andry07 Опубліковано: 18 травня Поділитись Опубліковано: 18 травня 2 минуты назад, dragon200 сказал: Дуже важко) ух відчуваю нормально я задовбусь як буду той дах ліпити) Та ладно. У Вас дуже простий двоскатний дах. Якщо хочете точно задовбатись, то зробіть чотири ската зі слуховими вікнами)))) А Ви будете сами робити? Чи наймете бригаду досвідчених покрівельників? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: В суботу в 17:44 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:44 В 18.05.2025 в 20:08, andry07 сказал: Та ладно. У Вас дуже простий двоскатний дах. Якщо хочете точно задовбатись, то зробіть чотири ската зі слуховими вікнами)))) А Ви будете сами робити? Чи наймете бригаду досвідчених покрівельників? 🥹 Якщо б я міг найняти досвідчених покрівельників то я б мабуть і не знав що це за форум) А так як у нас згорів весь бізнес = гроші то все буду робити сам як і раніше, хоча була мрія когось найняти) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: В суботу в 17:51 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:51 Понеслась Замовив арматуру - 13к грн По лазеру вирівняв блоки опалубки від армопояс Утеплив пінополістиролом Зробив армопояс по всім правилам 👌 арматура 12 + 8, посередині, там де перемичка 14 + 8 Почав збирати опалубку. Опалубка з армлпояса першого поверху, зібралась як конструктор) головне підписати всі щити щоб знати що куди прикручувати, що дивно але я їх так і підписав в тому році, чому був безмежно радий) Тепер залишилось зробити фундамент під терасу, бо заливати буду бетононасом, а на армопояс там хв 30 максимум піде роботи. А я платитиму за 2 години. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: В суботу в 18:20 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:20 27 хвилин тому, dragon200 сказав: Понеслась Замовив арматуру - 13к грн По лазеру вирівняв блоки опалубки від армопояс Утеплив пінополістиролом Зробив армопояс по всім правилам 👌 арматура 12 + 8, посередині, там де перемичка 14 + 8 Почав збирати опалубку. Опалубка з армлпояса першого поверху, зібралась як конструктор) головне підписати всі щити щоб знати що куди прикручувати, що дивно але я їх так і підписав в тому році, чому був безмежно радий) Тепер залишилось зробити фундамент під терасу, бо заливати буду бетононасом, а на армопояс там хв 30 максимум піде роботи. А я платитиму за 2 години. Ну да, дивно,якби ви без будівельників ще колотили та лазили по відру заливали ) По чім насос нинче? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: В суботу в 18:39 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:39 17 минут назад, МаТраС сказал: Ну да, дивно,якби ви без будівельників ще колотили та лазили по відру заливали ) По чім насос нинче? В тому році був 8.5 тис, в цьому мабуть 9. Це мін замовлення, 2 години Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: В суботу в 18:42 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:42 2 хвилини тому, dragon200 сказав: В тому році був 8.5 тис, в цьому мабуть 9. Це мін замовлення, 2 години Жорстоко) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В суботу в 19:46 Поділитись Опубліковано: В суботу в 19:46 (змінено) 1 година тому, dragon200 сказав: В тому році був 8.5 тис, в цьому мабуть 9. Це мін замовлення, 2 години Это вы заказывали через производителя бетона, или отдельно? Змінено В суботу в 19:46 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: В суботу в 19:48 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 19:48 1 минуту назад, ЯД сказал: Это вы заказывали через производителя бетона, или отдельно? Я у виробника. Та що так що так ціна однакова +-, різниця може 500грн буде і то не факт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В суботу в 19:54 Поділитись Опубліковано: В суботу в 19:54 4 хвилини тому, dragon200 сказав: Я у виробника. Та що так що так ціна однакова +-, різниця може 500грн буде і то не факт. Та не. Я ж так думаю бетон на Гранде заказываете? Вот если у них насос сразу - то дешевле, чем тот же самый насос отдельно. На себе проверил)) причем разница была 1000, и это в 22 году Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: В суботу в 19:59 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 19:59 4 минуты назад, ЯД сказал: Та не. Я ж так думаю бетон на Гранде заказываете? Вот если у них насос сразу - то дешевле, чем тот же самый насос отдельно. На себе проверил)) причем разница была 1000, и это в 22 году Так на гранде, 8.5 к грн в тому році. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: У вівторок в 17:04 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 17:04 Розпочав копати фундамент під терасу (доречі у мене багато питань по ньому, які я озвучу у наступному пості) робота наче і приємна але дуже важка, думати не треба, помилитись неможливо, але зараз ледь живий. Доречі цікавився на олх яка буде вартість найманих людей за таку роботу. І рівнів за 20м * 0.5 *0.3 хочуть 5 - 7тис грн. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: У вівторок в 18:51 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 18:51 (змінено) тепер питання, дуже сподіваюсь на вашу допомогу. маю крильце - терасу (обвів червоним) розміри на фото, вона буде бетонною із фундаментом. Питання яке мене дуже мучить це як тут буде весіти плита? ізсторони там де сам фундамент все зрозуміло - плита буде опиратися на цей фундамент, а от зі сторони будинка там немає ніяких опор і т.д. Терасу я так зрозумів що краще не зв,язувати із бидинком, є варіант засипати там все піском - ущільнити і по цьому лити, але я дуже не хочу возитися із цим, планував туди позакидати всяке сміття у вигляді поколотих блоків і камяного сміття... Я розробив 3 варіанти (окрім засипки піском) які виставляю на ваш суд. 1. посередині того простору зробити щось типу свай, розміром 30*30 чи 40*40, але скільки їх треба хз 2. зробити продовження фундаменту як на фото 3. в фундамент будинку вбити багато арматури 12ї, таким чином щоб плита на тих арматуринах трималась за фундамент будинку (найгірший варіант як на мене) По самому фундаменту для тераси, в проекті🤣 вказано робити його таким самим як і основний, тобто глибиною 1,5м + армування 8 прутків 12й арматури, як на мене це максимальний перебір, я копаю 50-60см до першого шару піска, арматуру буду робити 10ку мабуть 4 прутка. по плиті: плита буде із одинарним армуванням товщиною 10 або 15мм Грунт у мене суглинок + пісок, проблем із грунтовими водами нема, вода дуже добре уходить. Буду максимально вдячний за пораду Змінено У вівторок в 18:52 користувачем dragon200 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: У вівторок в 19:19 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 19:19 Я не проектировщик, но под авто делают 15 см плиту, без ленты, свай и пр. У вас по террасе будут люди ходить, и имхо но там не надо ничего, кроме уплотненного грунта. Да и вода туда не доберется мимо ленты 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: учора в 17:37 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 17:37 Нажаль я відповіді так і не отримав. Тим часом докопав фундамент. І почав робити опори, обрав схему 1 Буду робити такі опори Розмір 40*40. Докапую до річка і знизу трохи розширяю, роблю так звану п'ятку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: учора в 19:01 Поділитись Опубліковано: учора в 19:01 (змінено) Тераса велика, але не зручна. Маю на дачі терасу 6х2.4м і вважаю, що 2.4м завширшки - то мало. В будинку зробив 3.5. З приводу фундаменту під терасу - мені зробили стрічку по периметру, окрім примикання до будинку, засипали піском, залили плиту 10 см з одном шаром арматури. А ваш фундамент витримає і будинок, не тільки терасу). Upd. У вас 3 метри, тоді майже норм по ширині. Змінено учора в 19:02 користувачем BugS Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: учора в 19:15 Поділитись Опубліковано: учора в 19:15 В 03.06.2025 в 21:51, dragon200 сказал: Буду максимально вдячний за пораду В теорії треба під плиту тераси засипати грунт (пісок) та якісно ущільнити. На фундамент спирати не треба, зробити класичну плиту підлоги по грунту. Довговічність такої плити залежатиме від якості ущільнення основи. Що виходить у вашому варіанті (знову ж таки в теорії). Плита висить на окремих стовпах. Якщо врахувати, що плита не спиратися на засипку, то це виходить щось на кшталт плити перекриття і треба збільшувати овщину плити і робити дві сітки арматури. Якщо допустити, що плита всеж таки ляже на засипку, то ваші фундаменти зайві. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: учора в 19:23 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 19:23 6 минут назад, andry07 сказал: В теорії треба під плиту тераси засипати грунт (пісок) та якісно ущільнити. На фундамент спирати не треба, зробити класичну плиту підлоги по грунту. Довговічність такої плити залежатиме від якості ущільнення основи. Що виходить у вашому варіанті (знову ж таки в теорії). Плита висить на окремих стовпах. Якщо врахувати, що плита не спиратися на засипку, то це виходить щось на кшталт плити перекриття і треба збільшувати овщину плити і робити дві сітки арматури. Якщо допустити, що плита всеж таки ляже на засипку, то ваші фундаменти зайві. ой як не хочеться возитися із тією засипкою.... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз