ЯД Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 10 хвилин тому, Vikctor сказав: В цілому згоден, але для мене завжди показовий один факт - франшиза битва екстрасенсів під різними назвами була якийсь час присутня в етерах різних країн, але чомусь найбільшой популярності досягла на болотах, а ми на жаль зайняли почесне друге місце... Ну это шоу, ну людям интересно. Зато когда в СМИ распространяют какую то хрень или кого то обвиняют, а потом оказывается что это вброс - ответственность в СМИ никто не несет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 Только что, ЯД сказал: ...ответственность в СМИ никто не несет. Навіть не вибачаються суки. На цьому пропоную з оффтопом закінчувати як його іниціатор))). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 3 часа назад, newbee2020 сказал: поки працюють АЕС, нічний тариф буде 100%. Подивився статистику по країнах, то пракчтично у всіх країнах де є електроопалення - є нічний тариф. Нічного тарифу немає в країнах, де великий попит на електрику цілодобово, або немає потреби в опалені і куча сонця, якого нема куди дівати. Якщо подивитись на Польшу і крахїни, які поруч, то в нас нічний тариф буде ще дуже довго. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 В 26.12.2024 в 00:55, volomoto сказал: 50mm2 Я почему спросил, у меня тоже 50мм², на токе 100А кабель полтора метра имеет потерю напряжения 0.125В, при настройках учитывайте. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 (змінено) потребує уточнення Змінено 27 грудня 2024 користувачем razzil Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 Deye g5.3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 (змінено) підскажіть, чи не зашкодить деї дешманський релейний стаб на вході гріду? просадки великі, хочу зробити краще Змінено 27 грудня 2024 користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 1 година тому, razzil сказав: потребує уточнення Не потребує уточнення, бо ЖК до версії прошивки 15.35 дуже погано рахує SoC і те, що ви описали, є відомим багом. В 15.35 це пофіксали, але всеодно все ще нема правильного алгоритму, який би дивився на термінальний струм. Ось табличка для 280Ah LFP: Тобто в режимі CV при 3.55 при падінні струму до 9А можна виключати зарядку і казати, що це 100%. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 А ось повний алгоритм: , Який реалізований в github.com/Sleeper85/esphome-yambms 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 (змінено) 25 хвилин тому, volomoto сказав: все ще нема правильного алгоритму ну от я і думаю, чи не краще просто по напрузі керувати та й все. Для заряду вночі і розряду вдень, мені не треба ніякі 60-50-40%. Ємності батареї вистачає, треба лише верхня і нижня межа, і щоб воно не розбігалося від циклу до циклу. Змінено 27 грудня 2024 користувачем razzil Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 27 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 (змінено) 38 хвилин тому, razzil сказав: ну от я і думаю, чи не краще просто по напрузі керувати та й все. Для заряду вночі і розряду вдень, мені не треба ніякі 60-50-40%. Ємності батареї вистачає, треба лише верхня і нижня межа, і щоб воно не розбігалося від циклу до циклу. щоб батарея не розбалансовувалася і при цьому була захищена кожна комірка від перенапруги, обовязкове управління захисним пристроєм з боку БМС. Тому підключення БМС до інвертора є обовязковим. Ну а SOC, то просто зручний інструмент планування. Змінено 27 грудня 2024 користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 1 час назад, newbee2020 сказал: підскажіть, чи не зашкодить деї дешманський релейний стаб на вході гріду? просадки великі, хочу зробити краще Не зашкодить, але стаб може гучніше гудіти, та інвертор при кожному перемиканні реле у стабі буде відключатись від мережі на пару хвилин. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 (змінено) 2 минуты назад, yurriy сказал: Не зашкодить, але стаб може гучніше гудіти, та інвертор при кожному перемиканні реле у стабі буде відключатись від мережі на пару хвилин. так це може початись дроч? коли стаб стрибає через відключення інвертору, і інвертор стрибає через стаб? інвертор дійсно буде відключатись? в мене зараз відключається тільки при просіданні нижче 180 Змінено 27 грудня 2024 користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 20 минут назад, newbee2020 сказал: так це може початись дроч? коли стаб стрибає через відключення інвертору, і інвертор стрибає через стаб? інвертор дійсно буде відключатись? в мене зараз відключається тільки при просіданні нижче 180 Може. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 В 24.12.2024 в 22:03, volomoto сказал: Я ту обжерся і можна повипендрюватись своїм оффгрід гаражем. В мене повинно бути не тільки функціонально, а ще й красиво: А это у вас Victron Smart Shunt? А какая цель его установки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 2 години тому, professori сказав: А это у вас Victron Smart Shunt? Так 2 години тому, professori сказав: А какая цель его установки? Він рахує значення SoC, яке передається інвертору. Це набагато точніше, ніж розрахунки самої бмс. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 8 годин тому, yurriy сказав: Не зашкодить, але стаб може гучніше гудіти, та інвертор при кожному перемиканні реле у стабі буде відключатись від мережі на пару хвилин. На хвилину, я собі це змінив на 30 секунд. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 В 27.12.2024 в 11:00, yur43 сказал: щоб батарея не розбалансовувалася і при цьому була захищена кожна комірка від перенапруги, обовязкове управління захисним пристроєм з боку БМС. Тому підключення БМС до інвертора є обовязковим. Ну а SOC, то просто зручний інструмент планування. BMS выполняет свою работу вне зависимости подключена она к инвертору по датакабелю или нет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 (змінено) 1 час назад, Kubik сказал: BMS выполняет свою работу вне зависимости подключена она к инвертору по датакабелю или нет. Не зовсім так. Без протокола костиль, особливо на бмс з пасивним балансуванням. Да і робота по напругах , таке собі..... Змінено 28 грудня 2024 користувачем Dalet 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 27.12.2024 в 10:47, razzil сказав: ну от я і думаю, чи не краще просто по напрузі керувати та й все. Для заряду вночі і розряду вдень, мені не треба ніякі 60-50-40%. Ємності батареї вистачає, треба лише верхня і нижня межа, і щоб воно не розбігалося від циклу до циклу. Якщо не треба знати проміжних значень рівня заряду, то можна по напрузі, але тільки якщо комірки добре збалансовані, бо інакше є шанс, що бмс вимкне заряд через OVP комірки, яка вирвалась вперед, а балансир не встигав з неї перекачувати в інші. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 1 час назад, Dalet сказал: Не зовсім так. Без протокола костиль, особливо на бмс з пасивним балансуванням. Да і робота по напругах , таке собі..... Не совсем пойму, как на работу бмс влияет подключенный кабель с пассивным она или активным балансом. Можно в пару строк раскрыть этот вопрос? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 14 часов назад, volomoto сказал: Якщо не треба знати проміжних значень рівня заряду, то можна по напрузі, але тільки якщо комірки добре збалансовані, бо інакше є шанс, що бмс вимкне заряд через OVP комірки, яка вирвалась вперед, а балансир не встигав з неї перекачувати в інші. Так по-любому вимкне. Потім в процесі балансування рівень зарядженості коміркі знизиться до встановленого значення і знов увімкнеться заряд на короткий термін. І знов почнеться балансування, що призведе до зниження заряду в самой зарядженой комірці. І так по колу на встановленний час для плаваючого режиму. В мене принаймні саме так відбувається. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 (змінено) А какое собственное потребление 3Ф деи? На первых страницах нет инфы, и на последних тоже)) Змінено 29 грудня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 16 хвилин тому, ЯД сказав: А какое собственное потребление 3Ф деи? На первых страницах нет инфы, и на последних тоже)) Десь в середині читав про 100-120Втг для 12кВ. Дехто вважає за потрібне вимикати інвертор при відсутності вимикань світла. Я з цим не погоджуюсь. 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 20 минут назад, ЯД сказал: А какое собственное потребление 3Ф деи? На первых страницах нет инфы, и на последних тоже)) около 100 - 120 ватт у 12 квт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз