Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Господа у кого ЭЛЕКТРОКОТЕЛ? Расскажите, сколько платите в месяц зимой?

borissuchman

Рекомендовані повідомлення

20 хвилин тому, deemage сказав:

Хотите об этом поговорить? 6023квт за январь 2024.

Та ні не хочу говорити, бо поки нема замірів, то нема про що говорити.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, anabioz сказал:

Ну, ця тема про електрокотли і споживання. Ви вище писали, що у Вас тепловий насос.

Але, якось не сходиться у мене математика - тепловий насос і 6023кВт за відносно теплий січень на 230м2.

6023 за январь прошлой зимы, когда ТН ещё не было. Дом остыл от отключений в декабре и нагонял в январе. Плюс там до -15С опускалось.

Змінено користувачем deemage
Посилання на коментар

3 хвилини тому, deemage сказав:

6023 за январь прошлой зимы, когда ТН ещё не было. Дом остыл от отключений в декабре и нагонял в январе.

О, тепер зрозуміло. Перепрошую, мій косяк трохи, не догледів роки. Чомусь подумав, що січень цього року.

Ну, в принципі,  тепловим має бути 2000кВт +/-

Посилання на коментар

1 минуту назад, anabioz сказал:

Ну, в принципі,  тепловим має бути 2000кВт +/-

Да, так и есть. Вписался в тариф до 2000.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Выставили счет Запорожоблэнерго, таки да, до 2000 кВт - посчитали по 2.64 (+ночной тариф), а то, что выше 2000 кВт по стандартному тарифу.

• Лайк 3
Посилання на коментар

32 минуты назад, bulaniy.sv сказал:

Выставили счет Запорожоблэнерго, таки да, до 2000 кВт - посчитали по 2.64 (+ночной тариф), а то, что выше 2000 кВт по стандартному тарифу.

А я решил не рисковать и 150квт на которые перебрал 2000 перенес на март 

Посилання на коментар

25 минут назад, eam сказал:

А я решил не рисковать и 150квт на которые перебрал 2000 перенес на март 

У меня автоматически показания уходят, поэтому никак...) 

Посилання на коментар

Цікаво, що гарно утеплений каркасний будинок навіть зі звичайним котлом протерм 9кв. досить економно витрачає енергію. Будинок в 100 м 2. вкладається в 2000 кв. в лютому. З них на опалення 800-900 кв. Але ж і на вулиці така температура, що вирахувати щось нереально. Один день камін затопили догрітись, а наступного все вимкнули, бо жарко. Опалення першого поверху теплою підлогою, другий поверх опалення майже не потербує коли двері відчинені. В -5 і нижче на другому поверсі можна включити конвектори і теплу підлогу в санвузлі, що цієї зими не знадобилось.  В стінах 200 мм мінвати в стелі 300, але є нюанс - кожен сантиметр утеплили особисто. Планую порівняти з будинком друзі, теж приблизно такі вводні, але є рукуператор та теплонасос

Змінено користувачем irainmost
  • Лайк 2
Посилання на коментар

В 02.03.2025 в 19:20, Vikctor сказал:

В який період ТН на ваш погляд може нормально живитися від 6кВт СЕС? Бо навіть в цьому сонячному лютому це утопія.

тепловий грунт вода 6квт АІК опалення+ГВП

статистика поживання насосу за лютий 428кВт

image.thumb.png.f0af16e4c8ba67455c2cc459bcacf51f.png

сонце 8.7Квт поле за лютий згенеровано 410кВт

image.thumb.png.5cbf45ec04684f6bc6ca35e204e6dd95.png

Посилання на коментар

1 час назад, Volodimir Roshchook сказал:

тепловий грунт вода 6квт АІК опалення+ГВП

статистика поживання насосу за лютий 428кВт

image.thumb.png.f0af16e4c8ba67455c2cc459bcacf51f.png

сонце 8.7Квт поле за лютий згенеровано 410кВт

image.thumb.png.5cbf45ec04684f6bc6ca35e204e6dd95.png

І як часто у вас співпадали генерація та праця ТН? А якщо вночі вмикається опалення, то СЕС вночі генерує? Бо йшлося саме про використання власной  генерації для опалення.

Посилання на коментар

5 хвилин тому, Vikctor сказав:

І як часто у вас співпадали генерація та праця ТН? А якщо вночі вмикається опалення, то СЕС вночі генерує? Бо йшлося саме про використання власной  генерації для опалення.

нуу тут все від налаштуваннь залежить але... Тепловий насос споживає 2.5квт максимум. а в середньому 0.63квт*год (по статистиці з лютого) тож при наявності мінімальної батарейки я вважаю що в лютому моя генерація покрила опалення, без батареї такого досягнути звісно не можливо

Змінено користувачем Volodimir Roshchook
Посилання на коментар

2 минуты назад, Volodimir Roshchook сказал:

нуу тут все від налаштуваннь залежить але... Тепловий насос споживає 2.5квт максимум. а в середньому 0.63квт*год (по статистиці з лютого) тож при наявності мінімальної батарейки я вважаю що в лютому моя генерація покрила опалення, без батареї такого досягнути звісно не можливо

Я згоден що при наявності акб потрібной ємності або ЗТ можна вважати що в вашому випадку  генерація дорівнює витратам на опалення, але йшлося не про це.

Посилання на коментар

В 14.03.2025 в 15:48, Vikctor сказал:

Я згоден що при наявності акб потрібной ємності або ЗТ можна вважати що в вашому випадку  генерація дорівнює витратам на опалення, але йшлося не про це.

Генерація може покрити частково, або повністю опалення жовтні\лютому\березні\квітні У мене споживання за рік десь під 20000Кват\год І окупність цієї затії десь під 10років :) Але якщо тариф стане 7грн все буде набагато краще.  

Змінено користувачем kvintich
Посилання на коментар

В 18.03.2025 в 11:33, kvintich сказал:

Але якщо тариф стане 7грн все буде набагато краще

Хай він по 4.3 залишиться краще надовго)

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...