Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Електромобілі-2.

irina1969

Автівку якої торгової марки Ви придбали б  

40 користувачів проголосувало

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

30 минут назад, DimaF сказал:

На шкоде какой то)

Ну кому то и рак - рыба.....)

А что у него с Шкодой не сраслось?

Каждому свое - я для себя ДВС закрыла и вычеркнула как непотребное, с моей эксплуатацией электро это мега супер)!!!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 часов назад, XL.pro сказал:

А потім пора***те ймовірність жорстких графіків відключення електроенергії цієї зими, увімкніть мозок, видихніть і продовжуйте їздити на ДВЗ))).

От якраз тих 4-6  годин подачі світла в сутки особисто мені с головою вистачало щоб і їздити і від машини давати єлектрику на дім.І не треба було купляти усіляку додаткову апаратуру за дурні гроші.Так що тут Ви трохи не праві.

• Лайк 3
Посилання на коментар

17 хвилин тому, мастерок сказав:

От якраз тих 4-6  годин подачі світла в сутки особисто мені с головою вистачало щоб і їздити і від машини давати єлектрику на дім.І не треба було купляти усіляку додаткову апаратуру за дурні гроші.Так що тут Ви трохи не праві.

Це коли не ходити на роботу і цілу добу чекати о котрій дадуть електроенергію на 2-6 годин))). 

У кожного свої окремі випадки, але глобально, під час війни в Україні авто з ДВС надійніше.

• Лайк 3
Посилання на коментар

20 годин тому, DimaF сказав:

Отчет о поездке в Хорватию от vovarpd.

20 годин тому, seksinika сказав:

Не читала) а на чем ездил?

20 годин тому, DimaF сказав:

На шкоде какой то)

Тоді в 2025 їздив на Шкоді Еньяк з 3 дітьми.
Цього року в 2026 знову їздив в Хорватію на тій же самій Шкоді Еньяк вже з трошки старшими 3 дітьми )))

Другий раз завжди легше, я вже десь тут писав. Загалом нема якихось значних проблем (буває що в сезон суперчарджери повільні і зайняті на автобанах - ну не без того). Враховуючи що така поїздка 1 раз в році, і ще раз десь типу Львів-Київ - то решту 360 днів в році одні плюси (не гудить, зарядка від власної розетки як телефон - не тратиш час на заправки, та й дешево якщо нічний тариф) :)

Пробіг вже 100к+ перевалив.

Я особисто переходити на ДВЗ не планую, але якби мені треба було б щотижня в дальні поїздки у всілякі відрядження то понятно що воно буде незручно і тоді би двз на електро не міняв.

З квітня 2025 по сьогодні (83k => 101k) все обслуговування - це заміна тяги переднього стабілізатора в офіціалів (щось 3200 грн з роботою), омивайка і резину оновив.  глюк з лампою sos зробили безплатно по гарантії.

Змінено користувачем vovarpd
  • Лайк 5
  • Дякую 1
Посилання на коментар

09.09.2026 в 14:44, XL.pro сказав:

А потім пора***те ймовірність жорстких графіків відключення електроенергії цієї зими, увімкніть мозок, видихніть і продовжуйте їздити на ДВЗ))).

Щоб довго не рахувати - можна 90% їздити на електричці і мати під дупою запасну другу (третю, четверту) авто на ДВЗ, яка маст хев за містом у родині, де 2-3 драйвера є.

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 час назад, MaxS сказал:

Щоб довго не рахувати - можна 90% їздити на електричці і мати під дупою запасну другу (третю, четверту) авто на ДВЗ, яка маст хев за містом у родині, де 2-3 драйвера є.

Я теж так планував зробити, але коли замінили супрузі Елантру на Ніро, то моя Санта Фе просто стала колом, десяток км за місяць 🙂 ... взяв собі Айді, бо для мого 1,94м Ніро все таки малувата на довгі відстані, і за майже 2 роки зовсім не пожалів.

Діти покатались, на маміній Ніро, скинули Джетту, взяли собі Ніро. Їздять на ній, а СРВ як запаска. За тіж 2 роки експлуатації вже теж склоняються, що мабуть поміняють Хонду на Етрон чи щось подібне, щоб норм було для 2 дорослих і 2 дітей. 

Розумію, що не всім таке може підходити, але краще попробувати, чим тільки шукати мінуси або стверджувати, що електричка то недоавто, бо не їде за раз 1000км 😎

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, MaxS сказал:

Вот у меня так и было после того как война началась, но на тот момент у меня была Ска 60кВт без быстрой зарядки и Тайота РАВ-4ев и эти машины реально не подходили, экстренно купила Citroën C4 Aircross дизель - такое себе авто), продала и купила Nissan X-Trail дизель - чуть лучше но..., продала привезла Ford F-150 бензин - нормальный танчик на 5 литрах, пока везла заменила Ску на Х уже с быстрой зарядкой итд и Рав-4 на БМВ ай3, продала и привезла Infiniti QX60 - прикольный в принципе, пока все это происходило заменила Х на Ску, а БМВ ай3 22кВт на БМВ ай3 с42кВт, продала съездила первый раз в Болгарии на электричке и вот приняла решение что больше ДВС себе покупать не буду.

Эксперты, жгите еще), о трудностях и скорости зарядки и бла-бла-бла)).

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Компанія Volkswagen представила концепт-кар Mission Efficiency, який від початку проєктували з акцентом на максимально ефективне використання електроенергії.

Mission Efficiency сертифікований для звичайних доріг і вже пройшов випробування на далекобійність. На маршруті від Вольфсбурга до австрійського Відня автомобіль продемонстрував фактичне споживання 7,51 кВт·год на 100 км, подолавши 1278 км лише на одному заряді. Після прибуття до Відня бортовий комп’ютер показував залишковий запас ходу ще 164 км.

Коефіцієнт аеродинамічного опору Mission Efficiency становить лише 0,158, що у Volkswagen також називають рекордним показником. Крім обтічного кузова, концепт отримав колісні арки особливої форми та аеродинамічні екрани на колесах.

image.png.9dfdccd35280892dc08036d83856feb7.png

image.png.8bcc42c5271bac72300076960461b598.png

Хоча в конструкції кузова застосовані спеціально розроблені елементи з вуглепластику та арамідних композитів, в основі концепту лежить серійна передньопривідна платформа MEB+.
Силова установка запозичена у Volkswagen ID. Polo: це батарея місткістю 54,9 кВт·год, яка живить тяговий електродвигун потужністю 135 к.с.

Серед інших компонентів, створених спеціально для проєкту, Volkswagen називає шини з надзвичайно низьким опором коченню. Цей показник приблизно на чверть нижчий за порогові значення для найбільш ефективних серійних шин.

Посилання на коментар

Електричний Volkswagen ID.Polo посів перше місце в бюджетній категорії конкурсу German Car of the Year 2026.

У класі люксових автомобілів вартістю понад 70 тисяч євро перемогу здобув китайський електрифікований мінівен Xpeng X9. 

www.ukr.net/news/details/auto/119632934.html

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, vadimv сказав:

Компанія Volkswagen представила концепт-кар Mission Efficiency

яка херня! так нагадує французькі авто з 70-80-х щодо яких у мене завжди виникало питання зручності заміни задніх колес десь у манівцях знімаючи усі ці захисні конструкцїї.:pozor:

image.png.5d419b0b7d02eda8a6dac9d1b42095f3.png

Змінено користувачем outdoor24
  • Лайк 1
Посилання на коментар

14 минут назад, outdoor24 сказал:

яка херня!

Так оно все равно в серию не пойдет)

Кстати хонда аккорд гибрид сейчас с таким же оформлением зада ездит, выглядит уродским.

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 часа назад, ozor сказал:

Електричний Volkswagen ID.Polo посів перше місце в бюджетній категорії конкурсу German Car of the Year 2026.

У класі люксових автомобілів вартістю понад 70 тисяч євро перемогу здобув китайський електрифікований мінівен Xpeng X9. 

www.ukr.net/news/details/auto/119632934.html

Повторюють модель впровадження на ринок, яку започаткували bmw зі своім ноє классе - машину ніхто не мацав, не купляв, але купа шуму в медіях і перше місце від продажних автожурналюг.

Натомість новий t-roc  разом з вайкою і сандеро очолює європейські продажі. І це реальні цифри, а не смоктання пальця. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Audi A6 e-tron встановив новий рекорд дальності, проїхавши 1338 кілометрів без підзарядки. Польський ралійний гонщик Міко Марчик здійснив цей заїзд на дорогах Польщі, повідомляє electrive.net. Заїзд тривав понад 45 годин, що стало значним досягненням для серійних електромобілів.

Посилання на коментар

Електромобілі з найшвидшою зарядкою: топ-10 моделей

Denza Z9 GT – 72 км/хв, близько 360 км за 5 хвилин. Запас ходу WLTP – 600 км.

Mercedes-AMG GT 53 4-Door Coupe – 34 км/хв, 544 км за 16 хвилин. Запас ходу – 777 км.

XPeng G6 Long Range – 30,6 км/хв, 367 км за 12 хвилин. Запас ходу – 525 км.

BMW i3 50 xDrive First Edition – 30,2 км/хв, 634 км за 21 хвилину. Запас ходу – 906 км.

Volvo EX60 P12 AWD Plus – 29,8 км/хв, 567 км за 19 хвилин. Запас ходу – 809 км.

MG IM5 Long Range – 29,2 км/хв, 497 км за 17 хвилин. Запас ходу – 710 км.

BMW iX3 50 xDrive – 26,4 км/хв, 555 км за 21 хвилину. Запас ходу – 795 км.

Porsche Taycan – 26,4 км/хв, 475 км за 18 хвилин. Запас ходу – 677 км.

MG IM6 Long Range – 25,8 км/хв, 438 км за 17 хвилин. Запас ходу – 624 км.

Audi A6 E-tron Performance Sport – 25,1 км/хв, 528 км за 21 хвилину. Запас ходу – 746 км.

Посилання на коментар

3 часа назад, ozor сказал:

Mercedes-AMG GT 53 4-Door Coupe – 34 км/хв, 544 км за 16 хвилин. Запас ходу – 777 км.

Если сильно не гонять, так +- 120км. без резких 3скорений и учета климата, расход +- 21кВт, по городу +- 19 , наваливать 29-31кВт в каком из режимов она 777км. проедет), батарея 111кВт доступно из них в новой машине 106кВт. = 500км. она в круг зима/лето поедет если не гонять что будет меньше чем на Тесле С последнего кузова от 21 года в тот же круг с теми же вводными.

"MG IM5 Long Range - Запас ходу – 710 км." зимой 400км. не протянет на заряде, летом при очень большем желании, в городе ласково и без климата, на новой машине 600 можно вытянуть.

Посилання на коментар

3 часа назад, ozor сказал:

Електромобілі з найшвидшою зарядкою: топ-10 моделей

Denza Z9 GT – 72 км/хв, близько 360 км за 5 хвилин. Запас ходу WLTP – 600 км.

XPeng G6 Long Range – 30,6 км/хв, 367 км за 12 хвилин. Запас ходу – 525 км.

BMW i3 50 xDrive First Edition – 30,2 км/хв, 634 км за 21 хвилину. Запас ходу – 906 км.

Volvo EX60 P12 AWD Plus – 29,8 км/хв, 567 км за 19 хвилин. Запас ходу – 809 км.

MG IM5 Long Range – 29,2 км/хв, 497 км за 17 хвилин. Запас ходу – 710 км.

BMW iX3 50 xDrive – 26,4 км/хв, 555 км за 21 хвилину. Запас ходу – 795 км.

Porsche Taycan – 26,4 км/хв, 475 км за 18 хвилин. Запас ходу – 677 км.

MG IM6 Long Range – 25,8 км/хв, 438 км за 17 хвилин. Запас ходу – 624 км.

Audi A6 E-tron Performance Sport – 25,1 км/хв, 528 км за 21 хвилину. Запас ходу – 746 км.

Для наших повсякденних умов експлуатації це не про що, в країні майже нема станцій, які можуть видати потрібну швидкість струму.

Зі свого кількарічного досвіду скажу, що домашня зарядка це "наше всё", а на трасах надо реально розраховувати, що отримаєшь при зарядці 80-120 квт, інколи чудом до 200квт

• Лайк 2
Посилання на коментар

Хоч за кілька років усе змінилося, але бачу, що домашня зарядка "від розетки" все ще актуальна.
Днями електроавтівка остаточно поїде з гаража, і прикидую, за скільки пускати орендаря з електричкою.
Глянув щойно, скільки коштує зарядка (не швидка) в моєму районі.
Модель дала такі цифри:
дешевша AC: ≈18-21 грн/кВт·год
типова публічна: ≈22-25 грн/кВт·год
У мене в електрогаражі в паркінгу стандартні 4,32 грн/кВт·год.
На виділеній під це окремій лінії можна із запасом давати 5 кВт, не напружуючи мережу.
Непогана вигода може бути для людини, якщо вона проїжджає містом не більше двох-трьох сотень км за добу :pardon:

Посилання на коментар

14 минут назад, DmiVady сказал:

На виділеній під це окремій лінії можна із запасом давати 5 кВт, не напружуючи мережу.

Сечение провода какое!?

Посилання на коментар

Гофру не знімав і не різав - шкода ) 4 мм, мабуть. 
Більше - переплата, менше - дурна економія.
Я вже купив готовий гараж з виділеною лінією, окремим лічильником тощо.
Думаю, при купівлі ставив це питання, і відповідь на той момент мене влаштувала :unknown:
У нас таких гаражів десяток-півтора зі 130 загалом.
Більше зробити не вийшло - ліміт.
Хто встиг - того і тапки 😉
Тесла S кілька років заряджалася без проблем.

Змінено користувачем DmiVady
  • Лайк 1
Посилання на коментар

5 минут назад, DmiVady сказал:

Тесла S кілька років заряджалася без проблем.

Не показатель...

Если провод 2.5, то длительно заряжать больше 3 квт чревато.

Посилання на коментар

1 хвилину тому, DimaF сказав:

Не показатель...

Если провод 2.5, то длительно заряжать больше 3 квт чревато.

Так, згоден.
Але до чого тут я і мій гараж з розеткою? :pardon:

Посилання на коментар

1 минуту назад, DmiVady сказал:

Так, згоден.
Але до чого тут я і мій гараж з розеткою? :pardon:

До того, що якщо арендатор заїде до вас з зарядкой на 5 квт, то він вам може спалить його....

Посилання на коментар

1 хвилину тому, DimaF сказав:

До того, що якщо арендатор заїде до вас з зарядкой на 5 квт, то він вам може спалить його....

Нє, бо там лінія достатня для 5 кВт, з запасом.
На цьому пропоную завершити і не забивати тему.

Посилання на коментар

https://www.facebook.com/share/v/14pTRYdE1sp/?mibextid=wwXIfr

у електричок зовсім малий сегмент 

Змінено користувачем ozor
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...