volomoto Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня 20 хвилин тому, deemage сказав: Хотите об этом поговорить? 6023квт за январь 2024. Та ні не хочу говорити, бо поки нема замірів, то нема про що говорити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
deemage Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня (змінено) 3 минуты назад, anabioz сказал: Ну, ця тема про електрокотли і споживання. Ви вище писали, що у Вас тепловий насос. Але, якось не сходиться у мене математика - тепловий насос і 6023кВт за відносно теплий січень на 230м2. 6023 за январь прошлой зимы, когда ТН ещё не было. Дом остыл от отключений в декабре и нагонял в январе. Плюс там до -15С опускалось. Змінено 3 березня користувачем deemage Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня 3 хвилини тому, deemage сказав: 6023 за январь прошлой зимы, когда ТН ещё не было. Дом остыл от отключений в декабре и нагонял в январе. О, тепер зрозуміло. Перепрошую, мій косяк трохи, не догледів роки. Чомусь подумав, що січень цього року. Ну, в принципі, тепловим має бути 2000кВт +/- Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
deemage Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня 1 минуту назад, anabioz сказал: Ну, в принципі, тепловим має бути 2000кВт +/- Да, так и есть. Вписался в тариф до 2000. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bulaniy.sv Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня Выставили счет Запорожоблэнерго, таки да, до 2000 кВт - посчитали по 2.64 (+ночной тариф), а то, что выше 2000 кВт по стандартному тарифу. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 32 минуты назад, bulaniy.sv сказал: Выставили счет Запорожоблэнерго, таки да, до 2000 кВт - посчитали по 2.64 (+ночной тариф), а то, что выше 2000 кВт по стандартному тарифу. А я решил не рисковать и 150квт на которые перебрал 2000 перенес на март Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bulaniy.sv Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 25 минут назад, eam сказал: А я решил не рисковать и 150квт на которые перебрал 2000 перенес на март У меня автоматически показания уходят, поэтому никак...) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irainmost Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня (змінено) Цікаво, що гарно утеплений каркасний будинок навіть зі звичайним котлом протерм 9кв. досить економно витрачає енергію. Будинок в 100 м 2. вкладається в 2000 кв. в лютому. З них на опалення 800-900 кв. Але ж і на вулиці така температура, що вирахувати щось нереально. Один день камін затопили догрітись, а наступного все вимкнули, бо жарко. Опалення першого поверху теплою підлогою, другий поверх опалення майже не потербує коли двері відчинені. В -5 і нижче на другому поверсі можна включити конвектори і теплу підлогу в санвузлі, що цієї зими не знадобилось. В стінах 200 мм мінвати в стелі 300, але є нюанс - кожен сантиметр утеплили особисто. Планую порівняти з будинком друзі, теж приблизно такі вводні, але є рукуператор та теплонасос Змінено 14 березня користувачем irainmost 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня В 02.03.2025 в 19:20, Vikctor сказал: В який період ТН на ваш погляд може нормально живитися від 6кВт СЕС? Бо навіть в цьому сонячному лютому це утопія. тепловий грунт вода 6квт АІК опалення+ГВП статистика поживання насосу за лютий 428кВт сонце 8.7Квт поле за лютий згенеровано 410кВт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня 1 час назад, Volodimir Roshchook сказал: тепловий грунт вода 6квт АІК опалення+ГВП статистика поживання насосу за лютий 428кВт сонце 8.7Квт поле за лютий згенеровано 410кВт І як часто у вас співпадали генерація та праця ТН? А якщо вночі вмикається опалення, то СЕС вночі генерує? Бо йшлося саме про використання власной генерації для опалення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volodimir Roshchook Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня (змінено) 5 хвилин тому, Vikctor сказав: І як часто у вас співпадали генерація та праця ТН? А якщо вночі вмикається опалення, то СЕС вночі генерує? Бо йшлося саме про використання власной генерації для опалення. нуу тут все від налаштуваннь залежить але... Тепловий насос споживає 2.5квт максимум. а в середньому 0.63квт*год (по статистиці з лютого) тож при наявності мінімальної батарейки я вважаю що в лютому моя генерація покрила опалення, без батареї такого досягнути звісно не можливо Змінено 14 березня користувачем Volodimir Roshchook Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня 2 минуты назад, Volodimir Roshchook сказал: нуу тут все від налаштуваннь залежить але... Тепловий насос споживає 2.5квт максимум. а в середньому 0.63квт*год (по статистиці з лютого) тож при наявності мінімальної батарейки я вважаю що в лютому моя генерація покрила опалення, без батареї такого досягнути звісно не можливо Я згоден що при наявності акб потрібной ємності або ЗТ можна вважати що в вашому випадку генерація дорівнює витратам на опалення, але йшлося не про це. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) В 14.03.2025 в 15:48, Vikctor сказал: Я згоден що при наявності акб потрібной ємності або ЗТ можна вважати що в вашому випадку генерація дорівнює витратам на опалення, але йшлося не про це. Генерація може покрити частково, або повністю опалення жовтні\лютому\березні\квітні У мене споживання за рік десь під 20000Кват\год І окупність цієї затії десь під 10років Але якщо тариф стане 7грн все буде набагато краще. Змінено 18 березня користувачем kvintich Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 22 березня Поділитись Опубліковано: 22 березня В 18.03.2025 в 11:33, kvintich сказал: Але якщо тариф стане 7грн все буде набагато краще Хай він по 4.3 залишиться краще надовго) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз