US7IGN Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 1 годину тому, Александр Аврамчук сказав: не має значення скільки в паралель. бмс все одно необхідна, бо її первинна задача як раз не балансування а захист від критичних параметрів... економія на копійки у порівняні з вартістю комірок. і без бмс неможливо дізнатися про стан заряду. так воно буде працювати... навіть роками. а може бути і перенапруга тю, треба було просто краще стискати надійними професійними металевими пластинами, промазаними спеціальною пастою, а не отим скотчем побутовим Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 35 хвилин тому, US7IGN сказав: тю, треба було просто краще стискати надійними професійними металевими пластинами, промазаними спеціальною пастою, а не отим скотчем побутовим зеднані неправильними перемичками без пасти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня Отак виглядає розбаланс моєї збірки при досягненні кінця заряду: Як думаєте, чи можна по цих графіках сказати в чому причина? Комірки всі з однієї партії і така поведінка почала проявлятись недавно, десь після року роботи збірки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Замовляю накінечникі. Підкажіть хто пам'ятає - на бмс болти нульових клем такого само діаметра/розміра як на комірках іві з подвійними терміналами, тобто М6? Бо я вже не пам'ятаю, а комірки та бмс є тільки в зібраному стані і розбирати не надто хочеться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 35 хвилин тому, Vikctor сказав: Замовляю накінечникі. Підкажіть хто пам'ятає - на бмс болти нульових клем такого само діаметра/розміра як на комірках іві з подвійними терміналами, тобто М6? Бо я вже не пам'ятаю, а комірки та бмс є тільки в зібраному стані і розбирати не надто хочеться. М6. Раджу звернути увагу на наконечники від Klauke 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 16 минут назад, МакДо сказал: М6. Раджу звернути увагу на наконечники від Klauke Я минулого разу намагався їх замовити. Годину обирав розмір отвору під дріт та діаметр отвору під гвинт. У підсумку 80% замовлення не було в наявності і треба було чекати більше місяця. Місяці через півтора мені написали що все приїхало, коли мій акб вже пару тижнів як працював.) Крім того в них трохі короткі гнізда під кабель як на мій смак. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 година тому, Vikctor сказав: трохі короткі гнізда під кабель як на мій смак. ці спробуйте 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Всім дякую, але мене цілком влаштовують китайські з алі. Бо всі інші теж китайські.) І інвертор з комірками та бмс в мене теж китайські. Якщо розібратися в мене тільки дроти та металеві корпуси для збірок вітчизняні, а все інше китайське. Ну ще монструозний запобіжник словенський. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Дивлюсь, що в багатьох готових акумах стоїть BMS PACE 16S 200A (пасивне балансування), а в самозбір ставлять BMS Jikong JK-PB2A16S20P 200A V.19 (активне балансування - 2А). Виходить, що самозбір з активнив балансуванням буде жити краще і довше? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 минуты назад, anabioz сказал: Виходить, що самозбір з активнив балансуванням буде жити краще і довше? Ми всі в це віремо. Це окрім того що намагаємось зекономити. А є взагалі в брендових збірках активне балансування? Бо якось не зустрічав. Може вони робляться на прикладі ВВБ автівки, де теж немає активного балансування... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 5 хвилин тому, Vikctor сказав: Ми всі в це віремо. Це окрім того що намагаємось зекономити. А є взагалі в брендових збірках активне балансування? Бо якось не зустрічав. Може вони робляться на прикладі ВВБ автівки, де теж немає активного балансування... Брендові це які? ШІ каже, що краще Jikong Прихований текст Так, акумуляторна батарея із BMS з активним балансуванням, як-от Jikong JK-PB2A16S20P, прослужить довше та працюватиме ефективніше в порівнянні з пасивною системою, особливо у великих або високопродуктивних системах. Активне балансування забезпечує кращу довговічність і продуктивність завдяки ефективнішому управлінню енергією елементів. Активне балансування (Jikong JK-PB2A16S20P) Підвищена ефективність: Активні системи перерозподіляють надлишкову енергію з найбільш заряджених елементів до найменш заряджених, а не розсіюють її як тепло, що значно підвищує загальну енергоефективність. Швидше балансування: Завдяки вищим струмам балансування (у цьому випадку 2А), активні системи можуть коригувати дисбаланс набагато швидше, що є критичним для великих акумуляторних блоків. Збільшений корисний об'єм: Підтримуючи всі елементи в синхронізованому стані, активне балансування дозволяє використовувати всю ємність батареї, а не обмежуватися найслабшим елементом. Зниження тепловиділення: Оскільки енергія переміщується, а не спалюється, виділяється менше тепла, що зменшує термічний стрес на батарею та BMS. Подовжений термін служби: Запобігаючи хронічному перезаряду або недозаряду окремих елементів, активне балансування мінімізує деградацію елементів, що може подовжити загальний термін служби батареї на 40-60%. Пасивне балансування (PACE 16S 200A) Простота і низька вартість: Пасивні системи простіші за конструкцією та дешевші у виробництві, тому часто використовуються у готових рішеннях. Розсіювання енергії: Пасивне балансування "спалює" зайву енергію з найбільш заряджених елементів через резистори, що призводить до втрати енергії та утворення тепла. Повільне та менш ефективне: Струми пасивного балансування зазвичай дуже низькі (до 0.25A), тому вони підходять лише для невеликих батарей з незначним дисбалансом. Обмеження ємності: Ефективна ємність батареї визначається найслабшим елементом, оскільки інші елементи просто розряджаються до його рівня. Резюме Для самостійної збірки великої акумуляторної системи інвестування в BMS з активним балансуванням, як-от Jikong JK-PB2A16S20P з балансувальним струмом 2А, є кращим вибором. Це забезпечує вищу ефективність, довший термін служби батареї та кращу загальну продуктивність порівняно зі стандартними пасивними системами Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 11 минут назад, anabioz сказал: Брендові це які? Наприклад пілонтеч, дайнес, деє, бівайді. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 18 хвилин тому, Vikctor сказав: Наприклад пілонтеч, дайнес, деє, бівайді. в Деєвських пасивне Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 минуты назад, beavis сказал: в Деєвських пасивне Я так і написав наче. І у всіх перелічених мною теж пасивне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 35 хвилин тому, Vikctor сказав: Я так і написав наче. І у всіх перелічених мною теж пасивне. Хм, то воно не таке уж і погане, якщо навіть в таких акумах пасивне. Чи активний балансир то все маркетинг? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 55 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 55 хвилин тому Имхо все упирается в тех процессы. Заводы делали те батарей с пассивной до появления бмс с активным балансиром и коннектор с инверторами. Потому что у пассивным было ПО уже готовое. Же с активным балансиром и коммуникацией не так уж и давно появилась. И заводам, чтобы перейти на другую бмс, надо менять тех пооцесс , адаптировать корпус, да и полный цикл тестов интеграции с разными моделями инверторов (особенно своих). А это деньги Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 55 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 55 хвилин тому 1 минуту назад, anabioz сказал: Хм, то воно не таке уж і погане, якщо навіть в таких акумах пасивне. Чи активний балансир то все маркетинг? Ну як маркетинг? Балансування ж відбувається. За ним в застосунку можна спостерігати в реальному часі. В мене наприклад в збірці 8 комірок з однієї партії а 8 з іншій. На якихось оригінальні порти, а на інших нкон щось намутив. Відповідно розбаланс в момент досягнення заряду до вернього рівня сягає 40-50мВ, що відверто дохріна. Скількі б то балансувалося в пасивному режимі і скільки б при цьому вивільнилося б тепла я не уявляю. А з активним балансиром хвилин за 5-10 різниця заряду між комірками знижується до менш ніж 10мВ. В брендових збірках можливо/сподіваюсь виробники ретельно підбірають комірки таким чином, щоб розбаланс між ними був мінімальним. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 54 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 54 хвилини тому Только что, ЯД сказал: Имхо все упирается в тех процессы. Заводы делали те батарей с пассивной до появления бмс с активным балансиром и коннектор с инверторами. Потому что у пассивным было ПО уже готовое. Же с активным балансиром и коммуникацией не так уж и давно появилась. И заводам, чтобы перейти на другую бмс, надо менять тех пооцесс , адаптировать корпус, да и полный цикл тестов интеграции с разными моделями инверторов (особенно своих). А это деньги А можливо додавання активного балансування зменшує надійність бмс, а виробники батарей не бажають збільшувати витрати на гарантійний сервіс. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз