Дядя_Вова Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 5 минут назад, BugS сказал: не вистачає інформації, яка температура була на вулиці, коли повернулися Київська область. Ну можна приблизно подивитися десь в архіві, мабуть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 (змінено) 56 хвилин тому, normal сказав: Маю всього 2см ЕППС і не бачу ніяких шалених втрат у землю, нормально повітря в будинку нагрівається і рахунки до 1500кВт на 100м2 Рахунки були би меньшими при кращому утепленні. Те, що нормально повітря в будинку нагрівається, свідчить лише про те, що потужність теплогенератора достатня для покриття тепловтрат. Та і формулювання "шалені" не зовсім підходить, бо це лише якийсь відсоток від загальних тепловтрат. Змінено 7 грудня 2023 користувачем Dmode 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 (змінено) 6 хвилин тому, Дядя_Вова сказав: Київська область. Ну можна приблизно подивитися десь в архіві, мабуть. дел Змінено 7 грудня 2023 користувачем BugS Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 7 хвилин тому, Дядя_Вова сказав: Київська область. Ну можна приблизно подивитися десь в архіві, мабуть. сорри, не додивився, 40 днів не побачив 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 1 час назад, normal сказал: У будинку без опалення але "з землею" повітря буде +5 (у січні) Чому ж в мене скажемо під навісом або на терасі такого немає? Невже утеплювач стін/стелі зберігає цей величезний потік тепла землі... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 (змінено) 53 хвилини тому, Dmode сказав: Рахунки були би меньшими при кращому утепленні Я спочатку хтів мати влітку прохолодний будинок, може це в нас на півдні охолодження більш важливіше, ніж утеплення на півночі, ну і більше 2см в підлогу тупо не влазило (бо реконструкція) і я так розумію 10см може нічого би і не змінили, бо тепло по стінам\фундаменту все одно гуляє в землю і навпаки 34 хвилини тому, Vikctor сказав: Невже утеплювач стін/стелі зберігає цей величезний потік тепла землі... Повинен зберігати, в мене утеплювачем (10см ППС стіни, 25см вати перекриття і 25см мансарда) накрито під будинком 125м2 землі, а можливо ще відіграє теплопроводність: у піску наче в три рази менше ніж глини і в два цегли (в мене грунт глина, стіни комбінація саман\цегла), зараз у підвалі під будинком +14 на глибині 2 метри (і це підвал з краю будинку і ще мінімально вентилюється), а всередені будинку земля повинна бути тепліща, думаю +14 зараз дають стіни від землі, а підлогою я догріваю до +23, і якось так воно все циркулює Змінено 7 грудня 2023 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 11 минут назад, normal сказал: Повинен зберігати, в мене утеплювачем (10см ППС стіни, 25см вати перекриття і 25см мансарда) накрито під будинком 125м2 землі, а можливо ще відіграє теплопроводність: у піску наче в три рази менше ніж глини і в два цегли (в мене грунт глина, стіни комбінація саман\цегла), зараз у підвалі під будинком +14 на глибині 2 метри (і це підвал з краю будинку і ще мінімально вентилюється), а всередені будинку земля повинна бути тепліща, думаю +14 зараз дають стіни від землі, а підлою я догріваю до +23, і якось так воно все циркулює Температура у погребі це трохі інше. Я думав ви точно знаєте що коробка без утепленой підлоги але з утепленими стінами/дахом взимку не замерзає всередині. Бо в мене не було можливості провести такий експеримент зі своїм будинком. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 13 минут назад, normal сказал: зараз у підвалі під будинком +14 на глибині 2 метри Вы не рассматривали вариант что 14 минут назад, normal сказал: а підлогою я догріваю до +23, і якось так воно все циркулює Ей вы как раз подвал и греете Как минимум в квартирах такое чпсто случается когда на верхнем этаже сделали теплый пол без утеплителя на предыдущем этаже отопление не включают ибо и так тепло Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 2 минуты назад, Vikctor сказал: Температура у погребі це трохі інше. Я думав ви точно знаєте що коробка без утепленой підлоги але з утепленими стінами/дахом взимку не замерзає всередині. Бо в мене не було можливості провести такий експеримент зі своїм будинком. Позавчера запускал отопление у соседей, дом стоит пустой, у нас последнюю неделю стабильно -2 стены там такие же как у меня СИП панели плюс на фасаде 10 ваты, под полом 10 экструдера так вот на момент запуска в доме было +4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 (змінено) 24 хвилини тому, Vikctor сказав: Я думав ви точно знаєте що коробка без утепленой підлоги але з утепленими стінами/дахом взимку не замерзає всередині У нас не замерзає, я тут викладав свої спостерігання, більш того при реконструкції будинку, ще до утеплення і опалення, мені зимою штукатурили ті глиняні стіни і виганяли цегляні, бо в будинку тримався плюс і не хтілось гаїти час. У матері неутеплений будинок другий рік стоїть без опалення, нижче 0 теж не бачила, але воду навсяк злили 22 хвилини тому, mib сказав: Ей вы как раз подвал и греете Під підлогою в мене є 2см утеплювача і люк в підвал утеплений, а підвалом я не користуюсь і не відчиняю, від теплої підлоги до підлогі підвалу 2.80м, на початок опалювального сезону там було +18 (котел ще не вмикав), хочете сказати, то я ще с минулого сезону як нагрів то тримається? 20 хвилин тому, mib сказав: под полом 10 экструдера так вот на момент запуска в доме было +4 Значить і 10см не рятує, земля гріє Змінено 7 грудня 2023 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дядя_Вова Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 5 минут назад, normal сказал: Значить і 10см не рятує, земля гріє Або ще є якісь тепловтрати. Мені здається, для автора теми ще важливо, у яких широтах перебуває саме він. Бо ваш південь - то одне, а є й інші місця. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 27 минут назад, mib сказал: Позавчера запускал отопление у соседей, дом стоит пустой, у нас последнюю неделю стабильно -2 стены там такие же как у меня СИП панели плюс на фасаде 10 ваты, под полом 10 экструдера так вот на момент запуска в доме было +4 Зараз не показово. В мене коробка уходила в мінус в районі НР. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 9 минут назад, Vikctor сказал: Зараз не показово. В мене коробка уходила в мінус в районі НР. Ну вот по этой причине меняхозяин и попросил включить отопление, сейчас выставил на +10 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 24 минуты назад, normal сказал: Під підлогою в мене є 2см утеплювача і люк в підвал утеплений, а підвалом я не користуюсь і не відчиняю, від теплої підлоги до підлогі підвалу 2.80м, на початок опалювального сезону там було +18 (котел ще не вмикав), хочете сказати, то я ще с минулого сезону як нагрів то тримається? Может под вашим домом теплотрасса проходит, я хз откуда там столько тепла берется если не теплопотери из дома Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 (змінено) Та просто влітку земля прогрівається (якщо взимку промерзає, то очевидно, що може і прогрітися), а якщо всередені будинку постійно 23, а ззовні ще буває спека +33 і сонце, то на початок опалювального сезону вона і має градієнт від 23 до +12 в залежності від глибини, пори року і відстані від краю будинку. Влітку міряв темний клінкер на терасі під сонцем нагрівається до 70 градусів, куди там мому опаленню братися... Змінено 7 грудня 2023 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 (змінено) 1 час назад, Vikctor сказал: Температура у погребі це трохі інше. Я думав ви точно знаєте що коробка без утепленой підлоги але з утепленими стінами/дахом взимку не замерзає всередині. Бо в мене не було можливості провести такий експеримент зі своїм будинком. У меня была) Дано: коробка с окнами, утеплена (стены, чердак), черновая стяжка, январь месяц, неделя морозов от -12 до -3, ведро с водой на первом этаже - вода не замерзла. После утепления и залития чистовой стяжки в следующем январе то же ведро замерзло) Змінено 7 грудня 2023 користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 Якщо не робити утеплення підлоги, то можна отримати бонус у вигляді підігріву від землі лише коли температура в будинку опуститься нижче температури цієї землі. А оскільки вона зимою далека від температури яку прийнято рахувати комфортною, то тримаючи в будинку комфортну температуру підігрівати землю будете ви, а не вона вас. Тобто з точки зору виживаня при температурах близько 5С за відсутності будь-якої іншої можливості опалення, такий будинок мав би сенс. Зрештою у старих хатах підлогу робили з шару утрамбованої глини по землі. В сучасних же умовах мало зважиться свідомо робити собі такий бонус. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 Думаю такий ефект залишиться і в звичайному цегляному будинку, навіть якщо там утеплити підлогу, бо площа стін більше підлоги і вони ніяк від фундаменту не ізольовані, а з газоблоку я би точно хоча б внутрішні стіни залишив з цегли, або утеплювача в підлогу дав менше, я після 10 років у квартирі на 5-му поверсі постійно згадував батьківську хату, до кондиціонера так і не зміг звикнути 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 19 лютого 2024 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2024 Тільки що, lebed_art сказав: Я хотел бы оставить положительный отзыв о компании проектирование дома, которая занимается проектированием домов. Недавно я обратился к ним, чтобы заказать проект своего будущего дома. Я был приятно удивлен уровнем профессионализма и компетентности сотрудников. Они внимательно выслушали все мои пожелания и требования к дому, а затем предложили несколько вариантов планировки и дизайна. Проект, который они создали для меня, превзошел все мои ожидания. Он был не только функциональным и удобным, но и красивым. Кроме того, сотрудники компании всегда были на связи и готовы ответить на все мои вопросы. І яким чином воно відноситься до утеплення та ще і компанія з болота? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Respect Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня Щоб не плодити лишні теми задам тут питання Є дерев'яна підлога 50мм лаги + 30мм дошка Перший поверх приватного будинку, підвалу немає, чи утеплено під стяжкою - не знаю... Після деокупації будинок був без опалення, підлогу почало крутити, місцями потемніла Є ідея замінити на плитку. Попутно хотів утеплити додатково, але по висоті обмежений вже встановленими дверями, сильно не піднімусь Чи є сенс покласти еппс 30мм + армовану стяжку 25-30мм і потім вже плитку? Чи не витримає і буде тріскатись? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня (змінено) А толку утеплювати і стелити плитку якщо не буде теплої підлоги? Ходити в товстих носках і тапцях утеплювач не потрібен. Або еппс 20мм + ТП, або дерево... Змінено 8 січня користувачем normal 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня 1 час назад, Respect сказал: Чи не витримає і буде тріскатись? IMHO. Зависит от основания. Желательно выбрать наименее нагруженное место и проделать там отверстие. 1 час назад, Respect сказал: Є ідея замінити на плитку Ну санузел. Ну может ещё кухня, но идея далеко не из лучших. Желательно смотреть в сторону более "тёплых" материалов. А если плитка, то желательно электрический ТП. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Respect Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня 41 минуту назад, normal сказал: А толку утеплювати і стелити плитку якщо не буде теплої підлоги? Ходити в товстих носках і тапцях утеплювач не потрібен. Або еппс 20мм + ТП, або дерево... не хочу стелити дерево знов 12 минут назад, SAN67 сказал: IMHO. Зависит от основания. Желательно выбрать наименее нагруженное место и проделать там отверстие. Ну санузел. Ну может ещё кухня, но идея далеко не из лучших. Желательно смотреть в сторону более "тёплых" материалов. А если плитка, то желательно электрический ТП. спробую просверлити, теж була така думка там коридор першого поверху, і кімната в принципі навантаження навряд чи буде велике електроТП зараз явно не бюджетно буде по витратам Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня 23 минуты назад, Respect сказал: електроТП зараз явно не бюджетно буде по витратам Может и так. Но прежде желательно всё просчитать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 9 січня Поділитись Опубліковано: 9 січня 08.01.2025 в 11:22, Respect сказав: не хочу стелити дерево знов спробую просверлити, теж була така думка там коридор першого поверху, і кімната в принципі навантаження навряд чи буде велике електроТП зараз явно не бюджетно буде по витратам а газ думаєте ,що буде скеоро бюджетненько?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз