standov Опубліковано: 17 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 вересня 2024 (змінено) В 16.09.2024 в 01:45, Андрій Миколайович сказал: Привіт! Підкажіть будь ласка який краще кабель вести до майбутньої електро варочної поверхні - 2 фази + земля + 0 чи 5-жильний трифазний? Бо я так розумію якщо купувати поверхню яка підключається на 2 фази, то січення має бути більльше (4кв) кожної, а якщо варильна буде розрахована на трифазний струм то можна вести 5*2,5 ? Дякую. я тягнув 5 жильний 4 квадрати ввг, в коробці через 40а wago (спеціальна серія на 6 квадратів) перейшов на кг1.5*5 на поверхню та штатний кабель 1.5 до духовки. Змінено 17 вересня 2024 користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 18 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2024 то у вас виходить три фази задіяні одночасно для варильної? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2024 6 часов назад, Андрій Миколайович сказал: то у вас виходить три фази задіяні одночасно для варильної? дві Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 28 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 вересня 2024 16.09.2024 в 06:40, МакДо сказав: В мене окремий автомат на варильну, тому приєднував через клемну коробку. 16.09.2024 в 08:16, Dendnepr сказав: через клемник вінтовий. без розеток 17.09.2024 в 22:38, standov сказав: в коробці через 40а wago (спеціальна серія на 6 квадратів) А як у кого влаштоване це місце підключення? От я протягну в штробі кабель до плити. Вмонтую в стіну розподільчу коробку. А як впустити дріт від плити? Прорізати отвір у кришці коробки? Чи взяти накладну коробку? Зі штроби через задню стінку ввести дріт від шитку, а кабель від плити - через ввід коробки. Обидва варінти виглядають некрасиво. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 28 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 вересня 2024 5 хвилин тому, Ihor Chumak сказав: А як у кого влаштоване це місце підключення? От я протягну в штробі кабель до плити. Вмонтую в стіну розподільчу коробку. А як впустити дріт від плити? Прорізати отвір у кришці коробки? Чи взяти накладну коробку? Зі штроби через задню стінку ввести дріт від шитку, а кабель від плити - через ввід коробки. Обидва варінти виглядають некрасиво. Обидва варіанти робочі. Якщо у вас столешня не скляна, то хто там буде дивитись, як воно вигладяє) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 28 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 вересня 2024 (змінено) 7 хвилин тому, Ihor Chumak сказав: некрасиво Доброї ночі. Зазвичай варильна поверхня врізається в столешню, що змонтована на каркас кухонного меблю. Навряд ви зможете оцінити красиво-не красиво, коли зʼєднання лежить на підлозі/закріплене до задньої стінки меблів, якщо цього не побачите ні ви, а ні ваші гості. Можете просто вивести кабель зі штукатурки внизу, за меблями, або ж вивести трифазну розетку над столешнею, якщо вас так сильно турбує зовнішній вигляд комутації. Змінено 28 вересня 2024 користувачем МакДо 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 28 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 вересня 2024 22 минуты назад, Ihor Chumak сказал: як у кого влаштоване це місце підключення? От я протягну в штробі кабель до плити. Вмонтую в стіну розподільчу коробку. А як впустити дріт від плити? Прорізати отвір у кришці коробки? В мене накладна, єдине що треба враховувати щоб вона влізла під цоколь кухні, в мене вона максимально прижата до підлоги 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 29 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2024 10 часов назад, Ihor Chumak сказал: А як у кого влаштоване це місце підключення? От я протягну в штробі кабель до плити. Вмонтую в стіну розподільчу коробку. А як впустити дріт від плити? Прорізати отвір у кришці коробки? Чи взяти накладну коробку? Зі штроби через задню стінку ввести дріт від шитку, а кабель від плити - через ввід коробки. Обидва варінти виглядають некрасиво. В моєму випадку був ВВГ 5*4мм2. Він доволі жорсткий і щоб його якось зафіксувати в стіні (в мене від щита він прокладений у стяжці) встановив звичайну установочну коробку (підрозетник). Вивів з коробки десь 1м. З індукційки теж виходить кабель (гнучкий і значно тонкіше) завдовшки не менше 1м. Довжини вистачає щоб провести всі маніпуляції з підключенням поки індукційка лежить поряд на столешні. Тому спокійно обжав дроти ГМЛ гільзами та ізолював з'єднання за допогогою термоусадки. за меблями це не має значення, але якщо прагнете краси, то в більшості виробників електрофурнітури є позиція "вивід кабелю". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 29 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2024 Ще є позиції "заглушка", я в неї для 5x4 вирізав отвір і в шафі так залишив (на випадок якщо замість газових котла\плити, захочеться підключити електро котел\плиту) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
RomaSh Опубліковано: 2 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2024 Доброго! Чи можна в цю розетку ввімкнути рушникосушарку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 2 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2024 38 хвилин тому, RomaSh сказав: Доброго! Чи можна в цю розетку ввімкнути рушникосушарку? Потрібно знати потужність сушарки. Зазвичай вони не потужні. Але краще подивитися номінал автомату, через який живиться ця розетка. І одразу ж січення кабелю. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 3 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2024 20 часов назад, RomaSh сказал: Чи можна в цю розетку ввімкнути рушникосушарку? Можна, але тільки один раз Там же чітко написано, що лише для бритв, а це кілька Ватт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Знахарь Опубліковано: 3 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2024 23 часа назад, RomaSh сказал: Доброго! Чи можна в цю розетку ввімкнути рушникосушарку? В продажу є аналогічні розетки з номіналом навантаження до 20ВА. Рушникосушарки, як правило, найслабкіші - це від 40-50 Вт. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Евгений А.С. Опубліковано: 6 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2024 Вітання! Плануємо з сусідами ( три квартири) в тамбурі поставити шкафчик і там змонтувати реле напруги для кожної квартири, але проблема в тому що це буде монтаж до лічильника. Які ваші рекомендації - дозволено ставити реле напруги до лічильника чи не дозволено. Дякую за роз'яснення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 6 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2024 Прошу підказати переріз мідного провода для приєднання датчика на бойлері до котла, відстань між якими майже 11 м. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 6 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2024 8 минут назад, Игорь&Ира сказал: Прошу підказати переріз мідного провода для приєднання датчика на бойлері до котла, відстань між якими майже 11 м. Я понял. Вы спрашиваете как повлияет длинна провода на показания датчика? Чтоб вас не заморачивать арифметикой, то при использовании 11 метров провода 0,75 мм2 показания датчика изменятся на 1/20000 -ю. Т.е. не изменятся. Для примера взят самый распространённый датчик NTS 10K 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 6 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2024 (змінено) 22 минуты назад, Евгений А.С. сказал: Вітання! Плануємо з сусідами ( три квартири) в тамбурі поставити шкафчик і там змонтувати реле напруги для кожної квартири, але проблема в тому що це буде монтаж до лічильника. Які ваші рекомендації - дозволено ставити реле напруги до лічильника чи не дозволено. Дякую за роз'яснення. лучше до счетчика ничего не ставить , только после счетчика , еще доколупаются , скажут , что воровали электроэнергию Змінено 6 жовтня 2024 користувачем igorrius 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 6 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2024 2 години тому, Дорофеев Сергей сказав: Я понял. Вы спрашиваете как повлияет длинна провода на показания датчика? Чтоб вас не заморачивать арифметикой, то при использовании 11 метров провода 0,75 мм2 показания датчика изменятся на 1/20000 -ю. Т.е. не изменятся. Для примера взят самый распространённый датчик NTS 10K Вы все правильно поняли. Боялся, что длинный провод повлияет на корректность работы датчика. Спасибо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 6 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2024 2 години тому, Евгений А.С. сказав: Які ваші рекомендації - дозволено ставити реле напруги до лічильника чи не дозволено. Дякую за роз'яснення. До лічильника категорично заборонено. Чому не хочете після лічильника? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Евгений А.С. Опубліковано: 6 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2024 7 часов назад, Игорь&Ира сказал: До лічильника категорично заборонено. Чому не хочете після лічильника? тепер уже хочу, бо перед лічильником неможна, хоча мені здається перед було б зручніше, але дотримаюся рекомендацій. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 8 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 (змінено) З основного щита є відвід на другорядний щит у котельню. З обох боків дроту стоять автомати 3ф 32А Цей щит в будинку. В ньому вхідний автомат 3ф 32а. На стовпі ще є автомат 32а. Потрібно місце в основному щитку. Хочу зняти автомат на відвідну линию у основному щітку. Яки будуть зауваження? Змінено 8 жовтня 2024 користувачем Gitan Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 8 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 2 хвилини тому, Gitan сказав: З основного щита є відвід на другорядний щит у котельню. З обох боків дроту стоять автомати 3ф 32А Потрібно місце в основному щитку. Хочу зняти автомат на відвідну линию у основному щітку. Яки будуть зауваження? Окрім "наблюдателя", всі згодні. У вас же є, як мінімум, 1 автомат на стовпі біля лічильника? 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 8 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 2 минуты назад, BugS сказал: Окрім "наблюдателя", всі згодні. У вас же є, як мінімум, 1 автомат на стовпі біля лічильника? Доповнив меседж. 2 автомата. Від основного щита планую відвід дротом. Потім в другорядному щитку на цьому дроті автомат. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 1 час назад, Gitan сказал: Яки будуть зауваження? Из минусов если ввод в притык по потреблению, а это может случиться в момент заряда акб при веерке и работе всего что получилось включить Прийдется ходить к столбу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 9 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2024 11 часов назад, BugS сказал: Окрім "наблюдателя", всі згодні. 😄+++ Я здесь новенький. А кто это? 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз