Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як обрати акумулятори до інвертору

Vikctor

Рекомендовані повідомлення

Тільки що, simamura сказав:

Ну хоча б знати що купувати, і де знайти нормальний навчальний матеріал.

Я все-таки схильний до покупки готового продукту. Не може ж бути, щоб усе заводське було гірше незаводського. 

Ну как методички наверное нема, но тут на форуме по-моему оплот инфы))

Заводское просто разного качества. Как вы сами заметили, есть дешевые аккумы, а ля с разными красочными этикетками, есть среднее, типа биома, и есть дорогие, типа пилонтеч дайнесс, дея, пайт.

Они все работают. Но никто не знает что там внутри (чаще всего). А самосбор - ты точно знаешь из чего оно, у тебя есть полный доступ к настройкам и поддержка кучи протоколов для коммуникации с инвертором. Лучше или хуже? Хз).

• Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

48 хвилин тому, ЯД сказав:

Заводское просто разного качества. ...Но никто не знает что там внутри (чаще всего)

А потрібно знати чи важливо аби працювало і не турбувало? )

От мені все одно скільки там комірок 15 чи 16, мені по барабану, що хтось рекомендує заряджати лише до 80%, я не хочу лізти кривими руцями і заважати роботі ДБЖ

48 хвилин тому, ЯД сказав:

А самосбор - ты точно знаешь из чего оно, у тебя есть полный доступ к настройкам и поддержка кучи протоколов для коммуникации...

Якщо порівняти обидві категорії власників на форумі з постійними заморочками то не дуже те "знання" допомагає. image.png.72db9761c1978cbf658d7de08557c950.png

А з ладу може вийти будь-яка приблуда чи агрегат, ніхто не застрахований ні заводом ні самозбором.

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, Фрай сказав:

А потрібно знати чи важливо аби працювало і не турбувало? )

От мені все одно скільки там комірок 15 чи 16, мені по барабану, що хтось рекомендує заряджати лише до 80%, я не хочу лізти кривими руцями і заважати роботі ДБЖ

Якщо порівняти обидві категорії власників на форумі з постійними заморочками то не дуже те "знання" допомагає. image.png.72db9761c1978cbf658d7de08557c950.png

А з ладу може вийти будь-яка приблуда чи агрегат, ніхто не застрахований ні заводом ні самозбором.

Согласен. От человека конечно зависит. Я сужу со своей колокольни.

До самосбора у меня была заводская - китайский Китай, на тот момент одна из самых дешевых на рынке, бмс без какого либо доступа. Черный ящик, и выглядит как черный ящик)) что там внутри - без понятия. Но она работает по сей день, сейчас у сестры. Она ничего не знает про литий железо, ячейки, зарядки напряжения и токи.. и потому не переймається. 8 часов держит, нашару и ее и семью устраивает)

А я так не могу)) потому что начитался и все

Апд. Вспомнил фирму того китая- KEPWORTH

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

Сьогодні у Львові серйозні графіки відключення.
Була нагода перевірити дві батарейки Pytes V5 з інвертором віктрон 48/3000.

Віддали 9.4 квт і відключились при 5% SOC (налаштовано відключення інвертора на 49В згідно вимог виробника).
Заводська ємність 5.12 на штуку, тобто 10.24.
Заміри зроблені силами віктрона тому напевно є якась незначна похибка. Як на мене то згрубша все відповідає заявленим характеристикам.

Інший графік це навантаження. Кондиціонер на опалення, комп, освітлення, пара терміналів на поповнення.

image.thumb.png.c699087f0c61454eac3943b60045df0b.png
image.thumb.png.ca9f4f35fadbebc8712f13e22a39d572.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

35 хвилин тому, vovarpd сказав:

Віддали 9.4 квт і відключились при 5% SOC (налаштовано відключення інвертора на 49В згідно вимог виробника).

Тобто, 5% дозволяє виробник? 

Бо на Пілонтечі мене тут захейтили за 5%, казали, що треба 20% і стопе, а на Дейї стоїть установка у 13% і при 14 інвертор таки вимкнувся, то все ж таки, де правильно?

Посилання на коментар

Правільно те, що  написано в інструкціі виробника (акб чи комірок.) BYD  дозволяє розряджати свої акб до 0%. Це правільно? Так, бо сам виробник комірок й акб це дозволяє. Це йде на користь акб і продовжує його soh? Точно ні. Для своїх автівок той самий виробник комірок чомусь рекомендує рівень заряду ВВБ в межах 20-80%, хоча комірки там як мінімум не менш якісні.

Посилання на коментар

6 хвилин тому, Фрай сказав:

Тобто, 5% дозволяє виробник? 

Бо на Пілонтечі мене тут захейтили за 5%, казали, що треба 20% і стопе, а на Дейї стоїть установка у 13% і при 14 інвертор таки вимкнувся, то все ж таки, де правильно?

Ну так. Налаштовував згідно інструкції від pytes і victron.  

www.victronenergy.com/live/_media/battery_compatibility:pytes_victron_ve_configure_setting_with_pytes_51.2v_batteries.pdf

49v shutdown

Або cut off з ess assistant.

20% це якось зажирно. Не за то гроші заплачені щоб аж 20% не використовувати.

Посилання на коментар

www.solar-electric.com/lib/wind-sun/Pytes-V5-Specifications.pdf?srsltid=AfmBOooICxOZ4PHeslbwe0rzOw0TVd3iIfUOJRJ4cOVQRp0IH2_N1Eh4

Даташит.

6000cycles при 90% глибині розряду. Це тестові умови. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, simamura сказав:

Ну хоча б знати що купувати, і де знайти нормальний навчальний матеріал.

Я все-таки схильний до покупки готового продукту. Не може ж бути, щоб усе заводське було гірше незаводського. 

Беріть Must батарею. 

Посилання на коментар

06.02.2026 в 18:04, МакДо сказав:

Вже в мене :) 

IMG_7185.jpeg

Вже готово. Чекаю, поки того красивого Санкета заберуть, бо місця немає.

IMG_7223.jpeg

• Лайк 2
Посилання на коментар

30.01.2026 в 09:27, igorrius сказав:

скажите пожалуйста , как долго можно( нужно ) держать высокое напряжение заряда (выше 3,5в на ячейку)  lifepo4 аккумулятора перед понижением напряжения до напряжения плавающего заряда ?

до моменту досягнення струму відсікання. Але якщо при цьому потрібне балансування на струмі меншому за струм відсікання, то стільки, скільки потрібно щоб відбалансувалось. В когось цей час наближається до нуля (самий здоровий випадок), в когось хвилини, в когось десятки хвилин, і т.д.

30.01.2026 в 09:27, igorrius сказав:

И какое максимальное значение напряжения плавающего заряда допустимо ?

флоат напруга не повинна бути вищою за напругу відкритого кола відпочинку. Перевіряється відносно просто. Заряджаєте до 3.65 до паспортного струму відсікання, розриваєте коло (відключаєте бмс щоб не піджирала), чекаєте кілька годин, а краще добу чи дві. Робите заміри. Це і буде ваша напруга відкритого кола відпочинку, саме для ваших комірок. Так от флоат напруга може бути нижчою за це значення, але не вищою.

Змінено користувачем Dmode
Посилання на коментар

Хто там питав про підігрів. Ось мій варіант на одній з локацій. Батарея в неопалювальному цокольному приміщенні. Температура близько 3-5С.

Короб з XPS 40mm. Гріючий елемент на 60Вт (саморег кабель) під колесами корпуса.

Ось графік на якому лише цикли обігріву.

image.png

Ось короб.

image.thumb.png.a63b7a2b68315e265cbd0fa647cf1902.png

А це графік за довший час де зазначено коли включався обігрів. Тобто більшість часу, коли відключають часто, вистачає саморозігріву струмом заряду-розряду. І обігрів включався відносно рідко - коли довго не було відключень.

image.thumb.png.798509375e8afe035c8c9141fc68ad53.png

Змінено користувачем Dmode
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...