Дорофеев Сергей Опубліковано: 13 квітня Поділитись Опубліковано: 13 квітня 7 часов назад, Energon сказал: Через опресовану гільзу Дякую. Т.е можно взять наконечник, заполнить плотно с монолитом и обжать? Или вы предлагаете обжать два монолита вместе? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 13 квітня Поділитись Опубліковано: 13 квітня (змінено) 4 часа назад, Дорофеев Сергей сказал: Т.е можно взять наконечник, заполнить плотно с монолитом и обжать Так, тільки наконечник то мідно-луджена гільза. Я зазвичай її опресовую гексагональною матрицею, і гільза щось типу ГМЛ-П, і це все чудово обжимається контактом автомату. Змінено 13 квітня користувачем Energon 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 13 квітня Поділитись Опубліковано: 13 квітня 1 час назад, Energon сказал: Я зазвичай її опресовую гексагональною матрицею Тогда придётся ставить коробку и клемы. У меня есть для запресовки наконечников. Эти гильзы он не сожмёт. А в мои ебеня никто не придёт 3 провода клещами опресовать. Спасибо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 14 квітня Поділитись Опубліковано: 14 квітня В 13.04.2025 в 00:53, Energon сказал: Через опресовану гільзу Не сам придумал. Вычитал в интернете. Автомат (в моем случае трехфазный) должен быть с дополнительными клеммами для подключения шин. Вот на эти клеммы и подключить дополнительный провод. Минус - может чуть расплющить придётся. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Телесистемы Опубліковано: 14 квітня Поділитись Опубліковано: 14 квітня 9 часов назад, Дорофеев Сергей сказал: Автомат (в моем случае трехфазный) должен быть с дополнительными клеммами для подключения шин. Вот на эти клеммы и подключить дополнительный провод. Клеммы для подключения гребенки есть двух типов: если уже такая безысходность, то лучше уже обжать в трубчатый наконечник 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Р Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня У мене у квартирі домофон ARNY AVD-743s. Почав пищати приблизно кожні 10 сек. Напруга у мережі більше 230 вольт - ЗУБР показує. Раніше домофон пищав коли були відключення: після включення електрики кілька хвилин. Чи може бути писк від високої напруги? Якщо так, що робити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 1 час назад, Р сказал: Чи може бути писк від високої напруги? 230 вольт, це не висока напруга. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Р Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 15 минут назад, DimaF сказал: 230 вольт, це не висока напруга. Я так зрозумів, що 230 тепер буде типу нормальна. Я думаю може для домофону, якому вже 13 років, це завелика напруга, тому він і лається Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня (змінено) 7 минут назад, Р сказал: Я так зрозумів, що 230 тепер буде типу нормальна. Я думаю може для домофону, якому вже 13 років, це завелика напруга, тому він і лається Наврядчи. В першу чергу, треба перевірити/поміняти електроліти. Срок вже великий. Змінено 17 квітня користувачем ashim1990 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Р Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня "перевірити/поміняти електроліти" - це як і де можна зробити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня так, скоріш за все конденсатори повисихали. якщо не дружите з паяльником, то нести в ремонт. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diesel Draft Опубліковано: В неділю в 00:02 Поділитись Опубліковано: В неділю в 00:02 Я злегка запутався і вже втомився гуглити. Хочу зробити систему вирівнення потенціалів у ванних кімнатах. Звісно всі розетки мають 3 жили і одна з них заземлення. Чи є сенс тягнути окрему лінію заземлення з щитка до ванних кімнат (їх декілька) чи можна перевикористати заземлення, яке приходить на розетки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: В неділю в 08:42 Поділитись Опубліковано: В неділю в 08:42 8 годин тому, Diesel Draft сказав: Я злегка запутався і вже втомився гуглити. Хочу зробити систему вирівнення потенціалів у ванних кімнатах. Звісно всі розетки мають 3 жили і одна з них заземлення. Чи є сенс тягнути окрему лінію заземлення з щитка до ванних кімнат (їх декілька) чи можна перевикористати заземлення, яке приходить на розетки? трошки не зрозуміло в чому питання, зазвичай шина вирівнювання потенціалів стоїть в щитку або поряд навіщо додатково щось тягнути? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В неділю в 09:08 Поділитись Опубліковано: В неділю в 09:08 Це нормально що розумні розетки і реле напруги в розетку у виключеному стані пропускають трохи напруги? Спочатку перевіряв реле напруги в розетку. В одному положенні (L/N) при виключеному реле на виході 23В, якщо перевернути на 180 град, то 8В. Перевірив ще розумні розетки, ті також пропускають, близько 2В і 23В. Це критично чи норма? Прихований текст Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В неділю в 09:39 Поділитись Опубліковано: В неділю в 09:39 30 минут назад, TaurosRMK сказал: Це критично чи норма? Норма, как и включенный в сеть телевизор, но не работающий. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diesel Draft Опубліковано: В неділю в 09:46 Поділитись Опубліковано: В неділю в 09:46 1 час назад, newbee2020 сказал: трошки не зрозуміло в чому питання, зазвичай шина вирівнювання потенціалів стоїть в щитку або поряд навіщо додатково щось тягнути? Давай я перефразую питання. Будинок. Відстань до щитка від ванних кімнат десь по 20м кабеля від кожного. Відповідно всі лінії (світло, розетки) йдуть окремими кабелями. І. не знаю чи є сенс кидати окремо ще один дріт від щитка до ванної кімнати щоб підключити труби чи я можу перевикористати одну з ліній заземлення, яка приходить на освітлення чи розетки. У ваних є душ, туалет, рушникосушка, бра. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diesel Draft Опубліковано: В неділю в 09:49 Поділитись Опубліковано: В неділю в 09:49 Ще одне питання в паралель до мого попереднього. Чи можу я в одній горі (20-25) прокласти лінію на освітлення і на розетки. Тобто 2 кабеля в одній гофрі. Спальне навантаження на 2 лінії не перевищує 2-3кв. Світло і розетки рознесені, так як світло йде через автономне живлення і плюс, якщо коротнуть розетки то буде видно куди йти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В неділю в 10:00 Поділитись Опубліковано: В неділю в 10:00 15 хвилин тому, DimaF сказав: Норма, как и включенный в сеть телевизор, но не работающий. При чому тут ТВ)) пристрій в розетці може споживати, навіть якщо він сам виключений, бо він є кінцевим споживачем. А розетка чи реле напруги це пристрої які мають обезточувати споживачів, які до них підключені. Тобто у виключеному стані вони мали би не пропускати ніодного вольта. А виходить що трохи напруги таки пропускають. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В неділю в 10:10 Поділитись Опубліковано: В неділю в 10:10 8 минут назад, TaurosRMK сказал: А розетка чи реле напруги це пристрої які мають обезточувати Но умная розетка сама по себе электронное устройство, а не просто контакты. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В неділю в 10:33 Поділитись Опубліковано: В неділю в 10:33 44 минуты назад, Diesel Draft сказал: Давай я перефразую питання. Будинок. Відстань до щитка від ванних кімнат десь по 20м кабеля від кожного. Відповідно всі лінії (світло, розетки) йдуть окремими кабелями. І. не знаю чи є сенс кидати окремо ще один дріт від щитка до ванної кімнати щоб підключити труби чи я можу перевикористати одну з ліній заземлення, яка приходить на освітлення чи розетки. У ваних є душ, туалет, рушникосушка, бра. Ну якщо ви вже підійшли по дорослому до питання вирівнювання потенціалів, то ведіть окремо РЕ від щита до тих токопровідних частин, яки збираєтесь об'єднати. Скажу чесно - я на форумі знаю лишень одну людину, що так зробила і що їй це дало теж невідомо. А у вас що труби дійсно сталеві? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В неділю в 10:51 Поділитись Опубліковано: В неділю в 10:51 33 хвилини тому, DimaF сказав: Но умная розетка сама по себе электронное устройство, а не просто контакты. Звісно, власне споживання в неї є, але її основна задача розривати контакт, щоб на виході не було напруги. А напруга таки проходить, не 230В, але 2-23В пропускає, що на мою думку трохи не правильно і так наче не має бути. Коли ви в кімнаті звичайним вимикачем вимикаєте світло, то на виході з вимикача там 0В, а не умовних 23В. --- Можливо там реле поганенькі, раз вони пропускають? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В неділю в 10:54 Поділитись Опубліковано: В неділю в 10:54 2 минуты назад, TaurosRMK сказал: Можливо там реле поганенькі, раз вони пропускають? Может, но я бы не заморачивался) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В неділю в 11:11 Поділитись Опубліковано: В неділю в 11:11 1 година тому, Diesel Draft сказав: Ще одне питання в паралель до мого попереднього. Чи можу я в одній горі (20-25) прокласти лінію на освітлення і на розетки. Тобто 2 кабеля в одній гофрі. Спальне навантаження на 2 лінії не перевищує 2-3кв. Світло і розетки рознесені, так як світло йде через автономне живлення і плюс, якщо коротнуть розетки то буде видно куди йти. Міряєте площу перерізу кожного кабеля і складаєте отримані значення до купи. Отримане значення має не перевищувати 35% від внутрішньої площі перерізу гофри. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
aleksey02 Опубліковано: В неділю в 17:12 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:12 8 часов назад, TaurosRMK сказал: Це нормально що розумні розетки і реле напруги в розетку у виключеному стані пропускають трохи напруги? Спочатку перевіряв реле напруги в розетку. В одному положенні (L/N) при виключеному реле на виході 23В, якщо перевернути на 180 град, то 8В. Перевірив ще розумні розетки, ті також пропускають, близько 2В і 23В. Це критично чи норма? Скрыть контент Как и чем вы это определили? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В неділю в 17:22 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:22 4 хвилини тому, aleksey02 сказав: Как и чем вы это определили? Мультиметром може, чи як? Я б і не перевіряв, але реле напруги в розетку було підключено до морозилки і чомусь не включилося після вимкнення світла. Подумав згоріло, хоча екран показував що напруга є, а морозилка не працювала. Перевірив вольтметром у включеному стані - 230В, виключив, а там 23В. Опа, як так. Перевернув вилку на 180 градусів і вже 8В. Перевірив два таких реле напруги, однаково показує мультиметр, вирішив перевірити розумні розетки, там така сама ситуація. Якось так 🤔 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз