beavis Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 4 хвилини тому, smotesko сказав: От посудомийка наша в кінці циклу зʼїдає ще майже 1кВт/г на сушіння посуду, і ця функція не відключається. Тому я на неї поставив смарт-розетку, як і на бойлер – щоб не працювала в період розряджання акумулятора. Ну а як світло відключать в процесі? Там тих пару кіловат на 15 хв візьме, але киснути не буде півдня... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 10 хвилин тому, smotesko сказав: От посудомийка наша в кінці циклу зʼїдає ще майже 1кВт/г на сушіння посуду, і ця функція не відключається. Тому я на неї поставив смарт-розетку, як і на бойлер – щоб не працювала в період розряджання акумулятора. В мене помудомийка бере 1 кВт*год за весь цикл. Сушить конденсаційно, тобто останнє полоскання гарячою водою, яке розігріває посуд, а потім за рахунок того тепла вода випаровується і посуд стає сухим. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 20 минут назад, smotesko сказал: Тому я на неї поставив смарт-розетку, як і на бойлер – щоб не працювала в період розряджання акумулятора. Шо за смарт розетки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 (змінено) 1 годину тому, DimaF сказав: Шо за смарт розетки? Sonoff S26R2, прошив її сторонньою прошивкою і керую нею через вайфай командами з скрипта. Змінено 5 грудня 2024 користувачем smotesko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 5 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2024 2 години тому, beavis сказав: Там тих пару кіловат на 15 хв візьме Мене турбує навіть не кількість енергії, а те що вона навантажує 2кВт – і інвертор вмикає кулери на повну. Спати заважає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 7 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2024 Зараз лічильник підключено у старому флігелі повітряною лінією з 3Квт потужності (16А автомат). Виношу лічильник на межу ділянки. Залишу одну фазу, підключу 2 зони, планую після війни (не дають зараз) збільшити потужність до 6-9кВт з можливістю продажу. Чи нормальним буде варіант ПЕ труба 32 з АВВГ 3х10 від лічильника до стіни будинка (~15м)? Не буде кабель в трубі постійно у воді мокнути? Написали мені купити їм гофру, ящик, навіть саморізи кріпити ящик, а про накінечники для СІП (той, що є використають) і не згадали. Варто їм мізки виносити чи ні? Люміній в автомат під пломбою по нормальному теж треба обтиснути? Не стикався раніше з алюмінієм і СІПом, тому перепитую банальні речі. Намагався пояснити дядькам, що хочу зараз зробити максимально всі роботи, щоб потім тільки лічильник перепрошити і автомат вхідний замінити. Да так і не розумів про контур заземлення: треба його робити буде чи ні у моєму випадку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 В 07.12.2024 в 20:36, AndryG сказал: Залишу одну фазу, підключу 2 зони, планую після війни (не дають зараз) збільшити потужність до 6-9кВт з можливістю продажу. чому не розглядаєте варіант підключення на три фази? Якщо будете збільшувати потужність, то можуть не дати підключитись на одну фазу В 07.12.2024 в 20:36, AndryG сказал: Чи нормальним буде варіант ПЕ труба 32 з АВВГ 3х10 від лічильника до стіни будинка (~15м)? нормальний. Але знов же. На майбутнє коли, наприклад треба буде три фази, то тоді вже треба чотирижильний або п'ятижильний кабель. Я б зразу проклав такий, щоб потім не було "дуже боляче" В 07.12.2024 в 20:36, AndryG сказал: Не буде кабель в трубі постійно у воді мокнути? та не буде. як туди та вода має попадати? Це вже зовсім треба криворуким бути щоб прокласти трубу таким чином щоб туди вода затікала. Трубу взяти одним цільним куском щоб ніяких з'єднань не було в землі. В 07.12.2024 в 20:36, AndryG сказал: Люміній в автомат під пломбою по нормальному теж треба обтиснути? по правильному дійсно треба обтиснути сіп. Ось такими наконечниками але для цього потрібен прес. В 07.12.2024 в 20:36, AndryG сказал: Да так і не розумів про контур заземлення: треба його робити буде чи ні у моєму випадку? та треба. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 Сіп можна обтиснути, а аввг 10 мм² буде мабуть моножильний. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 23 минуты назад, msgarry сказал: Сіп можна обтиснути, а аввг 10 мм² буде мабуть моножильний. І що? Все одно в автомат краще мідь завести, бо може згоріти. Це я з власного досвіду - при заміні згорівшего автомату вже обтискав люмінь. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 Як на мене різниці не багато що обтиснути люмінь чи мідь моножилу в автоматі.З багатожильним так є різниця. В 99,9% людей сіп не обтиснутий і нічого. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 (змінено) В 99,9% людей сіп при навантаженні плавить автомат не забувайте що сіп то навіть не той самий алюміній що в аввг звісно, 16й сіп буде десятками років працювати при невеликих нагрузках, з 16м автоматом, а от тільки нормально нагрузити - проблем довго чекати не прийдеться тому общим обов'язково, причому достатьно алюміній гільзи і воно таки буде працювати, звісно алюмамідена, да з контактною пастою буде краще Оце класика, в мене таке 2 рази було, доки не обжав, і у інших бачив, особливо у кого електромобілі зараджаються (довго великий струм) Змінено 9 грудня 2024 користувачем Vikingua 2 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 (змінено) Дякую за відповіді. Значить закопую ПНД, спробую напрягати обленерго щоб обтиснули дроти і зробили нормально, принаймі, те, що під пломби піде. А як сильно впиратимуться... з ними інакше і не буває. Три фази не хочу і починати - нема у мене споживачів таких і потужності такої не треба і взагалі всі ці сонячні іграшки на залежність схоже Змінено 9 грудня 2024 користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 10 хвилин тому, AndryG сказав: і взагалі всі ці сонячні іграшки на залежність схоже залежність - то нафта, та електрика, а сонячні панелі і атомна енергія - то спасіння .. (хоча як на мене, то "тимчасові" милиці) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 1 час назад, Vikingua сказал: В 99,9% людей сіп при навантаженні плавить автомат не забувайте що сіп то навіть не той самий алюміній що в аввг звісно, 16й сіп буде десятками років працювати при невеликих нагрузках, з 16м автоматом, а от тільки нормально нагрузити - проблем довго чекати не прийдеться тому общим обов'язково, причому достатьно алюміній гільзи і воно таки буде працювати, звісно алюмамідена, да з контактною пастою буде краще Оце класика, в мене таке 2 рази було, доки не обжав, і у інших бачив, особливо у кого електромобілі зараджаються (довго великий струм) В моєму випадку виявилось достатнім мати електрокотел, щоб за пару років спалити ввідний автомат. Після обтискання СИП алюмомідними накінечниками протягом 4-5 років все ок. Тому щиро не розумію людей, які свідомо обирають собі алюміневі рішення на якомусь етапі ланцюга. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 22 минуты назад, Vikctor сказал: Тому щиро не розумію людей, які свідомо обирають собі алюміневі рішення на якомусь етапі ланцюга пропонуєте все міддю робити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 21 хвилину тому, Vikctor сказав: В моєму випадку виявилось достатнім мати електрокотел, щоб за пару років спалити ввідний автомат. Після обтискання СИП алюмомідними накінечниками протягом 4-5 років все ок. Тому щиро не розумію людей, які свідомо обирають собі алюміневі рішення на якомусь етапі ланцюга. В мене одного разу зникла фаза. Ящик на опорі в той момент був не запломбований. Я здивувався, коли один з проводів в 3ф під'єднанні оплавився. Спробував підтягнути затиск, а він взагалі не був затягнутий. Відчуття ніби забули. Цього разу замінювали лічильник і я вказав монтеру на той кабель. Кажу - їх же треба гільзувати, на що отримав відповідь - так ніхто не робить. У всіх все працює. Спадщина совєтов чи лінь? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 11 минут назад, Shturman1 сказал: пропонуєте все міддю робити? Окрім того що йде до щиту обліку від постачальника - безумовно. Я б ще задумався про люмінь якби йшлося про 50м+ довжини від щиту обліку до розподільчих щитів, а так ця умовна економія приводить до постійного геморою. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 15 минут назад, МакДо сказал: Кажу - їх же треба гільзувати, на що отримав відповідь - так ніхто не робить. У всіх все працює. Спадщина совєтов чи лінь? Це дійсно так, бо в них немає ані обтискувачив, ані відповідних гільз. І взагалі ім пох. Бо я майжа до крику дійшов, щоб переконати людину яказавждитавсімтакробеівсенорм не з'єднувати ввідний АВ та вхідні клеми лічильника обрізкамі СІПу (як він робить всім багато років), а використати мідні дроти від кабелю ВВГнг 10мм2, що я йому запропонував у вигляді вже готових до використання дротів, а не у вигляді цілого кабелю 4*10. Щоб він не дай бог не втомився знімаючи ізоляцію. А СІП з опори вже обтискав самостійно з легким ризиком для життя). Але якщо ніхто не жаліється, то цікаво чому ж існує послуга, яку можна офіційно в них замовити - превірка та підтягування контактів на ввідному АВ? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 6 часов назад, Shturman1 сказал: В 07.12.2024 в 20:36, AndryG сказал: Не буде кабель в трубі постійно у воді мокнути? Показать та не буде. як туди та вода має попадати? Це вже зовсім треба криворуким бути щоб прокласти трубу таким чином щоб туди вода затікала. Трубу взяти одним цільним куском щоб ніяких з'єднань не було в землі. Вы используете герметичный кабельный ввод в щит для 32-й трубы? Не теоретически, а сами использовали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 (змінено) 5 годин тому, МакДо сказав: Спадщина совєтов чи лінь? Між заявою в обленерго і дзвінком "ми через годину до вас приїдемо" пройшло два місяці. Я приїхав через 30хв - вони вже ходили кругами з цигарками в зубах, десять хвилин змістовної бесіди, потім сорок хв розмов за життя. Я поїхав з об'єкту далі, їх машина залишилась на місці... Гарно, що попередили про прес. Я не подумав, що його у них взагалі може не бути Змінено 9 грудня 2024 користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 04.12.2024 в 13:40, Roma_Z сказав: Розкажіть схему підключення, бо в мене така ж ситуація. У мене від 3 фази, з лічильника на автомат трифазний 16А, далі ручний селектор фази, на будинок однофазна розводка. 16А вистачає повністю, ніразу за 8 - 9 років перевантаження не було. Зараз стоїть однофазний інвертор +6 кВт. Проблем нема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 А я ще задам питаннячко наївне для дер профі: може мені варто АВББШВ взяти замість АВВГ? Чи для прокладки в трубі/гофрі це зовсім зайве? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 (змінено) 1 година тому, AndryG сказав: А я ще задам питаннячко наївне для дер профі: може мені варто АВББШВ взяти замість АВВГ? Чи для прокладки в трубі/гофрі це зовсім зайве? Я собі так проклав: ціна була однакова що на трубу + кабель, що на броньований. Як плюс кабель більш захищений і не витягне вже ніхто. А броньований і в трубу - то вже зайве. Змінено 9 грудня 2024 користувачем delic Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 9 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 грудня 2024 14 годин тому, Shturman1 сказав: 07.12.2024 в 20:36, AndryG сказав: Не буде кабель в трубі постійно у воді мокнути? та не буде. як туди та вода має попадати? Це вже зовсім треба криворуким бути щоб прокласти трубу таким чином щоб туди вода затікала Вона знайде як, той самий конденсат також з часом накопичується 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 10 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2024 18 часов назад, Vikctor сказал: Це дійсно так, бо в них немає ані обтискувачив, ані відповідних гільз. І взагалі ім пох. Бо я майжа до крику дійшов, щоб переконати людину яказавждитавсімтакробеівсенорм не з'єднувати ввідний АВ та вхідні клеми лічильника обрізкамі СІПу (як він робить всім багато років), а використати мідні дроти від кабелю ВВГнг 10мм2, що я йому запропонував у вигляді вже готових до використання дротів, а не у вигляді цілого кабелю 4*10. Щоб він не дай бог не втомився знімаючи ізоляцію. А СІП з опори вже обтискав самостійно з легким ризиком для життя). Але якщо ніхто не жаліється, то цікаво чому ж існує послуга, яку можна офіційно в них замовити - превірка та підтягування контактів на ввідному АВ? Теж схожа ситуація була при підключенні. Ввечері дзвінок -"зранку приїдем підключати" В розгар ковіду о 7 ранку поїхав шукати кабель. Все зачинено і вдень, а з ранку те що відриється ще не відкрилося. 😀 Знайшов по спекулятивній ціні пвс 16мм² щоб вивести з корпусу лічильника. Накінечники в них не було чим обжати,тому так і не обжали. Провід дав одним шматком тому вони вивели трьома жилами по пів метра, а одну двохметрову. Що не вистачило як нормально до клемника дотягнути щоб з'єднати з аввг 25 мм². 🤬 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз