Enot123h Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 1 час назад, beavis сказал: Як можна таке рекомендувати на 1 мппт у 6к? 8 для спокійного сну. Норм, у нас з сусідом 9шт tongwei 610, у мороз максимум 456 В бачив без навантаження. А от десята вже не лізе. Помилок по перенапрузі в обох не було 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому (змінено) 13 хвилин тому, Enot123h сказав: Норм, у нас з сусідом 9шт tongwei 610, у мороз максимум 456 В бачив без навантаження. А от десята вже не лізе. Помилок по перенапрузі в обох не було Ну от якраз не вистачає 10% до ліміту. Хто зна чи складуться ті умови для для перевищення, але як на мене ті пару кіловат в день не вартують ймовірного диму, особливо якщо нема ЗТ. Людина хоче в акум запхнути 15 квт (і якщо в місяць використовує 300квт, то далі тіки дивитись на сонце з нульовою генерацією), то для цього влітку і 8 не треба. У мене з 3.5квт в сонячні дні до 25квт. Тож якщо є бажання поставити 12 панелей (тих що близько 600вт) - вже краще на два стрінга. Ризиків менше, в міжсезоння ще навіть шось нагенерує. Змінено 21 година тому користувачем beavis 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 2 години тому, ЯД сказав: Вы просто поздно зашли на нкон, еще 2 недели назад были 280. Теперь ждать следующей поставки Ну я тільки два тижні назад почав цю тему вивчати )) То ж я поки це думаю що буде оптимально, а по факту буду брати коли все обдумаю, і що буде по наявності чи навіть з очікуванням, то не проблема, можна і почекати. То ж не критично прямо вже все скупити і монтувати. 2 години тому, ЯД сказав: По бесшумности - да, не сильно шумит, пока солнца нет))) а вот когда солнце - он верещит Ось цей пищить - Deye SUN-6K-SG05LP1-EU-AM2-P? Хм... але ж сонце тільки вдень, а вдень той писк не помічається, бо постійно в русі або навіть на дворі. Це більше для ночі критичне. 1 годину тому, beavis сказав: 8 для спокійного сну. Он як. Пошукав що і як, в цілому навіть можна розбити на два міні поля по 5-6 панелей. Я не думаю що є сенс резервувати інший вхід на невизначений термін, наврядчи поле буде розширюватися враховуючи вище написане, без ЗТ і тільки для себе, тому плюс-мінус 5.5 кВт панелей буде норм. Більше не бачу сенсу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому До речі, а крім нкону є ще варіанти десь взяти комірки? Мається на увазі в Європі, наприклад через знайомих замовити чи напряму на склад нової пошти з подальшою доставкою додому? Щоб можна було онлайн оформити замовлення. І ще питання по збірці і панелях, якщо хтось зможе зорієнтувати по приблизних сумах на додаткові витрати. Ціна на інвертор і комірки зрозуміла, пішов на нкон, додав в кошик і бачиш скільки виходить. Панелі в наших магазинах також зрозуміло, вибрав які і скільки треба, і маєш суму. А все інше, що потрібно до панелей і для збірки батарейки, скільки ще додатково потрібно в грошах? Для акумулятора готовий корпус десь $100-120, бсм ще $100 і ще $100 на все інше. Тобто грубо +$300-350 до вартості комірок чи більше/менше? По панелях взагалі не знаю що там треба, ще не дійшов до тої сторінки ))) +$300-400 до вартості панелей чи мало? Якщо рахувати для 8-10 панелей, плюс всі кабелі і тд. Плюс ще якись щиток з захистом потрібен, вірно? +$50-100? Якщо наведені суми плюс-мінус вірні, то крім вартості інвертор+комірки+панелі потрібно ще ~$800-900? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 8 годин тому, TaurosRMK сказав: по факту буду брати коли все обдумаю, і що буде по наявності Просто заходите проверяйте что есть и как только есть - заказывайте. Потому что 7 годин тому, TaurosRMK сказав: крім нкону є ще варіанти десь взяти комірки? В Европе только они проверенный источник. Или Китай, причем Али - там хз что. Есть еще офф. магазин Eve. Там еще можно. 7 годин тому, TaurosRMK сказав: питання по збірці і панелях Кроме ячеек - корпус, бмс, терминалы. Корпус в зависимости какой, есть из фанеры или металла. Сейчас до 5тыс. Бмс - на Али брал вчера) в19 на 300а номинала - 7тыс. Клеммы - до 500. Еще наконечники и пв3. Наконечники около 50грн штука силовые и надо будут так же мелкие для балансировочных проводов - 20 шт. по 50 копеек)) На панели самое затратное - крепления. Там есть 2 вида алюминия и оцинковка. Ну или пансамсклепав из чермета. Солнечный кабель - стоил по 45 грн/м. Ну и вам на 20 м в зависимости как его вести - троса или какой канал в земле. И бокс с защитой - тоже можно га Али сразу щиток со всем наполнением взять. Если в будущем будет 2 стринга - то лучше сразу на 2. 8 годин тому, TaurosRMK сказав: Ось цей пищить - Deye SUN-6K-SG05LP1-EU-AM2-P Если в нем есть вентиляторы - то будет. У меня 12 квт конечно, но когда солнечный день - на весь дом звук). Правда дверей пока нема 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому Ах да, обжимки сразу посмотрите где бы взять в аренду, особенно для силовых. Или купить и потом аккумы собирать))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому (змінено) В мене 5,5 - для хмарних днів компенсує тільки поточне споживання, а хотілося би ще заряджатись. Тому планую 16 панелей (18 фізично не помістяться). Вход до 500В, а конденсатори там на 620, тим паче під навантаженням посяде до 420. Мені кріплення без роботи вийшли 6к грн, сусіду на плоский дах біля 40к з роботою, оцинковка. Сусід по підсумкам року також хоче друге поле, вертикальне для зими на стіну. Змінено 10 годин тому користувачем Enot123h 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 3 часа назад, ЯД сказал: Бмс - на Али брал вчера) в19 на 300а номинала - 7тыс. А нащо на 300А? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 11 годин тому, TaurosRMK сказав: крім вартості інвертор+комірки+панелі потрібно ще ~$800-900? Тобто грубо десь так чи ще більше? Бо щось ніхто не хоче поділитися навіть грубою оцінкою, ніби це якась комерційна таємниця... 3 години тому, ЯД сказав: Ах да, обжимки сразу посмотрите где бы взять в аренду, особенно для силовых. Или купить и потом аккумы собирать))) Та я думаю для чоритьох накінечників немає сенсу шукати обжимки чи навіть купувати. Глянув на олх, готовий кабель 2 шт по 1 м - 1500 грн, окремо кабель + накінечники напевно 1к вийде. На загальному фоні то вже непомітно. 3 години тому, ЯД сказав: Если в будущем будет 2 стринга - то лучше сразу на 2 Та от подумав що краще зразу розділити на два, по 5 панелей. Може малувато як на один стрінг, але всі 10 пхати в один це вже забагато. А якісь варіанти 7+3 тоже не підійдуть. Так що кабелю треба десь 110-120 м 🤨 Приблизно по 25-30 м протяжність, хоча це примірка на око, але десь біля цього. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 2 години тому, Vikctor сказав: А нащо на 300А? Ну маслом кашу не испортить в данном случае, а 200а была всего на 100 грн дешевле) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 година тому, TaurosRMK сказав: окремо кабель + накінечники напевно 1к Ну самый дорого метр пв3 35 в Гугле выдал 350грн. Наконечники 25-50 грн . Покупать обжатое в 2 раза +-. 1 година тому, TaurosRMK сказав: Так що кабелю треба десь 110-120 м Навишо? Черного 20 и красного 20 (если 20м до панелей от инвертора) На панелях уже есть между собой соединять. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 2 хвилини тому, ЯД сказав: Навишо? Черного 20 и красного 20 (если 20м до панелей от инвертора) На панелях уже есть между собой соединять. на 2 стрінга 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 4 хвилини тому, beavis сказав: на 2 стрінга Ну человек изначально хотел 1. Да и на 2 тоже можно - есть фишки на 2-в-1 сразу. Та если на каждый свои кидать - ну все равно 120м не будет Змінено 7 годин тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 30 минут назад, ЯД сказал: Ну маслом кашу не испортить в данном случае, а 200а была всего на 100 грн дешевле) Про кашу згоден, а з ціною ви щось плутаєте напевно. Бо ось ціна на 200А: Я купив за 90. Вже приїхала. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 1 час назад, TaurosRMK сказал: Тобто грубо десь так чи ще більше? Бо щось ніхто не хоче поділитися навіть грубою оцінкою, ніби це якась комерційна таємниця... Та я думаю для чоритьох накінечників немає сенсу шукати обжимки чи навіть купувати. Глянув на олх, готовий кабель 2 шт по 1 м - 1500 грн, окремо кабель + накінечники напевно 1к вийде. На загальному фоні то вже непомітно. Та от подумав що краще зразу розділити на два, по 5 панелей. Може малувато як на один стрінг, але всі 10 пхати в один це вже забагато. А якісь варіанти 7+3 тоже не підійдуть. Так що кабелю треба десь 110-120 м 🤨 Приблизно по 25-30 м протяжність, хоча це примірка на око, але десь біля цього. Ви розумієте, вартість залежить від вас. Наприклад, встановлення панелей. Ви можете встановити їх власноруч самостійно зробленим кріпленням. Вийде одна сума. Ви можете замовити готове кріплення, буде інша, і нарешті Ви можете замовити встановлення під ключ. Суми одна від одної відрізняються в рази. Щодо взагалі ідеї. Згодом з'явиться бажання користуватись кондиціонером, щоб влітку жарко не було, потім доставити електричний бойлер, бо електрика пропадає, далі користуватись індукційною плиткою, бо зручно, а потім у кондиціонера виявиться режим опалення, а чом би й ні, а далі - сусід купить електричку, і Вам захочеться. Щодо акумуляторів - пропоную дивитись 280-320. Це стандартний розмір, під них є готові корпуси, які можна ставити один на одний. Поки корпусу немає і є лише один комплект у вживанні - можна поставити в куток на підлогу, без корпусу. (У мене так було). Змінено 6 годин тому користувачем Слободарий Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 годину тому, TaurosRMK сказав: комерційна таємниця Тому що кожен випадок індивідуальний. Дивись, мій кейс. АКб: корпус 4700+500 доставка. Бмс 4200, екран 800-900. Прохідні клеми 300, АВ 500. 2м ПВ5 35мм2 по 270/м. 6 наконечників м6 по 70грн, 2 штирбових по 60грн, жменя наконечників на балансування. Захист PV +-2000. Кріплення індивідуальне. Можна замовляти прям по проєкту (я так робив і там $600 на поле), а можна купити профіль оцинковку та гвинт-шурупи по окремості. Треба рахував, але колись метр профілю коштував 140грн. Зараз хз. Кабель для панелей 40-60грн/м. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) Та там тупо по кабелю різниця в рази. ПВ3-ПВ5 це одна ціна. А гнучкий силіконовий 2 AWG (33мм2) я купую по 600 грн за метр. Хтось ставить китайські дс автомати, хтось ставить NH00, а хтось купує Blue Sea під Class T (100$) Змінено 5 годин тому користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 5 годин тому, Vikctor сказав: Я купив за 90. Вже приїхала. Это сколько в грн? А то у меня все цены в грн и самое дешевое за 200а это 4800, а за 300а 5200 Змінено 1 година тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 минуты назад, ЯД сказал: Это сколько в грн? А то у меня все цены в грн и самое дешевое за 200а это 4800, а за 300а 5200 Менше 4000грн. Ви там вище написали про 7000, а тут вже 5200 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз