Фрай Опубліковано: учора в 18:41 Поділитись Опубліковано: учора в 18:41 2 години тому, Made in USSR сказав: как то дороговато ,сильно подорожал. Так навпаки, завдяки курсу став дешевше на вказану мною суму. А мені як назло готівка не була потрібна от і лежить «котлетка», сохне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 10 часов назад, Made in USSR сказал: как то дороговато ,сильно подорожал. Подорожчання було ще наприкинці лютого. Але це не заважає зараз ажіотажному попиту - черга на 5-6 місяців вперед Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 17 часов назад, sanyas15 сказал: Якщо виходити з позиції ціноутворення - то мій вибір (для мене особисто) очевидний. Я поставив додатковий інвертор та 8 панелей по 595Вт за ціною даного стабілізатора. Як це допоможе після заходу сонця ? У вас безлімітний акумулятор ? Цікавлюсь просто Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 1 годину тому, dneprstab сказав: У вас безлімітний акумулятор ? Цікавлюсь просто Мені цілком достатньо двох акумуляторів по 14кВт. А додатковий інвертор працює не тільки від сонця, а й заряджає ці акуми від мережі. Тобто, просто працює зарядним пристроєм від двох джерел. А основний інвертор від мережі відключений зовсім, тільки від сонця та акумулятора живить навантаження в усьому будинку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) странная и непонятная схема , но раз Вы так сделали , значит Вам так надо . два по 14 это уже совсем не плохо. Змінено 11 годин тому користувачем Made in USSR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 3 години тому, Made in USSR сказав: странная и непонятная схема В чому саме "странность"? Цінова політика мене на той час влаштувала: інвертор REDBO-5.5kW за 6600 грн та 8 панелей 585Вт по 3500 грн плюс самостійна установка та підключення (читай - 0 грн). Інвертор весна/осінь працює тільки від панелей, вночі вимкнутий, споживання нуль. Взимку пару місяців заряджає акумулятори від мережі (режим APL) - і не важлива при цьому вхідна напруга. То ж залишається тільки подвійне перетворення. Але ж і стабілізатор має власне споживання! Чи я щось не так врахував? Є якісь пропозиції чи побажання? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 17 минут назад, sanyas15 сказал: В чому саме "странность"? Спойлер Цінова політика мене на той час влаштувала: інвертор REDBO-5.5kW за 6600 грн та 8 панелей 585Вт по 3500 грн плюс самостійна установка та підключення (читай - 0 грн). Інвертор весна/осінь працює тільки від панелей, вночі вимкнутий, споживання нуль. Взимку пару місяців заряджає акумулятори від мережі (режим APL) - і не важлива при цьому вхідна напруга. То ж залишається тільки подвійне перетворення. Але ж і стабілізатор має власне споживання! Чи я щось не так врахував? Є якісь пропозиції чи побажання? Ось Вам дружня відповідь від ШІ для настрою: «Пане, ви винайшли вічний двигун, але з одним нюансом: він працює тільки вдень і бажано навесні. Ваша логіка залізна, як корпуси радянських стабілізаторів. Але подвійне перетворення взимку (AC-DC-AC) зжирає десь 15-20% чистої енергії "в повітря" просто нагріванням радіаторів REDBO. Стабілізатор просить менше. Але враховуючи, що панелі вам дісталися за ціною хорошого велосипеда — ви маєте повне право гріти цим інвертором хату. Одобрено, продовжуйте спостереження!» Сподіваюсь - без образ 🥳 1 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 37 хвилин тому, 90BCO сказав: дружня відповідь від ШІ для настрою Посміявся, дякую! 38 хвилин тому, 90BCO сказав: зжирає десь 15-20% чистої енергії То це РЕДБО зжер 20кВт енергії на нагрів із 100 можливих? Чесно??? Прикольна думка ШІ... Не помітив це в платіжках за світло, мені достатньо енергії з панелей навіть взимку. Наприклад, листопад/грудень/січень споживання будинку були 400/350/400 кВт відповідно, а з мережі я взяв 90/70/60 кВт (приблизно) відповідно, решта сонце. То ж не згоден я з нюансом про "він працює тільки вдень та навесні". Лютий місяць був ще кращий на сонце, то ж 20 числа я зовсім відключився від мережі і включив все електроопалення в будинку та в літній кухні, в сумі отримав у лютому 650кВт, а у березні 1115кВт. 51 хвилину тому, 90BCO сказав: Сподіваюсь - без образ Наш "недужеславнозвісний" ШІ мене ніяк не може образити!!! 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Ось що думає мій ШІ по даній конфігурації: Прихований текст На мій погляд, ви досить тверезо оцінили свою систему. Єдине, що я б трохи уточнив. Що у вас виходить REDBO 5.5 кВт за 6600 грн — за таку ціну знайти щось із кращим співвідношенням "ціна/можливості" було складно. 8×585 Вт ≈ 4,68 кВт — для такого інвертора це хороша конфігурація. Монтаж своїми силами — це найбільша економія. Зараз установка подібної системи часто коштує 20–40 тис. грн. Весна/осінь Інвертор працює тільки від панелей, вночі вимкнений. Це практично ідеальний режим. Уночі: немає власного споживання інвертора; немає втрат на подвійне перетворення; ресурс електроніки не витрачається даремно. Зима Заряджає АКБ від мережі в режимі APL. Тут подвійне перетворення дійсно є: 230 В AC ↓ зарядний пристрій ↓ АКБ ↓ інвертор ↓ 230 В AC Загальний ККД такої схеми зазвичай 85–90 % (залежно від навантаження). А що зі стабілізатором? Ви правильно зауважили. Багато хто каже: "Краще поставити стабілізатор". Але: хороший релейний стабілізатор сам споживає 10–30 Вт; сервопривідний — ще більше; електронний — теж не без втрат. Якщо він працює 24/7, то за рік це може бути: 15 Вт × 24 × 365 ≈ 131 кВт·год; 25 Вт × 24 × 365 ≈ 219 кВт·год. Тобто стабілізатор теж "їсть" електроенергію постійно. Я б звернув увагу лише на одне Ви написали: "...не важлива при цьому вхідна напруга." Якщо взимку напруга часто падає до 170–180 В, то зарядний пристрій інвертора може брати значно більший струм із мережі. Це не критично, але: сильніше навантажуються контакти; більше нагріваються автомати; більші втрати в проводці. Якщо ж у вас мережа зазвичай 200–240 В, я б взагалі нічого не міняв. Моя оцінка Для системи, зібраної за такі гроші, рішення виглядає дуже раціональним. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 1 час назад, sanyas15 сказал: Ось що думає мій ШІ по даній конфігурації: Показать контент На мій погляд, ви досить тверезо оцінили свою систему. Єдине, що я б трохи уточнив. Що у вас виходить REDBO 5.5 кВт за 6600 грн — за таку ціну знайти щось із кращим співвідношенням "ціна/можливості" було складно. 8×585 Вт ≈ 4,68 кВт — для такого інвертора це хороша конфігурація. Монтаж своїми силами — це найбільша економія. Зараз установка подібної системи часто коштує 20–40 тис. грн. Весна/осінь Інвертор працює тільки від панелей, вночі вимкнений. Це практично ідеальний режим. Уночі: немає власного споживання інвертора; немає втрат на подвійне перетворення; ресурс електроніки не витрачається даремно. Зима Заряджає АКБ від мережі в режимі APL. Тут подвійне перетворення дійсно є: 230 В AC ↓ зарядний пристрій ↓ АКБ ↓ інвертор ↓ 230 В AC Загальний ККД такої схеми зазвичай 85–90 % (залежно від навантаження). А що зі стабілізатором? Ви правильно зауважили. Багато хто каже: "Краще поставити стабілізатор". Але: хороший релейний стабілізатор сам споживає 10–30 Вт; сервопривідний — ще більше; електронний — теж не без втрат. Якщо він працює 24/7, то за рік це може бути: 15 Вт × 24 × 365 ≈ 131 кВт·год; 25 Вт × 24 × 365 ≈ 219 кВт·год. Тобто стабілізатор теж "їсть" електроенергію постійно. Я б звернув увагу лише на одне Ви написали: "...не важлива при цьому вхідна напруга." Якщо взимку напруга часто падає до 170–180 В, то зарядний пристрій інвертора може брати значно більший струм із мережі. Це не критично, але: сильніше навантажуються контакти; більше нагріваються автомати; більші втрати в проводці. Якщо ж у вас мережа зазвичай 200–240 В, я б взагалі нічого не міняв. Моя оцінка Для системи, зібраної за такі гроші, рішення виглядає дуже раціональним. Там де Ваш ШІ вчився - мій викладав ! 😎 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Хватит меряться искусственными интеллектами . 😁 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 10 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 10 хвилин тому В 20.06.2026 в 13:39, МакДо сказал: На ген порт пофіг, бо я вже маю досвід трифазного генератора на цьому порту. Замість ген порту з Алі їде зарядка на клеми АКБ від однофазного гени недавно выяснил , что трехфазный инвертор может работать и с однофазным генератором ( заряжать акб ) ,подключив его к одной фазе порта ген. линия L1 и сделав правильные настройки . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз