Александр Николаевич Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 Будинок під постійне проживання. Фінішна віділка стін поки невідома але думаю що шпалери чи декоративна шпаклівка. Площа стін 400М2 та 80м відкосів вікон. 1. Для санузлів цементно піщана - тут зрозуміло. 2. А для всього остального гіпсова чі цементно вапняна. Порадьте будьласка. Наскільки я розумію гіпсова потом майже фінальна під шпалери. А Вапняно цементну потім ще раз затягувати потрібно фінішом. Є якісь плюси в тої чи іншої. Що обрати? Будинок поки не отоплюеться. І мабудь цього сезону не буде. Це критично для шпаклівки якщо будинок добре утеплений? Єлектрика на єтапі монтажу. Я так розумію підрозетники монтуються після шпаклівки? Маяки витягати обовязково. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 2 години тому, Александр Николаевич сказав: Наскільки я розумію гіпсова потом майже фінальна під шпалери. А Вапняно цементну потім ще раз затягувати потрібно фінішом. Є якісь плюси в тої чи іншої. Що обрати? Якщо у вас будуть шпалери , чи інший декор , то у вапн'яній немає сенсу. При використанні вапн'яної штукатурки , задля збереження її переваги , усі наступні оздоблювальні шари мають бути на основі вапна. Тому , гіпс. 2 години тому, Александр Николаевич сказав: Будинок поки не отоплюеться. І мабудь цього сезону не буде. Це критично для шпаклівки якщо будинок добре утеплений? Критично для чого , для нанесення , чи для післянанесенного періоду ? 2 години тому, Александр Николаевич сказав: Я так розумію підрозетники монтуються після шпаклівки? Хто як робить. Я , наприклад не тільки підрозетники , а й дроти затягую після шпатлівки (чорнової). Але всі зазвичай роблять до. 2 години тому, Александр Николаевич сказав: Маяки витягати обовязково. Так. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Domikv Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 51 минуту назад, andrey_ka сказал: Якщо у вас будуть шпалери , чи інший декор , то у вапн'яній немає сенсу. При використанні вапн'яної штукатурки , задля збереження її переваги , усі наступні оздоблювальні шари мають бути на основі вапна. Тому , гіпс. Хтось каже вапняна краще в плані того, що в ній не заводиться грибок. Ми робимо зараз гіпсову, теж хвилює цей момент, тому що будинок не буде топитися зимою. Але дивлюся вся машинна штукатурка гіпсова на 99%. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Николаевич Опубліковано: 14 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 вересня 2023 В 08.09.2023 в 18:38, andrey_ka сказал: Якщо у вас будуть шпалери , чи інший декор , то у вапн'яній немає сенсу. При використанні вапн'яної штукатурки , задля збереження її переваги , усі наступні оздоблювальні шари мають бути на основі вапна. Тому , гіпс. Критично для чого , для нанесення , чи для післянанесенного періоду ? Хто як робить. Я , наприклад не тільки підрозетники , а й дроти затягую після шпатлівки (чорнової). Але всі зазвичай роблять до. Так. Критично щоб в зимку нічого не сталось. Мені мій майстер каже що ліпше все після зробити. Аргументує що точніше бистріше і акуратніше буде. Також аргументуе тим що точно непошкодять проводи. Також він каже що це гарна перевірка якості шпаклівки - цього я нерозумію, але ок. Я так розумію в такому форматі чітко зрозуміло хто за що відповідае. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 вересня 2023 8 годин тому, Александр Николаевич сказав: Критично щоб в зимку нічого не сталось. Забезпечте вентиляцію будинку , і нічого з нею не станеться. 8 годин тому, Александр Николаевич сказав: Також аргументуе тим що точно непошкодять проводи. А яким чином їх можна пошкодити ? Висвердлюється отвір для підрозетника , туди ховається провід (якщо він вже прокладений) , далі все це закривається заглушкою , і робляться усі оздоблювальні роботи. ПС.. Якщо будете так робити , то прослідкуйте щоб провід був заглиблений у стіну на товщину підрозетника. А то зазвичай роблять невелику штробу , і провід виходить майже на поверхню стіни , що є досить незручно для встановлення розеток. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Николаевич Опубліковано: 15 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2023 15 часов назад, andrey_ka сказал: Забезпечте вентиляцію будинку , і нічого з нею не станеться. А яким чином їх можна пошкодити ? Висвердлюється отвір для підрозетника , туди ховається провід (якщо він вже прокладений) , далі все це закривається заглушкою , і робляться усі оздоблювальні роботи. ПС.. Якщо будете так робити , то прослідкуйте щоб провід був заглиблений у стіну на товщину підрозетника. А то зазвичай роблять невелику штробу , і провід виходить майже на поверхню стіни , що є досить незручно для встановлення розеток. Вентыляция. Есть но нужно ли открывать окно чтоб лучше продувало? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2023 3 години тому, Александр Николаевич сказав: Вентыляция. Есть но нужно ли открывать окно чтоб лучше продувало? Під час робіт , та в перший місяць після так . Взимку можна закрити , і хай працює вентиляція. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Anri 72 Опубліковано: 22 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2023 (змінено) Щойно поштукатурив будинок машинним способом вапняно цементною штукатуркою.Чому вапняна?Тому що на протязі десятків років іде процес карбонізації з поглинанням СО2.Також мінімізується вся можлива біорослинність.По вартості гіпс може буде трошки дешевше( з врахуванням фінішу) Да і на останок ,гіпс сохне довше. Змінено 22 вересня 2023 користувачем Anri 72 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 22 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2023 А какой будет финиш? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 27 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2023 Наразі штукатурю будинок (машинна штукатурка). Цокольний поверх та С/В цементно-вапняна, все інше - гіпсова. Цоколь фінішне покриття буде декоративна штукатурка (чомусь називають американка), а по гіпсовій частина шпалери, частина під фарбування. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Domikv Опубліковано: 15 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2023 Закінчили 3 тижні тому гіпсову штукатурку, в середньому товщина 2 см. Будинок з газобетону, не утеплений, перегородки цегла. Другий поверх краще висох, а перший де цегляні перегородки ще дуже вологий. Чи треба брати осушувач? Починаються дощі, холодно, вологість на вулиці 90%, воно взагалі сохне в таких умовах? Чи можна залишати на зиму не зовсім суху штукатурку, щоб не виник грибок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
мастерок Опубліковано: 15 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2023 Грибок то фігня,якщо будинок не буде опалюватися і до морозів штукатурка не висохне,то її порве навіг і вона уся облетить.Тому я би брав таки осушувач. Як мінімум,то це тримав би до морозів вікна постійно відкритими,зробив протяги,90 % вологи на вулиці це зовсім не та волога що в стіні,сушити буде по любому. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2023 9 часов назад, Domikv сказал: Чи треба брати осушувач? Починаються дощі, холодно, вологість на вулиці 90%, воно взагалі сохне в таких умовах? Откройте окна на проветривание, должно высохнуть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Domikv Опубліковано: 16 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2023 (змінено) 11 часов назад, мастерок сказал: Грибок то фігня,якщо будинок не буде опалюватися і до морозів штукатурка не висохне,то її порве навіг і вона уся облетить.Тому я би брав таки осушувач. Як мінімум,то це тримав би до морозів вікна постійно відкритими,зробив протяги,90 % вологи на вулиці це зовсім не та волога що в стіні,сушити буде по любому. Та щось дуже повільно сохне, мабуть температура низька, в будинку холодно було і 2 тижні тому. А який краще взяти осушувач? Правда що треба контролювати вологість, щоб не стало занадто сухо в примішенні, менше 60? І взагалі як зрозуміти, що стіна висохла всередині і більше не треба сушити кімнату? Змінено 16 жовтня 2023 користувачем Domikv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 16 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2023 Перше, що треба робити у таких випадках - купляти термогігрометр, якщо вологість нижче 50% то значить сохне і треба продовжувати, якщо вище 70% то сохне погано і щось треба вирішувати, якщо температура нижче 12, то осушувач вже неефективний і треба дуйку 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Domikv Опубліковано: 18 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2023 (змінено) В 16.10.2023 в 21:09, normal сказал: Перше, що треба робити у таких випадках - купляти термогігрометр, якщо вологість нижче 50% то значить сохне і треба продовжувати, якщо вище 70% то сохне погано і щось треба вирішувати, якщо температура нижче 12, то осушувач вже неефективний і треба дуйку Поміряли вологість, 50-60, але температура 9 градусів. Штукатурка майже всюди біла, місцями як в коридорах, під сходами є мокрі плями. Всередині напевно ще зовсім сира. А якщо брати теплові пушки, на якій відстані від стін можна ставити? Змінено 18 жовтня 2023 користувачем Domikv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 18 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2023 (змінено) Нехай так сохне, від 9 градусів до морозів (всередені) ще може місяць і два пройти Змінено 18 жовтня 2023 користувачем normal 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gons4eg Опубліковано: 13 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2024 Маю цегляні стіни. Думав розвести електрику-санетхніку, а потім штукатурити стіни. Майстри кажуть, що краще поштукатурити, а потім робити розводку решти. Як правильно зробити? З моєї точки зору, то можна розвести хочаб електрику щоб було менше штроб, а потім штукатурити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 13 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2024 23 минуты назад, Gons4eg сказал: Маю цегляні стіни. Думав розвести електрику-санетхніку, а потім штукатурити стіни. Майстри кажуть, що краще поштукатурити, а потім робити розводку решти. Як правильно зробити? З моєї точки зору, то можна розвести хочаб електрику щоб було менше штроб, а потім штукатурити. В мене спочатку проклали кабеля, потім штукатурка. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gons4eg Опубліковано: 13 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2024 Штукатурка нормально тримається в місцях шлейфів/трас проводів на стінах? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diablopc Опубліковано: 13 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2024 (змінено) 32 минуты назад, Gons4eg сказал: Штукатурка нормально тримається в місцях шлейфів/трас проводів на стінах? Так. Просто траси не треба щільні робити — зробіть проміжки між шнурками і буда вам щастя. ІМХО: руки відривав би тим хто штроби по штукатурці ріже. Зи Монтажні коробки (підрозетники), в ідеалі, теж встановлюються до штукатурки. Змінено 13 березня 2024 користувачем Diablopc 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 13 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2024 Я кидал провода и вырезал под подрозетники, потом штукатурка, потом сантехника и подрозетки сами Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 13 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2024 3 години тому, Diablopc сказав: Монтажні коробки (підрозетники), в ідеалі, теж встановлюються до штукатурки. Звідки електрик взнає в якіц площині монтувати ? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 13 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2024 (змінено) 7 хвилин тому, МаТраС сказав: Звідки електрик взнає в якіц площині монтувати ? Типа пока выставляют маяки, электрик в это время бегает и подрозетники выставляет под уровень маяков. Имхо геморно) Змінено 13 березня 2024 користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diablopc Опубліковано: 13 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2024 6 минут назад, МаТраС сказал: Звідки електрик взнає в якіц площині монтувати Маяки → коробки → штукатурка Але то, як я і сказав, в ідеалі, бо для цього електрики і штукатури мають працювати в команді, що іноді не так то й просто організувати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз