mib Опубліковано: В суботу в 11:01 Поділитись Опубліковано: В суботу в 11:01 59 минут назад, porterlv сказал: Як і зарядні станції, що третій раз ті самі після зустрічки приходять. Так они знают куда ити и им уже не страшно 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому Доброго дня, шановне панство. Чи хтось на даний час використовує пристрої ПЗДП (пристрій захисту від дугового пробою) на практиці? З 1 січня вступає в дію нова редакція славнозвісного ДБН В 2.5-23-2025. Ще сам не читав, але вже чув, що ті ПЗДП стали обов'язковими до встановлення. Хтось на практиці вже стикався з тим "чудом техніки"? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 23 минуты назад, Shturman1 сказал: чув, що ті ПЗДП стали обов'язковими до встановлення. Для кого? Навряд для побутових споживачів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 24 минуты назад, Shturman1 сказал: пристрій захисту від дугового пробою 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 17 минут назад, Vikctor сказал: Для кого? Навряд для побутових споживачів. Теж так думаю. Тут ледве ПЗВ більше однієї штуки, замовників навчили ставити. А тепер ще проти дуги, відчуваю буде спротив) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 56 хвилин тому, Shturman1 сказав: Доброго дня, шановне панство. Чи хтось на даний час використовує пристрої ПЗДП (пристрій захисту від дугового пробою) на практиці? З 1 січня вступає в дію нова редакція славнозвісного ДБН В 2.5-23-2025. Ще сам не читав, але вже чув, що ті ПЗДП стали обов'язковими до встановлення. Хтось на практиці вже стикався з тим "чудом техніки"? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 18 минут назад, Energon сказал: Теж так думаю. Тут ледве ПЗВ більше однієї штуки, замовників навчили ставити. А тепер ще проти дуги, відчуваю буде спротив) ПЗВ в цілому дешеві й досить розповсюджені, а цей протидуговий пристрій мало хто пропонує й коштує він негуманно дорого. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 43 минуты назад, Energon сказал: А тепер ще проти дуги, відчуваю буде спротив) ну виходить, що для житла норми тільки рекомендують встановлення ПВДП, але є і немалий перелік об'єктів де вимагається їх встановлення. Там ще є продовження таблиці, яку привели вище Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) 42 минуты назад, Vikctor сказал: ПЗВ в цілому дешеві й досить розповсюджені, а цей протидуговий пристрій мало хто пропонує й коштує він негуманно дорого. А ще й який то квест у пошуку місця виникнення дуги, коли це місце зазвичай приховане (майже у всіх випадках). ПВДП буде раз за разом вимикати лінію, ззовні все нормально, але я собі лише як страшний сон уявляю пошук такого місця у приміщенні мережі освітлення, скажімо, вокзалу. А яке світлове шоу буде для пасажирів... Змінено 9 годин тому користувачем Vladdi 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 3 часа назад, Vladdi сказал: А ще й який то квест у пошуку місця виникнення дуги, коли це місце зазвичай приховане (майже у всіх випадках). ПВДП буде раз за разом вимикати лінію, ззовні все нормально, але я собі лише як страшний сон уявляю пошук такого місця у приміщенні мережі освітлення, скажімо, вокзалу. А яке світлове шоу буде для пасажирів... Я коли за кимось переробляю, то часто бачу ПЗВ в щиті. Але воно не підключене. Є, стоїть собі і все) Думаю така участь буде і у пристроїв AFDD🤣 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 3 часа назад, Energon сказал: Я коли за кимось переробляю, то часто бачу ПЗВ в щиті. До речі, кілька днів тому чистив контакти в своєму ПЗВ (бо почав видавати погані звуки). Він зараз робить зовсім не в штатному режимі. Після включення згідно графіку через нього йде максимальне навантаження.☹️ Змінено 2 години тому користувачем ashim1990 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 7 годин тому, Vikctor сказав: ПЗВ в цілому дешеві й досить розповсюджені, а цей протидуговий пристрій мало хто пропонує й коштує він негуманно дорого. І доволі частенько спрацьовує не по ділу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 3 часа назад, Energon сказал: Я коли за кимось переробляю, то часто бачу ПЗВ в щиті. Але воно не підключене. Є, стоїть собі і все) Думаю така участь буде і у пристроїв AFDD🤣 Судячи по реакції на ваше повідомлення це багатьох дивує. Тоді як я добре пам'ятаю як один проруснявий забудовник (вже забанений з форуму назавжди) хизувався, що його електрик відмовив від встановлення ПЗВ, бо мовляв возить в багажнику цілу коробку демонтованих ПЗВ з інших своїх об'єктів, де замовники заманались бігати вмикати ті пристрої. Моя спроба пояснити, що його електрик олень і з великою долею вірогідності саме його рукожопість призвела да цих спрацювань до конструктиву не призвела. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 минуты назад, newbee2020 сказал: І доволі частенько спрацьовує не по ділу В цілому можливо одне єдине спрацювання по ділу вбереже чийсь будинок від пожару, але вище вірно зауважили, що при встановленні одного такого пристрою на весь будинок після його спрацювання буде той ще квест знайти де те іскріння/поява дуги відбулися. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз