Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Електромобілі-2.

irina1969

Автівку якої торгової марки Ви придбали б  

40 користувачів проголосувало

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

3 часа назад, MaxS сказал:

ну можливо доведеться 2 рази в тиждень на бензинці чи дизелі покататися до середини березня, якщо сонця мало буде.

Зараз щоденних 80 км пробігу передмістя - центр Києва умовно в 30-40 грн виходить туди і назад замість 180 грн транспортом :). Можна і взагалі нашару від сонця, якщо до вихідних машину розрядити. Але звичка на ніч на зарядку ставити. 

Мова йшла про одне авто. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, МаТраС сказав:

руто. це 50 грн 100 км виходить +- змішаному режимі.. це у вас нічний тариф?\

так. десь 14-18 кВт на день по нічному тарифу. 

Посилання на коментар

1 година тому, Gonchik сказав:

Мова йшла про одне авто. 

одне авто на сім'ю за містом малувато. Навіть не в електричці справа.  Я б в будь якому випадку хоч якогось корча за 1000 доларів тримав би на ходу під боком, щоб був резерв на всяк випадок.

Посилання на коментар

4 минуты назад, MaxS сказал:

одне авто на сім'ю за містом малувато. Навіть не в електричці справа.  Я б в будь якому випадку хоч якогось корча за 1000 доларів тримав би на ходу під боком, щоб був резерв на всяк випадок.

Та я з останніх сторінок вже зрозумів, що у кожного в Україні по 2 авто, до двз-шного на додачу 200 літрів, до ev своя сес плюс акб. Якщо що у мене три😎  Але за моїми спостереженнями краще все ж таки жити там, де і одне не кожен день потрібне)

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 хвилини тому, Gonchik сказав:

Та я з останніх сторінок вже зрозумів, що у кожного в Україні по 2 авто, до двз-шного на додачу 200 літрів, до ev своя сес плюс акб. Якщо що у мене три😎  Але за моїми спостереженнями краще все ж таки жити там, де і одне не кожен день потрібне)

не так. До кожної бочки 200 л треба авто з ДВЗ про запас :). 

Посилання на коментар

49 хвилин тому, MaxS сказав:

так. десь 14-18 кВт на день по нічному тарифу. 

круто. якщо  доживу, то за 13 грн 100 км буду їздить)) яка тачка у вас:?

Посилання на коментар

23 хвилини тому, МаТраС сказав:

круто. якщо  доживу, то за 13 грн 100 км буду їздить)) яка тачка у вас:?

Zeekr 001. той що жре кВт по максимуму. Але в години пік зараз десь 17-20 споживання виходить місто/передмістя 50/50 в спокійному темпі. Хоча насправді непринципово, хоч і в 2 рази більше хай використовує, за ніч компенсується. На дальняк десь 24 кВт виходить по трасі в режимі 130-140 км/год. 400 км проїзджав вже кілька разів без дозарядки. 

Змінено користувачем MaxS
  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

3 часа назад, МаТраС сказал:

руто. це 50 грн 100 км виходить +- змішаному режимі.. це у вас нічний тариф?\

У електричок нема поняття змішаного режиму, для них більш важлива температура за вікном і швидкість вище 100км ...по городу в пробках розхід суттєво менше, ніж по трасі при 150км/час 🙂

Ніро жінки бере при її манері їзди 13-14 квт на сотку влітку і 16-17 взимку, т.е  всередньому 15кв по 2,16грн вночі = 32,4грн за 100км. В мене так на Айді 4 не виходить, машина більша і я їзжу зовсім інакше, літом витрати десь 20квт на сотню, взимку 25квт, але все рівно це 50-55грн на сотку, копійки в порівнянні з бензом чи дизелем.

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

25.07.2026 в 07:33, seksinika сказав:

Вчера таки психанула и поехала Американкой в Святой Влас, Польша, Германия вопросов нет, но вот Румыния, Болгария немного настораживали :lol:, оказалось все на уровне и ни чего сложного при чем к моему удивлению в Румынии вообще лайт, CCS2 хватает, по цене +- Украина я не игралась с Лидлами итд где можно зарядится за 50% стоимости, не было на это времени и желания + присутствовал легкий элемент стрема начиная с пересечения Румынской границы на Американке), итог выехала с Каменец-Подольского и проехала кусок пути бесплатно), дальше было две зарядки, первая с контролем точки невозврата :o 1290гр. и 1306 = 2596грн. топлива на большей, тяжёлый и очень резвый седан по маршруту Каменец-Подольский - Святой-Влас с 4мя пассажирами и кучей чемоданов при цене одного билета на автобус 4000грн., приехала с остатком 7%.

Куплю ли я еще раз ДВС для поездок на море - НЕТ:beer:.

Страшно тільки перший раз, насправді як показує практика нема якихось значних проблем. Можна попасти на різні нюанси особливо в сезон, але некритичні.

Я підрахував свої витрати на електрику в Хорватію цього року і назад. 
2653 км, 2+3 (5 людей і повний багажник чемоданів).
Загальна сума 11700 грн (враховуючи що "повний бак" вдома трохи вночі трохи вдень в середньому хай по 3 грн, враховуючи дві підписки на теслу і іоніті по 12 євро , іоніті можна було не купляти і зекономити бо тільки 2 рази скористався і то в таких місцях де була альтернативна по дуже схожій ціні без підписок, враховуючи що раз зарядився +25% безкоштовно, але раз і на дорогій заправці по 0.62).

Получається 4.42 грн за кілометр в середньому.

Автобус дорожче, а другої машини немаю, тому вже як є :)

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

2 години тому, vovarpd сказав:

2653 км, 2+3 (5 людей і повний багажник чемоданів). Загальна сума 11700 грн

Якось не вразило, прикинув, що мені на газу обійшлося б у 13500-14000грн, невелика різниця.

Посилання на коментар

Тільки що, Фрай сказав:

Якось не вразило, прикинув, що мені на газу обійшлося б у 13500-14000грн, невелика різниця.

По автобанах і справді не вражає. Швидкі зарядки не дешеві.  Трохи дешевше і ладно.

Значна економія є тільки з власної розетки, або якщо сонце в будинку.

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, Фрай сказал:

Щоб був паритет, то Вам потрібна опція "заправитись вдома". А це вже метан з усіма витікаючими, пардон, вибухаючими)

Посилання на коментар

1 час назад, vovarpd сказал:

По автобанах і справді не вражає. Швидкі зарядки не дешеві.  Трохи дешевше і ладно.

Значна економія є тільки з власної розетки, або якщо сонце в будинку.

І знову ж таки повертаємось до висновку, що мати електричку доцільно виключно за наявності розетки і потребі щоденних пробігів від 20-30 км.

Посилання на коментар

Ну то как кого, я прошлый раз тем же маршрутом на Фордике небольшом ездила :lol: с объемом 5.0 так меня вразило, а по хорошему лично у меня такая поездка 1 раз в год, а с 99% остальных я или по ночному тарифу заряжаюсь 2.16грн/1кВт х 16.4 расход в круг за крайние 50 тысяч км. это если пересчитать то 100км.=35.50грн. или 350грамм бензина на 100 километров пробега - так вот вразило) ну или вообще бесплатно заряжаюсь в зависимости от локации, а крайние мои машины на газу хавали одно 19-21 литр - это та что экономичная РАМ с 5.7 ХЕММИ и 23-26 та что не экономичная ХАММЕР так что если сравнивать так как то корректно :lol: + вечный дополнительный к ДВС геморрой с тем газом был из за которого его у меня уже на РР ВОГ, Ф-150 и КуХ 60 уже и в мыслях устанавливать не было.

Посилання на коментар

2 години тому, seksinika сказав:

Ну то как кого, я прошлый раз тем же маршрутом на Фордике небольшом ездила :lol: с объемом 5.0 так меня вразило, а по хорошему лично у меня такая поездка 1 раз в год, а с 99% остальных я или по ночному тарифу заряжаюсь 2.16грн/1кВт х 16.4 расход в круг за крайние 50 тысяч км. это если пересчитать то 100км.=35.50грн. или 350грамм бензина на 100 километров пробега - так вот вразило) ну или вообще бесплатно заряжаюсь в зависимости от локации, а крайние мои машины на газу хавали одно 19-21 литр - это та что экономичная РАМ с 5.7 ХЕММИ и 23-26 та что не экономичная ХАММЕР так что если сравнивать так как то корректно :lol: + вечный дополнительный к ДВС геморрой с тем газом был из за которого его у меня уже на РР ВОГ, Ф-150 и КуХ 60 уже и в мыслях устанавливать не было.

Ти вернулась до дому?)

• Хаха 1
Посилання на коментар

4 години тому, seksinika сказав:

+ вечный дополнительный к ДВС геморрой с тем газом был…

А не треба було ставити дешманське устаткування. image.gif.8562d6191db4b8bae3badf159be7f4c3.gif

5 годин тому, Gonchik сказав:

А це вже метан з усіма витікаючими, пардон, вибухаючими)

За який метан мова? image.gif.e5dfd885032e49fa2bc2907c19058a3a.gif

5 годин тому, Gonchik сказав:

І знову ж таки повертаємось до висновку, що мати електричку доцільно виключно за наявності розетки і потребі щоденних пробігів від 20-30 км.

Та ладно, приятель Теслою, а зараз Зікром катає по всій Україні, а це вже відстані і дійсно реальна економія.

Але на мою думку мати електричку доцільно виключно за власним бажанням і піх чиясь «компетентна» думка!

Особливо піх на мнєніє того хто ніколи електрички не мав, не має і мати не може. image.gif.d87e3b423bf9851fff9fdefc8f82db0e.gif

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

А не треба було ставити дешманське устаткування. image.gif.8562d6191db4b8bae3badf159be7f4c3.gif

За який метан мова? image.gif.e5dfd885032e49fa2bc2907c19058a3a.gif

Та ладно, приятель Теслою, а зараз Зікром катає по всій Україні, а це вже відстані і дійсно реальна економія.

Але на мою думку мати електричку доцільно виключно за власним бажанням і піх чиясь «компетентна» думка!

Особливо піх на мнєніє того хто ніколи електрички не мав, не має і мати не може. image.gif.d87e3b423bf9851fff9fdefc8f82db0e.gif

Про метан це була відсилка до того, що деякі індивідууми танкуються газом вдома, маючи компресор. Про електрички - кожному своє. Якщо б мене повернули в 2020-й, коли я ту електричку придбав, то я б замість цього купив би gti по акції😅

• Хаха 2
Посилання на коментар

2 часа назад, Фрай сказал:

А от куда вы знаете что у меня там стояло) и насколько дешманское :lol: ???

Посилання на коментар

5 часов назад, МаТраС сказал:

Ти вернулась до дому?)

Я практически всегда дома, просто дома у меня в разных местах.

• Хаха 1
Посилання на коментар

14 годин тому, seksinika сказав:
17 годин тому, Фрай сказав:

А от куда вы знаете что у меня там стояло) и насколько дешманское :lol: ???

Дьік отсюда

22 години тому, seksinika сказав:

вечный дополнительный к ДВС геморрой с тем газом был

Ломается все, но Вечный геморрой бывает только на сборной солянке.

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

Та ладно), есть вещи которые созданы дня вечного геморроя :lol:, вот в моем понимании, как человека имевшего возможность на собственном опыте оценить всевозможные варианты автоиндустрии :lol:, одной из этих вещей есть бензиновый авто с газовой установкой, вот конкретно именно ваш один из них и ни как иначе, не знаю что там у вас стоит, да и если честно то мне это и не интересно, но у меня на моей крайней бензо/газовой брычке стоял Prins VSI-3 DI установка которого на V8 стоила 3300 не гривен и вот еще раз и лично мое мнение - ГУАМН() :beer:

Посилання на коментар

Не вижу смысла зря дискутировать, тема за электрички.

8 хвилин тому, seksinika сказав:

не знаю что там у вас стоит, да и если честно то мне это и не интересно

Та панятна, интересно было лет сколько-то там назад, а щас шо с меня взять - людына похылого вику. image.gif.90b50fdff3ce1b82b008ab89c22d52c7.gif

• Хаха 2
Посилання на коментар

Тоже как бы аргумент), а в остальном свое мнение по ДВС и тем более по ДВС+ГБО выше изложила, вопрос вообще а зачем оно нужно, крайние мои бензинки без него прекрасно справлялись, только 2 плюса в нем вижу, мотор чистый и ровнее работает, ну может еще для некоторых сумарный запас хода без дозаправки больше, остальное все это сплошной минус + добавляет геморроя, вот с чем вы не соглатсны)? 

Посилання на коментар

As a successful global player in manufacturing clean and efficient technologies, the EU is well-placed to capture upstream opportunities. Boosting the electrification potential would support Europe’s strong net-zero technology manufacturing base and related value chains... An energy transition with electrification at the forefront could, for example, support the business case for manufacturing electric vehicles in the EU by stimulating the uptake of approximately 120 million BEVs compared to 8 million BEVs today, and of approximately 100 million heat pumps compared to 30 million heat pumps installed today

абзац з оновленого енергетичного плану ЄС

• Хаха 1
Посилання на коментар

2 часа назад, seksinika сказал:

Та ладно), есть вещи которые созданы дня вечного геморроя :lol:, вот в моем понимании, как человека имевшего возможность на собственном опыте оценить всевозможные варианты автоиндустрии :lol:, одной из этих вещей есть бензиновый авто с газовой установкой, вот конкретно именно ваш один из них и ни как иначе, не знаю что там у вас стоит, да и если честно то мне это и не интересно, но у меня на моей крайней бензо/газовой брычке стоял Prins VSI-3 DI установка которого на V8 стоила 3300 не гривен и вот еще раз и лично мое мнение - ГУАМН() :beer:

Так не треба ГБО на прямий вприск ставити і все) Безгеморне закінчилось на четвертому поколінні. Ну і руки установщика щоб росли з правильного місця.

А 3300 доларів за нього платити, то взагалі дурощі ( блажь по-вашому).

Змінено користувачем Gonchik
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...