Фрай Опубліковано: В суботу в 17:51 Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:51 (змінено) Цитата 2 години тому, yurriy сказав: Додасть від батареї або сонячного поля. Нічого не вимкнеться. Це при умові, що буде сонце і достатній заряд в батареї, що ще не так давно було проблемою, а якщо змоделювати інший варіант? Просто цікаво як має зреагувати інвертор при такому обмеженні з мережі? Бо у себе давно вже тримаю один режим - Сонце/Мережа/батарея Змінено В суботу в 17:59 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: В суботу в 18:10 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:10 17 минут назад, Фрай сказал: а якщо змоделювати інший варіант? Як? Інвертор вимкнеться, коли заряд батареї впаде нижче встановленого порогу. Це неможливо за наявності мережі. У всіх інших випадках інвертор справиться з навантаженням, якщо воно в межах норми. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В суботу в 18:19 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:19 (змінено) 9 хвилин тому, yurriy сказав: Як? Інвертор вимкнеться, коли заряд батареї впаде нижче встановленого порогу. Це неможливо за наявності мережі. У всіх інших випадках інвертор справиться з навантаженням, якщо воно в межах норми. Коли моя батарея мала мінімальний заряд, а мережу вмикали за добу коли на годину, коли на пів, а коли на 15 хвилин і досвідос. От ніколи не думав, що мені не буде вистачати придбаної потужності, життя показало протилежне. (( я тому й наплював на всі поради щодо розряду до 20%, заряду до 80%, як виробник поставив галочки так і тримаю, власний комфорт дорожчий за довголіття батарейки. До речі, на Дейє також установка розряду від виробника 13%, інвертор вирубається при 14%, вже перевірено. ) Змінено В суботу в 18:20 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: В суботу в 18:26 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:26 5 минут назад, Фрай сказал: власний комфорт дорожчий за довголіття батарейки. 100%. Такі часи, що власне довголіття може виявитись коротшим за довголіття батареї Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: В суботу в 21:27 Поділитись Опубліковано: В суботу в 21:27 3 години тому, Фрай сказав: До речі, на Дейє також установка розряду від виробника 13%, інвертор вирубається при 14%, вже перевірено. ) Мабудь вирубилось при 13, яке йде одразу після 14 при розряді... У мене з завода було чи 15, чи 20. Поставив собі 2%. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В суботу в 21:51 Поділитись Опубліковано: В суботу в 21:51 Ну, 2% то все ж таки занадто, немає сенсу доводити до такого розряду, я б нижче 5-7 % не ризикував. Принаймі Пілонтеки у мене так рекомендують і то не всюди. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: В суботу в 22:53 Поділитись Опубліковано: В суботу в 22:53 54 хвилини тому, Фрай сказав: Ну, 2% то все ж таки занадто, немає сенсу доводити до такого розряду, я б нижче 5-7 % не ризикував. Принаймі Пілонтеки у мене так рекомендують і то не всюди. при тих 2% живі комірки навіть не падають нижче 3в. а от підгулявша падає до 2.8 і тоді бмс відрубає акум. Було таке всього пару раз, щоб не подумали що я знущаюсь над акумами. 2% поставив після того як довго не розряджав акум і він у мене вирубився на 15% при заданих 10. Після пари повних циклів РОЗРЯДУ - до 2% опускається тепер без стрибків. Тож кожен день гасити в нуль звісно не треба, але раз в пару місяців треба акум підрозігнати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
deemage Опубліковано: учора в 08:59 Поділитись Опубліковано: учора в 08:59 При низком отсечении SOC возможна проблема, что батарея уйдёт в аварию и само не включится, придётся потом идти руками подымать. Инвертор продолжает тянуть с батареи свои 20-40Вт и ждёт сеть/солнце, а их может не быть долго... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: учора в 09:35 Поділитись Опубліковано: учора в 09:35 32 хвилини тому, deemage сказав: При низком отсечении SOC возможна проблема, что батарея уйдёт в аварию и само не включится, придётся потом идти руками подымать. Саме це і мав на увазі бо не кожен зможе потім дати собі раду, а приїзд сервісників за місто сьогодні під великим питанням. Та й не впевнений, що це дійсно «не боляче» для батареї тому краще не ризикувати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: учора в 10:02 Поділитись Опубліковано: учора в 10:02 27 хвилин тому, Фрай сказав: бо не кожен зможе Для таких є налаштування з заводу і нема там шо лізти) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: учора в 10:52 Поділитись Опубліковано: учора в 10:52 20 годин тому, Made in USSR сказав: Либо я не четко формулирую ,либо мы по разному читаем написанные мной буквы 🙂 . Мне нужно четко задать уровень мощности потребляемой от сети. Есть такая настройка ? Мне ничего не надо экономить , мне важна физика процесса ,я не всегда могу брать выше этой мощности с одной фазы , дабы не просадить входную сеть до критически НИЗКИХ значений ,при которых стабилизатор квант просто начнет выключатся и включатся . К примеру дом потребляет допустим 6 киловатт , солнце дает 2 квт, но мне не надо что бы с сети тянуло 4квт . , мне например пойдет что бы он взял 1 квт с батарей ,а с сети 3квт. Если с сети потянет 4 или более ,то у меня входное напряжение будет менее 100 вольт ( ОСОБЕННО ЕСЛИ КТО ТО ТОЖЕ НАГРУЗИЛ ЭТУ ФАЗУ ) ,а у соседей на других фазах более 300 вольт. Зимой потребление дома не высокое ,а летом может значительно увеличиваться ( кондиционеры ) ,полив длительный часами , в это время посудомойка ,стиралка. Можна. У віктрона це настройка ac input current limit. Ставите 16А і більше не візьме ні при яких обставинах. Її можна і динамічно міняти залежно від інших датчиків чи умов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vanski Опубліковано: учора в 11:38 Поділитись Опубліковано: учора в 11:38 30 минут назад, vovarpd сказал: Можна. У віктрона це настройка ac input current limit. Ставите 16А і більше не візьме ні при яких обставинах. Її можна і динамічно міняти залежно від інших датчиків чи умов. Людині вважається заважким інструкцію до інвертора прочитати, до купівлі інвертора, невідомої моделі і потужності, А Ви годуєте її віктронами з обмеженням споживання від мережі в 3 кWt. Плюс невизначені датчики(тиску атмосферного)? та умови ( вологість)? Розглядаю як динамічну неповагу до віктронів. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: учора в 12:17 Поділитись Опубліковано: учора в 12:17 Ставить буду дея. мощность 6-8 квт. однофазный . батареи от 16 квт. ПО панелям еще не определился , на дом ставить не особо хочу ,места во дворе и за двором много . Вопрос только в длине провода по которому потечет постоянный ток от панелей и его прокладке ( воздух или земля ). Нашел ответ на свой вопрос и на просторах Ютуб . https://www.youtube.com/watch?v=4qB6d7pk4Hc Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: учора в 12:17 Поділитись Опубліковано: учора в 12:17 (змінено) ------------------ Змінено учора в 12:29 користувачем Made in USSR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Deye,сонячний інвертор. Низька напруга та змерзлий акумулятор. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 59 минут назад, Альт сказал: Deye,сонячний інвертор. Низька напруга та змерзлий акумулятор. 180 я не видел с декабря месяца Стоит в настройках 155 Ну и ящик для акб нужно сделать больше и туда любую грелку, у меня коврики для ног можно греющий саморег да что угодно 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 29 минут назад, mib сказал: 180 я не видел с декабря месяца Стоит в настройках 155 Ну и ящик для акб нужно сделать больше и туда любую грелку, у меня коврики для ног можно греющий саморег да что угодно Снизил нижний порог до 170, и коврик с подогревом в ящик) Температура батарей в неотапливаемом гараже +15-20 градусов) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Deye vs Solis Я так розумію в цій темі власників Solis немає 😅 але може є люди які шарать. Якщо суто для власних потреб, без ЗТ, без задротства над циферками і мікроналаштуваннями, типу один раз налаштував і забув, то є якась принципова різниця між цими інверторами? В даному випадку порівнюю 6 кВт, Deye SUN-6K-SG05LP1-EU і Solis S6-EH1P6K-L-Plus. План 6 кВт панелей і 14.4 кВт*год батарейка для власних потреб. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 3 години тому, TaurosRMK сказав: Deye vs Solis мені Solis сподобався більше, набагато. Інвертор і батарейка і в додатку і в WEB клікабельні, швидкий доступ до потрібної інформації. Тихий, але при потребі вмикає активне охолодження. Дуже точні дані, великий дисплей, коротше Деї капець. Таймофюс є, пікшейвінги є. Крива напруги налаштовується. Працює як годинник. Змінено 2 години тому користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 8 минут назад, yur43 сказал: Таймофюс є, пікшейвінги є. Крива напруги налаштовується. Працює як годинник А по цене? И наработанной базе знаний? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 4 хвилини тому, mib сказав: А по цене? И наработанной базе знаний? Ціна Соліс 8к = Деє 6к. База знань по Деє ширішча, але я собі вибрав би Соліс . Транзитна потужність Соліс 6к = 12kW, сьогодні влупили 10к навантаження з батарейки, воно геть не відчуло. Змінено 2 години тому користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 29 минут назад, yur43 сказал: коротше Деї капець. Та да. Вам і люкспавер подобається, а в мойого знайомого він постійно в помилку уходить і родина без електрики годинами сидить. А загалом люди схильні до дивних рішень. Бос дружини маючи величезний будинок і ледь не необмежений бюджет обрав собі інвертор і батареї Атлас, бо інсталятори йому такі порадили, бо їх продає місцевий монополіст з продажу компонентів для сонячної енергетики Альтек. І наразі дружина щоденно чує як бос розповідає по телефону своїй дружині яку кнопочку на інверторі слід натиснути і які пристрої в щиті увімкнути/вимкнути щоб в 400м2 будинку нарешті з'явилося світло. Я не знаю чому, але автоматично це все не відбувається. Подивився на сайті альтеку - Атласи продаються по ціні деє. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 35 минут назад, yur43 сказал: Працює як годинник. Час покаже. Дейе наймасовіші інвертори цього класу в Україні. Соліс поки що далеко ні. Статистика по Дейе більш ніж позитивна наразі. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, yurriy сказал: Час покаже. Дейе наймасовіші інвертори цього класу в Україні. Соліс поки що далеко ні. Статистика по Дейе більш ніж позитивна наразі. Більше того - я вважаю що й віктрон має перевагі над деє тільки у випадку, коли користувач готовий присвятити час на вивчення й налаштування системи на основі віктрону. До того ж йому непогано б бути трохи обізнаним в айті сфері. А деє як надійне рішення з коробки не має рівних наразі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 40 хвилин тому, yur43 сказав: Тихий, але при потребі вмикає активне охолодження. А шо по шуму? Тому що в деї 6 кВт вентиляторів немає, а в Солісі вже є, аж два. По вигляду вони десь 90х90 розмір, що при великих обертах може створювати неприємний шум, особливо якщо інвертор на відкритій місцевості, десь в прихожій. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз