якщо воно по Wifi? Може точка доступу вимкнена на gx?

Є Android додаток VictronConnect. В цьому додатку є дві закладки - 1) Local; та 2) VRM.
В закладці VRM є всі інвертори, які додано до одного акаунта в VRM.
В закладці Local є інвертор, який під'єднано до однієї й тієї ж мережі (скажімо так, це не єдина Wi-Fi мережа, але пристрої мають одну IP мережу (subnet), й це не VPN або щось подібне).

Можливо, Ви праві, що те, що інвертор видно через Bluetooth це не впливає на присутність інвертора в закладці Local в додатку. Але чомусь один Android пристрій показує інвертор в цій закладці, а інший швиденько показує, а потім прибирає. Було припущення, що це якось пов'язано з тим, що одному Android пристрою вдається ідентифікувати інвертор через Bluetooth, щоб додати той інвертор в закладку Local.

Й коли інвертор в закладці Local, то можливо подивитися ту саму узагальнену картинку-схему з відповідними поточними показаннями, але чомусь H96 Max не показує інвертор, який знаходиться в одній й ті й же мережі, в закладці Local (інвертори в закладці VRM присутні, тобто під'єднання до мережі активне).

Посилання на коментар

22.02.2026 в 00:32, Mr. D сказав:

Є Android додаток VictronConnect. В цьому додатку є дві закладки - 1) Local; та 2) VRM.
В закладці VRM є всі інвертори, які додано до одного акаунта в VRM.
В закладці Local є інвертор, який під'єднано до однієї й тієї ж мережі (скажімо так, це не єдина Wi-Fi мережа, але пристрої мають одну IP мережу (subnet), й це не VPN або щось подібне).

Можливо, Ви праві, що те, що інвертор видно через Bluetooth це не впливає на присутність інвертора в закладці Local в додатку. Але чомусь один Android пристрій показує інвертор в цій закладці, а інший швиденько показує, а потім прибирає. Було припущення, що це якось пов'язано з тим, що одному Android пристрою вдається ідентифікувати інвертор через Bluetooth, щоб додати той інвертор в закладку Local.

Й коли інвертор в закладці Local, то можливо подивитися ту саму узагальнену картинку-схему з відповідними поточними показаннями, але чомусь H96 Max не показує інвертор, який знаходиться в одній й ті й же мережі, в закладці Local (інвертори в закладці VRM присутні, тобто під'єднання до мережі активне).

Мова була ніби про зв'язок планшета в ролі екрана для консолі. Я щось у відео ніби лише wifi бачив. 

Посилання на коментар

Сьогодні оновився VictronConnect. 

Крім того що додали повну статистику з VRM, мене особисто порадував анонс інтеграції з android auto.

Побіг попробувати. Но нажаль в зоні дії реб, не зміг зконектити телефон до машини. Завтра попробую глянути що там зробили.

www.victronenergy.com/blog/2026/02/23/victronconnect-app-v6-30

Змінено користувачем vovarpd
Посилання на коментар

1 година тому, vovarpd сказав:

Мова була ніби про зв'язок планшета в ролі екрана для консолі. Я щось у відео ніби лише wifi бачив. 

На мою думку, Android планшет принципово не відрізняється від Android телефона або, наприклад, Android IPTV приймача, до якого під'єднується зовнішній дисплей. Можливо, є якісь додаткові обмеження режиму роботи Android (наприклад, VictronConnect якийсь умовний tablet mode, desktop mode й т.д. підтримує, а інші режими ні).

Посилання на коментар

9 годин тому, vovarpd сказав:

Сьогодні оновився VictronConnect. 

Деєводи посприяли. :) 

Справа в тому, що цей застосунок не давав виставити в налаштуваннях смартшунта більше 1000Аг ємності АКБ. З андроїда все працювало. Тому довелось про те рапортувати і вони здійснили свою обіцянку то пофіксити :) 

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, МакДо сказав:

Деєводи посприяли. :) 

Справа в тому, що цей застосунок не давав виставити в налаштуваннях смартшунта більше 1000Аг ємності АКБ. З андроїда все працювало. Тому довелось про те рапортувати і вони здійснили свою обіцянку то пофіксити :) 

А про android auto їм рапортували ще 19 році що було б гарно таке мати і от в 26 реліз )))

Посилання на коментар

З андроїдом щось пішло не так :(
Наскільки можу здогадуватися з повідомлення - то девайси мають бути в самій машині і доступні по блютузу. Ну я розумію що в кемперах , яхтах і автобусах десь так і буває, але мені треба ремоут )))

В самому додатку на телефоні все працює.. всі дані є.

image.png.43966cd5b1cf38f858fd286cb34050ca.png

• Хаха 1
Посилання на коментар

48 хвилин тому, vovarpd сказав:

З андроїдом щось пішло не так :(
Наскільки можу здогадуватися з повідомлення - то девайси мають бути в самій машині і доступні по блютузу. Ну я розумію що в кемперах , яхтах і автобусах десь так і буває, але мені треба ремоут )))

Ви ж казали Bluetooth ні до чого. )

A remote - це VRM. )

Посилання на коментар

25 хвилин тому, Mr. D сказав:

Ви ж казали Bluetooth ні до чого. )

A remote - це VRM. )

Я казав про планшет в ролі монітора для консолі. Там зовсім інший додаток gx display, то до цього victronconnect немає ніякого стосунку.

Дані з VRM вже інтегровані у victronconnect в цьому релізі.

Посилання на коментар

9 годин тому, vovarpd сказав:

Я казав про планшет в ролі монітора для консолі. Там зовсім інший додаток gx display, то до цього victronconnect немає ніякого стосунку.

Дані з VRM вже інтегровані у victronconnect в цьому релізі.

Є деякий розробник Victron Energy BV в Google Play store.

Victron Energy BV має три Android додатка - 1) VRM (Victron Energy); 2) VictronConnect та 3) Victron Toolkit.

Я думаю, те, що Ви називаєте "GX Display" - це фактично частина додатка VictronConnect, який має можливість використати Bluetooth Android пристрою, на якому встановлений.

Або є ще якісь додатки?

Посилання на коментар

3 години тому, Mr. D сказав:

Є деякий розробник Victron Energy BV в Google Play store.

Victron Energy BV має три Android додатка - 1) VRM (Victron Energy); 2) VictronConnect та 3) Victron Toolkit.

Я думаю, те, що Ви називаєте "GX Display" - це фактично частина додатка VictronConnect, який має можливість використати Bluetooth Android пристрою, на якому встановлений.

Або є ще якісь додатки?

Є ще. Працює в  Kiosk mode.

Документація. Власне про це і була мова у відео де планшет юзається суто для консолі.

www.victronenergy.com/upload/documents/Android_GX_WiFi_Display/193751-Android_GX_Wifi_Display-pdf-en.pdf

Посилання на коментар

З android auto справи кепські. А я вже розкатав губу ))
Ось офіційна відповідь Віктрона мені на фейсбуці:

Цитата

The Android Auto app is intended to work with local products for monitoring vehicle-installed systems but not remote installations via VRM. It uses Bluetooth to gather data via the Instant Readout feature on our Smart products

Короче кажучи то для кемперів. Тобто тільки ті девайси які мають блютуз і по суті їздять зі мною в машині )))) В мене таких девайсів нема. Може дані з VRM колись потім допиляють.

Не дуже то і хотілось )))

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...