Enot123h Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 1 час назад, beavis сказал: Як можна таке рекомендувати на 1 мппт у 6к? 8 для спокійного сну. Норм, у нас з сусідом 9шт tongwei 610, у мороз максимум 456 В бачив без навантаження. А от десята вже не лізе. Помилок по перенапрузі в обох не було 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 13 хвилин тому, Enot123h сказав: Норм, у нас з сусідом 9шт tongwei 610, у мороз максимум 456 В бачив без навантаження. А от десята вже не лізе. Помилок по перенапрузі в обох не було Ну от якраз не вистачає 10% до ліміту. Хто зна чи складуться ті умови для для перевищення, але як на мене ті пару кіловат в день не вартують ймовірного диму, особливо якщо нема ЗТ. Людина хоче в акум запхнути 15 квт (і якщо в місяць використовує 300квт, то далі тіки дивитись на сонце з нульовою генерацією), то для цього влітку і 8 не треба. У мене з 3.5квт в сонячні дні до 25квт. Тож якщо є бажання поставити 12 панелей (тих що близько 600вт) - вже краще на два стрінга. Ризиків менше, в міжсезоння ще навіть шось нагенерує. Змінено 12 годин тому користувачем beavis 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 2 години тому, ЯД сказав: Вы просто поздно зашли на нкон, еще 2 недели назад были 280. Теперь ждать следующей поставки Ну я тільки два тижні назад почав цю тему вивчати )) То ж я поки це думаю що буде оптимально, а по факту буду брати коли все обдумаю, і що буде по наявності чи навіть з очікуванням, то не проблема, можна і почекати. То ж не критично прямо вже все скупити і монтувати. 2 години тому, ЯД сказав: По бесшумности - да, не сильно шумит, пока солнца нет))) а вот когда солнце - он верещит Ось цей пищить - Deye SUN-6K-SG05LP1-EU-AM2-P? Хм... але ж сонце тільки вдень, а вдень той писк не помічається, бо постійно в русі або навіть на дворі. Це більше для ночі критичне. 1 годину тому, beavis сказав: 8 для спокійного сну. Он як. Пошукав що і як, в цілому навіть можна розбити на два міні поля по 5-6 панелей. Я не думаю що є сенс резервувати інший вхід на невизначений термін, наврядчи поле буде розширюватися враховуючи вище написане, без ЗТ і тільки для себе, тому плюс-мінус 5.5 кВт панелей буде норм. Більше не бачу сенсу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому До речі, а крім нкону є ще варіанти десь взяти комірки? Мається на увазі в Європі, наприклад через знайомих замовити чи напряму на склад нової пошти з подальшою доставкою додому? Щоб можна було онлайн оформити замовлення. І ще питання по збірці і панелях, якщо хтось зможе зорієнтувати по приблизних сумах на додаткові витрати. Ціна на інвертор і комірки зрозуміла, пішов на нкон, додав в кошик і бачиш скільки виходить. Панелі в наших магазинах також зрозуміло, вибрав які і скільки треба, і маєш суму. А все інше, що потрібно до панелей і для збірки батарейки, скільки ще додатково потрібно в грошах? Для акумулятора готовий корпус десь $100-120, бсм ще $100 і ще $100 на все інше. Тобто грубо +$300-350 до вартості комірок чи більше/менше? По панелях взагалі не знаю що там треба, ще не дійшов до тої сторінки ))) +$300-400 до вартості панелей чи мало? Якщо рахувати для 8-10 панелей, плюс всі кабелі і тд. Плюс ще якись щиток з захистом потрібен, вірно? +$50-100? Якщо наведені суми плюс-мінус вірні, то крім вартості інвертор+комірки+панелі потрібно ще ~$800-900? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 8 годин тому, TaurosRMK сказав: по факту буду брати коли все обдумаю, і що буде по наявності Просто заходите проверяйте что есть и как только есть - заказывайте. Потому что 7 годин тому, TaurosRMK сказав: крім нкону є ще варіанти десь взяти комірки? В Европе только они проверенный источник. Или Китай, причем Али - там хз что. Есть еще офф. магазин Eve. Там еще можно. 7 годин тому, TaurosRMK сказав: питання по збірці і панелях Кроме ячеек - корпус, бмс, терминалы. Корпус в зависимости какой, есть из фанеры или металла. Сейчас до 5тыс. Бмс - на Али брал вчера) в19 на 300а номинала - 7тыс. Клеммы - до 500. Еще наконечники и пв3. Наконечники около 50грн штука силовые и надо будут так же мелкие для балансировочных проводов - 20 шт. по 50 копеек)) На панели самое затратное - крепления. Там есть 2 вида алюминия и оцинковка. Ну или пансамсклепав из чермета. Солнечный кабель - стоил по 45 грн/м. Ну и вам на 20 м в зависимости как его вести - троса или какой канал в земле. И бокс с защитой - тоже можно га Али сразу щиток со всем наполнением взять. Если в будущем будет 2 стринга - то лучше сразу на 2. 8 годин тому, TaurosRMK сказав: Ось цей пищить - Deye SUN-6K-SG05LP1-EU-AM2-P Если в нем есть вентиляторы - то будет. У меня 12 квт конечно, но когда солнечный день - на весь дом звук). Правда дверей пока нема Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Ах да, обжимки сразу посмотрите где бы взять в аренду, особенно для силовых. Или купить и потом аккумы собирать))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) В мене 5,5 - для хмарних днів компенсує тільки поточне споживання, а хотілося би ще заряджатись. Тому планую 16 панелей (18 фізично не помістяться). Вход до 500В, а конденсатори там на 620, тим паче під навантаженням посяде до 420. Мені кріплення без роботи вийшли 6к грн, сусіду на плоский дах біля 40к з роботою, оцинковка. Сусід по підсумкам року також хоче друге поле, вертикальне для зими на стіну. Змінено 1 година тому користувачем Enot123h Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 23 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 23 хвилини тому 3 часа назад, ЯД сказал: Бмс - на Али брал вчера) в19 на 300а номинала - 7тыс. А нащо на 300А? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз