Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

УЗИП (ПЗІП)

ЭлектроМеханиК

Рекомендовані повідомлення

1 час назад, goga777 сказал:

Вам буде достатньо класс 1+2 . Але я б порадив більш відповідально підійти до підбору. Якщо Ви купите якісний прилад та невірно його поставите то й працювати нормально він не буде.

leocorp.com.ua/product/7/FLP-12_5/A03427/

внешний молниеотвод обязательно должен быть?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 20.05.2024 в 13:49, makita сказал:

внешний молниеотвод обязательно должен быть?

обов"язково заземлення в параметрах, блискавкозахист не обов"язково

Змінено користувачем goga777
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

7 часов назад, goga777 сказал:

обов"язково заземлення в параметрах, блискавкозахист не обов"язково

Цей пристрій чим відрізняється від вашого?

Посилання на коментар

13 часов назад, makita сказал:

Цей пристрій чим відрізняється від вашого?

Так. Звісно. Цей пристрій 2 классу, тей шо я показував (то не мій - то приклад) має класс 1+2.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

• 10 місяців потому...

Бюджетний ПЗІП, зложив пару років назад, успішно виконує свій обов'язок, працює в парі з трьохфазним ПЗВ 30мА , коли через них починає протікати струм більше 30мА ПЗВ який встановлений перед ними вибиває, в сильну грозу вибиває  коли бє близько що звук прилітає майже відразу після блискавки. Варістори VDR 20D471K. Три зелених провода до фаз, білий на землю, треба більшу колодку щоб і на нуль поставить четвертий варістор.

IMG_20221224_113022.jpg

Змінено користувачем Mykola2024
  • Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Забув додати, ножки  ще додатково в термоусадку посадив для безпеки щоб не торкнутися об них випадково в щитку , і сам диск варістора тож в термоусадку нада, бо коли вони вибухають доводиться довго відтирати після них сажу.

Змінено користувачем Mykola2024
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 11.04.2025 в 20:55, Mykola2024 сказал:

Бюджетний ПЗІП, зложив пару років назад

тут ще слід додати що *сертифікована* продукція має витримувати імпульси перенапруги які здатні погасити ці варістори.

+ додайте гарну товсту термоусадку на самі варістори, бо якщо/коли бахне щоб не засрати все навколо уламками

Змінено користувачем standov
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

16 годин тому, standov сказав:

тут ще слід додати що *сертифікована* продукція має витримувати імпульси перенапруги які здатні погасити ці варістори.

+ додайте гарну товсту термоусадку на самі варістори, бо якщо/коли бахне щоб не засрати все навколо уламками

зроблено так ще два роки назад, просто на фото ще без термоусадок, я ж  вище писав що і виводи на термоусадку посадив і самі варістори.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Mykola2024 сказал:

зроблено так ще два роки назад, просто на фото ще без термоусадок, я ж  вище писав що і виводи на термоусадку посадив і самі варістори.

Ну було лише про ножки наче, зараз да)

Ну і оскільки в сертифікованій продукції зазвичай є варісторний захист то досить велика ймовірність того що в вас вже є на лінії варістори такого формату (бо все включено в паралель). ПЗІП 3 той що на рейку, має варістор на більшу енергію (велика шайба). Зрозуміло що наводка то про ймовірності, і так ураще ніж ніяк, але ймовірність що ввше рішення просто бахне і не згасить реальний імпульс не набагато меньша ніж бахнуть варістори в техніці на цій лінії. Це все до питання системності та каскадного захисту, до ваших варісторів дуже бажано ще мати ккскад меньшого рівня. Комбінація з пзв це фактично просто схема захистного відключення при будь якій незрозумілій ситуації (а скоріше бюджетний варіант реле напруги :) ), бо на реальному імпульсі швидкодії пзв явно не достатньо.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

5 хвилин тому, standov сказав:

до ваших варісторів дуже бажано ще мати ккскад меньшого рівня. Комбінація з пзв це фактично просто схема захистного відключення при будь якій незрозумілій ситуації (а скоріше бюджетний варіант реле напруги :) ), бо на реальному імпульсі швидкодії пзв явно не достатньо.

У мене по хаті в переносках тож стоять варістори, я навіть чув неодноразово їх чиркання синхронно з ударами  блискавки, тоді ще на вводі вмене не було цього захисту , колись в одній переносці один бахнув серед ночі, так що в переносці сквозна дірка утворилась, грози не було, причина не відома.

За швидкодію відповідає не ПЗВ а варістор, швидче нього  не має жодного реле чи автомата, а ПЗВ відігрує роль багаторазового запобіжника адже варістори можуть і запипнуть на КЗ,  реле напруги в ролі захисту від імпульсів від блискавки взагалі нічого не дасть, так як вого його просто не помітить, жодне реле не захистить від високовольтного імпульсу, на ютубі є куча експериментів які це доводять, а комбінація ПЗВ і варістора це не просто схема, це надійна і в одночас проста як доска схема багаторазового використання, яка не раз доводила свою ефективність. При прямому попаданні звісно вони не витягнуть ,але я їх підсилив ще одним рядом в паралель варісторами тіки з більшою напругою , але всеодно маштаби враження будуть менчі чим у випадку якщо немає взагалі нічого.

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...