mib Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 час назад, standov сказал: Ще теоретично можна збільшити глибину розряду АКБ А до скольки разряжаете? Я до 40% к 12:00 но тоже мало, но в моем случае с 12 до 15 превышение напряжения по АС Если есть переживание по отключению то как вариант добавьте в автоматизацию прогноз выработки и уже корректируйте процент разряда Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому 4 минуты назад, mib сказал: А до скольки разряжаете? Я до 40% к 12:00 но тоже мало, но в моем случае с 12 до 15 превышение напряжения по АС Если есть переживание по отключению то как вариант добавьте в автоматизацию прогноз выработки и уже корректируйте процент разряда зараз стоїть 68%, відповідно заряджає до 100% в сонячний день десь в 12 дня, до блекаутів ставив 40, може вже є сенс і знову понизити. автоматизація саме проценту, як на мене, сенсу не має доки нема чіткого прогнозу чи буде відключення/аварія в найближчу добу, а такий прогноз скоріш за все неможливий. Автоматизація на рівні віктронівського DESS і так регулює інпорт-експорт по цінам щоб триматися в коридорі за мінімальний прайс по ціні + ресурсу акб, це мабуть максимум що я хочу городити з точки зору доцільності. Зараз нажаль ціни на пілони пішли в гору, але план докинути 5 він все ще на столі, але мабуть під сезон блекаутів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 49 минут назад, standov сказал: автоматизація саме проценту, як на мене, сенсу не має доки нема чіткого прогнозу Я имел ввиду прогноз солкаст, грубо если прогноз 40+ квт*ч то разряжайте до 40% если меньше то до 70% Я раньше с этим игрался, когда панелей было мало, сейчас до ноября при любой погоде мне достаточно, соответственно просто разряжаю до 40 без автоматизации Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 13 минут назад, mib сказал: Я имел ввиду прогноз солкаст, грубо если прогноз 40+ квт*ч то разряжайте до 40% если меньше то до 70% Я раньше с этим игрался, когда панелей было мало, сейчас до ноября при любой погоде мне достаточно, соответственно просто разряжаю до 40 без автоматизации я зрозумів, я в то нагався гратися коли був соларасістант, але DESS там жеж з кроком в 15 хвилин рахує план дій включно з прогнозом генерації, тобто теоретично воно само буде регулювати глибину розряду, магія віктрона ото всьо. Але якось чисто психологічно я шось сцу ставити 40-50 поки, але мабуть можна, хз. ось прогнози на завтра (буде сонце) + післязавтра (наче як не буде) і сині лінії (глибина розряду) по різному себе трохи поводять і видно що воно між завтра та післазавтра вночі наче як планує активніше заряджати трохи. Я до того що я не бачу великого сенсу гратися в автоматичну глибину маючи активний DESS ПС. завбавно що воно вважає що я *маю* сьогодні вночі поставити машину на зарядку Змінено 3 години тому користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому Хай бог милує, виявляється можна редагувати прогнозне споживання, хз нащо це треба але мабуть можна і в nodered тоді 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 16 минут назад, standov сказал: Але якось чисто психологічно я шось сцу ставити 40-50 поки, але мабуть можна, хз. Это знакомо, но у вас же еще недавно было АКБ 50% от того что сейчас, плюс слава богу зима закончилась, я зимой старался в блекауты ниже 90% не разряжаться, экономили по полной, в итоге жена чутли не скандал устроила что нужно второй акб заказывать, она правда давно удочку закидывала 8 минут назад, standov сказал: Хай бог милує, виявляється можна редагувати прогнозне споживання, хз нащо це треба але мабуть можна і в nodered тоді Я за своими графиками какое то время понаблюдал, был сильно удивлен от своей предсказуемости и привычек, электрички правда нет, а бытовуха всегда одинакова Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 15 минут назад, mib сказал: Это знакомо, но у вас же еще недавно было АКБ 50% от того что сейчас нема сенсу намагатися раціонально аргументувати ірраціональні страхи ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому Поставив 50%, завтра мають знач вимкнути світло ) Через 4 роки від моменту проуладання траси нарешті поставив на перший поверх кондей. Приміщення велике - вітальня-кухня під 70 квадратів ще і зі стелею 6+м, але сам будинок "теплий", коли робили трасу то по моєму проханну зробили 1/2-1/4 і 220 на звонішній блок, тож гарно став 18й кондей. Хотів економічний, не китайський (бо вже маю хайсенс мультік на другому поверху - так то все ок крім абсолютно уй-ного керування і різних мілких косяків які бісять) симпатичний дизайн + в оплату частинами на максимальний термін (ну бо 20-30% інфляція). Оцей lg deluxe pro (фактияно оопова в них модель якщо не рахувати відверту дичину типу "картин") як на мене, дуже вдалий, має гігантські теплообмінники, великий компресор, власний двиг і десь в 1.5 рази дешевше середніх міцу (яких ще й нема фактично в ОЧ). Поки дуже задоволений, по споживанню "модуляція" охолодження десь від 100вт по електриці. Поки що суто позитивні враження. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз