allanek Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 6 годин тому, mib сказав: есть ли смысл в затее? Вважаю, що є сенс в тому, щоб прибирати сніг з панелей. Але в нас не було таких проблем, як дістатися панелей, тому процес був звичний, бо з даху стоянки сніг прибирався і так. Все в доступності, достатньо було драбини (стрім'янки), щоб залізти на дах стоянки і з неї ж почистити сніг з тих панелей, що були встановлені окремо на конструкцію. Згадала, як в тому році станція була взагалі "мертва" під снігом, поки його не прибрали. Якщо врахувати, що взимку генерація буває миттєва і на короткий час, то сніг дуже впливає на генерацію. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 25 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 12 часов назад, mib сказал: Интересно, кто сколько кВт*ч за зиму начистит ну воно як сонечно то фігачіт дай боже, само відтануло то вже 6квтг за сьогодні з 6 панелек ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 У вас на півдні все лайтово якось.)) У мене брили снігу (скоріше вже льоду) напівсповзли з панелей та застрягли на покрівлі та снігозатримувачах)). Снігозатримувачі прибирати не буду, бо ще прилетить комусь брилою, краще вже без сонячно енергії побути. Почекаю, може і до нас тепло дійде колись. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 У меня панели строго на юг, поэтому после первого снегопада, засыпало снегом, а вечером оно все примерзло намертво. И применять какие то радикальные методы не хотелось, да и нечем пока. Но потом само собой размерзлось и очистилось. Наклон градусов 40-45, не критично для нынешней погоды. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 ну вот просто интересно чем это все закончится у меня новые панели еще не подключены они не оттаивают, судя по соседским крышам большая часть панелей от снега сама освободилась 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 12 хвилин тому, mib сказав: большая часть панелей от снега сама освободилась Це вірно, звичайно! Питання тільки часу та зовнішньої температури - може бути день/два, а може й тиждень чи більше. А це недостача й так мізерної виробленої сонячної енергії. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 5 минут назад, sanyas15 сказал: Це вірно, звичайно! Питання тільки часу та зовнішньої температури - може бути день/два, а може й тиждень чи більше. А це недостача й так мізерної виробленої сонячної енергії. в полный блекаут я полностью согласен каждый ват на счету, но пока ээ есть повторять подвиг соседа которого тут выше описывали за 6 квт*ч за день как то, учитывая что завтра они сами расстаят, но мне очень интересна статистика как по улову так и по когда кто задолбается их чистить на земле я бы и сам чистил 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 25 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 я самі панелі чистити не планую, буду чистити кришу від снігу під ними, що можна зробити з землі, а інше хай зробить сонечко та самонагрів панелей 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 6 часов назад, mib сказал: ну вот просто интересно чем это все закончится у меня новые панели еще не подключены они не оттаивают, судя по соседским крышам большая часть панелей от снега сама освободилась В мене не підключені теж самі очистились 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2024 9 часов назад, newbee2020 сказал: В мене не підключені теж самі очистились Может у вас угол больше у меня 30 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 26 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2024 17 хвилин тому, mib сказав: Может у вас угол больше у меня 30 Можливо у newbee панелі чорніші))). Можливо роза вітрів краще здуває. Напевно там купа факторів, але коли в мене лежало 10-12 см шар снігу, я не вірив, що він розстане. Той шар просто сповз і вперся в накриття дашку. В мене 25 градусів 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 26 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2024 панелі самі чудово очищаються коли гріє сонце і є відлига, просто як писала Алла генерація взимку миттєва і не хо чекати коли воно сповзе...я зараз дивлюсь як сповзає сніг по дахах сусідів і якщо по шиферу, МЧ, ЦПЧ воно повзе дуже швидко, то по бітумці не хо (( і це саме випадок ТС 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 26 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2024 17 годин тому, sanyas15 сказав: Це вірно, звичайно! Питання тільки часу та зовнішньої температури - може бути день/два, а може й тиждень чи більше. А це недостача й так мізерної виробленої сонячної енергії. Як показує досвід десь у травні снігу на панелях точно не буде 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 26 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2024 (змінено) 20 хвилин тому, k-master сказав: десь у травні снігу на панелях точно не буде Та "десь" його і зараз немає ) Змінено 26 листопада 2024 користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
4587derek Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 Забыли что такое снег...(( 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 28 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 короче, коли ще був сніг - купив я той 5м телескоп від фіскарс, але по факту не підійшло, бо все одно не вистачає довжини а коли стаю на драбину то починає превентивно нить перелом )) тож поки закінчилося особливо нічим, десь так максимум метр почистив під панелями але того не достатньо явно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня В мене вчора виникла проблема зі снігом. Вночі було трішки снігу одразу після дощу, а потім мороз. Тому шар снігу на панелях був невеликий, але рівний та щільний. В черговий раз заздрю тим власникам СЕС, в кого панелі на південь. Мало того що взимку у вас явно значно крутіша генерація, так ще й як виявилося панелі швидко самоочищуються. Принаймні в невеличкий мінус та під яскраве сонечко. Що там панелі - в мене навіть південний скат до 11 очистився повністю, тоді як сніг на панелях західного повністю або частково був десь до другой дня, а на панелях східного він і досі лижить за виключеням невеличких ділянок на 2-3 панелях. Як показує моя практика взимку східний скат взагалі не бачить прямого сонця - лишень бічне і нагріву панелей відповідно не відбувається. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 5 січня Автор Поділитись Опубліковано: 5 січня 4 часа назад, Vikctor сказал: Як показує моя практика взимку східний скат взагалі не бачить прямого сонця - лишень бічне і нагріву панелей відповідно не відбувається. вибачте за може сумне питання, так а нашо їх чистити? з південних панелей 4-5 годин генерації якщо день сонячний, скільки ж її буде збоку. 4 часа назад, Vikctor сказал: східний скат взагалі не бачить прямого сонця - лишень бічне і нагріву панелей відповідно не відбувається. нагріває панелі не проміні сонця напряму а саме генерація, бо 75% втрат в тепло. Нема генерації - нема тепла, трошки пішло - має гріти. Інша справа що нема генерації на низбкому сонці, бо дивись п1. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня 7 годин тому, standov сказав: з південних панелей 4-5 годин генерації якщо день сонячний, скільки ж її буде збоку. На південні панелі (якщо зимовий кут) сонечко падає майже перпендикулярно, тому й генерація буде. А на схід/захід під такими гострим кутом, що про порівнювальну генерацію годі й думати... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня А хтось реально той гріючий кабель втулив вже? Який досвід і споживання? Чистити вручну не варіант, бо будинок 2ух повехновий, до панелів метрів 8, з вулиці не дістати, лізти на дах коли там сніг то ризикова справа Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня 10 часов назад, standov сказал: вибачте за може сумне питання, так а нашо їх чистити? з південних панелей 4-5 годин генерації якщо день сонячний, скільки ж її буде збоку. нагріває панелі не проміні сонця напряму а саме генерація, бо 75% втрат в тепло. Нема генерації - нема тепла, трошки пішло - має гріти. Інша справа що нема генерації на низбкому сонці, бо дивись п1. Та я вже змирився з тим, що взимку східний скат не працює, але пряме порівняння двох однакових сонячних днів в січні показує різницю в загальной генерації між чистим східним скатом та снігом на панелях того скату десь трохи більше 2кВтг. Але цього все одно недостатньо для самоочищення панелей. І це - тож ваша мрія була купити штангу для чищення панелей. Я нічого подібного не планував досі. Може якщо колись знов повернеться таке давно забуте явище як багато снігу на багато днів, то й замислюся про щось подібне. Бо в реалі за чотирі останніх зими я сніг у дворі прибирав раз чи два. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 6 січня Поділитись Опубліковано: 6 січня 10 годин тому, standov сказав: нагріває панелі не проміні сонця напряму а саме генерація, бо 75% втрат в тепло. Ну тоді чорний дах не мав би взагалі нагріватись, бо там нема генерації Нагріває панелі якраз поглинання сонячних променів. Просто у випадку панелей частина енергії перетворюється в електричну і відводиться від панелей. Якщо панелі відключити від інвертора, то вони будуть грітися більше, ніж коли від них відбирати енергію. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 січня Автор Поділитись Опубліковано: 6 січня 2 часа назад, sanyas15 сказал: На південні панелі (якщо зимовий кут) сонечко падає майже перпендикулярно, тому й генерація буде. А на схід/захід під такими гострим кутом, що про порівнювальну генерацію годі й думати... Ну так про то і мова що якщо генерації нема особливо і на чистих то який економічний сенс то чистити, нема генерації що на засніжених що на чистих. "Лише помреш втомленим"(с). Чекати весни, там і генерація буде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 січня Автор Поділитись Опубліковано: 6 січня (змінено) 23 минуты назад, volomoto сказал: Ну тоді чорний дах не мав би взагалі нагріватись, бо там нема генерації Нагріває панелі якраз поглинання сонячних променів. Просто у випадку панелей частина енергії перетворюється в електричну і відводиться від панелей. Якщо панелі відключити від інвертора, то вони будуть грітися більше, ніж коли від них відбирати енергію. Ну так він і не нагрівається ) вище жеж писали. Там в кого в людей дахи на 4 сторони - сніг до весни місцями лежить. Південний скат, 2 дні шпарило сонце ) темний дах. Я хз де в вас шо там тане саме на даху. Панелі да генерацією чистенькі Змінено 6 січня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз