Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як обрати акумулятори до інвертору

Vikctor

Рекомендовані повідомлення

Тільки що, simamura сказав:

Ну хоча б знати що купувати, і де знайти нормальний навчальний матеріал.

Я все-таки схильний до покупки готового продукту. Не може ж бути, щоб усе заводське було гірше незаводського. 

Ну как методички наверное нема, но тут на форуме по-моему оплот инфы))

Заводское просто разного качества. Как вы сами заметили, есть дешевые аккумы, а ля с разными красочными этикетками, есть среднее, типа биома, и есть дорогие, типа пилонтеч дайнесс, дея, пайт.

Они все работают. Но никто не знает что там внутри (чаще всего). А самосбор - ты точно знаешь из чего оно, у тебя есть полный доступ к настройкам и поддержка кучи протоколов для коммуникации с инвертором. Лучше или хуже? Хз).

• Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

48 хвилин тому, ЯД сказав:

Заводское просто разного качества. ...Но никто не знает что там внутри (чаще всего)

А потрібно знати чи важливо аби працювало і не турбувало? )

От мені все одно скільки там комірок 15 чи 16, мені по барабану, що хтось рекомендує заряджати лише до 80%, я не хочу лізти кривими руцями і заважати роботі ДБЖ

48 хвилин тому, ЯД сказав:

А самосбор - ты точно знаешь из чего оно, у тебя есть полный доступ к настройкам и поддержка кучи протоколов для коммуникации...

Якщо порівняти обидві категорії власників на форумі з постійними заморочками то не дуже те "знання" допомагає. image.png.72db9761c1978cbf658d7de08557c950.png

А з ладу може вийти будь-яка приблуда чи агрегат, ніхто не застрахований ні заводом ні самозбором.

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, Фрай сказав:

А потрібно знати чи важливо аби працювало і не турбувало? )

От мені все одно скільки там комірок 15 чи 16, мені по барабану, що хтось рекомендує заряджати лише до 80%, я не хочу лізти кривими руцями і заважати роботі ДБЖ

Якщо порівняти обидві категорії власників на форумі з постійними заморочками то не дуже те "знання" допомагає. image.png.72db9761c1978cbf658d7de08557c950.png

А з ладу може вийти будь-яка приблуда чи агрегат, ніхто не застрахований ні заводом ні самозбором.

Согласен. От человека конечно зависит. Я сужу со своей колокольни.

До самосбора у меня была заводская - китайский Китай, на тот момент одна из самых дешевых на рынке, бмс без какого либо доступа. Черный ящик, и выглядит как черный ящик)) что там внутри - без понятия. Но она работает по сей день, сейчас у сестры. Она ничего не знает про литий железо, ячейки, зарядки напряжения и токи.. и потому не переймається. 8 часов держит, нашару и ее и семью устраивает)

А я так не могу)) потому что начитался и все

Апд. Вспомнил фирму того китая- KEPWORTH

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

Сьогодні у Львові серйозні графіки відключення.
Була нагода перевірити дві батарейки Pytes V5 з інвертором віктрон 48/3000.

Віддали 9.4 квт і відключились при 5% SOC (налаштовано відключення інвертора на 49В згідно вимог виробника).
Заводська ємність 5.12 на штуку, тобто 10.24.
Заміри зроблені силами віктрона тому напевно є якась незначна похибка. Як на мене то згрубша все відповідає заявленим характеристикам.

Інший графік це навантаження. Кондиціонер на опалення, комп, освітлення, пара терміналів на поповнення.

image.thumb.png.c699087f0c61454eac3943b60045df0b.png
image.thumb.png.ca9f4f35fadbebc8712f13e22a39d572.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

35 хвилин тому, vovarpd сказав:

Віддали 9.4 квт і відключились при 5% SOC (налаштовано відключення інвертора на 49В згідно вимог виробника).

Тобто, 5% дозволяє виробник? 

Бо на Пілонтечі мене тут захейтили за 5%, казали, що треба 20% і стопе, а на Дейї стоїть установка у 13% і при 14 інвертор таки вимкнувся, то все ж таки, де правильно?

Посилання на коментар

Правільно те, що  написано в інструкціі виробника (акб чи комірок.) BYD  дозволяє розряджати свої акб до 0%. Це правільно? Так, бо сам виробник комірок й акб це дозволяє. Це йде на користь акб і продовжує його soh? Точно ні. Для своїх автівок той самий виробник комірок чомусь рекомендує рівень заряду ВВБ в межах 20-80%, хоча комірки там як мінімум не менш якісні.

Посилання на коментар

6 хвилин тому, Фрай сказав:

Тобто, 5% дозволяє виробник? 

Бо на Пілонтечі мене тут захейтили за 5%, казали, що треба 20% і стопе, а на Дейї стоїть установка у 13% і при 14 інвертор таки вимкнувся, то все ж таки, де правильно?

Ну так. Налаштовував згідно інструкції від pytes і victron.  

www.victronenergy.com/live/_media/battery_compatibility:pytes_victron_ve_configure_setting_with_pytes_51.2v_batteries.pdf

49v shutdown

Або cut off з ess assistant.

20% це якось зажирно. Не за то гроші заплачені щоб аж 20% не використовувати.

Посилання на коментар

www.solar-electric.com/lib/wind-sun/Pytes-V5-Specifications.pdf?srsltid=AfmBOooICxOZ4PHeslbwe0rzOw0TVd3iIfUOJRJ4cOVQRp0IH2_N1Eh4

Даташит.

6000cycles при 90% глибині розряду. Це тестові умови. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, simamura сказав:

Ну хоча б знати що купувати, і де знайти нормальний навчальний матеріал.

Я все-таки схильний до покупки готового продукту. Не може ж бути, щоб усе заводське було гірше незаводського. 

Беріть Must батарею. 

Посилання на коментар

06.02.2026 в 18:04, МакДо сказав:

Вже в мене :) 

IMG_7185.jpeg

Вже готово. Чекаю, поки того красивого Санкета заберуть, бо місця немає.

IMG_7223.jpeg

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...