igorrius Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 фото которого не раз фигурировали в этой теме... Т.е. себе можно и вкручиваемыми пробками обходиться, а вот у других розетки шлейфом соединять низзя... __________________ оффтоп конечно, но "щит" переделал лично , купил материалы, думал ребята с киевенерго будут счетчик менять- за небольшую доплату и автоматы заменят, так у них ботинки на ногах по 8 килогривен.... в общем сам заменил Добавлено через 2 минуты УЗО должно сработать при возгорании. узо не срабатывает при возгорании , оно срабатывает только на утечку. может гореть без утечки- узо не сработает Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vit3f Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 До речі можете тикнути носом в розділ де вказано що є силовою лінією? Паперове ПУЕ не тримав в руках дуже давно. В неті поки не можу знайти. По пам'яті освітлення і розетки (тобто 1,5 і 2,5 квадрата провода) то є силова. А різні там сигналки, ФТП і тд то є слаботочка. Запитую чому. Мені сьогодні видали, що треба паяти скрутки. На моє зауваження що в ПУЕ пайка силових заборонена, сказали, що 2,5 квадрата то не силова лінія. Тримаю в руках паперове видання ПУЕ (друге видання перероблене й доповнене станом на 22.08.14 р.) - Розділ 2, Глава 2.1 пункт 2.1.21. З'єднання, відгалуження і окінцювання жил проводів і кабелів повинні проводитися за допомогою опресовування, зварювання, паяння або стискачів (гвинтових, болтових тощо) відповідно до діючих інструкцій, затверджених в установленому порядку. Якось так :D РС може в кого є свіжіше, коригуйте. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
RU$L Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 На клеммах первой в шлейфе розетки будет суммарный ток всех розеток. Это очень надёжный, качественный источник возгораний. А если шлейф розеток запитан с двух сторон ? Двумя кабелями . Так называемый закольцованый шлейф , где нет первой/последней розеток , есть две первые розетки , и средние розетки . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
profeMaster Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 патентуйте) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
RU$L Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 патентуйте) А чё , так никто не делал ? . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
profeMaster Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 думаю, так делали только Тесла, Фарадей и Вольт, но они не успели пролучить патент)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 А чё , так никто не делал ? . А навіщо? Який сенс в цьому?;) Перерозхід кабелю. До речі автомат я сподіваюсь таки один там заплановано? Чи на кожен кінець свій? І який номінал автомата? 16? Тоді провід затовстий 5 квадратів. Більше? Тоді розетки не розраховані. Загалом навіщо видумовувати велосипед? Зберегти Зберегти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lyashik Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 А чё , так никто не делал ? . Это Вам так завидуют!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
RU$L Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 А навіщо? Який сенс в цьому?;) Нет "первой розетки" , на клеммах которой будет суммарный ток всех розеток . Да и группа розеток запитана , считай кабелем 3х 5 мм2 . ;) с запасом , можна сказать . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 Тримаю в руках паперове видання ПУЕ (друге видання перероблене й доповнене станом на 22.08.14 р.) - Розділ 2, Глава 2.1 пункт 2.1.21. З'єднання, відгалуження і окінцювання жил проводів і кабелів повинні проводитися за допомогою опресовування, зварювання, паяння або стискачів (гвинтових, болтових тощо) відповідно до діючих інструкцій, затверджених в установленому порядку. Якось так :D РС може в кого є свіжіше, коригуйте. www.energiy.com.ua/PUE.html Тут також те саме. Соединение, ответвление и оконцевание жил проводов и кабелей должны производиться при помощи опрессовки, сварки, пайки или сжимов (винтовых, болтовых и т.п.) в соответствии с действующими инструкциями, утвержденными в установленном порядке. Значиться таки допускається пайка.... Хоча в себе її не буду використовувати. Хоч і досвід маю і припой і чим запаяти якісно. Але перехідні опори і так далі. Думаю або обжимку гільз робити, або зварку мідним електродом. Скоріше друге. Зберегти Добавлено через 55 секунд Нет "первой розетки" , на клеммах которой будет суммарный ток всех розеток . Є значно простіший спосіб уникнути першої точки.;) Вище і фото є одного з способів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
RU$L Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 (змінено) До речі автомат я сподіваюсь таки один там заплановано? да , на один . Перерозхід кабелю.Зато надёжнее . І який номінал автомата? 16? Тоді провід затовстий 5 квадратів. Більше? Тоді розетки не розраховані. Загалом навіщо видумовувати велосипед?Я так делал в офисных комнатах , где нужно было кучу розеток по кругу по всей комнате . Провод пришёл , прошелся шлейфом по всем розеткам , и с последней розетки ушел обратно в щит на тот же автомат . Даже в случае обрыва /плохого контакта в одной из розеток , все остальные розетки остаются работоспособными . Більше? Тоді розетки не розрахованіЧё с теми розетками будет , если с каждой розетки берётся по 1/2/3 ампера , но их куча , и по кругу сидят оффисные планктоны со своими факсами, шмаксами , компами, ноутами, настольными лампами и пр. . Считай нагрузка равномерно распределена на эти 2 Х 3х2.5 мм2 . Змінено 21 липня 2017 користувачем RU$L Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 Провод пришёл , прошелся шлейфом по всем розеткам , и ушел обратно в щит на тот же автомат А разводка по полу или потолку? Я вот собираюсь вести от щита по потолку (в металлорукаве), потом на 2,5 метра надо опустится (без металлорукава в штробе) к блоку из 2-4 розеток, а чтобы подключить шлейфом ещё один такой блок, то надо из последней розетки в той-же штробе опять подняться на потолок, там пройти метра четыре и опять штробить спускаться к блоку, короче чето невыгодно получается, думаю как можно оптимизировать... По кабелю так выходит почти одинаково, что от щитка отдельный тянуть, что брать шлейфом от предыдущего блока, а горизонтально штробить всю комнату как-то не радует или можно это сделать на уровне розеток (~40 см от пола)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
RU$L Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 normal , - ну , для офиса было нормально , потолок навесной , со съёмными сотами . стены -гипсокартон с зазором ~ 5-7 см до стены , милое дело шлейфы раскидывать по кольцу за гипсокартоном , и по потолку в щит . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 Ох уж этот мне клуб параноиков от электрики на строим дом... Не далее, как сегодня: У него на даче , во дворе грелась вода в ведре советским здоровым киловаттным кипятильником , грелась , грелась , пока не загорелась розетка (запылала :D ) , Добавлено через 12 секунд У меня в квартире уже почти 10 лет ...У себя в доме может быть как угодно. Но давать советы, которые могут (пусть шанс и небольшой) привести к непрятным последствиям - не нужно розетки шлейфом соединять низзя...Шлейфовать нельзя землю. Остальное - можно. Добавлено через 5 минут Для таких задач, сравнительно недавно появились подобные штуки www.kvk-electro.com.ua/ru/products/trademarks/doepke/news/article/zashchita-ot-pozhara-pri-dugovykh-zamykanijakh-dafdd-novinka-do/ Они есть и у почти всех других. У Сименс и Шнайдера знаю точно, думаю и у остальных Ух ты!!! Классная штука. Скоко стоит? Добавлено через 3 минуты Лучше всего наверное как на первой картинке, я попробую так на розетках asfora... Не лучше - земля шлейфоваться не должна. Добавлено через 1 минуту Треба ці фото знайомому електрику показати. А то він все не може зрозуміти як я буду розетки вішати. Все мені розказує, що через першу розетку на лінії буде йти весь струм лінії і перегрузка цієї розетки і тд і тп.. Правильно розказує 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
RU$L Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 Скоко стоит? Наверно в пять раз дороже чем УЗО . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 ... повинні проводитися за допомогою опресовування, зварювання, паяння або стискачів (гвинтових, болтових тощо) Значиться таки допускається пайка.... Опять 25. www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=61004 Добавлено через 4 минуты відповідно до діючих інструкцій, затверджених в установленому порядку. В діючих інструкціях сказано, що пайку потрібно уникати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 Правильно розказує Перше фото. Струм йде через суцільний провідник який зажатий в розетці. По суті через саму клему розетки там мало що йде. Паралельні опори рахувати сподіваюсь не будемо, щоб визначити скільки ж струму потече через клему розетки. Зберегти Добавлено через 3 минуты Опять 25. www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=61004 Добавлено через 4 минуты В діючих інструкціях сказано, що пайку потрібно уникати. Все вірно. Але згідно ПУЕ пайка таки дозволяється..... От в чому прикол. Значиться нашим дротокрутам нічого не доведеш. В темі не раз і не два писали що саме в ПУЕ заборонена пайка. ;) До речі уникати не означає заборонена.;) І я вже писав. www.energiy.com.ua/PUE.html Тут також те саме. Значиться таки допускається пайка.... Хоча в себе її не буду використовувати. Хоч і досвід маю і припой і чим запаяти якісно. Але перехідні опори і так далі. Думаю або обжимку гільз робити, або зварку мідним електродом. Скоріше друге. Зберегти ПОвторю в себе паяти не буду. Але в розмовах з дротокрутами не буду згадувати ПУЕ, так як в них пайка дозволена.....Зберегти Добавлено через 2 минуты Шлейфовать нельзя землю. Остальное - можно. Д Правильно розказує Стоп. Так можна шлейфувати, чи ні. А то я вже заплутався. ;) Зберегти Зберегти Добавлено через 7 минут Тут мабуть треба розібратись з термінологією. Що є шлейфуванням? Добавлено через 2 минуты Наверно в пять раз дороже чем УЗО . Угу www1.kvk-electro.com.ua/ru/products/trademarks/doepke/catalog/zashchita-ot-pozhara-pri-dugovykh-zamykanijakh-dafdd-1889/13345/ dp09961302 € 193,46 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Магирус Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 Лучше всего наверное как на первой картинке, я попробую так на розетках asfora, а если не получится, то сделаю "как все" (на второй), гильза наверное перебор... Кстати, да. Я и забыл про этот способ. Только фурнитуру надо с винтовыми зажимами покупать, а не с подпружиненными зажимами. Если коробка неглубокая, то с гильзами проблемно. Если делать с нуля - почему бы гильзы не использовать Добавлено через 3 минуты ПОвторю в себе паяти не буду. Але в розмовах з дротокрутами не буду згадувати ПУЕ, так як в них пайка дозволена..... Пайка не рекомендується у силових мережах. Квартирна проводка, якщо я не плутаю, то є групові мережі. Візьмить комп'ютерній БП - там по виходу +5В може й 20А бути і все пайка. Ще "оловяною чумою" лякали Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 Пайка не рекомендується у силових мережах. Квартирна проводка, якщо я не плутаю, то є групові мережі. Візьмить комп'ютерній БП - там по виходу +5В може й 20А бути і все пайка. Ще "оловяною чумою" лякали Я за своє трудове життя не одного пацієнта бачив і бачив різні пайки, і ті що самі розсипаються, і холодні і залиті лаками і композитами.... Тому мене нею не злякати. Скажімо так мені хоч я з пайкою дружу надійнішим видається обжимка гільзи, чи зварка. Але то вже суто питання релігії.;) Пам'ятаю ще лекції про типи зєднань електричних кіл. Про перехідні опори, про гальванічні пари і іншу муть. Запитав чи допускається пайка виключно тому, що в темі регулярно вказують на неприпустимість пайки, посилаючись саме на ПУЕ. От і стало цікаво яким саме пунктом ПУЕ то регламентується. До речі навіть телефонував колишньому шефу, головному енергетику одного з підприємств. Він також казав що в ПУЕ пайку нізя... А сам також все зварює, хоча я от думаю напоркуа воно йому? Не вірю що він проводки в квартирах робить. Але знову ж таки зварка, Ваго, СІЗ то є питання релігії. Мене цікавило яким саме пунктом ПУЕ заборонена пайка.Зберегти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЭлектроМеханиК Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 Таки паранойя. То от естественных утечек через изоляцию УЗО срабатывает то от пожара не отключается. А про гильзование я вот сфоткал как его делаю. В статье фоток больше mexanik.net/elektro/soedinenie-provodov-opressovkoj-gilzovanie/ 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 А про гильзование что то мне кажется что пресс и гильзы не подходят друг другу. Прям такое впечатление что они пресс эти гильзы сожрать пытается. А какие гильзы и пресс Вы используете? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЭлектроМеханиК Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 Для таких задач, сравнительно недавно появились подобные штуки www.kvk-electro.com.ua/ru/products/trademarks/doepke/news/article/zashchita-ot-pozhara-pri-dugovykh-zamykanijakh-dafdd-novinka-do/ Они есть и у почти всех других. У Сименс и Шнайдера знаю точно, думаю и у остальных Чой та я у Шнайдеровичей такой штуки невидел. Номер каталожный можете сказать? Ну или ссылку на фотку там Шнайдеровскую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
profeMaster Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 чем к потолку кабели крепите, с каким шагом? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 Так можна шлейфувати, чи ні. А то я вже заплутався. ;) Шлейфувати можна. Але PE повинен бути нерозривним при відключенні любої із розеток. Добавлено через 4 секунды Все вірно. Але згідно ПУЕ пайка таки дозволяється..... От в чому прикол. Значиться нашим дротокрутам нічого не доведеш. В темі не раз і не два писали що саме в ПУЕ заборонена пайка. ;) До речі уникати не означає заборонена.;) Так, не заборонена. Але не рекомендується. А у разі використання повинне бути обгрунтування такого використання. "Просто захотілося" чи "ПУЕ не забороняє" - це не обгрунтування. Добавлено через 1 минуту чем к потолку кабели крепите, с каким шагом? Дюбелем "елочка". Около 1м. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 21 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2017 Шлейфувати можна. Але PE повинен бути нерозривним при відключенні любої із розеток. Так на фото він і не розривний. Скажу більше там ВСІ проводи не розривні. Ще раз фото в студію. Так, не заборонена. Але не рекомендується. А у разі використання повинне бути обгрунтування такого використання. "Просто захотілося" чи "ПУЕ не забороняє" - це не обгрунтування. Значиться всі ті хто каже що в ПУЕ вона заборонена таки неправі? Скажімо так Платон мені друг, але..... продовження думаю всі знають ;) Зберегти Зберегти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз