Альт Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня Новий стандарт напруги прийнято! Буде 230 вольт. коридор +- 10%. від 207 до 253 вольт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня (змінено) 2 години тому, Альт сказав: Новий стандарт напруги прийнято! Буде 230 вольт. коридор +- 10%. від 207 до 253 вольт. www.nerc.gov.ua/news/15-kvitnya-2025-roku-vidbulosya-zasidannya-nkrekp рішення по протоколу засідання, з сайту НКРЕКП. Про напругу там немає. Змінено 15 квітня користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня 5 годин тому, yur43 сказав: www.nerc.gov.ua/news/15-kvitnya-2025-roku-vidbulosya-zasidannya-nkrekp рішення по протоколу засідання, з сайту НКРЕКП. Про напругу там немає. ось: Цитата Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу систем розподілу» (щодо уточнення застосування та складання графіків примусового зниження споживання, впровадження нових рівнів напруги, землевідведення при наданні послуг з приєднання). Треба подивитись новий варіант кодекса - прибрали 220 чи ні. Бо стандарт у котрому 230 В діє вже років 10 мінімум. Але то стандарт, а напруга у кодексі прописана. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня А хтось підключав Net metering? Бо інформації багато, але нема реальних кейсів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня 39 хвилин тому, anabioz сказав: А хтось підключав Net metering? В нас нема нет метерінгу за межами зеленого тарифу. Є net billing, але я не знаю нікого, хто б це оформляв для дому. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня 15.04.2025 в 17:47, yur43 сказав: www.nerc.gov.ua/news/15-kvitnya-2025-roku-vidbulosya-zasidannya-nkrekp рішення по протоколу засідання, з сайту НКРЕКП. Про напругу там немає. з 01 липня 2025 року буде 230 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня В 14.04.2025 в 16:22, МакДо сказал: на весь процес пішов майже місяць. Після заміни лічильника до отримання змін пройшло тижні 2. ЗТ почав діяти з дати заміни лічильника. Ну а договір з КОЕК я підписував довше. Але то пофіг, я вже по-тихеньку експортував ще до підписання договору. В мене минулої Пт була заміна лічильника (11.04), вчора (16.04) отримав ПТР. Для прискорення довелось відсканувати акт тех перевірки і відправити на електронку в ДТЕК. Сьогодні вже подав (електронною поштою) весь пакет документів в КОЕК. Ну а як буде готово - поїду підпис поставлю 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 3 травня Поділитись Опубліковано: 3 травня Мій кращий результат за день. Інвертор 10 кВт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 4 травня Поділитись Опубліковано: 4 травня квітень - місяць з якого соларщики без ЗТ перестають викладати свої досягнення 😁🥲 1 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 4 травня Поділитись Опубліковано: 4 травня 1 година тому, newbee2020 сказав: квітень - місяць з якого соларщики без ЗТ перестають викладати свої досягнення 😁🥲 точно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 7 травня Поділитись Опубліковано: 7 травня В 17.04.2025 в 15:27, sidus сказал: В мене минулої Пт була заміна лічильника (11.04), вчора (16.04) отримав ПТР. Для прискорення довелось відсканувати акт тех перевірки і відправити на електронку в ДТЕК. Сьогодні вже подав (електронною поштою) весь пакет документів в КОЕК. Ну а як буде готово - поїду підпис поставлю Сьогодні прийшло на пошту повідомлення, шо договір готовий і можна підписувати...тобто трохи меньше місяця із дня заміни лічильника і поки шо без жодного візиту фізичного! Але зовсім віддалено не вийде, бо КОЕК так не працює, просять все одно роздрукувати всі документи, які я надав по електронній пошті і привезти на підписання, але це вже прогрес! 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 7 травня Поділитись Опубліковано: 7 травня (змінено) В 04.05.2025 в 09:33, newbee2020 сказал: квітень - місяць з якого соларщики без ЗТ перестають викладати свої досягнення 😁🥲 варіанта всього 3: або бассейн робити із підігрівом, або ЗТ.. або забити і не вижимати максимум із СЕС кому шо простіше... Змінено 7 травня користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadym petrov Опубліковано: 7 травня Поділитись Опубліковано: 7 травня 4 часа назад, sidus сказал: або бассейн робити із підігрівом И соседей купать за деньги?) иначе не понимаю, где тут окупаемость 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadym petrov Опубліковано: В понеділок в 20:05 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 20:05 В 07.05.2025 в 12:20, sidus сказал: варіанта всього 3: або бассейн робити із підігрівом, або ЗТ.. або забити і не вижимати максимум із СЕС кому шо простіше... Доречі думаю ASIC miner s21+ на 3600вт поставити, він навіть від розетки зараз в плюс працює, а на сонці буде взагалі кайф. Тільки в мене інвертор 5квт, тож треба буде якось продумати автовимкненя без мережі, щоб не перегрузити його. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В понеділок в 20:32 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 20:32 21 минуту назад, vadym petrov сказал: Доречі думаю ASIC miner s21+ на 3600вт поставити, він навіть від розетки зараз в плюс працює, а на сонці буде взагалі кайф. Тільки в мене інвертор 5квт, тож треба буде якось продумати автовимкненя без мережі, щоб не перегрузити його. Ради любопытства, а можно математику расписать, сколько стоит что майнит, ну и какие надежды ожидания я вот посчитал апрель получилось 2000 экономии за апрель учитывая что у меня тариф на отопление и на 2000 продал по ЗТ взял просто 3,6 умножил на месяц получил 2,5 мегаватт в апреле у меня выработка всего была 1,7 ну и если в теме может есть что то этакое ватт на 500 что бы не дорогое и поиграться ну как бы чтобы аппетит пришел 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadym petrov Опубліковано: У вівторок в 13:06 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 13:06 16 часов назад, mib сказал: Ради любопытства, а можно математику расписать, сколько стоит что майнит, ну и какие надежды ожидания я вот посчитал апрель получилось 2000 экономии за апрель учитывая что у меня тариф на отопление и на 2000 продал по ЗТ взял просто 3,6 умножил на месяц получил 2,5 мегаватт в апреле у меня выработка всего была 1,7 ну и если в теме может есть что то этакое ватт на 500 что бы не дорогое и поиграться ну как бы чтобы аппетит пришел Вот на данный момент доход на S21+ без стоимости учета электричества. Если верить расчетам ЧатГПТ, с учетом солнца будет ~180$ в мес летом. Цена такого Асика была 4100$, когда я последний раз спрашивал. Спойлер Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: У вівторок в 13:26 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 13:26 17 минут назад, vadym petrov сказал: Вот на данный момент доход на S21+ без стоимости учета электричества. Если верить расчетам ЧатГПТ, с учетом солнца будет ~180$ в мес летом. Цена такого Асика была 4100$, когда я последний раз спрашивал. Скрыть контент Тоесть он потребит 2,7 мегавата солнечной энергии и заработает 180$ ? Я если их продам по ЗТ получу 300$ Если со стороны 4100 подойти это 22 месяца до выхода в 0, а солнце есть 8 месяцев в году, тоесть получается 3 года до выхода в ноль Или я неправильно считаю или зарабатывают только продавцы асиков? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: У вівторок в 13:35 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 13:35 4 хвилини тому, mib сказав: 3 года до выхода в ноль при збереженні ціни на біткоїн на стабільному рівні. При тому шо 3 роки тому він коштував у 5 разів менше. А 4 роки тому, лише у 1.5 рази менше. З такою волатильністю якось не бачу сенсу щось розраховувати. На ці гроші можна просто купити ту крипту і сидіти чекати, результат буде такий самий: або пощастить або ні. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: У вівторок в 13:39 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 13:39 2 минуты назад, razzil сказал: при збереженні ціни на біткоїн на стабільному рівні. При тому шо 3 роки тому він коштував у 5 разів менше. А 4 роки тому, лише у 1.5 рази менше. З такою волатильністю якось не бачу сенсу щось розраховувати. На ці гроші можна просто купити ту крипту і сидіти чекати, результат буде такий самий: або пощастить або ні. Ну вот как то так оно и выглядит Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: У вівторок в 13:43 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 13:43 (змінено) 5 хвилин тому, mib сказав: Ну вот как то так оно и выглядит ще наприклад у цього S21 рівень шуму 76Дб, це як хороший такий генератор. Треба окреме приміщення, а ще десь розсіювати 3.6кВт тепла, інвертору таке сусідство не сподобається точно)) p.s. це я сам з себе демона спокуси виганяю)) Змінено У вівторок в 13:45 користувачем razzil 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadym petrov Опубліковано: У вівторок в 13:45 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 13:45 17 минут назад, mib сказал: Тоесть он потребит 2,7 мегавата солнечной энергии и заработает 180$ ? Я если их продам по ЗТ получу 300$ Это подсчет с учетом работы днем от солнца, а ночью по ночному тарифу, т.е. не совсем верно сравнивать с ЗТ. Но в целом наверное такой себе:) вопрос был, как еще окупить, если не через ЗТ, вот я и думал про майнер. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: У вівторок в 13:55 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 13:55 5 минут назад, vadym petrov сказал: Это подсчет с учетом работы днем от солнца, а ночью по ночному тарифу, т.е. не совсем верно сравнивать с ЗТ. Но в целом наверное такой себе:) вопрос был, как еще окупить, если не через ЗТ, вот я и думал про майнер. Имхо проще изначально сбалансированную станцию строить, если ЗТ не возможен, так что бы был минимум излишков в летний период, а в зимний генерации хоть так хоть этак нету Но я в своем случае вообще сомневаюсь в окупаемости станции за срок ее жизни, но что бы убедиться завел себе файлик 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: У вівторок в 14:47 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 14:47 (змінено) 52 хвилини тому, mib сказав: Имхо проще изначально сбалансированную станцию строить, если ЗТ не возможен, так что бы был минимум излишков в летний период, а в зимний генерации хоть так хоть этак нету Но я в своем случае вообще сомневаюсь в окупаемости станции за срок ее жизни, но что бы убедиться завел себе файлик Ну, то все зависит от использования. Если как у меня - минимум потребления и все в ЗТ - то в принципе окупится за пару лет +- Это с тарифом этого года Змінено У вівторок в 14:47 користувачем ЯД 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Телесистемы Опубліковано: У вівторок в 14:47 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 14:47 майнинг на короткосрочном - это не про сиюминутную прибыль, это для тех кто плачет, что некуда девать сезонную выработку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: У вівторок в 14:48 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 14:48 Только что, ЯД сказал: Ну, то все зависит от использования. Если как у меня - минимум потребления и все в ЗТ - то в принципе окупится за пару лет +- Уже же тариф практически сравнялся покупаем по 4,32 продаем по 5, тоесть самопотребление не сильно отодвигает потенциальную окупаемость Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз