Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, які не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

7 часов назад, Energon сказал:

Через опресовану гільзу

Дякую.

Т.е можно взять наконечник, заполнить плотно с монолитом и обжать? Или вы предлагаете обжать два монолита вместе?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 часа назад, Дорофеев Сергей сказал:

Т.е можно взять наконечник, заполнить плотно с монолитом и обжать

Так, тільки наконечник то мідно-луджена гільза. Я зазвичай її опресовую гексагональною матрицею, і гільза щось типу ГМЛ-П, і це все чудово обжимається контактом автомату.

Змінено користувачем Energon
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Energon сказал:

Я зазвичай її опресовую гексагональною матрицею

Тогда придётся ставить коробку и клемы. У меня есть для запресовки наконечников. Эти гильзы он не сожмёт. А в мои ебеня никто не придёт 3 провода клещами опресовать.

Спасибо.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 13.04.2025 в 00:53, Energon сказал:

Через опресовану гільзу

Не сам придумал. Вычитал в интернете.

Автомат (в моем случае трехфазный) должен быть с дополнительными клеммами для подключения шин. Вот на эти клеммы  и подключить дополнительный провод.

Минус - может чуть расплющить придётся.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

9 часов назад, Дорофеев Сергей сказал:

Автомат (в моем случае трехфазный) должен быть с дополнительными клеммами для подключения шин. Вот на эти клеммы  и подключить дополнительный провод.

Клеммы для подключения гребенки есть двух типов:

image.png.3dfed5cbf608006581874e8ca4e405ad.png

image.png.e843d89968f4e06f32dce0cc4f6c9227.png

если уже такая безысходность, то лучше уже обжать в трубчатый наконечник

• Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

У мене у квартирі домофон ARNY AVD-743s. Почав пищати приблизно кожні 10 сек. Напруга у мережі більше 230 вольт - ЗУБР показує. Раніше домофон пищав коли були відключення: після включення електрики кілька хвилин. Чи може бути писк від високої напруги? Якщо так, що робити?

Посилання на коментар

1 час назад, Р сказал:

Чи може бути писк від високої напруги?

230 вольт, це не висока напруга.

• Лайк 1
Посилання на коментар

15 минут назад, DimaF сказал:

230 вольт, це не висока напруга.

Я так зрозумів, що 230 тепер буде типу нормальна. Я думаю може для домофону, якому вже 13 років, це завелика напруга, тому він і лається

Посилання на коментар

7 минут назад, Р сказал:

Я так зрозумів, що 230 тепер буде типу нормальна. Я думаю може для домофону, якому вже 13 років, це завелика напруга, тому він і лається

Наврядчи. В першу чергу, треба перевірити/поміняти електроліти. Срок вже великий.

Змінено користувачем ashim1990
  • Лайк 1
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Я злегка запутався і вже втомився гуглити. Хочу зробити систему вирівнення потенціалів у ванних кімнатах. Звісно всі розетки мають 3 жили і одна з них заземлення. Чи є сенс тягнути окрему лінію заземлення з щитка до ванних кімнат (їх декілька) чи можна перевикористати заземлення, яке приходить на розетки? 

Посилання на коментар

8 годин тому, Diesel Draft сказав:

Я злегка запутався і вже втомився гуглити. Хочу зробити систему вирівнення потенціалів у ванних кімнатах. Звісно всі розетки мають 3 жили і одна з них заземлення. Чи є сенс тягнути окрему лінію заземлення з щитка до ванних кімнат (їх декілька) чи можна перевикористати заземлення, яке приходить на розетки? 

трошки не зрозуміло в чому питання, зазвичай шина вирівнювання потенціалів стоїть в щитку або поряд
навіщо додатково щось тягнути?
image.png.13e805642d3f692892123d869002e9e5.png

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Це нормально що розумні розетки і реле напруги в розетку у виключеному стані пропускають трохи напруги? Спочатку перевіряв реле напруги в розетку. В одному положенні (L/N) при виключеному реле на виході 23В, якщо перевернути на 180 град, то 8В. Перевірив ще розумні розетки, ті також пропускають, близько 2В і 23В. Це критично чи норма?

Прихований текст

image.png.57e33695f2cb924ed6c7f823b883543f.pngimage.png.88ac99f21a2ec93e69260168478fddc9.png

Посилання на коментар

30 минут назад, TaurosRMK сказал:

Це критично чи норма?

Норма, как и включенный в сеть телевизор, но не работающий.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, newbee2020 сказал:

трошки не зрозуміло в чому питання, зазвичай шина вирівнювання потенціалів стоїть в щитку або поряд
навіщо додатково щось тягнути?
image.png.13e805642d3f692892123d869002e9e5.png

Давай я перефразую питання. Будинок. Відстань до щитка від ванних кімнат десь по 20м кабеля від кожного. Відповідно всі лінії (світло, розетки) йдуть окремими кабелями. І. не знаю чи є сенс кидати окремо ще один дріт від щитка до ванної кімнати щоб підключити труби чи я можу перевикористати одну з ліній заземлення, яка приходить на освітлення чи розетки.

У ваних є душ, туалет, рушникосушка, бра.

Посилання на коментар

Ще одне питання в паралель до мого попереднього. Чи можу я в одній горі (20-25) прокласти лінію на освітлення і на розетки. Тобто 2 кабеля в одній гофрі. Спальне навантаження на 2 лінії не перевищує 2-3кв. Світло і розетки рознесені, так як світло йде через автономне живлення і плюс, якщо коротнуть розетки то буде видно куди йти.

Посилання на коментар

15 хвилин тому, DimaF сказав:

Норма, как и включенный в сеть телевизор, но не работающий.

При чому тут ТВ)) пристрій в розетці може споживати, навіть якщо він сам виключений, бо він є кінцевим споживачем. А розетка чи реле напруги це пристрої які мають обезточувати споживачів, які до них підключені. Тобто у виключеному стані вони мали би не пропускати ніодного вольта. А виходить що трохи напруги таки пропускають. 

Посилання на коментар

8 минут назад, TaurosRMK сказал:

А розетка чи реле напруги це пристрої які мають обезточувати

Но умная розетка сама по себе электронное устройство, а не просто контакты.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

44 минуты назад, Diesel Draft сказал:

Давай я перефразую питання. Будинок. Відстань до щитка від ванних кімнат десь по 20м кабеля від кожного. Відповідно всі лінії (світло, розетки) йдуть окремими кабелями. І. не знаю чи є сенс кидати окремо ще один дріт від щитка до ванної кімнати щоб підключити труби чи я можу перевикористати одну з ліній заземлення, яка приходить на освітлення чи розетки.

У ваних є душ, туалет, рушникосушка, бра.

Ну якщо ви вже підійшли по дорослому до питання вирівнювання потенціалів, то ведіть окремо РЕ від щита до тих токопровідних частин, яки збираєтесь об'єднати. Скажу чесно - я на форумі знаю лишень одну людину, що так зробила і що їй це дало теж невідомо. А у вас що труби дійсно сталеві?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

33 хвилини тому, DimaF сказав:

Но умная розетка сама по себе электронное устройство, а не просто контакты.

Звісно, власне споживання в неї є, але її основна задача розривати контакт, щоб на виході не було напруги. А напруга таки проходить, не 230В, але 2-23В пропускає, що на мою думку трохи не правильно і так наче не має бути.

Коли ви в кімнаті звичайним вимикачем вимикаєте світло, то на виході з вимикача там 0В, а не умовних 23В.

---

Можливо там реле поганенькі, раз вони пропускають? 

Посилання на коментар

2 минуты назад, TaurosRMK сказал:

Можливо там реле поганенькі, раз вони пропускають? 

Может, но я бы не заморачивался)

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, Diesel Draft сказав:

Ще одне питання в паралель до мого попереднього. Чи можу я в одній горі (20-25) прокласти лінію на освітлення і на розетки. Тобто 2 кабеля в одній гофрі. Спальне навантаження на 2 лінії не перевищує 2-3кв. Світло і розетки рознесені, так як світло йде через автономне живлення і плюс, якщо коротнуть розетки то буде видно куди йти.

Міряєте площу перерізу кожного кабеля і складаєте отримані значення до купи. Отримане значення має не перевищувати 35% від внутрішньої площі перерізу гофри.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

8 часов назад, TaurosRMK сказал:

Це нормально що розумні розетки і реле напруги в розетку у виключеному стані пропускають трохи напруги? Спочатку перевіряв реле напруги в розетку. В одному положенні (L/N) при виключеному реле на виході 23В, якщо перевернути на 180 град, то 8В. Перевірив ще розумні розетки, ті також пропускають, близько 2В і 23В. Це критично чи норма?

Скрыть контент

image.png.57e33695f2cb924ed6c7f823b883543f.pngimage.png.88ac99f21a2ec93e69260168478fddc9.png

Как и чем вы это определили?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, aleksey02 сказав:

Как и чем вы это определили?

Мультиметром може, чи як?

Я б і не перевіряв, але реле напруги в розетку було підключено до морозилки і чомусь не включилося після вимкнення світла. Подумав згоріло, хоча екран показував що напруга є, а морозилка не працювала. Перевірив вольтметром у включеному стані - 230В, виключив, а там 23В. Опа, як так. Перевернув вилку на 180 градусів і вже 8В. Перевірив два таких реле напруги, однаково показує мультиметр, вирішив перевірити розумні розетки, там така сама ситуація.

Якось так 🤔

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...