Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Електромобілі-2.

irina1969

Автівку якої торгової марки Ви придбали б  

40 користувачів проголосувало

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

1 час назад, vadimv сказал:

Chevrolet Silverado EV: до 800 км (493 милі в модифікації WT Max Range).

Lucid Gravity: до 720 км (450 миль).

Первый вариант пикап это не всегда уместно на каждый день, второй да +- 650км. проедет но это редкий зверь и как по мне еще и неоправданно дорогой как и упоминаемый выше Тайкан, у меня были малосерийные машины и их не хочу), с таким раскладам можно Фискерс купить, их штук 10 за цену одного Гравити будет :beer:.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, XL.pro сказав:

Відколи це власників електричок хвилював запас ходу?!)

Якщо не заморачуватися запасом ходу, а дивитися тільки на споживчі якості, то ось є пара новинок:

Rivian R2

Jeep Recon

Scout Traveler

Посилання на коментар

1 час назад, XL.pro сказал:

Відколи це власників електричок хвилював запас ходу?!) Вадим акаунт зламав?!)))

Пам'ятаю часи коли дрочіння на Nissan leaf із запасом ходу на 120 км сприймалось як єдино правильне рішення.

P.S. А з Теслою що вже не так?)

Времена меняются, меняются приоритеты и обстоятельства), опять таки технологии с возможностями меняются, мне например гарантированный запас хода в 500 в + км. стал интересен после того как я себе квартиру в Каменец-Подольском купила, до этого показатель 250 в + вполне устраивал, а вокруг дома по Киеву и Нисана Лиф с его 120 в - вполне достаточно, но к нему нужно уж какой то ДВС иметь если ездить куда то подальше есть желание.

П.С. Та все с ней так с той Теслой), уже 4я у меня подряд по счету, 160 тысяч пробег уже 21 год, езжу уже на ней 2 года нужно же менять эпизодически и так задержалась и не факт что продам в нормальный плюс от того что 2 года назад стоила :lol:, объективно хочу опять Х все таки больше мне нравится по посадке итд, ну и на Ривиан поглядываю как на вариант замены.

• Лайк 1
Посилання на коментар

16 минут назад, vadimv сказал:

Якщо не заморачуватися запасом ходу, а дивитися тільки на споживчі якості, то ось є пара новинок:

Rivian R2

Jeep Recon

Scout Traveler

Я все же за много-серийные варианты всегда :beer:.

Посилання на коментар

11 годин тому, Фрай сказав:

ще трохи і розмір кишень для баклажок будете враховувати.image.gif.e6a260539d2bc5444242df00a15ca7d3.gif

Тут якраз нова Жужука виходить )

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

6 часов назад, seksinika сказал:

Первый вариант пикап это не всегда уместно на каждый день, второй да +- 650км. проедет но это редкий зверь и как по мне еще и неоправданно дорогой как и упоминаемый выше Тайкан, у меня были малосерийные машины и их не хочу), с таким раскладам можно Фискерс купить, их штук 10 за цену одного Гравити будет :beer:.

Не смію спитати) а Фискерс - це підсвідомість снікерс підтягує, чи то в множині?😂

• Хаха 2
Посилання на коментар

6 часов назад, Gonchik сказал:

Не смію спитати) а Фискерс - це підсвідомість снікерс підтягує, чи то в множині?😂

Типа того), сродни 001 Зикера но созданный американским стартапом Fisker Inc. под руководством известного автомобильного дизайнера Хенрика Фискера, такая же малосерийная модель по бросовой стоимости ибо б/у ни кому не нужно.

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Є ще безкоштовні зарядки в Хорватії , доречі вперше за більш ніж рік пригодився кабель type2. Якось в Україні не зустрічав зарядок без кабеля.

Безкоштовність справді дивує, бо це на острові, на якому зарядок всього штук 2-3, і переважно все зайнято.  І конкретно ця поряд з історичним центром Раба, 10хв пішки, що ще більше дивує. Менше 2 годин потримав на зарядці, цього хватило щоб погуляти історичним центром.  Залив 20квт. Так щоб вже хватило до найближчого суперчарджера на материку.

Ще й паркінг автоматично безплатний)

Для двз і тих кому нетреба зарядку паркінг поряд від 2є година)))

Але такої халяви мало загалом.

Хоча на теслі з 21 до 8 по 21-24 євроценти це теж свого роду халява. В Україні дорожче.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Ціни на теслах якщо зранку з підпискою за 12 євро на місяць. 

102 huf в Угорщині і 24 центи у Вараждіні. В Jastrebarsko доїхав вже після 8, то було 38 центів, а до 8 ранку там 21.

Зі Львова вигідно іхати через ніч.  І на кордоні Лужанка було пусто в 1 ночі, і зарядки відчутно дешевше, і машин мало, і навіть по кілометражу ближче бо впевнено можна валити напряму через Будапешт, без тої об'їзної.

Можливо комусь стане в нагоді.

Screenshot_20260710-224443.Tesla.png

Screenshot_20260710-212737.Tesla.png

Посилання на коментар

18 часов назад, vovarpd сказал:

Є ще безкоштовні зарядки в Хорватії , доречі вперше за більш ніж рік пригодився кабель type2. Якось в Україні не зустрічав зарядок без кабеля.

Безкоштовність справді дивує, бо це на острові, на якому зарядок всього штук 2-3, і переважно все зайнято.  І конкретно ця поряд з історичним центром Раба, 10хв пішки, що ще більше дивує. Менше 2 годин потримав на зарядці, цього хватило щоб погуляти історичним центром.  Залив 20квт. Так щоб вже хватило до найближчого суперчарджера на материку.

Ще й паркінг автоматично безплатний)

Для двз і тих кому нетреба зарядку паркінг поряд від 2є година)))

Але такої халяви мало загалом.

Хоча на теслі з 21 до 8 по 21-24 євроценти це теж свого роду халява. В Україні дорожче.

Так а як називається мережа?

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 годин тому, Gonchik сказав:

Так а як називається мережа?

Та ніяк.. просто втикаєш кабель і зарядка йде.

Без додатків , без  qr кодів ітп 

Ось воно.

maps.app.goo.gl/KxCPaALiWsa7GNS97

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, vovarpd сказал:

Та ніяк.. просто втикаєш кабель і зарядка йде.

Без додатків , без  qr кодів ітп 

Ось воно.

maps.app.goo.gl/KxCPaALiWsa7GNS97

Ок. Це elen . Яким дивом вона там безкоштовна не знаю.Ші пише, що може бути для деяких локацій.

Посилання на коментар

17 хвилин тому, Gonchik сказав:

Ок. Це elen . Яким дивом вона там безкоштовна не знаю.Ші пише, що може бути для деяких локацій.

Там про елен жодної згадки на самій зарядці.

Та і в додатку елен нема її.

Безкоштовна вже давно, на гуглі є відгуки, а ші часто бреше))

В іншому кінці острова на Лопарі є evcharge.hr (хоча на гуглі є ще згадки про elen, но то вже минуле, тоже треба свій кабель, але просто по qr коду без додатків зарядка) в порту, то там ціна 32 центи і 0.5 session fee. Type2. Проблема що дуже часто зайнято. 

Screenshot_20260717-182117.Фото.png

Змінено користувачем vovarpd
Посилання на коментар

У мене тут родич підбирає електричку. А одночасно міняє постачальника ее. Збирався ставити сес, але передумав. Збирається тепер купити двосторонній волбокс. А у постачальника є пз, яке працює з цим волбоксом і з мерсом ( хоче цешку шутінг брейк на 94 кВт) і виходить, що в пікові періоди по генерації ця програмуліна бачить відʼємний тариф і ініціює зарядку. Потім, коли ввечері тариф виходить на високі значення, авто живить хату, лишаючи мінімальний заряд на рівні, який ти запрограмуєш ( наприклад 20%). І таким чином, маючи ел. авто і устаткування ти не лише на шару їздиш, а й мінімізуєш витрати на утримання помешкання. Без встановлення панелей. Може воно вже комусь і звична річ (я не про те, щоб машину використовувати як акб, а саме про автоматизацію процесу),  а для мене звучить як неабиякий технолочіний прорив)

• Лайк 3
Посилання на коментар

Ложка дьогтю на самих хвалених зарядках з досвіду подорожі в Хорватію.
Якщо по дорозі 'туди' проблем було нуль, то по дорозі назад багато всього пішло не так )))

Перший нюанс на Тесла Суперчарджер в Славонському Броді біля кордону з Боснією (рішив зробити гак у Вуковар на ночівлі і подивитися їхнє місто і водонапірну вежу яка фактично є символом незалежності Хорватії і добре постраждало у війні з сербами в 91).
8 точок. Всі зайняті і ще черга. А черга тому що воно видає швидкість 37 квт ))))) Усім, я ходив дивився бо не міг повірити. Як тільки машина від'їжджає, швидкість зростає до 44, але тут же з черги під'їжджає наступна і швидкість падає до 37 знов :)
Як таке взагалі хтось набрався наглості назвати "суперчарджером" - загадка, в гуглі одні негативні відгуки але варіантів в тому регіоні вздовж автобану негусто :)
Вбив там півтори години включно з чергою.

image.thumb.png.323e2992575b1179d6ca2611e65acd92.png

Наступний проблемний суперчарджаер був в Szigetsenmiklos на кільцевій Будапешта (зручне розташування, минулого року там проблем немав).
Приїхав в обід, дуже багато зайнято, враховуючи що це старий чарджер v1 з короткими кабелями, то вагени там мусять ставати тільки в другому ряді і то зі сторони парковки, бо кабель не дотягується. Місце було одне, став туди... швидкість 33 квт... вбив 20 хв.. звільнився інший конектор, переїхав туди - там взагалі не працює,  хоча в програмі типу робочий. 
Переїхав на ще один - і там нарешті почало давати нормальну швидкість.  Тим часом на попередній конектор приїхав сервісмен і почав там все розкручувати і щось ремонтувати.
В результаті замість планових 30-40хв, вбив 1 годину і 10 хв на всі ці маніпуляції.image.thumb.png.33ccc00bb20ae101324d24e59cb2e492.png

І нарешті наступна зарядка вже недалеко кордону в Gelej.
Це IONITY, потужна велика мережа. 
нажаль 2 станції не працюють (хоча програма каже що не працює лише одна, але інша теж в процесі видає помилку) і в результаті теж черга з українців і одного німця ))) 
Витратив теж на 20хв більше ніж планував.

image.thumb.png.1768494321598a144d46ef461eca0cb0.png

Все ж таки "в сезон", вдень,  зарядних хабів ще недостатньо вздовж автобанів,  значна ймовірність черги і різних косяків на здавалось би серйозних мережах.  Варто мати на увазі плануючи свій час.

Хто часто їздить дуже далеко то це важливо, а хто 1-2 рази в році як я - то напевно можна це перетерпіти.

Посилання на коментар

Вчера таки психанула и поехала Американкой в Святой Влас, Польша, Германия вопросов нет, но вот Румыния, Болгария немного настораживали :lol:, оказалось все на уровне и ни чего сложного при чем к моему удивлению в Румынии вообще лайт, CCS2 хватает, по цене +- Украина я не игралась с Лидлами итд где можно зарядится за 50% стоимости, не было на это времени и желания + присутствовал легкий элемент стрема начиная с пересечения Румынской границы на Американке), итог выехала с Каменец-Подольского и проехала кусок пути бесплатно), дальше было две зарядки, первая с контролем точки невозврата :o 1290гр. и 1306 = 2596грн. топлива на большей, тяжёлый и очень резвый седан по маршруту Каменец-Подольский - Святой-Влас с 4мя пассажирами и кучей чемоданов при цене одного билета на автобус 4000грн., приехала с остатком 7%.

Куплю ли я еще раз ДВС для поездок на море - НЕТ:beer:.

Змінено користувачем seksinika
  • Хаха 1
  • Конфуз 1
Посилання на коментар

15 часов назад, seksinika сказал:

Вчера таки психанула и поехала Американкой в Святой Влас, Польша, Германия вопросов нет, но вот Румыния, Болгария немного настораживали :lol:, оказалось все на уровне и ни чего сложного при чем к моему удивлению в Румынии вообще лайт, CCS2 хватает, по цене +- Украина я не игралась с Лидлами итд где можно зарядится за 50% стоимости, не было на это времени и желания + присутствовал легкий элемент стрема начиная с пересечения Румынской границы на Американке), итог выехала с Каменец-Подольского и проехала кусок пути бесплатно), дальше было две зарядки, первая с контролем точки невозврата :o 1290гр. и 1306 = 2596грн. топлива на большей, тяжёлый и очень резвый седан по маршруту Каменец-Подольский - Святой-Влас с 4мя пассажирами и кучей чемоданов при цене одного билета на автобус 4000грн., приехала с остатком 7%.

Куплю ли я еще раз ДВС для поездок на море - НЕТ:beer:.

Окрема машина для поїздок в Болгарію - це щось на багатому. 

• Хаха 1
Посилання на коментар

9 часов назад, Gonchik сказал:

А почему нет, особенно при условии что после поездки я ее продаю с дороже чем она мне стоила)?

Проблема в том что +- пол года она только место под навесом занимает и при этом замораживает сумму которая за те же +- пол года принесла бы доход +- 12000$, но ездить на ДВС у меня ну вообще ни какого желания нету, решалась долго и на такую поездку ибо были опасения по поводу зарядок, но их становится все больше и на этом направлении в итоге вообще даже ни какого напряга не было и можно было и с одной зарядкой по дороге справится.

Крайняя моя машина которую я держала для исключительно поездки летом на море была гибридная Инфинити КуХ60, до нее меня подружка которая живет во Власе уболтала на автобусе поехать), сказала что отдаст мне свою машину по месту гибридную Тайоту Ярис я на это повелась( итог 30 часов ада путешествия) и незабываемый комфорт определили что это была моя крайняя поездка на автобусе), до того держала Форд Ф-150 для этой поездки), до него был Х-Трейл опять таки для поездки на море, а вот до Х-Трейла я идеально справлялась самолетами ибо до войны они летали и была твердо уверенна что ДВС в моей жизни разве что в виде квадроцикла и мотоцикла присутствовать могут) и вот как бы вернулась опять к этой мысли.

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 годин тому, Gonchik сказав:

Так у бариг машина їздить поки не куплять. У них всі машини окремі :lol:

• Лайк 1
  • Хаха 3
Посилання на коментар

17 хвилин тому, US7IGN сказав:

Докторішка, адвокатішко, барига, мент вонючий, тцкашнік грьобаний, криса канцелярська.

А потім ці українці їдуть один до одного і  у них відчуття, що десь їх най обують.

Да, любов українців один до одного безмежна!

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

22 хвилини тому, US7IGN сказав:

Кто гдє работаєт, тот, то і імєєт.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, seksinika сказал:

А почему нет, особенно при условии что после поездки я ее продаю с дороже чем она мне стоила)?

Проблема в том что +- пол года она только место под навесом занимает и при этом замораживает сумму которая за те же +- пол года принесла бы доход +- 12000$, но ездить на ДВС у меня ну вообще ни какого желания нету, решалась долго и на такую поездку ибо были опасения по поводу зарядок, но их становится все больше и на этом направлении в итоге вообще даже ни какого напряга не было и можно было и с одной зарядкой по дороге справится.

Крайняя моя машина которую я держала для исключительно поездки летом на море была гибридная Инфинити КуХ60, до нее меня подружка которая живет во Власе уболтала на автобусе поехать), сказала что отдаст мне свою машину по месту гибридную Тайоту Ярис я на это повелась( итог 30 часов ада путешествия) и незабываемый комфорт определили что это была моя крайняя поездка на автобусе), до того держала Форд Ф-150 для этой поездки), до него был Х-Трейл опять таки для поездки на море, а вот до Х-Трейла я идеально справлялась самолетами ибо до войны они летали и была твердо уверенна что ДВС в моей жизни разве что в виде квадроцикла и мотоцикла присутствовать могут) и вот как бы вернулась опять к этой мысли.

ну чого люди до такої міри забобонні? Оце слово Крайняя дуже ріже слух. Почітатйте ,коли потрібно його використовувати ( крайний север, крайняя плоть і ще трошки прикладів. Їх небагато)

• Хаха 3
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...