Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

1 годину тому, Invest-finans сказав:

В строительство хрущевки в "комфорт тауне" на 18 квадратов и в клубном доме в центральной части Киева на 160 квадратов использует различные концепции и подходы к строительству, проектированию и материалам. По этому жилье и отличается в классе. Точно так же как в Германии социальное жилье для эмигрантов отличается от жилья для среднего и выше среднего класса немцев даже в подходах. 

Вот только это не имеет отношения к данной теме обсуждения. 

Это "да" или "нет"?) ну я смотрю вы уже совсем в Германии. 

Какую витую пару вы у себя в Германии использовали для поддержки репитеров или АП для более сотни вифи устройств в меше? 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

59 хвилин тому, TaurosRMK сказав:

Ну якщо на ПК (не ноутбук, а саме стаціонарний пк) дивитись тільки ютюб і сидіти в інтернеті, то і wifi вистачить, але якщо ще робоче місце і є потреба в стабільному з'єднанні, то краще таки кабель, wifi непередбачуваний.

Шось Вас сьогодні тягне на дурниці) Може мережеву карту просто нормальну треба? чи роутер... технолоджія...

Від провайдера маю 200мбіт, до роутера 1 бетонна стіна

768694955_.png.73840b4da29d4f81e84749e693ccbe83.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

12 минут назад, beavis сказал:

Шось Вас сьогодні тягне на дурниці) Може мережеву карту просто нормальну треба? чи роутер... технолоджія...

Непоганий у вас провайдер. Мій наразі видає відчутно менше:

422060243_.png.854acd00ba95e92f13d9a127184644f9.png

Це при тому, що сплачую я за 500Мб/с і комп підключений кабелем.:)

• Лайк 1
  • Конфуз 1
Посилання на коментар

11 минут назад, Vikctor сказал:

Це при тому, що сплачую я за 500Мб/с і комп підключений кабелем.:)

Что то мне подсказывает, что у вас или роутер 100 мбит, или шнурок криво обжат, тот что от ону к роутеру или банально плохо защелкнут

Ибо если бы провайдер так козачил у поддержки бы были уши красные

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, Vikctor сказав:

А у вас знов якась когнітивна нездатність сприймати інформацію.)

1964766490_.thumb.png.842727c6bc3aba72c798c01dca6e01f1.png

Хах, я ж просто не читаю все підряд, коли справа стосується оффтопу 🤣 Не варто забивати голову слідкуючи за всім хто що пише 😉

• Лайк 1
Посилання на коментар

18 минут назад, mib сказал:

Что то мне подсказывает, что у вас или роутер 100 мбит, или шнурок криво обжат, тот что от ону к роутеру или банально плохо защелкнут

Ибо если бы провайдер так козачил у поддержки бы были уши красные

Все не настільки погано. Роутер від провайдера. Встановлювався при підключенні на швидкість 1000Мб/с. 

Спойлер

326930569_.thumb.png.d3a0f740ff9628b7a8d43541847ad91c.png

Вдень показникі краще. Ввечірі трафік великий. Хоча до початку тривалих відключень світла швидкість була майже 500Мб/с. Потім вони тиждень вирішували питання з новим обладнанням для тривалого резервування. Наразі працюють без вимкнень. Мене це влаштовує. Можливо зниження швидкості пов'язано з ємністю акб. Не в курсі. В цілому работа провайдера мене влаштовує.

15 минут назад, TaurosRMK сказал:

Не варто забивати голову слідкуючи за всім хто що пише 😉

Так - головне при цьому не забувати то все коментувати.:pozor:

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, Vikctor сказал:

В цілому работа провайдера мене влаштовує.

Да мне скорость тоже не принципиальна но шнурок я бы перепроверил, потому как ваши показатели это нормальные показатели для 100 мбит, банально канал так поднялся

У меня пакет 300 плавает в диапазоне 250-280

Про шнурок пишу потому как у самого такое было, заметил только потому что НА график рисует

Посилання на коментар

30 хвилин тому, Vikctor сказав:

Роутер від провайдера

Дивно, тиждень назад точно такий самий "викинув" і замінив на новий від іншого бренду з WiFi6, бо цей не влаштовував своїм сигналом в самі дальні точки будинку. Сигнал постіно обривався і швидкість дуже мала була. Дивно як вам його вистачає аж на все, прямо по цілій хаті. Хоча може стіни вирішують, що там у вас ГБ? У мене цегляні, при чому перестінки товщиною як несучі )) Через дві стіни ще нормально було, якщо по прямій, а якщо діагонально то повна срака, навіть на відстані 6-8 м від роутера. Хоча може роутер змучився...

п.с. Продам, підключите собі MESH 🤣 Не битий, не фарбований.

Посилання на коментар

35 минут назад, mib сказал:

Да мне скорость тоже не принципиальна но шнурок я бы перепроверил, потому как ваши показатели это нормальные показатели для 100 мбит, банально канал так поднялся

Про шнурок пишу потому как у самого такое было, заметил только потому что НА график рисует

За шнур я спокійний. По-перше його обживам мій швагро, а він тямущій і відповідальний хлопець. По-друге цей самий шнур давав мені 1000Мб/с.

Посилання на коментар

2 минуты назад, TaurosRMK сказал:

Дивно, тиждень назад точно такий самий "викинув" і замінив на новий від іншого бренду з WiFi6, бо цей не влаштовував своїм сигналом в самі дальні точки будинку. Сигнал постіно обривався і швидкість дуже мала була. Дивно як вам його вистачає аж на все, прямо по цілій хаті. Хоча може стіни вирішують, що там у вас ГБ? У мене цегляні, при чому перестінки товщиною як несучі )) Через дві стіни ще нормально було, якщо по прямій, а якщо діагонально то повна срака, навіть на відстані 6-8 м від роутера. Хоча може роутер змучився...

п.с. Продам, підключите собі MESH 🤣 Не битий, не фарбований.

Стіни ГБ. Перестінкі в півцегли з повнотілой цегли. WiFi вистачає впевнено всюди в будинку (в мене один поверх і всього лишень 135м2) і метрів до 30-40 за його межами. Але там вже де як. Ось пройти ще й стіну з шлакоблоку в хозблоці вже роутер не спромігся. Довелось допомогти. Ще до зарядного пристрою автівки не дістає, коли автівка на шляху сигналу стоїть. Тобто два подвійних скла не проходить.) До цього був якийсь нонейм китайський, то він бувало добивав до кінця ділянки, а це метрів до 70 від будинку. Ото був монстр. Але він всього на 100Мб/с був розрахований.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, beavis сказав:

В наявності і нормальний роутер, і комп'ютер з нормальною мережевою картою (LAN), і окрема PCI-e карта Wifi/BT Intel. Тільки от компютер стаціонарний і стоїть на одному місці, де є кабель, то чому не підключити інтернет кабелем?))

А так перевіряв швидкість, з кабелем стабільно завжди заявлені 100 мбіт, по wifi швидкість і пінг завжди гуляють, буває і до 100 доходить, буває просідає до 50-60, а на завантаження до 100 не дотягує ніколи. До роутера по прямій 4-5 м, через дві цегляні стіни. Та й таке.

Обох варіантів для середньостатистичного використання вистачає. Але якщо про стабільність, то кабель таки не буде вимахуватися як той wifi.

Але як писав в повідомленні раніше, кожен робить як хоче )))

Прихований текст

Screenshot_6.png.74d5de16b498f062274b16a68dd716b3.png

Screenshot_2.png.8480f99c7d41a3ff74dd2cbbd5abedc7.png

wifi (вибрав найкращі варіанти)

Screenshot_3.png.85f0e5c5ff79a8ea361db98bfa9bb958.png

Screenshot_5.png.7e9dadd2c9729c5caff9e326f3b95974.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

06.12.2025 в 23:43, ashim1990 сказав:

В іншій темі міряються продуктивністю сонячних панелей. Це цікаво, але зараз вони до одного місця. Може, і в цьому розділі хтось таке зробить, але для літієвих батарей? Особливо, при тепершніх відключеннях.:classic_sad:

три дні тому два поля по 4 квт дали майже 13 квтгод. вчора чотири з половиною. це дві-три години жужжання стандарного інверторного генчика. мало, але краще ніж без них.

стосовно інтернету і кабель проти вай фая. я проклав по привичці виту пару але перейшов на вай фай і всім раджу. швидше і зручніше. 
якийсь сяомі роутер BE5000 за 2 тис грн витягував +700 мбіт по повітрю із пінгом в 4 мс та сучасною більш менш PCI картою. пишуть що можна і до 2 гігабіт видушити але в мене нема такого інету і таких адаптерівю. газоблок. іноді граю в ігри дуже чутливі до затримок. нуль питань до вай фаю. 

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 6
Посилання на коментар

у мене Redmi AX6S WiFi 6 AX3200 . китайська версія без обмеження сигналу.  вже декілька років. налаштував раз і все. працює без глюків. стоїть на першому поверсі біля однієї з зовнішніх стін. покриває весь будинок, два поверхи, перекриття ЗБ . стіни цегла і газобетон. майже в усьому будинку гарний сигнал на 5ГГц . тільки в кутовій самій дальній кімнаті сина   поганий сигнал тому перемикае на 2,4. але навіть на цій частоті швидкість достатня  і син без проблем грає в ігри онлайн на ПК.  не жаліється.   і покривае сигналом повністю участок 12 соток. споживачі - декілька телевізорів, компютерів, смартфонів плюс розумні реле, смарт розетки,  смарт зарядка дла авто на вулиці.           

Змінено користувачем Александр Аврамчук
  • Лайк 4
Посилання на коментар

Доброго всім дня! Так сталося що потрібно готуватись до зими і блекауту не в своєму будинку, тому намагаюсь якось з цим впоратись.

Що маємо: Однофазна мережа, на зовнішій стіні будинку (біля газового стояка- класика) лічильник з двохполюсним АВ 25А в опломбованому боксі, від нього по стіні в гофрі пішов на горище 🙂 ПВС 2х2,5, там на горище він під'єднан до РН Digitop 40A і від нього через распредкоробки розкидан на різні лінії в різні кімнати будинку (ПВС, ШВВП і т.д.) Одна із ліній заходить в кухню і там є заземлення, оскільки зі слів власника, техніка  щипалась (скоріше за все ПМ), тому саме з цих розеток вивели заземлення на вулицю (три кутникі по пару метрів забиті трикутником)

Планую: Придбати генератор, після лічильника поставити на стіні бокс IP65, в нього перенести з гори РН, після нього Перемикач I-0-II 2р 25А Hager і поставити УЗО, (які в мене лишились, фото додам, але не впевнений чи не будуть вони спрацьовувати, бо там такого накручено, принаймні хочаб протипожежне) і далі на гору 🤦‍♂️ Від цього всього мені потрібно живити котел (Вайлант дремучій), холодильник, роутер, освітлення, насос скважини (кажуть що Pedrollo, але документів немає, глибина приблизно 70м, принаймні пульт управління встановлений Pedrollo)

Наскільки я зрозумів то одну полуфазу від генератора мені потрібно буде занулити (для фазозалежної техніки), тобто з'єднати із заземленням генератора і на заземлення. Основне питання: чи можу я це під'єднати до того існуючого заземлення із кухні, чи потрібно забити якісь кругляк метра три окремо? Також буду радий любим порадам (тільки не пропонуйте все переробити як слід 🫣)

20251216_104108.jpg

Посилання на коментар

21 годину тому, Vikctor сказав:

пристрої подовження сигналу WiFi

Якщо швидкість не грає першочергову роль, тоді можна і репітер використовувати, якщо ж швидкість повинна бути на першому місці, а сигнал слабкий - тоді кабельне з'єднання 

Посилання на коментар

14 часов назад, mib сказал:

В чомусь ви праві. Сьогодні півгодини на зв'язку з техпідтримкою тестував різні девайси на спідтестах. Телефон біля роутеру в 5G показав лишень по 150Мб/с. Найкраще у підсумку виявилось пряме підключення ноутбуку до той коробки що разом з роутером провайдером встановлена (не знаю як називається). Там нарешті побачив нормальні показники біля 500Мб/с в обох напрямках (на віддачу навіть більше 600.) У підсумку техпідтримка порадила скинути налаштування роутера до заводських і налаштувати його заново. Не впевнений що потягну це самостійно. Але після цього знов запустив перевірку на десктопі і наразі показники вже значно кращі, незважаючі на старі налаштування роутера. Може провайдер після бесіди чи в процесі щось в себе підкрутив...

571485089_.png.87194acd2e73bdee83e636f143692457.png

Змінено користувачем Vikctor
  • Лайк 1
Посилання на коментар

5 часов назад, oleg5 сказал:

але не впевнений чи не будуть вони спрацьовувати

якщо  є виток (техніка щипалась) то спрацьовувати буде

30мА так уж точно

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...