Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Где купить инвертор и LiFePO аккумулятор для дома?

Neou

Рекомендовані повідомлення

05.12.2024 в 13:20, Vikctor сказав:

і припустити що електрика коштує 2,64грн за кВтг

Є одна достатньо відома мережа в Україні. Й бачу, що та мережа на якійсь станції пропонує ось такий тариф.

Електрозарядки

Type 2 – 22кВт(2шт.). Ціна: 12.99 грн/кВт

Type 1 – 7кВт(1шт.). Ціна: 12.99 грн/кВт

Якщо взяти лише 20 kWh на 100 км, то вийде ₴259,8 на 100 км, маю автомобіль +/- такого ж розміру з невеликим атмосферним двигуном, який споживає в тому ж самому режимі десь літрів, мабуть, 6 - 7 й це ₴300 - 350.

Так де ж та неймовірна економія, про яку йде мова?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Mr. D сказав:

Якщо взяти лише 20 kWh на 100 км, то вийде ₴259,8 на 100 км

E-golf, заряджаю вдома, вночі, 100 км - виходить 43.2 грн або менше 1 літра бензину/дизелю

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Mr. D сказал:

Звідки у вас такий тариф ₴2,64 за 1 kW? Якщо загальнодержавний тариф ₴4,32 за 1 kW (а це не менше, ніж ₴2,16 протягом 8 годин). Та відповідно тризонного тарифу вже не існує.

Як багато в світі невідомих вам речей.) І взагалі-то 2,64грн/кВтг я вказав як середній за рік і навіть завищений щоб у вас не виникало підозр начебто я підраховую в бік електрички. Насправді з 1 жовтня по 30 квітня я заряджатимусь по 1,32грн/кВтг. Все легально. А інша частина року в принципі умовно безкоштовна завдяки СЕС. Але чомусь ціна 50грн/л пального вас не засмутила.) Тут все норм. Напевно просто мався на увазі А76.)

Багато Ви знаєте електромобілів, які вже проїхали 200 тис. км?

Ні. Мої знайомі почали купували електрички минулого року. Як і я.

Електроавтомобіль - важкий автомобіль з низьким центром ваги.

І що в цьому поганого? З вами якось дивно спилкуватись. Давно це помітив. Таке враження що ви щось намагаєтесь донести, але не в змозі це висловити.

3 часа назад, Mr. D сказал:

Щось практика показує, що найповільніші автомобілі за містом - це частіше електромобілі. Мабуть, щось економлять, іншого пояснення не знаю.

В мене таке враження, що ви бачите лишень старі ушатані ліфи чи болти з ВВБ 25-35кВтг, яким в дорозі напевно дійсно треба їхати непоспішаючи, бо замалий пробіг між зарядними станціями. З іншого боку навіщо мені якось мимоволі руйнувати ваш сталий погляд на це. Я і не збірався цього робити, а лишень написав у відповідь (не вам до речі), що кількість ціклів заряджання/розряджання ВВБ для автівок як і для ДБЖ ні є головним показником, бо деградація від часу користування більш значуща.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Є одна достатньо відома мережа в Україні. Й бачу, що та мережа на якійсь станції пропонує ось такий тариф.

Електрозарядки

Type 2 – 22кВт(2шт.). Ціна: 12.99 грн/кВт

Type 1 – 7кВт(1шт.). Ціна: 12.99 грн/кВт

Якщо взяти лише 20 kWh на 100 км, то вийде ₴259,8 на 100 км, маю автомобіль +/- такого ж розміру з невеликим атмосферним двигуном, який споживає в тому ж самому режимі десь літрів, мабуть, 6 - 7 й це ₴300 - 350.

Так де ж та неймовірна економія, про яку йде мова?

Її немає, не хвилюйтеся. Це все вигадки. І автівкі мають можливість заряджатись виключно на комерційних станціях.

• Лайк 2
Посилання на коментар

49 хвилин тому, Vikctor сказав:

І що в цьому поганого? З вами якось дивно спилкуватись. Давно це помітив. Таке враження що ви щось намагаєтесь донести, але не в змозі це висловити.

Тому що це звичайний маркетинг, якого дуже багато навкруги. А саме розв'язання проблеми, яку ж самі маркетологи й придумали.
Ви здивуєтеся, але великий електроавтомобіль вагою тон так 10, який існує вже років так 50, значно швидше долає деякі маршрути зараз в місті й це той шлях яким йдуть розвинуті країни також. Так що повертатися до паротяга не потрібно.

Й зрозуміло, що саме зараз за наявності швидкого зв'язку, достатньо швидкої пошти, електромобіль - це просто сучасна іграшка для тих, у кого є можливість таку іграшку купити на додачу до достатньої дорогої іншої іграшки - приватна СЕС. Й тому щоб отримати якийсь цей достатньо неоднозначний економічний ефект треба, виявляється мати приватний будинок, достатньо потужне під'єднання до електромережі (а таке є не у всіх), ще й оформити знижку на електроопалення.

Впевнений більшість власників електромобілів, які вони купили минулого року, продадуть їх протягом 5 років та куплять новий електромобіль, тому що це той самий телефон, який набридне. )

А тепер порівняйте це з практичністю ДВЗ на сьогодні, коли де хочеш (за умови не порушення ПДР) там й залишаєш, не забиваєш голову достатньо на завтра заряду або ні, коли й де додати запас ходу, вийшов з дому й поїхав. Ось це практично, а не оті спори біля якогось магазину, що хтось став на місце, де заряджають електроавтомобілі.

Ви б ще згадали про ККД електродвигуна, а також про ККД ТЕНу, який нагріває повітря, який майже 100%. )

Змінено користувачем Mr. D
Посилання на коментар

10 минут назад, Mr. D сказал:

Й тому щоб отримати якийсь цей достатньо неоднозначний економічний ефект треба, виявляється мати приватний будинок, достатньо потужне під'єднання до електромережі (а таке є не у всіх), ще й оформити знижку на електроопалення.

Останнє не обов'язкове, бо в середньому моя автівка споживає 280-330кВтг у місяць і відповідно тариф на електроопалення дозволяє економити на авто аж скільки там 400грн за місяць. А загалом дійсно дивно і незрозуміло, чому це я на форумі забудовників припускаю що тут всі або мають, або будують собі будинки. Стосовно потужного приєднання - особисто я заряджаюся з потужністю 12-16А. Йдеться про одну фазу. Дуже потужно.

18 минут назад, Mr. D сказал:

Впевнений більшість власників електромобілів, які вони купили минулого року, продадуть їх протягом 5 років та куплять новий електромобіль, тому що це той самий телефон, який набридне. )

Звичайно. Як зазвичай роблять і власникі ДВЗ та дизельних автівок, яки купують нові авто. А те що електричка це гаджет на колесах і так зрозуміло.

Посилання на коментар

4 хвилини тому, Vikctor сказав:

280-330кВтг у місяць

330 kWh / 30 kWh (на 100 км) = 1100 на місяць, тобто 13,2 тис. км на рік, а не 20 тис. км, про які йшла мова раніше, коли рахували економічний ефект.

Щось не збігається.

Посилання на коментар

5 минут назад, Mr. D сказал:

330 kWh / 30 kWh (на 100 км) = 1100 на місяць, тобто 13,2 тис. км на рік, а не 20 тис. км, про які йшла мова раніше, коли рахували економічний ефект.

Щось не збігається.

Ви якось по диагоналі читаєте написане мною? Ще раз спробуйте - я там навіть наводив витрати (причому по верхнему рівню) в різні пори року. Лишень нагадаю, що в Україні не завжди зима.

Посилання на коментар

15 хвилин тому, Vikctor сказав:

Звичайно. Як зазвичай роблять і власникі ДВЗ та дизельних автівок, яки купують нові авто. А те що електричка це гаджет на колесах і так зрозуміло.

Загалом то з цього розмова й починалася.

Що ДВЗ, якому 5 років - це ліквідніше капіталовкладення, ніж теж саме, але електромобіль станом на сьогодні.
В якийсь момент, схоже, ситуація зміниться, але це точно не 5 років.

Їдучі по місту я не бачу багато електричних таксі, а це саме ті автомобілі, які працюють та мають окупитися (й там точно все пораховано в деталях). От коли більшість з таксі будуть електромобілями тоді, точно можна буде сказати, електромобіль більш практичний та має якусь умовну кращу окупність в багатьох варіантах експлуатації.

• Лайк 1
Посилання на коментар

ДВЗ, електрички... Прочитавши декілька попередніх сторінок так і не зрозумів -

тема про автомобілі чи "Где купить инвертор и LiFePO аккумулятор для дома?" 

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

33 хвилини тому, sanyas15 сказав:

ДВЗ, електрички... Прочитавши декілька попередніх сторінок так і не зрозумів -

тема про автомобілі чи "Где купить инвертор и LiFePO аккумулятор для дома?" 

Так сталося, що трохи поза темою.

Але об'єднують тему побутових систем резервного живлення та електроавтомобілів саме батареї, які багато в чому однакові.

Коли мова йде про струми заряджання, розряджання, умови експлуатації, то ті ж самі дописувачі розказують про досвід, який вже було набуто виробниками електроавтомобілів. Наприклад, температурні режими роботи літієвих батарей, питання безпеки експлуатації.

Тому дехто купує батарею від електроавтомобіля, щось там додає й потім каже, що це найекономніше рішення, яке тільки існує. )

Посилання на коментар

Цитата

Тому дехто купує батарею від електроавтомобіля, щось там додає й потім каже, що це найекономніше рішення, яке тільки існує. )

дешевше 1200 дол за 15 квт (із корпусом та бмс)? літій іон варто обговорюбвати окремо, щоб хтось потім не перепутав і не наробив біди

Змінено користувачем newbee2020
Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Учора в Епіку побачив цілу купу ліфепо

IMG_6278.thumb.jpeg.1aefb13aa6587f61c0aaf5844c6caf55.jpeg

Цікаво наскільки велика різниця між покупкою і доставкою на тому ж нконі? 

Змінено користувачем Фрай
  • Хаха 2
  • Конфуз 1
Посилання на коментар

3 години тому, Фрай сказав:

Якщо судити строго по ємності то ціни в епіку космос ))
Але що таке WestingHouse я незнаю, точніше чув що це дуже відома фірма, але lifepo4 їхніх не чув. 

Короче тут порівняно з нконом націнка в два рази. Оті що 100Ah, то з нкона 105 мені вийшли щось 6300 за 4 штуки вже вдома з доставкою, а оті що 314 то вони біля 3500-3700 так по памяті получались.

Зараз глянув то 314 Eve получаються 287 євро вже доставкою за 4 штуки. І то вже з перемичками і болтами.
image.thumb.png.7c6fee2ff40c42dbb9e039c603dceaec.png

Змінено користувачем vovarpd
  • Лайк 3
Посилання на коментар

5 часов назад, Фрай сказал:

Учора в Епіку побачив цілу купу ліфепо

IMG_6278.thumb.jpeg.1aefb13aa6587f61c0aaf5844c6caf55.jpeg

Крайня праворуч позиція на нконі наразі по 64,5 євро + 11 євро за доставку, тобто разом 75,5 євро або 3350грн. Це за комірки грейд А з терміналами під подвійне кріплення та з бусбарами. Було б дивно якби герегі щось дешево продавали б.

• Лайк 1
Посилання на коментар

О, дякую за просвіту, таки епік за часи війни перестав бути магазом доступними цінами.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

43 хвилини тому, Фрай сказав:

О, дякую за просвіту, таки епік за часи війни перестав бути магазом доступними цінами.

Он когда либо был таким? У них по-моему всегда маржа в 200% была

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

Та ні, колись там ціни були більш доступні ніж на ринку і якщо ти в них закупався то ще й знижки давали, а зараз вкотре звернув увагу, що таки переплачуєш.

Хоча та ж побутова техніка поки що тримається на рівні. 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

15 минут назад, anabioz сказал:

А не дешевше зараз купити готовий акумулятор на 5-10кв? Ціни вже тавой...

Від відомого виробника значно дорожче - орієнтовно вдвічі. Від нонейм може бути сюрпрайз, хоча й при цьому це все одно дорожче.

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав:

дорожче не в двічі. дея 5.1кв від 35000 грн. скільки самозбір?

16s 314Ah з jk BMS та фабричним корпусом до 65к

Посилання на коментар

38 минут назад, МакДо сказал:

16s 314Ah з jk BMS та фабричним корпусом до 65к

В мене э замлвлення на типу таких батарей 10шт і в такій вартості. Продасте?

• Хаха 1
Посилання на коментар

11 хвилин тому, Dalet сказав:

В мене э замлвлення на типу таких батарей 10шт і в такій вартості. Продасте?

Ні, для себе робитиму.

Eve 314Ah A grade 1шт - 72 євро з доставкою

jk BMS 16s20p 129 долара 

корпус 10500

ну і пару тис на всяке

Посилання на коментар

1 час назад, Александр Аврамчук сказал:

дорожче не в двічі. дея 5.1кв від 35000 грн. скільки самозбір?

Самосбор 5кВтг не уявляю скільки, бо для самозбору такі малі не дуже вигідні - всі інші витрати окрім комірок таки само як для збірки 15кВтг. Так ось для збірки 15кВтг вартість 1кВтг біля 100$. Так що ви праві - не вдвічі а як у вашому прикладі - на 60%. Я скоріше пілон з дайнесом мав на увазі, хоча напевно наразі й вони подешевшали.

Змінено користувачем Vikctor
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...