Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

1 минуту назад, allanek сказал:

Якщо це питання до мене, то нічого не заважає. Штурпаки і зараз сидять в своїх горщиках, в яких росли та квітли влітку. Мова була лише про те, що буде,  якщо я їх пересаджу в інши горщики, як вони є зараз. Бо мене живці не цікавлять мені достатньо тих кущів, що є.

Я свої обрізаю низько, вони виганяють молоді гілочки і цвітуть. Я кожен рік не живцюю. 

  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну ось мої штурпаки, що перезимувати в погребі. Це фото робилось десь тиждень тому:

IMG_20240119_154457.thumb.jpg.7e6d647f8cd7729c49a440a3d320729a.jpg

IMG_20240119_154505.thumb.jpg.6180f9a9d5d141a4cd625204c4fdb22f.jpg

Обрізала все що було хворе і що мені не подобалось і поставила на підвіконня. Сьогодні вони уже такі:

IMG_20240130_080649.thumb.jpg.f9255f0e25be13400d70fcd310ebc204.jpgIMG_20240130_080712.thumb.jpg.18b36c573196a38e4f355e5d0de4f4bc.jpg

Якщо їх залишити як є, то в травні ще вже будуть величезні кущі з купою квітів.

Я як правило ще трошки чекаю, відламую живці, вкорінюю і маю свіжі рослини що починають квітнути в кінці травня - червні. А ці маточні можу посадити у відкритий грунт, або викинути на компост. Але те, що перезимувавші кущі можуть добре квітнути це факт

  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 часа назад, Фрай сказал:

Не знаю чому, але дуже вже її полюбляє білокрилка. ((

Щоб не було у мене білокрилки на пеларгоніях або будь-яких інших квітах влітку, і особливо на вулиці, купую в спеціальні добрива в паличках в яких уже міститься інсектицид. Закладаю в горщики по інструкції і ціле літо рослини захищені. Сенс у тому, то сік рослини стає отруйний і ніяка білокрилка не може розмножуватися на таких листях. Але додавати такі палички треба не тоді, коли уже є шкідники, а тоді, коли ви вперше виносите рослини з дому на вулицю

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Побачила пеларгоніі , що були тут в темі, то теж захворіла на них. Замовила насіння плющелістной Торнадо. 5 насінічек , але ціна трохи лякає, як для експерімента . Майже як сурфініі американські коштують То вирішила що мені достатнє 1 пачці. 4 рослинки вже мають перші лістя , а 1 ще ні, мабуть с дефектом.  То цей сезон почала с квітів . Ще міркую над еустомой, хочу я її чи ні, квітка подобається, але не мала ніколи досвіду з нею. В кого була така квітка, які враження від неї?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 годин тому, Сарочка сказав:

Замовила насіння плющелістной Торнадо. 5 насінічек , але ціна трохи лякає, як для експерімента .

Це тільки моє бачення, але вважаю, що пеларгонії мають привабливість в саду в разі, якщо ростуть масивом та постійно виглядають купою квітів. Як і яка-небудь квітка, що вирощують в горщику та прикрашають тераси та все таке інше в саду. Чи вистачить тих 4-х кущиків, що дало насіння, для мене питання, тому що вони не мають таких великих китиць квітів, як у зональної. мені достатньо двох кущиків зональної в горшку, щоб мати купу квітів та листя.

Аня, нагадую, що в  зелених господарствах ( Зеленбуд) по районах Києва можна купити вкорінені живці пеларгоній та інших рослин. В цьому році обов'язково поїду до них, щоб купити пеларгонії іншого кольору, бо звикла до червоної. На диво в моєму Зеленбуді був гарний вибір пеларгоній, від зональних до ампельних і, навіть, кімнатна. Кольори - червоний (світлий та темний), рожевий (різний), білий, кораловий. В тому році не купувала нічого, бо в мене вже була пеларгонія, якою знайома поділилась. В цьому році, крім пеларгонії, таки, задивляюсь на фуксії, в них вони теж були. І крім білих хочу ще пеларгонії коралового кольору, бо досі пам'ятаю, що не могла очей відвести від тих квітів. По грошам дешево виходило, дешевше, ніж насіння Торнадо. І то я вже там була, коли вони продавали квітучі кущики; вкоріненні живці, мабуть, ще дешевше. Тож можна експериментувати без відчутного навантаження на кишеню.

11 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Сьогодні вони уже такі:

То не штурпаки в вас, то вже кущі. Коли я кажу, що залишила штурпаки, то вони в  мене виглядають так:grin:. Коли я вперше купила пеларгонії та залишила їх зимувати, то теж обрізала так, як в вас. Навесні зрозуміла, що мені простіше купити нові, бо я не хочу мати справу з тим, що мені не подобається  (я про живці) та віддала ті кущики знайомій.

Я тут згадувала про польську пані, то в неї той штурпачок теж мав вигляд , як в мене-зовсім маленький, тому і завела розмову за пеларгонії.

Сьогодні теж повиставляю на світло.

11 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Ось такі палички:

Я теж схожі купувала раніше для кімнатних рослин, вони ще бувають зеленого кольору.

1706681817740.JPEG

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 часов назад, Сарочка сказал:

Побачила пеларгоніі , що були тут в темі, то теж захворіла на них. Замовила насіння плющелістной Торнадо. 5 насінічек

Аню, маю вас попередити, що вся пеларгонія, що вирощена з насіння дуже смітить пелюстками квітів. Я маю на увазі, що коли така пеларгонія починає квітнути, то самі оці пелюстки квіточок починають обсипатися, де б така пеларгонія не стояла: хоч на вулиці, хоч в будинку. І замість квіткової розетки залишається "палка з чуприною" на якій були квіти. 

У пеларгоній вегетативних (тих, що ми звикли розмножувати живцями) пелюстки квітів так не обсипаються. Вони просто в'януть і засихають. Мені це подобається набагато більше, бо простіше догляд. Не треба постійно змітати обсипані пелюстки і постійно обламувати оті палки з чупринами.

Але, якщо вас цей факт не дратує, то у насіннєвої пеларгонії також зав'язується насіння, яке знову можна посіяти.

17 часов назад, Сарочка сказал:

Ще міркую над еустомой, хочу я її чи ні, квітка подобається, але не мала ніколи досвіду з нею. В кого була така квітка, які враження від неї?

Це дуже примхлива квітка. Сіяти її треба було в середині січня, крайній термін - зараз. Росте дуже-дуже повільно, схожіть насіння - дуже погана. Це треба шукати якусь дорогущу голандську фірму, що пакує свіже насіння, бо те що продається в наших магазинах не сходить. Сіяла я, сіяли колеги на роботі - ні у кого не зійшла. Хоча, блогери-садівники в Ютубі показують як сіють і як сходить. Але вони ж і кажуть, що її дуже геморно вирощувати.

 

6 часов назад, allanek сказал:

Це тільки моє бачення, але вважаю, що пеларгонії мають привабливість в саду в разі, якщо ростуть масивом та постійно виглядають купою квітів.

І мені так подобається. У мене у дворі відведено 2 куточки де висять лише пеларгонії і 1 куточок де висять фуксії. І от тоді воно гарно. А по одній квітці - ні.

 

6 часов назад, allanek сказал:

Коли я кажу, що залишила штурпаки, то вони в  мене виглядають так:grin:

Так це ж шикарні штурпаки!))

От саме з таких і будуть гарні кущі з квітами. Навіть якщо не буде мага-куща, то можна буде висадити ці рослини у грунт і вони там точно будуть розкішні.

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Так це ж шикарні штурпаки!))

Не знаю, наскільки вони шикарні, але вже перенесла всі горщики до вікна, полила з добривом і зараз схожа на Буратіно, що закопав монети, полив та чекає дерево, а я гарні кущі пеларгонії😂.

Взимку казала, що в мене сусідка креативна, вона ще не прибрала сніговиків. Ну гарнюні ж. Все, з чого їх зробили- попиляли чушку, розмалювали фломастером і, навіть, чорного шарфика зав'язали зі стрічки агротканини :hlop:

 

1706706140621.JPEG

  • Лайк 2
  • Дякую 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дівчата, а що ще садите у горщиках на відкриті сонячні ганки,тераси, балкони там де сонцепік? Щоб так як пеларгонія, не боялася тимчасового пересихання грунту і не вигорала. Не обов"язково квітуче, можна і листяне. Я минулого літа садила пеларгонію, петунію і щось дрібненьке, бакопа здається. То гарно росла і квітла лише пеларгонія. Петунія також добре на сонці але треба регулярний полив, я часом їду на пару днів то петунія вуха опускала, пеларгонії хоч би що. Бакопа не росла а мучилася. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

28 хвилин тому, Yull сказав:

Дівчата, а що ще садите у горщиках на відкриті сонячні ганки,тераси, балкони там де сонцепік? 

Газанія

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Nic-олаевна сказал:

І замість квіткової розетки залишається "палка з чуприною" на якій були квіти. 

Мої не встигають, звик все обламувати завчасно, а це стимулює на нові квіти.

це стосується більшості квітучих, а особливо трояндам рву голови

отака сурфінія є в колекції

IMG_2871.thumb.jpeg.2e3519d2054acc78b37ba9946be1edee.jpeg

 

51 минуту назад, Yull сказал:

Дівчата, а що ще садите у горщиках на відкриті сонячні ганки,тераси, балкони там де сонцепік?

Я не дівчата, але якщо можна?

Кобєя, якщо треба дати тінь, у мене заплітає вікно у зоні відпочинку, на жаль щось не знайшов окремо фото з нею і квітками

IMG_2866.thumb.png.627972029a5fc4172bb5d14a8ddb4229.png

 

Росте довго, але заростає рясно

IMG_2874.thumb.jpeg.50b1bdc4cbc0ed2e305f0f041f57ca86.jpeg

Не дуже видно, лілея прикриває 
 

але мені важливо аби давало тінь і ось фото   на кінець вересня

 

IMG_2867.thumb.jpeg.6a8e0d46acf7aa35da7725f94a3ae1e2.jpeg

А щоб квіти не страждали за відсутності поливу то раджу вам у грунт додавати гідрогель, і на дачі все що в горщиках було з ним і тут не на всяк випадок

IMG_2875.thumb.jpeg.47b78b294f9271f335fd8c176c4f638e.jpeg

 

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дякую за пораду щодо гідрогеля! Минулого року не здогадалася додати то мала поливання.

Натрапила на сторінку в інстаграм  де вже продають вкорінені череночки пеларгоній, фуксії, калібрахоа, бальзаміни.. я зависла там на довго. У нас на ринку і в магазинах і близько нема такого різноманіття. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Як що я не помиляюсь, а я можу... колись дивилась в бік еустоми і знаходила продаж корневищ на олх. Навіть телефонувала. Шо не склалось - не пам'ятаю, але не склалось. Чи то треба було купувати велику кількість...

Може це робочій варіант завести собі еустому?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 годин тому, allanek сказав:

Це тільки моє бачення, але вважаю, що пеларгонії мають привабливість в саду в разі, якщо ростуть масивом та постійно виглядають купою квітів. Як і яка-небудь квітка, що вирощують в горщику та прикрашають тераси та все таке інше в саду. Чи вистачить тих 4-х кущиків, що дало насіння, для мене питання, тому що вони не мають таких великих китиць квітів, як у зональної. мені достатньо двох кущиків зональної в горшку, щоб мати купу квітів та листя.

Аня, нагадую, що в  зелених господарствах ( Зеленбуд) по районах Києва можна купити вкорінені живці пеларгоній та інших рослин. В цьому році обов'язково поїду до них, щоб купити пеларгонії іншого кольору, бо звикла до червоної. На диво в моєму Зеленбуді був гарний вибір пеларгоній, від зональних до ампельних і, навіть, кімнатна. Кольори - червоний (світлий та темний), рожевий (різний), білий, кораловий. В тому році не купувала нічого, бо в мене вже була пеларгонія, якою знайома поділилась. В цьому році, крім пеларгонії, таки, задивляюсь на фуксії, в них вони теж були. І крім білих хочу ще пеларгонії коралового кольору, бо досі пам'ятаю, що не могла очей відвести від тих квітів. По грошам дешево виходило, дешевше, ніж насіння Торнадо. І то я вже там була, коли вони продавали квітучі кущики; вкоріненні живці, мабуть, ще дешевше. Тож можна експериментувати без відчутного навантаження на кишеню.

То не штурпаки в вас, то вже кущі. Коли я кажу, що залишила штурпаки, то вони в  мене виглядають так:grin:. Коли я вперше купила пеларгонії та залишила їх зимувати, то теж обрізала так, як в вас. Навесні зрозуміла, що мені простіше купити нові, бо я не хочу мати справу з тим, що мені не подобається  (я про живці) та віддала ті кущики знайомій.

Я тут згадувала про польську пані, то в неї той штурпачок теж мав вигляд , як в мене-зовсім маленький, тому і завела розмову за пеларгонії.

Сьогодні теж повиставляю на світло.

Я теж схожі купувала раніше для кімнатних рослин, вони ще бувають зеленого кольору.

1706681817740.JPEG

Ага, а бачили нові  ціни цього року?😀Сезон не розпочати, але ціни вражають і на на насіння і на добріва і на перед замовлення. То , я чесно кажу ціни врожаю цього року вас непомірно здивують. Такого стрибка підвищення цін на насіння і добріва я не бачила. А воно обовьязково вплине на агропродукції цього сезону 
. 1 живець вкорениней тож само пеларгоніі торнадо коштує 140 грн. А ще є інші забаганки. То ж її не можна зʼїсти , або вона не корисна в інших справах( наприклад , мені ще дозволяються лікарські) все, що не не їстівне моєму чоловіку ще потрібно довести, що воно дуже корисно. Нажаль , як і інші квітки туди не відносяться . Мій чоловік більш прагматичний, ніж естет. Тому не вартує уваги взагалі все,  що не можна використовувати с користью . Ну йому більше подобаються наприклад артишокі , і щось що з коумби можно зʼїсти.
Аркі з усілякої фасолі теж сподобались. .

То бавлюсь майже  виключно тім, що можу отримати від насіння, яке « О воно як би само виросло, от як так , я даже не знаю, ну не викидать же» 😀

Або що мені притягнуть сусіді і друзі

( А якщо чесно, то в мене новий прихований квест від домашніх -, знайді зайвих 500 гр, скупі овочі і посуши на фронт борщу, ну тобто, така собі мевіна- борщ, яку роблят на окопних свічках.
. То я зараз витрачаю всі заїви  гроші на покупку і сушку овочей. Ну то взагалі не тема його топіку)

Якось без квітів можливо прожити. Тому не хочу витрачати гроші на прикраси ані себе, ані саду. Почекаємо до кращих часів , тут мабуть , я такі згодна с чоловіком, то іноді , я дозволяю собі якісь  відхилення від вектору)
. А ще в мене майже занадто рання посадка  , хоча , чесно кажучі , по гарному , я запізнилась на місяць, краще було б в грудні мабуть, то мої кущікі може я встигну зробіть маточними( як це роблю с сурфініямі, які коштують як космолет, якщо придбать їх готовим горщиком .
Ну то ж дурепа, бо все одно ж досветка на інжир і кумкват все одно була постійно. . До речі от ця гортензія, за 0.1 гр зеленого стовбура мала до січня, спати не лягла. Ліст не скинула  , зараз стовбур задеревенел, нови бруньки розвертає.  Спати не збігається взагалі. Зараз рослина має вигляд кращій, ніж до мене потрапил. Зараз починаю додавати добрива, бо вона розвертається на рост . Досвід зімування гортензіі вдома. Але то не кущ а дуже зелений черенок. 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

я от дивлюсь і не можу зрозуміти-чим вона така чудова ця Торнадо ? Я дуже люблю пеларгонії з такою формою квітки, вони як метелики і сміття від них набагато меньше бо вони самоочищуються, але такі ціни 😢?

 я всже якось писали, що є чудова польська серія плющелистих -каскадова, квіти такі самі по формі,   великі та пишні кущі з дуже красивим листом

 вона є на сайті плантпола, але мін 84 одного сорту...думаю, що скоро перекупи будуть її пропонувати, але не по 140

plantpol.com.ua/pelargoniya-ampelna-111/pelargoniya-ampelna-big-5-113?page=1&isAll=false&filterIds=176

це моя 

image.thumb.png.849f2540f9ec87249c6df1bb88387ddc.png

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 хвилин тому, irina1969 сказав:

я от дивлюсь і не можу зрозуміти-чим вона така чудова ця Торнадо ? Я дуже люблю пеларгонії з такою формою квітки, вони як метелики і сміття від них набагато меньше бо вони самоочищуються, але такі ціни 😢?

 я всже якось писали, що є чудова польська серія плющелистих -каскадова, квітитакі самі по формі, ростить великі та пишні кущі

 вона є на сайті плантпола, але мін 84 одного сорту...думаю, що скоро перекупи будуть її пропонувати, але не по 140

plantpol.com.ua/pelargoniya-ampelna-111/pelargoniya-ampelna-big-5-113?page=1&isAll=false&filterIds=176

це моя 

image.thumb.png.849f2540f9ec87249c6df1bb88387ddc.png

О, воні так виглядають якось наче на картинці. . Чесно кажучі,  я обирала  її випадково, а взагалі не з чого було і зараз теж, бо ампельной с насіння не дуже багато вибору,  бо то була одна пропозиція ампельной пеларгоніі .Ну тобто або вона обо ніякой. Зональна є, чомусь я вирішила, що в гарних фото саме ампельна . Але я не помьятаю чі , я прискіпливо вивчала на тот час, чі ні. Я все ще продовжую купувати рослини імпульсивно, нічого не можу с цім зробіть, напевно потрібно час, щоб зʼїсти от все повний бочкою невдач і разочарованій, або досвіду.
Але ж на картінкі вона була більш рясно квітучий. Ще в ней наче було різнокольорово забарвлення на одному кущі. То мені було цікаво так це чі ні. 

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, Сарочка сказав:

О, воні так виглядають якось наче на картинці. . Чесно кажучі,  я обирала  її випадково, а взагалі не з чого було і зараз теж, бо ампельной с насіння не дуже багато вибору,  бо то була одна пропозиція ампельной пеларгоніі .Ну тобто або вона обо ніякой. Зональна є, чомусь я вирішила, що в гарних фото саме ампельна . Але я не помбтаю, я прискіпливо вивчала на тот час, чі ні. Я все ще продовжую купувати рослини імпульсивно, нічого не можу с цім зробіть, напевно потрібно час, щоб зʼїсти от все повний бочкою невдач і разочарованій, або досвіду.
Одноко на картінкі вона була більш рясно квітучий. Ще в ней наче було різнокольорово забарвлення на одному кущі. То мені було цікаво так це чі ні. 

ну не знаю, я сама дуже люблю імпульсні покупки, бо не можу і мабудь вже не навчусь підходити до всього з холодною головою ))

мені просто самій цікаво стало за Вашу цю пеларгонію

 пеларгонія взагаті балкона квітка універсал, я гралась з усілякими і повністтю перешла на пеларгонії...в тому році була моно посадка білих, а до цього міксувала з іншими рослинами, воно гарно але всеодно інші потребували більше уваги

 шукала фото тих каскадових , знайшла фото з нашого українського Плантпола...можна подивитись як виглядають зональні пелергонії в миксах, як по мені чудово виглядають

image.thumb.png.020d518cbf4b3d4be4ad404387ef146c.png

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 годин тому, Yull сказав:

Дякую за пораду щодо гідрогеля! Минулого року не здогадалася додати то мала поливання.

Натрапила на сторінку в інстаграм  де вже продають вкорінені череночки пеларгоній, фуксії, калібрахоа, бальзаміни.. я зависла там на довго. У нас на ринку і в магазинах і близько нема такого різноманіття. 

В минулому  році придбала аж 1 кг гидрогеля мені дуже сподобалось, то в цому році посаджу в суміш з нім майже все, що буде в горщику,

Ще в нему з восені ( звісно, в суміші) мешкає інжир, розмарін, кумкват. Всім поки що більш гарно , з нім , ніж було раніше

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, irina1969 сказав:

ну не знаю, я сама дуже люблю імпульсні покупки, бо не можу і мабудь вже не навчусь підходити до всього з холодною головою ))

мені просто самій цікаво стало за Вашу цю пеларгонію

 пеларгонія взагаті балкона квітка універсал, я гралась з усілякими і повністтю перешла на пеларгонії...в тому році була моно посадка білих, а до цього міксувала з іншими рослинами, воно гарно але всеодно інші потребували більше уваги

 шукала фото тих каскадових , знайшла фото з нашого українського Плантпола...можна подивитись як виглядають зональні пелергонії в миксах, як по мені чудово виглядають

image.thumb.png.020d518cbf4b3d4be4ad404387ef146c.png

Ой не кажіть про імпульсивність. Я завжди по життю в більшості моментів дуже імпульсівна. Іноді буває  відчуття, ну як свербить…

В тому році посадила рослини перші 27 січня. Весна була дуже довгою.перевалка три рази то трохи заморочливо по часу. Казала собі, що в наступний рік, треба сдвінуть на 2 тижня, так буде простіше…… Аааа сегодні встала зранку, от прям відчуваю, що потрібно сегодні, от прям сегодні і все пропаді. Випила каві, потім ще і зрозуміла що от воно- воно треба сегодні. Залізла в календар- він теж каже, або сегодні, або через 2 тижні Послухала себе. Досвід каже , « баклажани в вересні то дуже не надійно» ……Ну такі замочила насіння

Змінено користувачем Сарочка
  • Хаха 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 часов назад, Сарочка сказал:

живець вкорениней тож само пеларгоніі торнадо коштує 140 грн.

У нас завжди ціни на квіти, і на пеларгонії в тому числі, дуже дорогі. По-перше наше "Зелене господарство" не вирощує квіти на продаж, по-друге всі квіти завозяться з розплідників і тому ціна зашкалює. Навіть, якщо вивозять свою продукцію приватні тепличники, то ціна у них також не дешева. Минулої весни малесенький пагінець пеларгонії з насіння коштував 35-40 грн. Але насіннєва у нас не ціниться, саме через її сміттєвість. А от вегетативна, та ще якщо це якась професійна сортосерія, то  стартувало від 50 грн за малесенький пагінець і доходило до 300. 

Тому маю свої маточні кущі і щовесни граюся вкоріненням живців. Бо кожного року знахожу нові місця "куди б його прикинути ще пару горщиків краси", і до знаходилася, що тепер мені треба 10 кущів пеларгонії. Якщо взяти по торішнім самим дешевим цінам (по 50 грн), то за десяток це вже 500 грн. Дорого це чи ні, кожен вирішує сам. Але моя логіка така: навіщо я буду витрачати 500 грн на те, що можу зробити швидко, якісно і без зайвих зусиль 

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 часов назад, Сарочка сказал:

Мій чоловік більш прагматичний, ніж естет. Тому не вартує уваги взагалі все,  що не можна використовувати с користью . Ну йому більше подобаються наприклад артишокі , і щось що з коумби можно зʼїсти.
Аркі з усілякої фасолі теж сподобались. .

То бавлюсь майже  виключно тім, що можу отримати від насіння, яке « О воно як би само виросло, от як так , я даже не знаю, ну не викидать же» 😀

Сарочка, такий чоловік не лише у вас 😄

І це не залежить ні від віку чоловіка, ні від роду діяльності. Це має бути дано чоловікові від природи. Не всі такі господарі-квітникарі як Фрай, і це нормально. Ми з сусідкою коли розмовляємо про квіти при чоловіках, то кажемо що купили на базарі за дуже дешево, чи на розпродажу, чи знайома подарувала і підморгуємо, бо наші чоловіки такі як ваш))) Щоправда мій, коли починає все квітнути, то каже що у нас дуже гарно у дворі і на рабатках. Але, лише за умови, що у цьому всьому є лад, догляд і строгий порядок. Якщо тільки вітер починає перекидати горщики, під ногами валяються зірвані квіти чи обсипані пелюстки, щось зів'яло, бо невчасно полите, починається бухтіння, що насадила зайвого, а воно тепер не доглянуте і нікому не потрібне))

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 часов назад, irina1969 сказал:

О! я цю сверблячку знаю)) краще підкоритись

Можна сверблячку обдурити. Частину посіяти коли свербить, а залишок - коли тому прийшов справжній час. Дуже швидко сверблячка зрозуміє, що посіяне занадто рано, не стільки росте, скільки мучаться, і що посіяне вчасно, доганяє і переганяє оте замучене.

Перець, селеру, баклажани починаю сіяти з 10-15 березня, бо якщо раніше, тоді висаджую на грядки все це уже з зав'язаними плодами. Потім воно довго хворіє, плоди або падають, або нормального розміру не досягають.

Томати сію в теплиці для відкритого грунту починаючи з 15 квітня, а для теплиці - разом з перцем.

Кабачки, огірки, кавуни - для відкритого грунту сію спочатку по касетам 6 травня, а тоді прямо з касети висаджую у грунт. Огірки для теплиці сію 20 березня.

І ніяка сверблячка не примушує мене зробити це раніше, бо тоді маю кучу геморою і не маю врожаю

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 годин тому, Сарочка сказав:

а бачили нові  ціни цього року?😀

Відкрила сайт "Літо" та подивилась. Так, на насіння огірків ціни здивували. На добрива не дивилась, бо в мене 10-річний запас ще до війни куплений, інсектициди та фунгіциди трохи підскочили, але не критично. Ще пару тижнів тому можна було купити в них все по старим та акційним цінам. До речі, "Антіхрущ", про який багато говорили і зараз по акції в них, пакет (10мл)-20грн, пакет (30мл)- 54грн, банка (1л)- 1180грн.

12 годин тому, Сарочка сказав:

1 живець вкорениней тож само пеларгоніі торнадо коштує 140 грн.

Намагалась знайти торішній свій допис про ціни на пеларгонії в моєму Зеленбуду та  різних "точках". Згадала новий "двіжок" форуму і злим, і не тихим словом.  Раніше можна було подивитись всі свої дописи в темі, зараз витратила час, щоб продивитись сторінки, не знайшла ( чи не дійшла до того допису, чи пропустила).  Для розуміння, ціни в Зеленбуду були разів в 4-5 менші, ніж десь. Можна купити кущик чи два пеларгонії та наробити живців. Як варіант, зателефонувати до того Зеленбуду, куди зручніше дістатись та запитати, що по цінам буде в цьому році.

Поки шукала свій допис, на сторінці 30-32 помилувалась світлинами пеларгоній та фуксій, що викладали Іра та Наташа. Там на фото дуже гарно видно різницю між суцвіттями ампельної  та зональної.

12 годин тому, Сарочка сказав:

( А якщо чесно, то в мене новий прихований квест від домашніх -, знайді зайвих 500 гр, скупі овочі і посуши на фронт борщу, ну тобто, така собі мевіна- борщ, яку роблят на окопних свічках.

Цей квест, в різних варіантах, багато хто  з нас має , майже, вже два роки.

12 годин тому, Сарочка сказав:

То бавлюсь майже  виключно тім, що можу отримати від насіння, яке « О воно як би само виросло, от як так , я даже не знаю, ну не викидать же» 😀

 Про Зеленбуд згадала, як варіант, яким можна скористатись.

12 годин тому, Сарочка сказав:

Якось без квітів можливо прожити. Тому не хочу витрачати гроші на прикраси ані себе, ані саду. Почекаємо до кращих часів , тут мабуть , я такі згодна с чоловіком, то іноді , я дозволяю собі якісь  відхилення від вектору)

Я теж в такому стані перебуваю. Вчора чоловік спитав, чи не купити нові саджанці слив та посадити на те місце, де вони росли. Сказала, що ні, не знаю перевірених розплідників та не маю бажання робити це. Але сказала, що можу замовити малину та полуницю. Відповів, що то повинно рости там, де росло, а зараз карасі плавають. Добре, тож ніколи😁 На тому і закінчились плани по саду.

Вдовольнюсь тим, що звернусь до сусідки з проханням відрізати мені кілька гілок від плюща Тедрап та посаджу біля паркану там, де ще нічого не плететься. Кілька років дивлюсь, що цей плющ добре себе почуває в неї, росте на відкритому місці, жваво лізе вгору по сосні, не вимерзає, виглядає гарно, ще і квітне.

11 годин тому, irina1969 сказав:

вона є на сайті плантпола,

Я не знаю, який сорт ампельних пеларгоній в нашому Зеленбуді, але виглядають вони чудово. Тому і питала (раніше) про їх поведінку.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...