Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Монтаж інверторів Victron

Homeowner

Рекомендовані повідомлення

5 хвилин тому, standov сказав:

це все прекрасно але для моєї то не працює, з літа 2025. Це факт нажаль, тому не розглядаючи екзотичні варінати типу як заміну ГУ на новіше покоління в неме варіант лише OBD

Може і так, бачу що тільки ariya і leaf підтримуються серед нісанів.

image.thumb.png.b9f3206f60af145a00c4cd40fca6ecb6.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, vovarpd сказал:

Може і так

це факт, я то точно знаю, ніссан вимкнули 19й рік машини від системи, сама машина долбить дані в пустоту, воркераунду нажаль нема, єдиний реалістичний варіант то obd

Посилання на коментар

3 часа назад, vovarpd сказал:

Це я писав що таке буває коли підключаю взагалі без батареї для налаштувань. Це через конденсатори в тому інверторі яким мій 16А автомат замалий.
Хоча з аналогічним кватро 24/3000 чи мультігрід 24/3000 чи навіть 48/5000 я такого не замічав.  Є там якийсь невідомий нюанс в тому 48/3000 :)

Ну і з підключеною батареєю ще ніразу не вибивав автомати, а вже їх трохи поставив.  Тому незнаю що і підказати.

Скиньте сюди файл з remote veconfigure (VRM/Device List/Remote Veconfigure/Download) подивлюсь.
І яка версія прошивки? (Device List/Firmware Update і там буде номер)

А вхідний автомат той що вибиває який? Може він вже старий і нікудишній? )  Що якщо його замінити на новий?

Дуже не сваріть, тільки почав навчатись)

скрин1.jpeg

скрин2.jpeg

WhatsApp Image 2026-04-29 at 19.13.16 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-04-29 at 19.13.16 (2).jpeg

WhatsApp Image 2026-04-29 at 19.13.16.jpeg

Посилання на коментар

Короче для вагена все працює через API від abetterrouteplanner :)
Нажаль шкода не віддає range, тому прийшлось калькулювати і воно трохи наразі бреше з тим що показує машина.  
Але SOC і target soc (який налаштований в машині) чотко каже.
Через OBD напряму буде точніше.

image.thumb.png.ef7fcc85b14c1db517e4c327c206c389.png
image.thumb.png.30204eecfa5ef254ab9f1d765177e208.png

Змінено користувачем vovarpd
Посилання на коментар

6 хвилин тому, LAT сказав:

А ОБД адаптер не вимикається, коли авто зачинене? У мене вимикає і даних на шині немає. 

в мене наразі платна версія abrp і там інтеграція з enode по lte.

Скоро стане безплатна, то подивлюсь як буде з простим обд. Підозрюю що без телефона поряд ніяк

Треба то мудре WiCan pro з wifi, воно якось з тими вимиканнями бореться. Але різні машини себе по різному ведуть. То треба досліджувати з конкретним авто.

Посилання на коментар

21 минуту назад, LAT сказал:

А ОБД адаптер не вимикається, коли авто зачинене? У мене вимикає і даних на шині немає. 

в мене наче не але явно в якомусь обмеженому варіанті працює, але наче як кажуть що при підключенні до зарядки SOC має віддавати, але це не точно

Посилання на коментар

33 хвилини тому, standov сказав:

в мене наче не але явно в якомусь обмеженому варіанті працює, але наче як кажуть що при підключенні до зарядки SOC має віддавати, але це не точно

Сонечко, десь може пропасти. Зарядку вимкне. 
Краще ніж нічого, але я собі планую просто регулювання струму заряду, коли є достатньо сонця\бат. Без питань, що там по СОК. 

Посилання на коментар

Доречі побічний ефект якщо юзати abrp з enode, то маємо ще й по суті такий собі  gps трекер. Апі віддає координати автомобіля.

Посилання на коментар

17 часов назад, vovarpd сказал:

Це я писав що таке буває коли підключаю взагалі без батареї для налаштувань. Це через конденсатори в тому інверторі яким мій 16А автомат замалий.
Хоча з аналогічним кватро 24/3000 чи мультігрід 24/3000 чи навіть 48/5000 я такого не замічав.  Є там якийсь невідомий нюанс в тому 48/3000 :)

Ну і з підключеною батареєю ще ніразу не вибивав автомати, а вже їх трохи поставив.  Тому незнаю що і підказати.

Скиньте сюди файл з remote veconfigure (VRM/Device List/Remote Veconfigure/Download) подивлюсь.
І яка версія прошивки? (Device List/Firmware Update і там буде номер)

А вхідний автомат той що вибиває який? Може він вже старий і нікудишній? )  Що якщо його замінити на новий?

Вибачаюсь, тільки зараз зміг завантажити файли і оновити прошивку.

c0619abaaf19_c0619abaaf19_inst_ttyS3_Interfaces_Mk2_Tunnel.rvsc c0619abaaf19_inst_ttyS3_Interfaces_Mk2_Tunnel.rvms

Посилання на коментар

У вас остання модифікація 2699 того мультіплюса з switchable AC Out2, тобто цей вихід може керуватися програмно. В мене вибивав автомат без батареї на попередній модифікацї 2629.  

2699 MultiPlus-II 48/3000/35-32 (ACOut2 switchable etc) (+EasySolar)

Загалом все виглядає майже стандартно, прошивка остання 558.

А що якщо прошити 16А в прошивці (зараз прошито 32А, але дозволено перевизначення по remote)? Чи який у вас вхідний автомат?

Можливо ще якийсь нюанс з ground relay. Воно по замовчуванню включено його і нетреба вимикати. Воно при роботі з інвертора замикає один вихід на землю. При роботі від мережі розмикається. 

Так то все виглядає максимально стандартно і при наявності мережі в звичайній розетці з заземленням проблем бути б не повинно.

Я недавно такий візок робив але з multiplus 24/1200 - то спеціально навіть пробував вилку в розетку тикати будь яким боком (настройки десь такі самі як і у вас крім акума) - якихось видимих змін не побачив (можливо вони десь можуть вилізти але принаймні все працює і автомати ніякі не вибивало)
image.thumb.png.15af1288650834c1e5790f5233fabd06.png

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

12 часов назад, LAT сказал:

Сонечко, десь може пропасти. Зарядку вимкне. 
Краще ніж нічого, але я собі планую просто регулювання струму заряду, коли є достатньо сонця\бат. Без питань, що там по СОК. 

1. Вам не треба мати SOC в поточний момент, ввм достатньо мати SOC в останній момент коли воно або падало або збільшувалося

2. Автозарядка не має вимикатися коли сонечко заходить за хмарку, воно має продовжувати заряджати мінімальним сьрумом від гріда, ну або втмикатися з великим гістерезісом. Бо моя напртклад, якщо часто вкл/вико то падає в аварію по "перегріву зарядного"

3. Мені SOC потрібен, він в мене був майже рік і коли пропав то мені сильно не вистачає, крім того, як вище обговорювали, свіжі версії VRM схоже враховують soc в плвнуванні. Навіть мій сасоробний "алгоритм" то робив. Тому мені він потрібен

Посилання на коментар

Багяив деяку кількість роліків де нарід на мультиплюсі ставить обмеження в паверасісті -1а від номіналу автомата, який там тип автоматів історія мовчить але думаю що навряд шось окрім b/с. До того що цього вистачає щоб не вибивало (і я шось думаю що і "в номінал" би вистачало, але як є). Я би продовжував шукати проблеми в комутації. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, vovarpd сказал:

У вас остання модифікація 2699 того мультіплюса з switchable AC Out2, тобто цей вихід може керуватися програмно. В мене вибивав автомат без батареї на попередній модифікацї 2629.  

2699 MultiPlus-II 48/3000/35-32 (ACOut2 switchable etc) (+EasySolar)

Загалом все виглядає майже стандартно, прошивка остання 558.

А що якщо прошити 16А в прошивці (зараз прошито 32А, але дозволено перевизначення по remote)? Чи який у вас вхідний автомат?

Можливо ще якийсь нюанс з ground relay. Воно по замовчуванню включено його і нетреба вимикати. Воно при роботі з інвертора замикає один вихід на землю. При роботі від мережі розмикається. 

Так то все виглядає максимально стандартно і при наявності мережі в звичайній розетці з заземленням проблем бути б не повинно.

Я недавно такий візок робив але з multiplus 24/1200 - то спеціально навіть пробував вилку в розетку тикати будь яким боком (настройки десь такі самі як і у вас крім акума) - якихось видимих змін не побачив (можливо вони десь можуть вилізти але принаймні все працює і автомати ніякі не вибивало)
image.thumb.png.15af1288650834c1e5790f5233fabd06.png

Забув написати, що після оновлення змінив на 6 А, потім на 3А - не допомогло

Посилання на коментар

21 час назад, standov сказал:

це в вас шось не так з комутацією, вибивання автоматів без АКБ то штучна історія (та і взагалі заборонена наче), в режимі нічого воно не має вибивати, вангую що в вас ноль з фазою переплутано на вході і коли інвертор зануляє в айланді він то робить на робочій фазі і звісно це вибиває автомат.

В розетці перевіряв фазу, іде до фази інвертора

Що можна спробувати зробити?

Посилання на коментар

7 часов назад, standov сказал:

Багяив деяку кількість роліків де нарід на мультиплюсі ставить обмеження в паверасісті -1а від номіналу автомата, який там тип автоматів історія мовчить але думаю що навряд шось окрім b/с. До того що цього вистачає щоб не вибивало (і я шось думаю що і "в номінал" би вистачало, але як є). Я би продовжував шукати проблеми в комутації. 

Дякую. Так і було.)
Зараз працює.
Не підкажете чому на вході АС1 мінусове значення?

988407400_-.thumb.jpeg.b20bff03257ec08e75e61f9c032a5e12.jpeg

Посилання на коментар

10 минут назад, Алексcc сказал:

Не підкажете чому на вході АС1 мінусове значення?

мене більше цікавить чого на виході воно мінусове )) 

Посилання на коментар

28 минут назад, standov сказал:

мене більше цікавить чого на виході воно мінусове )) 

Так вже норм?)

зарядка+.jpeg

Посилання на коментар

9 минут назад, Алексcc сказал:

Так вже норм?)

ну вам видніше що де відбувається і чи норм, якщо параметри АКБ виставлені коректно (я так зрозумів це не GX яка вичитала з бмс) і якщо все скомутовано правильно і нічого не згоріло то і ок, хай працює 

Посилання на коментар

19 минут назад, standov сказал:

ну вам видніше що де відбувається і чи норм, якщо параметри АКБ виставлені коректно (я так зрозумів це не GX яка вичитала з бмс) і якщо все скомутовано правильно і нічого не згоріло то і ок, хай працює 

Дякую!)

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...