volomoto Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Доробив я свою СЕС-придаток на мікроінверторах і навіть непогано вийшло. Задумка була така, щоб мати навіс для зберігання всякого барахла, а на ньому дах з панелей, але потім вирішив скосити передню стінку і також почепити туди трохи панелей. Верхній ряд – 6х650 Вт двосторонніх панелей лонгі. Нижній ряд – 6х425 Вт односторонніх лонгі. Панелі підключені до мікроінверторів так, що на один мікроінвертор припадає по дві верхніх і по дві нижніх панелі, тобто 2150 Вт. Мікроінвертори – Deye SUN-M200G4-EU-Q0 по одному на фазу, які підключені на GEN порт 3ф гібрида Деє. Нижні панелі доволі скоро затіняються, але нічого з тим з робити не можу, тому прийдеться так жити. Кабльоменеджменет робив з допомогою січтастих лотків, бо вони найкраще пасують до оцинкованої конструкції самого навісу: Більше деталей: Прихований текст В щитку є можливість вибирати фазу для кожного мікроінвертора. Селектор фаз для одного мікроінвертора організований на двох поднополюсних перемикачах 1-0-2, тому всього 6 перемикачів: Панелі кріпляться на шпильку через монтажні отвори в рамі, тому нема ніяких притисків: І ще трохи монтажних деталей: Прихований текст Кожен мікроінвертор має 4 незалежні МППТ, тобто по одному на панель, і з них можна вичитувати дані в Home Assistant, що я і роблю, тому маю моніторинг кожної панелі окремо: 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 1 час назад, volomoto сказал: Панелі кріпляться на шпильку через монтажні отвори в рамі, тому нема ніяких притисків: А це дозволило стиснути їх без зазору? Я розумію що це проти правіл, але у вас же навіс і напевно дощ під навісом не потрібний. І задню стінку чимось зашієте? І ще запитання - чому підключення саме через мікроінвертори? Всі мппт порти в інверторі зайняті? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 години тому, Vikctor сказав: А це дозволило стиснути їх без зазору? Я залишив 5-6мм і цього достатньо для теплового розширення. Типові притиски шириною 20мм мають такий розмір тільки тому, що там всередині ж гвинт М8 та має бути певна товщина алюмінію, а де теплового розришення це не має ніякого відношення. 2 години тому, Vikctor сказав: І задню стінку чимось зашієте? Так, це в планах, але спочатку посаджу кілька смерек між парканом і навісом. 2 години тому, Vikctor сказав: І ще запитання - чому підключення саме через мікроінвертори? Всі мппт порти в інверторі зайняті? Всі порти заняті, а мікроінвертори лежали вже майже два роки в коробках, бо я купив їх дуже дешево на німецькому амазоні. Плюс там затінення доволі агресивне, зокрема від розслинності, з яким мікроінвертори краще справляються, ніж стрінговий інвертор. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз