demtaric Опубліковано: 4 лютого Поділитись Опубліковано: 4 лютого Так навіщо переобляти стрінг з 400? Візьміть наприклад Victron Energy SmartSolar MPPT RS 450/100-MC4 На nkon зараз 800 евро Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 4 лютого (змінено) 4 часа назад, demtaric сказал: Так навіщо переобляти стрінг з 400? Візьміть наприклад Victron Energy SmartSolar MPPT RS 450/100-MC4 На nkon зараз 800 евро ну це дуже запасний варіант, по перше дорого по друге дуже забагато по потужності, там два таких стрінга як мені треба один, ну і , чисто теоретично, мені розділити поле на 2 може бути доцільно бо ще пару років нижній ряд може почне затінятися верхівками дерев. Але якщо не вийде це зробити за дешево/просто то доведеться шось таке. ну або може віктрон щось нове зробить Змінено 4 лютого користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 7 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 7 лютого Нарешті "довгий" експеримент з газом. Вулиця -3 -5 Генератор працює 2.5 голини, виглядає трошки так собі, але поки працює. З'явилася перша газова фобія, виявилося що заправщик дуже сильно перезаправив, вдув в 18л балон 10 кг газу, що по всім калькуляторам просто овердохера, я того не знав редуктор на плитці не впорався і даванув факел з усіх щілин, тож тепер виніс на вулицю балон, остудив ніч і тепер генератором випалюю "зайвий газ". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 7 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 7 лютого 3 години, плчав глохнути, схоже редуктор замерз остаточно ) за 3 години, на потужності десь 2.2квт випалило 4кг газу, що десь на 15% більше ніж порахувала продажна женщіна 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: В неділю в 08:21 Поділитись Опубліковано: В неділю в 08:21 18 годин тому, standov сказав: З'явилася перша газова фобія, виявилося що заправщик дуже сильно перезаправив, вдув в 18л балон 10 кг газу фігасє? а як це вийшло? чи давили до посного? Я на заправці заливаю 70-80% від заявленого об"єму балону, поки що за два роки експлуатації тьфу тьфу все ок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В неділю в 09:33 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 09:33 1 час назад, Volodimir Roshchook сказал: фігасє? а як це вийшло? чи давили до посного? Я на заправці заливаю 70-80% від заявленого об"єму балону, поки що за два роки експлуатації тьфу тьфу все ок Схоже на то, мабуть -15 тому допомогло, я-ж не досвідчений, не проконтролював. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В неділю в 09:35 Поділитись Опубліковано: В неділю в 09:35 19 годин тому, standov сказав: 3 години, плчав глохнути, схоже редуктор замерз остаточно Гадаю, що так довго працював завдяки матеріалу балону, металевий би здох набагато раніше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yukon Опубліковано: В понеділок в 06:51 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 06:51 Матеріал балона може впливати тільки на охолодження ззовні. так довго працював, бо з тепла винесли плюс тиск надлишковий. Треба "обігрівач" редуктора мутить, або весну чекати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В понеділок в 09:09 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 09:09 2 години тому, yukon сказав: Матеріал балона може впливати тільки на охолодження ззовні Що саме ви хотіли заперечити? ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В понеділок в 09:50 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 09:50 (змінено) 3 часа назад, yukon сказал: Матеріал балона може впливати тільки на охолодження ззовні. так довго працював, бо з тепла винесли плюс тиск надлишковий. Треба "обігрівач" редуктора мутить, або весну чекати Не винесли його з тепла він добу простояв на вулиці в нормальний мінус, а редуктор взагалі лише на вулиці живе. Вчора знову запускав, десь дві години і далі вимкнув бо 10 вечора, в цілому в моєму сценарії поки влаштовує, не знаю правда скільки сам редуктор протягне в такому режимі. Бенз теж залишається, як мінімум жипітя радить інколи на бензі ганять Змінено В понеділок в 09:57 користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) Оскільки планую міграцію в трифазку віктрон, то вирішив переробити "ГРШ" (в кавичках, бо знаю тут формалісти бігають) під нові можливості і з урахуванням досвіду цієї зими Тези 1. підключення/відключення генератора через АВР, бо пояснити стороннюму шо куди вмикати і вимикати виявилося нереально 2. з АВР сигнал на CERBO для переводу в режим генератора 3. 1 фаза стабілізована *ПОВЗ* реле напруги 4. трифазне РН напруги залишається, яке фактично перемикає режим між 1 стабілізована фаза / 3ф з однією стабілізованою, поточний режим через вільну пару контаткора заводиться в CERBO 5. плита/елкотел не повз інвертор як раніше а через "смарт" вихід інверторів план наступний коли АВР перемикається на генератор то цербо це бачить і обмежує струм з нього, споживачі живуть з батарейок, гена заряджає батарейки на всі коли є прийнятні 3 фази система працює в штатному режимі коли 3 фази розвалилися то залишається одна і цербо переводить режим або в генераторний або в 1ф. по DC зупинився на двох LYNX (один з запобіжниками під інвертори/сонце) і один без під банки. оскільки банки не симетричні (3500 та 5000) то 5 окремим комплектом а 3.5 по парам. теоретично це дасть змогу накачувати їх струмом 200+ оскільки грошей поки/завжди не вистачає то зараз буду стартувати з одного інвертора. без стабілізатора, та одим lynx, благо схема дозволяє. Все у відповідності до назви теми Змінено 10 годин тому користувачем standov 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Дякую за логічне і коректне викладення буквами ваших думок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Вибачаюсь, а ви писали, чому саме вам потрібна трифазна система? Це тільки через електро-плиту? І скільки у вас кВт батарей? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 44 минуты назад, LAT сказал: Вибачаюсь, а ви писали, чому саме вам потрібна трифазна система? Це тільки через електро-плиту? І скільки у вас кВт батарей? Писав але не тут Отут readme.dovgodko.dev/як-зробити-свій-дім-енергонезалежним-та-не-спалити-торбу-грошей-716ddc2e530e Мені потрібна не стільки трифазна скільки маючи досить велику батарейку стаж питання її заряду, а також з'являється можливість її використання для інших споживачів. Однофазна система мене обмежує вже досить суттєво по обо факторам 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 24 хвилини тому, standov сказав: Писав але не тут Дякую, за такі деталі. У мене зараз теж Вольтронік, але на 6.2 і з подвійним виходом. Ви у себе пишети таке: Цитата Більш того, для заряду струмом більше 50А інвертор доводиться виводити з подвіного режиму, він стає звичайним інвертором з байпасом. А як ви це визначили? У мене зараз стоїть заряд на 60А. І ще є трансформатори, які роблять з 3 фаз 400В одну 220В...Я от думаю, може ще один взяти. Бо один стоїть для заряду ел авто. Чи його якось перемикати, між авто\інвертором. Для більшого струму заряду інвертора, без навантаження однієї фази. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) Та як визначив, в мене в піку споживання десь до 2квт (насос + два холодильника), на струмі 70 він сам в піках переходить в байпас (2+3.5) при перегрузі періодично, вирішив не мучати звірятко і при 70 сам в байпас переводжу. Але в мене 5квт моделька Змінено 1 година тому користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 хвилину тому, standov сказав: Та як визначив, в мене в піку споживання десь до 2квт (насос + два холодильника), на струмі 70 він сам в піках переходить в байпас (2+3.5) при перегрузі періодично, вирішив не мучати звірятко і при 70 сам в байпас переводжу. Але в мене 5квт моделька Це на його екрані видно? Що він в байпасі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 минуты назад, LAT сказал: Це на його екрані видно? Що він в байпасі. Так, ну і по напрузі виходу. Зручно в соларасістанті дивитися, як почалася "піла" то почав в байпас звалюватися Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 3 хвилини тому, standov сказав: соларасістанті На чому він у вас крутиться? Теж на літо планую. Поки вольтронік задовільняє. Ще старий є на 5квт - залишу його на окреме поле з панелей на зарядку авто. А цей основний буде гріти ще й бойлер, через якусь смарт розетку, щоб вимикалася при розряді батарей. Мій генератор на 7.5 квт при вмиканні насосу, просто перестає заряджати - інвертор перестає "бачити" мережу. Як насос відпрацює, зарядка повертається. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 8 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 хвилин тому 1 час назад, LAT сказал: чому він у вас крутиться? OrangePi 3 LTS Кінг гарний, коли в мене було батарей на 7квтг то я собі вирішив що якщо раатом шось станеться з кінгом то куплю знову Кінг але 6квт. Але коли ємність стала 20 і план 25 то вже все трошечки не так. А ставити 2-3 кінга то вже будуть занадто великі втрати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз