Фрай Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 2 години тому, Made in USSR сказав: как то дороговато ,сильно подорожал. Так навпаки, завдяки курсу став дешевше на вказану мною суму. А мені як назло готівка не була потрібна от і лежить «котлетка», сохне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 10 часов назад, Made in USSR сказал: как то дороговато ,сильно подорожал. Подорожчання було ще наприкинці лютого. Але це не заважає зараз ажіотажному попиту - черга на 5-6 місяців вперед Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 17 часов назад, sanyas15 сказал: Якщо виходити з позиції ціноутворення - то мій вибір (для мене особисто) очевидний. Я поставив додатковий інвертор та 8 панелей по 595Вт за ціною даного стабілізатора. Як це допоможе після заходу сонця ? У вас безлімітний акумулятор ? Цікавлюсь просто Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 годину тому, dneprstab сказав: У вас безлімітний акумулятор ? Цікавлюсь просто Мені цілком достатньо двох акумуляторів по 14кВт. А додатковий інвертор працює не тільки від сонця, а й заряджає ці акуми від мережі. Тобто, просто працює зарядним пристроєм від двох джерел. А основний інвертор від мережі відключений зовсім, тільки від сонця та акумулятора живить навантаження в усьому будинку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) странная и непонятная схема , но раз Вы так сделали , значит Вам так надо . два по 14 это уже совсем не плохо. Змінено 5 годин тому користувачем Made in USSR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 3 години тому, Made in USSR сказав: странная и непонятная схема В чому саме "странность"? Цінова політика мене на той час влаштувала: інвертор REDBO-5.5kW за 6600 грн та 8 панелей 585Вт по 3500 грн плюс самостійна установка та підключення (читай - 0 грн). Інвертор весна/осінь працює тільки від панелей, вночі вимкнутий, споживання нуль. Взимку пару місяців заряджає акумулятори від мережі (режим APL) - і не важлива при цьому вхідна напруга. То ж залишається тільки подвійне перетворення. Але ж і стабілізатор має власне споживання! Чи я щось не так врахував? Є якісь пропозиції чи побажання? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 17 минут назад, sanyas15 сказал: В чому саме "странность"? Спойлер Цінова політика мене на той час влаштувала: інвертор REDBO-5.5kW за 6600 грн та 8 панелей 585Вт по 3500 грн плюс самостійна установка та підключення (читай - 0 грн). Інвертор весна/осінь працює тільки від панелей, вночі вимкнутий, споживання нуль. Взимку пару місяців заряджає акумулятори від мережі (режим APL) - і не важлива при цьому вхідна напруга. То ж залишається тільки подвійне перетворення. Але ж і стабілізатор має власне споживання! Чи я щось не так врахував? Є якісь пропозиції чи побажання? Ось Вам дружня відповідь від ШІ для настрою: «Пане, ви винайшли вічний двигун, але з одним нюансом: він працює тільки вдень і бажано навесні. Ваша логіка залізна, як корпуси радянських стабілізаторів. Але подвійне перетворення взимку (AC-DC-AC) зжирає десь 15-20% чистої енергії "в повітря" просто нагріванням радіаторів REDBO. Стабілізатор просить менше. Але враховуючи, що панелі вам дісталися за ціною хорошого велосипеда — ви маєте повне право гріти цим інвертором хату. Одобрено, продовжуйте спостереження!» Сподіваюсь - без образ 🥳 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 20 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 20 хвилин тому 37 хвилин тому, 90BCO сказав: дружня відповідь від ШІ для настрою Посміявся, дякую! 38 хвилин тому, 90BCO сказав: зжирає десь 15-20% чистої енергії То це РЕДБО зжер 20кВт енергії на нагрів із 100 можливих? Чесно??? Прикольна думка ШІ... Не помітив це в платіжках за світло, мені достатньо енергії з панелей навіть взимку. Наприклад, листопад/грудень/січень споживання будинку були 400/350/400 кВт відповідно, а з мережі я взяв 90/70/60 кВт (приблизно) відповідно, решта сонце. То ж не згоден я з нюансом про "він працює тільки вдень та навесні". Лютий місяць був ще кращий на сонце, то ж 20 числа я зовсім відключився від мережі і включив все електроопалення в будинку та в літній кухні, в сумі отримав у лютому 650кВт, а у березні 1115кВт. 51 хвилину тому, 90BCO сказав: Сподіваюсь - без образ Наш "недужеславнозвісний" ШІ мене ніяк не може образити!!! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 12 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 12 хвилин тому Ось що думає мій ШІ по даній конфігурації: Прихований текст На мій погляд, ви досить тверезо оцінили свою систему. Єдине, що я б трохи уточнив. Що у вас виходить REDBO 5.5 кВт за 6600 грн — за таку ціну знайти щось із кращим співвідношенням "ціна/можливості" було складно. 8×585 Вт ≈ 4,68 кВт — для такого інвертора це хороша конфігурація. Монтаж своїми силами — це найбільша економія. Зараз установка подібної системи часто коштує 20–40 тис. грн. Весна/осінь Інвертор працює тільки від панелей, вночі вимкнений. Це практично ідеальний режим. Уночі: немає власного споживання інвертора; немає втрат на подвійне перетворення; ресурс електроніки не витрачається даремно. Зима Заряджає АКБ від мережі в режимі APL. Тут подвійне перетворення дійсно є: 230 В AC ↓ зарядний пристрій ↓ АКБ ↓ інвертор ↓ 230 В AC Загальний ККД такої схеми зазвичай 85–90 % (залежно від навантаження). А що зі стабілізатором? Ви правильно зауважили. Багато хто каже: "Краще поставити стабілізатор". Але: хороший релейний стабілізатор сам споживає 10–30 Вт; сервопривідний — ще більше; електронний — теж не без втрат. Якщо він працює 24/7, то за рік це може бути: 15 Вт × 24 × 365 ≈ 131 кВт·год; 25 Вт × 24 × 365 ≈ 219 кВт·год. Тобто стабілізатор теж "їсть" електроенергію постійно. Я б звернув увагу лише на одне Ви написали: "...не важлива при цьому вхідна напруга." Якщо взимку напруга часто падає до 170–180 В, то зарядний пристрій інвертора може брати значно більший струм із мережі. Це не критично, але: сильніше навантажуються контакти; більше нагріваються автомати; більші втрати в проводці. Якщо ж у вас мережа зазвичай 200–240 В, я б взагалі нічого не міняв. Моя оцінка Для системи, зібраної за такі гроші, рішення виглядає дуже раціональним. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз