Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

59 минут назад, porterlv сказал:

Як і зарядні станції, що третій раз ті самі після зустрічки приходять. 

Так они знают куда ити и им уже не страшно :-)

• Хаха 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Доброго дня, шановне панство. Чи хтось на даний час використовує пристрої ПЗДП (пристрій захисту від дугового пробою) на практиці?  З 1 січня вступає в дію нова редакція славнозвісного ДБН В 2.5-23-2025. Ще сам не читав, але вже чув, що ті ПЗДП стали обов'язковими до встановлення. Хтось на практиці вже стикався з тим "чудом техніки"?

Посилання на коментар

23 минуты назад, Shturman1 сказал:

чув, що ті ПЗДП стали обов'язковими до встановлення.

Для кого? Навряд для побутових споживачів.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

24 минуты назад, Shturman1 сказал:

пристрій захисту від дугового пробою

• Лайк 1
Посилання на коментар

17 минут назад, Vikctor сказал:

Для кого? Навряд для побутових споживачів.

Теж так думаю. Тут ледве ПЗВ більше однієї штуки, замовників навчили ставити. А тепер ще проти дуги, відчуваю буде спротив)

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

56 хвилин тому, Shturman1 сказав:

Доброго дня, шановне панство. Чи хтось на даний час використовує пристрої ПЗДП (пристрій захисту від дугового пробою) на практиці?  З 1 січня вступає в дію нова редакція славнозвісного ДБН В 2.5-23-2025. Ще сам не читав, але вже чув, що ті ПЗДП стали обов'язковими до встановлення. Хтось на практиці вже стикався з тим "чудом техніки"?

image.png.305c53ed1efb0cf2092b83c6b163008f.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

18 минут назад, Energon сказал:

Теж так думаю. Тут ледве ПЗВ більше однієї штуки, замовників навчили ставити. А тепер ще проти дуги, відчуваю буде спротив)

ПЗВ в цілому дешеві й досить розповсюджені, а цей протидуговий пристрій мало хто пропонує й коштує він негуманно дорого.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

43 минуты назад, Energon сказал:

А тепер ще проти дуги, відчуваю буде спротив)

ну виходить, що для житла норми тільки рекомендують встановлення ПВДП, але є і немалий перелік об'єктів де вимагається їх встановлення. Там ще є продовження таблиці, яку привели вище

Посилання на коментар

42 минуты назад, Vikctor сказал:

ПЗВ в цілому дешеві й досить розповсюджені, а цей протидуговий пристрій мало хто пропонує й коштує він негуманно дорого.

А ще й який то квест у пошуку місця виникнення дуги, коли це місце зазвичай приховане (майже у всіх випадках). ПВДП буде раз за разом вимикати лінію, ззовні все нормально, але я собі лише як страшний сон уявляю пошук такого місця у приміщенні мережі освітлення, скажімо, вокзалу. А яке світлове шоу буде для пасажирів... :) 

Змінено користувачем Vladdi
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, Vladdi сказал:

А ще й який то квест у пошуку місця виникнення дуги, коли це місце зазвичай приховане (майже у всіх випадках). ПВДП буде раз за разом вимикати лінію, ззовні все нормально, але я собі лише як страшний сон уявляю пошук такого місця у приміщенні мережі освітлення, скажімо, вокзалу. А яке світлове шоу буде для пасажирів... :) 

Я коли за кимось переробляю, то часто бачу ПЗВ в щиті. Але воно не підключене. Є, стоїть собі і все)

Думаю така участь буде і у пристроїв AFDD🤣

• Хаха 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...