Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Монтаж інверторів Victron

Homeowner

Рекомендовані повідомлення

35 хвилин тому, Vasintekc сказав:

Який Grid code вибираєте, і чи немає проблем з випадковим експортом при однонаправленому лічильнику?

європа наразі. Але він досить жосткий по частоті. частіше переходити буде на батарею якщо мережа нестабільна.
З інверторними генераторами ніби норм працює.

деколи ставлю other якщо планується робота з простими генераторами або дуже нестабільна мережа.

Випадкових експортів там дрібниці, щось 0.1-0.2kWh на місяць показує VRM і то не всюда.
От наприклад якийсь офіс за цей місяць, To GRID: 0

image.thumb.png.dfdc3ad35728f46bc6eb48ba3cbc259e.png

або в мене вдома тоже європа і ess, показує 0.4kWh експорт за останні 6 місяців. 
image.thumb.png.d320d44da6aa603463aeba5aefd3a715.png

Змінено користувачем vovarpd
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В нас в квартирі висить як дбж - взагалі none і ess не включено - не знаю які переваги в даному використанні від нього. Цікаво ваші думки почитати.

Посилання на коментар

14 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав:

В нас в квартирі висить як дбж - взагалі none і ess не включено - не знаю які переваги в даному використанні від нього. Цікаво ваші думки почитати.

Наприклад нічний тариф, а вдень пріоритет по батареї (мережа всеодно підключена на випадок якщо споживачі хочуть більше чим може дати інвертор з батареї).

Для тих хто боїться постійно тримати акуми на 100% то можна легко налаштувати тримання їх на 80% наприклад, і раз на тиждень дозаряжати до 100% щоб SOC був актуальний.

• Дякую 1
Посилання на коментар

Ми, "я та кодекс" - нафігачілі d-bus "драйвер" для вичітування з пілонів (потенційно pytes теж) розширену статистику по консольному порту в cerbo/gx. Треба usb-rs232 свисток.

github.com/stas-dovgodko/dbus-pylonserial

image.thumb.png.24d8162b7038aec4ee2ed19527049672.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

17 годин тому, standov сказав:

Ми, "я та кодекс" - нафігачілі d-bus "драйвер" для вичітування з пілонів (потенційно pytes теж) розширену статистику по консольному порту в cerbo/gx. Треба usb-rs232 свисток.

github.com/stas-dovgodko/dbus-pylonserial

image.thumb.png.24d8162b7038aec4ee2ed19527049672.png

Ага, тепер ясно хто то в групі віктрона в телеграмі ))))

pytes маю багато в клієнтів, але доступ проблематичний щоб свисток поставити попробувати.

А я генератор малий підключив через ESC080 + SFT Hager на digital input. Тепер просто перекидний перекидається і cerbo автоматично розуміє що ми на генераторі і виставляє інші параметри по мережі.
Невеликий флоу в cerbo gx

ESS так якось лагідно той генератор нагружає.. дуже поступово, різні weak ac/dynamic current limiter не включені у ve config.

image.png.83adf76d01de48b6152c59ca3abe6fd0.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

42 хвилини тому, vovarpd сказав:

Ага, тепер ясно хто то в групі віктрона в телеграмі

Поділіться будь ласка посиланням

Посилання на коментар

6 часов назад, vovarpd сказал:

А я генератор малий підключив через ESC080 + SFT Hager на digital input. Тепер просто перекидний перекидається і cerbo автоматично розуміє що ми на генераторі і виставляє інші параметри по мережі.
Невеликий флоу в cerbo gx

ESS так якось лагідно той генератор нагружає.. дуже поступово, різні weak ac/dynamic current limiter не включені у ve config.

теж так робив доки на 3ф на перейшов. А на 1ф да + був контактор прямо з виходу генератора на виході сербо і затримка 5с - чисто шоб параноіка в собі заспокоїти щоб інвертор не даванул в генератора раптом експорт (я дуже сумніваюся шо така проблема є але най буде). Тобто сербо бачило що 1-0-2 перемкнулося, все налаштовувало і за 5с подрубало фізично генератор, щоб не вийшло так що "чогось" генератор почав до, ну наприклад 1-0-2 включили на працюючому генераторі

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

6 часов назад, vovarpd сказал:

Ага, тепер ясно хто то в групі віктрона в телеграмі ))))

ткає

Посилання на коментар

29.04.2026 в 16:21, standov сказав:

дяк. цікаво, подивлюся

Я на нього також дивився, але трохи жаба давила. Потім я задавив жабу і замовив десь на початку травня, але всі обіцяні терміни вони просрали, бо хардвер проект однієї людини – це точно не про терміни :)

Але воно приїхало у вересні і дуже легко інтегрувалось в HASS:
image.thumb.png.fbb9fcb8d9841efc90066b3562a19c6e.png

Тепер доступні різні сценарії, які базуються на SoC.

1. Мінімальний рівень заряду, який досягається незалежно чи є сонце, чи ні:
image.thumb.png.ced14d86ab0bbee7e4810b21604f8b64.png

2. Зарядка від мережі з оптимізацією ціни згідно заданих тарифів, а сонечко вже доб'є до верху, якщо воно буде:
image.thumb.png.5bd68261d3b859e275c7217e500f1fb9.png

Посилання на коментар

40 минут назад, volomoto сказал:

Потім я задавив жабу і замовив десь на початку травня

а це яка модифиікація, про чи звичайна? зрозуміло що від машини залежить але як в вас на юніксе воно порт якось засипає коли машина "заглушена"?

я мабуть буду рішати "проблему нісана" заміною машини на варіант де наче як все працює, але потенційно цікаво

Посилання на коментар

10 хвилин тому, standov сказав:

а це яка модифиікація, про чи звичайна? зрозуміло що від машини залежить але як в вас на юніксе воно порт якось засипає коли машина "заглушена"?

В мене про, бо тільки він має інтеграції з ХА.

В мене порт не засинає ніколи, але засинають ECU, які є за гейтвеєм порта. WiCAN по напрузі 12В акума визначає, чи машина якось активна, чи повністю виключена. Наприклад, якщо машина в русі, або на паркінгу з працюючим кліматом, або заряджається, то DC-DC перетворювач працює і напруга на низьковольтному акумі висока, тоді адаптер шле запити із частотою згідно профайлу. Коли йде заряд, то ECU, який за нього відповідає, активний і відповідно рівень заряду та інші сутності батареї передаються в ХА.

Змінено користувачем volomoto
  • Лайк 1
Посилання на коментар

22 минуты назад, volomoto сказал:

бо тільки він має інтеграції з ХА.

дивно, в табличці в них звичайна має mqtt, теоретично цього достатньо для HA

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Десь місяць назад Skoda зарелізила публічне API. Досить несподівано бо спочатку лякали що взагалі всі неофіційні інтеграції повідключають.
Сьогодні випробував. Працює значно краще чим попередня неофіційна інтеграція (яка була на Python через власний сервер і MQTT на node-red) :)

Було:
github.com/skodaconnect/myskoda/

Стало:
public.api.connect.skoda-auto.cz/docs

Тепер вся логіка роботи прямо на віктроні в NodeRed, окремого сервера з купою бібліотек нетреба, і MQTT нетреба.

Отакий віджет на панелі керування і в консолі:

в auto - встановлюється preferred time в машині і працює по розкладу як в додатку (логи і потужність зарядки пишеться у віктроні).
on - примусово включаємо зарядку в любий час (включається в машині по api, а не рубається shelly розетка)
off - примусово відключаємо

Заодно і датчик температури розетки Shelly Plug M - бо штатне зарядне в мене через неї під'єднано в гаражі, і там шурує 2 кіловата з 23 до 7. Такий собі моніторинг перегріву (пишеться в логи постійно).

image.thumb.png.724e925dd1ac9d6cdcc81d9a7737733d.pngimage.thumb.png.75ad08a073796f468c367a3dcf2233cd.png 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...