Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як підключити однофазний генератор до 3 фазної мережі?

viktor02

Рекомендовані повідомлення

32 хвилини тому, Игорь&Ира сказав:

Це з паспорта на пральну.

Я ж зайшов з питання про стартовий струм, але дискусія перейшла в інше русло.

ті вати то мабуть розрахунок за цикл прання. так само як і електрочайник потужність 2кВт але для нагрівання 100 грам води потрібно мабуть 3хв, ось і плучається що на то затрачено 100Вт.

але це не озачає що чайник потіжністю 100вт.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

38 хвилин тому, Игорь&Ира сказав:

Я ж зайшов з питання про стартовий струм, але дискусія перейшла в інше русло.

Тому, що ви робили наголос на кабель і зовсім забули про потужність гени.

42 хвилини тому, Игорь&Ира сказав:

Hager 4P 40A/400В (SFT440)

А у вас ще й 3 фази?

• Конфуз 1
Посилання на коментар

5 годин тому, Игорь&Ира сказав:

Стосовно Вашої попередньої репліки. Я виходив з того, що: газовий котел 150 Вт, холодильник 150 Вт, глибинний насос 990-1270 Вт, очисна система 30 Вт, освітлення 100 Вт і телевізор 47-75 Вт; загалом 1467-1775 Вт. Якщо додати пральну машину 670 Вт за цикл, то буде 2165-2445 Вт. Генератор KS 3300I: не рекомендуються три валі навантаження понад 2400 Вт, час роботи при навантаженні 1500 Вт - 7 годин.

Обираю між 2,5 і 4,0 кв.м, бо метраж може затягнути на 25-30 м.

Ігоре, я хотів вам донести те, що 2,5мм2 кабель може легко витримувати більшу потужність за ваш генератор. Тобто не шукайте рішення у січенні, а задумайтесь про ту потужність, що може видавати ваш генератор. Але бачив, що ви вже замовили кабель і напевно дослухались до попередніх порад. Тому зараз вам потрібно берегтися ситуацій, коли вмикається насос, бо вище вам вже вказали про пускові струми насосу, які можуть перевищувати номінал у 3-5 разів. І ніхто не знає, як то переживе ваш генератор. Пралка може одночасно брати воду та вмикати тен. Тому з моєї сторони вам порада - вивчіть момент з пральною машиною. Я не знаю, як ваш генератор відреагує на прання, але то напевно буде рідким випадком, коли в блекаут вам захочеться прати речі. Бо мій дизельний генератор 4,5кВт вже вимикав потужність і глох, коли дружина увімкнула духовку та вирішила відкрити воду на кухні. Мене не було вдома і саме той момент дозволив дружині зрозуміти поняття про потужність, яким вона користується і зараз, з СЕС. :) 

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 година тому, Фрай сказав:

Тому, що ви робили наголос на кабель і зовсім забули про потужність гени.

А у вас ще й 3 фази?

Свого часу взяв по максимуму: 3-фазне 40 А.

Посилання на коментар

5 хвилин тому, МакДо сказав:

Ігоре, я хотів вам донести те, що 2,5мм2 кабель може легко витримувати більшу потужність за ваш генератор. Тобто не шукайте рішення у січенні, а задумайтесь про ту потужність, що може видавати ваш генератор. Але бачив, що ви вже замовили кабель і напевно дослухались до попередніх порад. Тому зараз вам потрібно берегтися ситуацій, коли вмикається насос, бо вище вам вже вказали про пускові струми насосу, які можуть перевищувати номінал у 3-5 разів. І ніхто не знає, як то переживе ваш генератор. Пралка може одночасно брати воду та вмикати тен. Тому з моєї сторони вам порада - вивчіть момент з пральною машиною. Я не знаю, як ваш генератор відреагує на прання, але то напевно буде рідким випадком, коли в блекаут вам захочеться прати речі. Бо мій дизельний генератор 4,5кВт вже вимикав потужність і глох, коли дружина увімкнула духовку та вирішила відкрити воду на кухні. Мене не було вдома і саме той момент дозволив дружині зрозуміти поняття про потужність, яким вона користується і зараз, з СЕС. :) 

За пораду стосовно кабелю вдячний - 2,5 кв.м цілком достатньо, оскільки лінія буде 17 м.

Стосовно погружного насосу давно вже думав вимикати його на час нетривалого блекаута - сподіваюся, що бака насосної станції на 80 л вистачить на саме нагальне. На крайній випадок, маю колодязь, літні душ і туалет. Прати, ясна річ, ніхто не буде - це більше теоретичні викладки.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Игорь&Ира сказав:

Свого часу взяв по максимуму: 3-фазне 40 А.

І генератор теж 3-фазний чи будете ліпити схему однофазного підключення генератора?

Посилання на коментар

49 хвилин тому, Фрай сказав:

І генератор теж 3-фазний чи будете ліпити схему однофазного підключення генератора?

Буду ліпити, бо в інструкції до 3-фазного генератора сказано, що повинен бути 3-фазний споживач.

Посилання на коментар

Зрозуміло. Сподіваюсь не самотужки? )

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

38 хвилин тому, Фрай сказав:

Зрозуміло. Сподіваюсь не смотужки? )

Не моє. Нехай робить профі. Зараз задумався над заземленням: КГ 1*10 плюс 1,5 м 16-го періода.

Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Зазвичай люди просто не знають, що нерівномірне навантаження фаз у трифазному симетричному альтернаторі це дуже шкідливий режим. Є моделі, в яких обмотки намотані різним перерізом дроту та ще й по різному, там і навантаження допустиме по різних фазах різне, але це досить рідкісний випадок. 100% навантаження на одну фазу при нульовому на інших створює майже таке ж навантаження на двигун, а неприємність в тому, що реактивна потужність може перегріти та вивести альтернатор з ладу. Тому треба підключати та навантажувати такі машини уважно.

Посилання на коментар

Кто про сигнал наличия сети спрашивал
Громкий и мигает красным, доволен
Electronic Buzzer Beep Alarm High-decibel 12V 24V 220V Acoustic-optic alarm Indicator flashing light LZQ-3D

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 2 місяці потому...

Доброго ранку!

Здогадуюся, що порушую неписане правило (спочатку прочитати всю тему, а тоді вже питати), але ... запустив генератор KS 3300i через 3-позиційний перемикач: лампи світять, а прилади не працюють, бо в Zubr загорівся індикатор перевищення верхньої межі напруги, показував 230 В (здається), хоча виставлено 250 В. Що це або де читати?

Посилання на коментар

4 часа назад, Игорь&Ира сказал:

Що це або де читати?

Не знаю что там читать, но в первую зиму пришлось сидеть на однофазном генераторе и 3-х фазной сетью.

Пришел товарищ и переключил автоматы так, что работало только 3-4 розетки и столько же лампочек + насосная станция + котел.

Сказал по другому это не работает.

Змінено користувачем DimaF
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

49 хвилин тому, DimaF сказав:

Не знаю что там читать, но в первую зиму пришлось сидеть на однофазном генераторе и 3-х фазной сетью.

Пришел товарищ и переключил автоматы так, что работало только 3-4 розетки и столько же лампочек + насосная станция.

Сказал по другому это не работает.

Між генератором і розетками були дифреле і/або зубри?

Посилання на коментар

2 минуты назад, Игорь&Ира сказал:

Між генератором і розетками були дифреле і/або зубри?

Зубры и дифреле стоят в щитке, но запитывал через розетку, вилка-вилка.

• Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

29 хвилин тому, DimaF сказав:

Зубры и дифреле стоят в щитке, но запитывал через розетку, вилка-вилка.

Якщо Ваші працюючі розетки були на одній лінії під одним автоматом, то картина була б ясна. Ваші розетки та насосна були під одним зубром? З'ясовую, як високо по схемі (ближче до лічильника) піднімався ток аби попасти в насосну та лампочки.

Посилання на коментар

5 минут назад, Игорь&Ира сказал:

Ваші розетки та насосна були під одним зубром?

Не знаю.

Посилання на коментар

3 години тому, Игорь&Ира сказав:

бо в Zubr загорівся індикатор

Не має бути ніяких зубрів чи стабілізаторів після генератора.

• Дякую 1
Посилання на коментар

Дякую. Картина прояснюється.

І дифреле також?

Змінено користувачем Игорь&Ира
Посилання на коментар

1 година тому, Игорь&Ира сказав:

І дифреле також?

З ним все ок, бо це захист по струму.

• Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

5 годин тому, volomoto сказав:

З ним все ок, бо це захист по струму.

Дякую за поради. Запустив, працює.

Схема: з генератора на 3-позиційний перемикач одразу за лічильником, далі на дифреле, автомати і лампи; котел і холодильник підключив до розетки, яка заживлена напряму поза щитком.

Генератор з номінальною потужністю 3 Вт. Я так розумію, що в звичайному режимі можна додати і глибинний насос на 1 кВт. А чи потягне котел + холодильник + насос в економрежимі, коли 50% потужності? Боюсь за стартовий струм.

Посилання на коментар

10 годин тому, Игорь&Ира сказав:

Дякую за поради. Запустив, працює.

Схема: з генератора на 3-позиційний перемикач одразу за лічильником, далі на дифреле, автомати і лампи; котел і холодильник підключив до розетки, яка заживлена напряму поза щитком.

Генератор з номінальною потужністю 3 Вт. Я так розумію, що в звичайному режимі можна додати і глибинний насос на 1 кВт. А чи потягне котел + холодильник + насос в економрежимі, коли 50% потужності? Боюсь за стартовий струм.

Або пробуйте, або ставте плавний пуск )

• Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, anabioz сказав:

Або пробуйте, або ставте плавний пуск )

З'ясував: в економрежимі глибинний заборонений; спробую плавний пуск.

Посилання на коментар

В 13.01.2026 в 22:02, Игорь&Ира сказал:

глибинний насос на 1 кВт. А чи потягне котел + холодильник + насос в економрежимі, коли 50% потужності?

Не так багато навантажень, якщо порахувати. Холодильник десь 100-110Вт, насоси котла зазвичай споживають менше 150Вт, для розрахунку можливо брати верхню межу. Тобто маємо всього десь 250-260Вт критичного навантаження без насосу. Очевидно, що насос на 1 кВт в такому режимі від генератора на 3кВт (не кВА!) запуститись повинен без проблем. Зрозуміло, що треба додати ще пару сотень Вт освітлення, ТВ та WiFi, тощо. Але це теж не повинно створити значного перевантаження. Пускові струми дійсно можуть бути проблемою у деяких випадках, наприклад для ДБЖ невеликої потужності. Конкретний приклад. ДБЖ на 600-700Вт (типу популярних колись Logic Power) з електронним обмеженням перевантаження не запустить звичайний (не інверторний) компресор холодильника. Практичний досвід знайомих - такий ДБЖ нормально працював з котлом доки йому не "довісили" ще й холодильник. Від мережі  все працювало без проблем, а от в режимі живлення від батареї ДБЖ при старті компресора миттєво "вилітав" в аварію. Це просто тому, що пускова обмотка зазвичай має опір десь від 28Ом, і для старта такому компресору потрібен короткий "поштовх" потужністю десь до 2кВт. Чутлива електроніка ДБЖ просто не давала тому можливості зати потрібний струм хоч і на короткий час. Тому лише заради старих типів компресорів ставити обладнання резервування живлення менше 2кВт потужності (хоч і в короткочасному режимі) не варто, проблеми можуть бути однозначно, особливо коли є ще й інші споживачі. Враховуючи викладене, потужності Вашого генератора повинно вистачити для старту та заживлення критичного обладнання. Але ще рекомендую розглянути питання встановлення накопичувального баку-гідроакумулятора. Це дуже корисний пристрій для економії енергії, адже, хоч він і займає місце, проте його використання радикально зменшує кількість пусків насосу та тривалість його роботи. Якщо є можливість встановити гідроакумулятор з ємністю близькою до обсягу споживання, скажімо, хоча б на пів доби, то ймовірність паралельних пусків двигунів буде вкрай мала. А звичайні генератори досить спокійно відносяться до короткочасних навантажень.

• Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...