lyashik Опубліковано: 31 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2019 Заради справедливості слід сказати, шо це не плід його уяви, а положення п. 3.1.39 ПУЕ. Так що раціональне зерно в цьому твердженні є і значить ПУЕ все-таки він намагається читати. Головне щоб він правильно розумів цю норму і переріз магістралі групової розеточної лінії відповідав уставці автомата 25 А (тобто не менше ніж 4 квадрати по міді при традиційних способах прокладання, крім А1 і А2 згідно гл. 2.1 ПУЕ). Добавлено через 3 минуты А коли саме вибивав - не в момент увімкнення сд-стрічки? Просто якщо вибивав у момент увімкнення, то це через пускові струми, які для світлодіодних джерел світла можуть бути вище ніж у нормальному режимі. Так точно.В момент включения. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 31 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2019 Заради справедливості слід сказати, шо це не плід його уяви, а положення п. 3.1.39 ПУЕ. Так що раціональне зерно в цьому твердженні є і значить ПУЕ все-таки він намагається читати. Головне щоб він правильно розумів цю норму і переріз магістралі групової розеточної лінії відповідав уставці автомата 25 А (тобто не менше ніж 4 квадрати по міді при традиційних способах прокладання, крім А1 і А2 згідно гл. 2.1 . Траса 2.5. Розетки шлейфом. Ні ШВВП ні перша розетка в шлейфі не витримають такий струм. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 31 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2019 Це електриків не хвилює. Дєньгі давай. Завжди так робили, ще ніхто не скаржився і ні в кого не вибивало. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 31 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2019 Це електриків не хвилює. Дєньгі давай. Завжди так робили, ще ніхто не скаржився і ні в кого не вибивало. Нагадаю. Це головний енергетик підприємства на своєму підприємстві таке робить. Енергетик тому що на балансі є ТП яка колись декілька заводів живила. Але зараз обсяги не ті тому він ще й монтажі робить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lyashik Опубліковано: 31 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2019 Нагадаю. Це головний енергетик підприємства на своєму підприємстві таке робить. Енергетик тому що на балансі є ТП яка колись декілька заводів живила. Але зараз обсяги не ті тому він ще й монтажі робить. А я думая я косячу...((( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 31 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2019 Нагадаю. Це головний енергетик підприємства на своєму підприємстві таке робить. А я ж про що? Люди не заморочуються і головне щоб не вибивало. Вийдіть в народ - прозрієте . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Новодел Опубліковано: 31 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2019 Головний енергетик одного з підприємств С определенного момента для меня это - один из признаков дротокрута. Уже не знаю, может так совпало, но все попадавшиеся мне по жизни люди с титулами типа "главный электрик", "почетный электрик ЖЭКа", "отвечающий за ТП на много кВА", "30 лет в профессии", творили в бытовой электрике такую дичь, что волосы начинали шевелиться в неположенных местах 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 31 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2019 Это в прикуривателе 10 Вт? Или в насосе??? Шото в моем авто не так ...))) Какие 10 Вт? Я про амперы писал. 10 Вт в АВТО при 12-14 В-предохранитель должен быть 1-1,5 ампер. Я таких не видел. На прикуриватель около 30 ампер предохранитель идёт. При 14 вольтах в сети это 420 Вт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алекса AZSX0022 Опубліковано: 31 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2019 Здравствуйте, я тут оставлял вопрос -( к сожалению не могу найти его) суть его в том что при включении света в одной из комнат , на счетчике загорается красная лампочка с надписью земля. тут посоветовали разбираться с проводкой, в общем выяснил я что если заменить лед светильник на лампочку то красная лампочка на счетчике гаснет. И что мне теперь делать хоть светильник и на гарантии, ну продавцу не объяснишь что там какая то лампочка красная горит, что делать в таких случаях? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 1 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2019 Заради справедливості слід сказати, шо це не плід його уяви, а положення п. 3.1.39 ПУЕ. Так що раціональне зерно в цьому твердженні є і значить ПУЕ все-таки він намагається читати. Головне щоб він правильно розумів цю норму і переріз магістралі групової розеточної лінії відповідав уставці автомата 25 А (тобто не менше ніж 4 квадрати по міді при традиційних способах прокладання, крім А1 і А2 згідно гл. 2.1 ПУЕ). Я правильно розумію, що можна після автомата на 25 А кинути мідний провід 4,0, який потім можна розділити на декілька мідних проводів 2,5 до окремих розеток, в які вмикати прилади споживання не більше ніж на 16 А? Добавлено через 8 минут Траса 2.5. Розетки шлейфом. Ні ШВВП ні перша розетка в шлейфі не витримають такий струм. В таких випадках достатньо притримуватися правила, що одночасно до розеток в шлейфі може бути приєднано приладів не більше, ніж на 16 А (наприклад, один конвектор на 3 кВт або ТВ, музцентр, зарядка). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 1 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2019 Если очень внимательно следить за номиналом подключаемых потребителей-может автоматы вообще не ставить ? :Сарказм: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
V.K.L Опубліковано: 1 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2019 Ребят ,доброе утро! Помогите, есть уличный фонарь Led на сколько ват не понятно, он состоит из блока питания - CENSO - 10C5B 4000V, DC 30-38 V 1500 MA и матрицы - НА ней к сожалению нет ни одного опознавательного знака, на корпусе только плюс\минус и LY И 1707 50 диодов под желтым стеклом. Тестер показал на выходе с блока питания 44 вольта, не много ли это если пишут что 30-38 вольт? Как проверить матрицу? Где можно купить по нормальной цене запчасти? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 1 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2019 :Сарказм: Скорее, троллинг. :D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 1 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2019 В таких випадках достатньо притримуватися правила, що одночасно до розеток в шлейфі може бути приєднано приладів не більше, ніж на 16 А (наприклад, один конвектор на 3 кВт або ТВ, музцентр, зарядка). Випадків з шнурами в стінах не має бути. В випадку аварії на любій з розеток автомат спрацює при струмі 25 А не сходу. Що за цей час буде з розетками й кабелями? Та навіть не аварія а штатний режим в якому в 5 розетках по 5 А що буде з кабелем? Покладаючи мережі я виходжу з того що ніхто не буде підраховувати навантаження. Тому захистити справа монтажника а не користувача. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 1 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2019 Здравствуйте, я тут оставлял вопрос -( к сожалению не могу найти его) суть его в том что при включении света в одной из комнат , на счетчике загорается красная лампочка с надписью земля. тут посоветовали разбираться с проводкой, в общем выяснил я что если заменить лед светильник на лампочку то красная лампочка на счетчике гаснет. И что мне теперь делать Ничего не делать. В счетчиках НИК неправильно спроектировано измерение утечки на землю, вследствии чего при малой нагрузке ЛЕД ламп он показывает утечку, хотя её по факту нету. Чтобы светодиод не светился - включите еще электрочайник, например - нагрузка возрастет и индикация утечки потухнет. По другому, без замены счетчика на нормальный, это не лечится. Проблема известная. Добавлено через 1 минуту Тестер показал на выходе с блока питания 44 вольта, не много ли это если пишут что 30-38 вольт? Это вообще не важно. Светодиоды питаются током, а не напряжением. Где можно купить по нормальной цене запчасти? vdmais.com.ua если надо качество, aliexpress.com - если цена. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 1 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2019 Випадків з шнурами в стінах не має бути. В випадку аварії на любій з розеток автомат спрацює при струмі 25 А не сходу. Що за цей час буде з розетками й кабелями? Я вів мову тільки про переріз, а не тип. Шнур - не мій вибір. Я ж писав про 16 А приєднання. Звідки 25 А? Добавлено через 4 минуты Та навіть не аварія а штатний режим в якому в 5 розетках по 5 А що буде з кабелем? Знову наклеп: я писав про 16 А на шлейфі або 25 А на ділянці одного 4 мм. Добавлено через 7 минут Покладаючи мережі я виходжу з того що ніхто не буде підраховувати навантаження. Тому захистити справа монтажника а не користувача. Цілком з Вами згоден, але я виходжу з своєї реальності: досконало знаю схему електромережі та сам вмикаю потужні споживачі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 1 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2019 Я вів мову тільки про переріз, а не тип. Шнур - не мій вибір. Я ж писав про 16 А приєднання. Звідки 25 А? Добавлено через 4 минуты Знову наклеп: я писав про 16 А на шлейфі або 25 А на ділянці одного 4 мм. Добавлено через 7 минут Цілком з Вами згоден, але я виходжу з своєї реальності: досконало знаю схему електромережі та сам вмикаю потужні споживачі. Цитували мій пост про ШВВП з описанням конкретного випадку. Тому я й продовжив діалог. Сьогодні мої екстрасенсорні здібності дещо знижені тому я не здогадатися що Ви цитуєте одне а пишете про інше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 1 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2019 Цитували мій пост про ШВВП з описанням конкретного випадку. Тому я й продовжив діалог. Сьогодні мої екстрасенсорні здібності дещо знижені тому я не здогадатися що Ви цитуєте одне а пишете про інше. Вибачаюсь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Perforator21 Опубліковано: 1 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2019 Ошибаетесь. И частота у них 60 герц в отличии от наших 50 гц. И за счет повышения частоты нужны кабеля меньшего сечения, меньше металла на трансформаторах. Дякую, сідайте, два з плюсом. Перетин сталі у осередя трансформатора ("сердечник" по рос.) звичайно буде меньше, а перетин проводу від частоти не залежить. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apasasika Опубліковано: 1 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2019 Какие 10 Вт? Я про амперы писал. 10 Вт в АВТО при 12-14 В-предохранитель должен быть 1-1,5 ампер. Я таких не видел. На прикуриватель около 30 ампер предохранитель идёт. При 14 вольтах в сети это 420 Вт Так и проводка в автомобиле выполнена многожилкой, да и сечения там, мягко говоря, не соответствуют токовым значениям, если смотреть таблицы из пуэ... Недаром известно, что автомобиль - источник повышенной опасности. Всё, написанное выше - стёб и сарказм, если чО))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 2 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 2 вересня 2019 Так в машине и нужно могожилкой. Ибо вибрации. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 2 вересня 2019 Инструмент для заделки кабеля в патч-панель. Ищется у любого админа, который хоть раз тянул сеть, либо у телефонистов, ну или покупается в инете (по такому названию и ищите). Бренд не посоветую, сам пользовался KRONE типа такого (не реклама, первое что в выдаче попалось). Из плюсов этой конкретной модели - возможность автоматической обрезки торчащих проводков в момент заделывания. При отсутствии можно использовать плоскую отвертку с тонким лезвием, но тут как с автоматическим съемником изоляции - если больше пары разъемов - проще купить или у кого-нить одолжить, т.к. результат стабильнее и качественнее, да и время существенно экономится. Купил именно такой инструмент как по ссылке. Боялся, что такой дешёвый инструмент не позволит нормально сделать розетки. На самом деле всё очень даже хорошо получилось. Жилы заделываются в пазы с отлично слышимым щелчком. Иногда даже излишек отрезается сразу боковыми ножницами, но чаще таки приходится дорезать ножом. В общем ещё раз спасибо за рекомендацию. Тут ещё один вопрос назрел по витой паре. В одной из розеток длины витой пары слегка не хватает. Как её наращивают? Про силовые кабели в теме этот вопрос обсуждается с периодичностью по крайней мере раз в месяц. Про витую пару не попадалось... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 3 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2019 Купил именно такой инструмент как по ссылке. Боялся, что такой дешёвый инструмент не позволит нормально сделать розетки. На самом деле всё очень даже хорошо получилось. Жилы заделываются в пазы с отлично слышимым щелчком. Иногда даже излишек отрезается сразу боковыми ножницами, но чаще таки приходится дорезать ножом. В общем ещё раз спасибо за рекомендацию. Тут ещё один вопрос назрел по витой паре. В одной из розеток длины витой пары слегка не хватает. Как её наращивают? Про силовые кабели в теме этот вопрос обсуждается с периодичностью по крайней мере раз в месяц. Про витую пару не попадалось... Пайкой или скотчлоками. Но пайка рулит, мало места занимает. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Woolfer_a Опубліковано: 3 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2019 Пайка с тонкой термоусадкой. Термоусадку осторожно греем тем-же паяльником, но сухой частью жала (не той что с оловом). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tamburello Опубліковано: 3 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2019 В одной из розеток длины витой пары слегка не хватает. Как её наращивают? пайка внахлест. при этом необходимо по итогу процесса восстановить свивание проводов с одинаковым сигнальным цветом с тем же шагом, что и в заводской части и свивание пар. в общем, повторить заводскую укладку-навивку. если же сильно сложно - оконцовывается витая пара и наращивается нужным кусочком патчкорда через вот такое kiev.prom.ua/p377520582-sgonka-udlinitel-rj45.html 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз