Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

с. Тарасівка, Київська обл. Будую будинок :)

dragon200

Рекомендовані повідомлення

1 годину тому, dragon200 сказав:

1. Чи можна плиту з сторони де вона буде примикати до будинку додатково зафіксувати від провисання 12ю арматурою забитою у фундамент будинку?

Ваша плита 15 см з армуванням 10 мм кроком 20 см, та ще й з опорою на бетонні стовпи, ну ніяк не провисне від навантаження обіднім столом та стільцями). Мені заливали подібну терасу (стрічка з плитою 10 см з армуванням в 1 шар), так до фундаменту будинку кріпилися арматурою тільки в місцях примикання стрічки тераси до фундаменту будинку.

• Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, dragon200 сказав:

Також зроблена засипка піском із трамбовкою, але по моїм відчуттям якість тої трамбовки десь 80% тому на цю засипку не сильно розраховую.

Не заморочуйтесь сильно ущільненням, за рік часу ущільниться само по собі.

До фундаменту анкеритись не варто.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, Vstar сказал:

Не заморочуйтесь сильно ущільненням, за рік часу ущільниться само по собі.

До фундаменту анкеритись не варто.

так воно ущільниться ПІД ПЛИТОЮ і плита буде весіти....

а чого не варто? там же воно все одно буде плавати на пару мм а не жорстко щеплене

Посилання на коментар

19 хвилин тому, dragon200 сказав:

так воно ущільниться ПІД ПЛИТОЮ і плита буде весіти....

а чого не варто? там же воно все одно буде плавати на пару мм а не жорстко щеплене

Не заливайте плиту. В наступному році залиєте..., основа до того часу ущільниться (не накривайте плівкою і.т.д.).

Анкерування до існуючого фундаменту нічого доброго не зробить. Швидше шкоди. Різні навантаження на фундамент від будівлі та окремо терасу, відповідно не рівномірне просідання обох конструкцій. Анкерування не об'єднає конструкції до спільного просідання, тому в місцях анкерів розпочнеться процес відкривання тріщин.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 02.10.2025 в 14:37, Vstar сказал:

Не заливайте плиту. В наступному році залиєте..., основа до того часу ущільниться (не накривайте плівкою і.т.д.).

Анкерування до існуючого фундаменту нічого доброго не зробить. Швидше шкоди. Різні навантаження на фундамент від будівлі та окремо терасу, відповідно не рівномірне просідання обох конструкцій. Анкерування не об'єднає конструкції до спільного просідання, тому в місцях анкерів розпочнеться процес відкривання тріщин.

та нє, буду заливати вже на вихідних.... рішення прийнято. 

мені "здається" що такі сили скоріше зріжуть ту арматуру ніж плита трісне. короче ХЗ, ВАЖКО 🚧

Посилання на коментар

Люди, ЗАВТРА заливаю плиту, буде пару годин на роботу!

тому потрібні ще думки на тему кріплення плити тераси до фундаменту будинку.

ще раз питання: чи можна випустити арматуру 12ку (під різними кутами) з плити/фундаменту будинка і зв,язати із плитою тераси. 

по моїй задумці ця арматура буде підтримувати плиту там де нема колон і вона не буде просто весіти а буде опиратися на ті прути!

фото для наглядності прикріпляю, прути і колони намальовані червоним 

166457717_4.thumb.jpg.4a629f1ebf2766efa04fa798c63bb693.jpg

Чи краще так не робити? 

Посилання на коментар

Вам вже казали , але ви не чуєте , чомусь, давайте я перекладу все,  що вам намагались сказати. Може тоді якось до купи збереться.  Це також і мій досвід спостерігання, бо я прибудовувала  частину і до фундамента і до стіни з газоблок у з рівно й навантаженостю різних ділянок. Отже висновок

Не треба фундамент звʼязати намертво з вже існуючім. Особливо, якщо в них різний час створювання  фундамента, і найголовніше -  різне навантаження.. Вони будуть жити своїм життям кожна окрема.
На це ви не можете впливати більше николи. Аксиома, що створено в один час повинно бути окремим.

Між існуючім фундаментом та новостворенним - потрібний « шов» шов він рухався окремо від основної частини в зампланованном русі. І це буде шов між фундаментами, якщо ви його не створите - він створіться сам . Частише по новоствореному фундаменту по « так званому умовному - холодному шву»  Хочь що ви будите зараз робити все одно між німи завжди буде « шов» він буде стабільний, але завжди рухомий. Якщо ви намагаетесь рухому частину маленькой пристройки с маленькім навантаженням, додати до іншої будівлі з іншою   , або іншим навантаженням . .
      Не дооцінувайте силу того рухомого шву. Там завжди буде щелина.  . На цей ділянці треба ставити планку, яка буде скривати «демпферний шов». І це означає одразу що - ниякіх арматурів під цим і кутами , або без них не повинно бути взагалі николи.
Якось вам же натякували  всіляко на це, але ви все одно старанно чомусь міркуєте що це буде монолітна споруда. Ніт.
Це дві споруди рухаються одна біля одной , буде тріщина ? Так , авжеж цього взагалі не можливо ізбежать марно трати час та гроші на це бо це -окреми споруди. Якщо буде дна ставна впрітул до одной , авжеж будуть 100%

І по фундаменту . Трещіна пійде всеодно. Але ви зараз зададисти ей напрямок , цім демпферним швом , з будь якого матеріалу ,  а потім гарного його замаскуєте. На стені це - буде планка. На підлозі , ну там взагалі не відно буде . Якщо це тераса залишиться .
давайте підсумуємо все. ВАМ ЗАБОРОНЕНО вʼязати терасу, чі веранду, до будивлі до існуючий. Все - це аксиома.
Між ними потрібно створити демферний шов, і в майбутньому плнка закриваючи рухі тіх окремих споруд. Вони Однозначно будуть.

Взагалі не разумію чому таке бажання привʼязати ту плиту до будинку. Ну щоби що? Ну буде вздовж будинку тріщина 0,1 мм ви її що побачите,?  

Але ж на мою думку, ви взагалі все вже самі вирішили. Бо зараз десь +/- 22-23 години , щоб зробити заливку з Анкарами вам потрібно їх туди було сверлити і пхати десь два- три дні. То  на мою думку в вас варіант з анкерамі до основної плити готов на 99 % і ви чомусь чекаєте коли хоть хтось вам скаже  о´ кей це гарна ідея , я так зробив і все норм. Бо це ж складніше, а якщо гарно працювати над вузлом то буде норм. Так . Але не в цьому випадку

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
Посилання на коментар

21 хвилину тому, ЯД сказав:

Я б, как маэстро выше говорил, отделили бы фундамент дома ЭППСом от плиты террасы

О так, просто швидко , та і під рукою. Або хочаб ну не знаю . « рубероід» по стене , і о ну хочаб « клийонку» від газоблока. . Треба як раз створити два « скользящіх фундамента.»

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...