Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

19 хвилин тому, 7351 сказав:

То Ви не помітили.

Вже.

Надалі буду використовувати слово "слукавил"

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 хвилин тому, newbee2020 сказав:

звіряча жорстокість кацапів навіть там де війна цього не вимагає переплюнула всі очікування багатьох людей..

Чесно кажучи, я був готовий до більшого.

Але ще не вечір.

  • Лайк 1
  • Хаха 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 минут назад, newbee2020 сказал:

 і звинувачуватив в цьому треба не жертв

А где Вы это увидели? Отсутствие мозгов - это не вина, это беда...

  • Дякую 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Canton сказал:

Инициатива наказуема!

я знаю. більше того, накази виконуються, а не обговорюються.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

28 минут назад, US7IGN сказал:

я знаю. більше того, накази виконуються, а не обговорюються.

Поэтому надо подальше от начальства и поближе к камбузу...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Canton сказал:

Поэтому надо подальше от начальства и поближе к камбузу...

а як же привілей приймати чарку з рук командира та передавати його накази іншим? я вже не кажу про обізнаність ввечері що очікує на всіх завтра? :lol:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 часов назад, hause сказал:

censor.net/ua/blogs/3402648/na_peredovu_pslya_5_dnv_pdgotovki_abo_za_lashtunkami_eltnogo_pdrozdlu_zsu

Данило Бутенко мобілізований

На передову після 5 днів підготовки, або За лаштунками "елітного" підрозділу ЗСУ

Всім привіт! Мене звати Данило Бутенко, і я - чмобік. Саме так. Виявляється, що чмобіки є не тільки за порєбриком, але й у Збройних Силах України. 5 днів підготовки - і в Бахмут на нуль у складі роти штурмової піхоти. Ще 2 тижні тому я вважав це неможливим, але за цей час в мене розвіялися будь-які ілюзії з цього приводу.

Далі - хроніка того, як я опинився у складі 101-ої окремої бригади охорони Генерального штабу, і які сумні речі тут відбуваються.

30 січня. Мені зателефонували з ТЦК Дніпровського району м.Києва і попросили прийти 2 лютого для "уточнення даних". Я, звичайно, розумів, до чого йде, але давно ухвалив для себе рішення не уникати призову: якщо прийде повістка - піду.

2 лютого. Прибув в ТЦК, уточнили мої дані, пройшов медкомісію, отримав мобілізаційну повістку на 8 лютого. На уточнююче питання "Чи буде враховуватися освіта і професійний досвід під час розподілу на військові спеціальності" отримав відповідь: "Не хвилюйтеся, будуть представники військової частини, вони проведуть співбесіду і все врахують". Вища освіта в мене - теоретична фізика. Після університету 6 років займався науковою діяльністю за спеціальністю, після чого перейшов в IT. Останнім часом займався розробкою моделей машинного навчання. Отже, я наївно вважав, що зможу застосувати свої знання та вміння на користь Збройних Сил України.

8 лютого. Прибув в ТЦК. Представники військової частини прибути не змогли. Постояв пів дня в чергах, щоб здати документи на військовий квиток. Отримав нову повістку на 15 лютого з уточненням, що приходити, тільки якщо попередньо зателефонують. Ок.

16 лютого. Зателефонували і сказали з'явитися наступного дня в ТЦК на 7 ранку. З собою взяти стандартний туристичний набір: спальник, каремат, одяг, посуд, сухпайок на 1 добу. Запитав, чи відомо, в який підрозділ мене відправлять. Сказали - 101 бригада. Погуглив, охорона генштабу. Подумав, що дуже непогано. Вікіпедія пише: "елітний підрозділ". Зараз це видається першокласним цинічним жартом.

17 лютого. Прибув в ТЦК. Зі мною - ще 4 людей. Нас повезли у військову частину, де розташована 101 бригада. Там нас зустрів заступник командира 12 роти з морально-психологічного забезпечення (замполіт по-старому). Почав відразу налаштовувати нас на те, що треба буде їхати на фронт, бо ситуація складна (це було зрозуміло і так, воювати комусь треба, і чим я кращий за інших, щоб відсижуватися в тилу). Але на запитання "Скільки буде тривати підготовка?" відповів ухильно: "Нууу, залежно від спеціальності і ситуації на фронті. І взагалі вам все скажуть." Майже весь день чекали поки нам видадуть речі. Коли отримали, то були навіть в захваті, бо знали, що забезпечення бійців тримається переважно на волонтерах, а тут і бронік, і каска, і рюкзак, і навіть тактичні окуляри. Правда виявилося, що більшість з виданого - сумнівної якості, і ще купу всього треба докупити. Але це якраз не був сюрприз. Сюрприз очікував попереду... Після прибуття до тренувального табору (Київська область) на першому ж перекурі я дізнався, що весь батальйон (включаючи новачків) через декілька тижнів вирушає в Бахмут на нуль! (Якщо ця інформація відома кожному солдату, то для ворожої розвідки це точно не секрет. Тому ніякої таємної інформації я не розголошую).

Спочатку не вірилось. Думав, може їдуть тільки ті, хто тренувався вже кілька місяців і/або мав попередній військовий досвід, а новачків залишать в учєбці і відправлять в зону бойових дій вже в наступну ротацію. Я помилявся. Остаточно сумніви зникли після спілкування з командиром роти, який сказав, що їдуть всі, змінити вже нічого не можна, бо був наказ.

Вся наша підготовка (новачків) становила 5 тренувальних днів: ознайомлення зі зброєю (базова техніка безпеки, неповний збір/розбір), 3 заняття з тактичної медицини, 3 заняття з піхотної тактики, стрільби (1 раз). З точки зору командування підрозділу цього цілком достатньо, щоб утримувати оборону в найгарячішій точці фронту.

При цьому значно більше часу ми були на шикуваннях (я нарахував від 4 до 7 шикувань на день), ходили в наряди та виконували господарські роботи. А ще бігали з документами на КСП роти (бувало по 5 разів на день), хоча всі необхідні документи ми подавали до ТЦК. Загалом склалося враження, що для командування оформлення паперів важливіше за життя людей, якими вони командують (не впевнений взагалі чи вважають вони особовий склад за людей).

Є ще купа неадекватних ситуацій, про які я міг би розказати (і це за неповні 2 тижні), але суть влучно передав один із моїх побратимів: "Я тут вже просто втомився дивуватися". 

Підсумовуючи, хочу сказати, що лякає не стільки перспектива опинитися на нулі без підготовки, скільки опинитися там з таким командуванням.

Амінь.

 

 

Перепрошую, але схоже на: "мама, пішу вам із гарящего танка". З самого тексту скоріш ясно, що він ще не на передовій а чутки в курилці то такоє. Дивимося заголовок і вкотре шлем жовтушний цензор за рускім крейсером. Клікбейт їхнє всьо. А їх блоги в першу чергу, бо інформаційної відповідальності взагалі нуль.

Взагалі в тексті купа лажі, як: медкомісія і уточнення даних в один день (це анріал), мобілізаційне розпорядження без готового військового квитка (щтоо?), присяга (де?), вос (який? освіта його до сраки) тощо. Короче, кожний окремий епізод звісно можна б було записати до ймовірних з поправками на "невійськовість" автора але по сукупності лажі на квадрат тексту це хня.

Рамінь.

  • Лайк 3
  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, newbee2020 сказал:

аллепо ***ло приєднувати до росії начебто не збирався... але то лірика. звіряча жорстокість кацапів навіть там де війна цього не вимагає переплюнула всі очікування багатьох людей.. і звинувачуватив в цьому треба не жертв, а злочинців

Грозный ?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, tort сказал:

 

Спостерегаючи за дискусиями на форумі мимоволи приходиш до наступного висновку: чи  майже не усі, що висловлюються з подій нашоїтеперешньої дійсности перед тим як видати свій вердикт, ніби закривають одне око, а потім вже всеозброєнно кідаються на представникив протилежного табору.
 Але якщо уважниш придивитись наші політики абсолютно не такі простаки - тепер усі люблять посилатись на Залужного зараховуючи його до своєго оточення, а сам Залужний мусить вчиняти прагматично як для себе самого, так і усієї України  - владу він підтримує, але чи навряд може бути вдячний за відкриття сухопутних коридорів до Криму.  
 Так і нам також не потрібно тут немудрої гризні.

Змінено користувачем kim chen loran
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, newbee2020 сказал:

ну, навіть залужний казав, що не готовий був до такої жорстокості. я все чекаю, коли його порохня гамном поливать почне.. а то оборонну операцію обісрали, президента обісрали, а командувачів ще ні.. нелогічно

Є люди які все обсирають, а є які все виправдовують. і те і інше - крайність. ЗСУ безумовно готувалось до війни, наскільки добре очевидно відомо тільки всередині. А політичне керівництво далеко не факт. (тобто може і готувалось, але настільки добре це приховали що це досі невідомо). Зрада найближчих соратників, багатьох керівників правоохоронних на місцях, те що пишуть люди які брали зброю в перші дні - це підтвержує.

З іншої сторони - це все було озвучено більше року назад, сенсу поки повертатись до цього нема, велика проблема зараз це срачі всіх між всіми - той не воює, той не там воює, той не туди донатить, той порохобот, той зелебот, не те закуповує і т.п. Потрібно сфокусуватись не меті і кожному робити справу краще, не перепощувати твітери всього підряд, а витрачати енергію на практичні задачі.

Зараз би зібрати з усіх дописувачів цієї теми по 50 гривень за кожен пост і скинути на ЗСУ - було б діло )

  • Лайк 10
  • Дякую 2
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25 минут назад, tort сказал:

медкомісія і уточнення даних в один день (це анріал)

    Це швидше норма

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ось вам...

Нормальный подгон билетов на концерт Кобзона

  • Лайк 2
  • Хаха 1
  • Конфуз 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 часов назад, newbee2020 сказал:

які саме помилки? гостомель щось вирішив для рашистів, невже вони змогли посадили важкі транспортники? чи тільки ***як отримували? якби до Бернса не прислухались, то не було би зустрічаючих вертольотний десант біля дніпра із пзрк (нехай і навченість тих хлопців була погана, але вони були і навіть одну чи дві вертушки втопили), не було би ударів арти в той же день по гостомелю, не була би злітна смуга перекритита фурами на (це видно із відео підбитого ка-52). 

 

От того, что вы будете доказывать, что лук (например), не горький, а сладкий, как конфетка - он не перестанет быть луком и его вкусовые качества никак не изменятся.

  • Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 хвилини тому, Canton сказав:

Ось вам...

Без запалів - хоч у вогонь кидай. Але на непідготовленого глядача враження справляє.е

 

7351, чи хоч щось зробило бавовну? Чи лиш ППО подрочили?

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 минут назад, porterlv сказал:

Чи лиш ППО подрочили?

Пощупали ПВО. Искали дырки...Оказалось - одна сплошная дыра...

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Canton сказал:

Ось вам...

Нормальный подгон билетов на концерт Кобзона

Поганого у цьому відео лише одне - показано засіб перевезення боєприпасів. Теперь навіть колона у декілька зерновозів може викликати підозри у агентури кацапської.

 

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На військовому аеродромі в Єйську прогримів вибух.

Офіційної інформації поки немає

У Росії невідомі безпілотники атакували аеродром в місті Єйськ. Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.

Місцеві жителі повідомляють про вибухи та пожежу.

Нагадаємо, 26 лютого на військовому аеродромі «Мачулищі» за 12 кілометрів від Мінська вибухом було пошкоджено російський літак А-50. Офіційна причина досі не відома, проте ймовірно це була така безпілотника.

glavcom.ua/world/observe/na-vijskovomu-aerodromi-v-jejsku-prohrimiv-vibukh-foto-911531.html

1-108.jpg

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 минут назад, yoojin сказал:

Поганого у цьому відео лише одне - показано засіб перевезення боєприпасів. Теперь навіть колона у декілька зерновозів може викликати підозри у агентури кацапської.

 

та все вони давно знають. рятує лише те що вони нічого зробити не можуть...

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 минут назад, US7IGN сказал:

та все вони давно знають. рятує лише те що вони нічого зробити не можуть...

100%На днях в Епік заїжджав, виїхав на дорогу, там с десяток фур з мігалками синьо-червоними  під радіаторні решітки вставленими так неслись, що мало з дороги не знесли. 😏

Змінено користувачем sergio
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...