TaurosRMK Опубліковано: В середу в 15:42 Поділитись Опубліковано: В середу в 15:42 40 хвилин тому, denis-k сказав: витая пара заземляется с одной стороны, обжимаете металлическим джеком (что бы экран на корпус джека попал), вставляете в коммутатор у которого тоже металлические порты, корпус коммутатора уже на общую землю. Дякую, але то вита пара не для обтискання в конекторі, а для підключення датчиків, тобто дроти просто на клеми, а екран на PE. Як варіант наростити екран куском проводу ПВ-3, який підключити да PE шини. Але алюмінієва фольга з мідним дротом, то якось не по канонах, але все ж таки ток тут не буде проходити і це в теплому приміщенні, тому думаю прокатить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В середу в 15:44 Поділитись Опубліковано: В середу в 15:44 46 хвилин тому, Energon сказав: Тільки там має бути опір заземлення правильний для таких речей Тобто щоб екран виконував свою функцію, це можливо тільки при ідеальному заземленні? А якщо опір заземлення невідомий, тоді що? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: В середу в 16:47 Поділитись Опубліковано: В середу в 16:47 1 година тому, US7IGN сказав: я б орієнтувався або на власні дослідження або на тих хто цим професійно займається Так і намагаюся робити, тому і питаю посилання на даташити виробників, чи речі, які виміряються приладами. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В середу в 16:52 Поділитись Опубліковано: В середу в 16:52 1 година тому, TaurosRMK сказав: Тобто щоб екран виконував свою функцію, це можливо тільки при ідеальному заземленні? А якщо опір заземлення невідомий, тоді що? Мабуть йдеться про рівність потенціалів. А фізику роботи екрану, заземленого з одного боку я так і не зрозумів, але працює ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: В середу в 17:21 Поділитись Опубліковано: В середу в 17:21 24 хвилини тому, US7IGN сказав: Мабуть йдеться про рівність потенціалів. А фізику роботи екрану, заземленого з одного боку я так і не зрозумів, але працює ) заземлення з одногу боку працює як електричне екранування, з двох боків - як електромагнітне. Навіщо екранувати кабель від датчика, взагалі не зрозуміло. Не думаю, що там швидкість передачі даних сотні МБіт та поруч є потужне джерело електромагнітних завад. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: В середу в 17:36 Поділитись Опубліковано: В середу в 17:36 (змінено) 3 години тому, МакДо сказав: youtu.be/hFe9eWi3NLg?si=XPTLyTiYhSeg4IbR Тобто в стокових шинах, що йдуть із комірками, нема нічого поганого. Гадаю, якщо дядько здогадається пополірувати площини прилягання, то опір між контактами комірок через шину буде близький до власного опору шини. Опір стокової навіть трохи менший за "модну", а те, що скручується пара з однорідного металу, як на мене, є плюсом. Дякую всім за відповіді! *додам аналог пасти з відео ЕлКонт-Н, бо я не знайшов її складу (спосіб дії, чи є там цинк, чи нема домішок міді тощо, страшні секрети, мабуть) а без цього, звісно "джентльмени на слово вірять" але я так не вмію): prom.ua/ua/p2587854331-ideal-noalox-pasta.html?utm_source=chatgpt.com Опис (і так ці пасти працюють): Ця з'єднувальна сполука містить зважені частинки цинку, які зрізають оксид алюмінію, тоді як матеріал-носій виключає повітря, щоб мінімізувати окиснення та корозію. Паспорт та інше, що пристойний виробник докладає до свого продукту: www.idealind.com/content/dam/ideal-electrical-dotcom/product-assets/supplies/noalox-anti-oxidant/safety-data-sheets/Noalox.pdf?_gl=1*y94iem*_up*MQ..*_ga*Mjg1NTIwMjMwLjE3Njg0MTU1Mjg.*_ga_CKQPJLKPF0*czE3Njg0MTU1MjUkbzEkZzAkdDE3Njg0MTU1MjUkajYwJGwwJGgw Змінено В середу в 18:46 користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: В середу в 18:27 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:27 (змінено) 3 часа назад, DmiVady сказал: А що поганого в тих шинах, що йдуть у комплекті? Хтось поміряв опір, пропускну спроможність, чи ще щось? Чому їх забракували корифеї цієї теми? нормальные шины , я на таких алюминиевых , что шли в комплекте, собирал Змінено В середу в 18:36 користувачем igorrius 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: В середу в 18:29 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:29 3 часа назад, DmiVady сказал: А в чому проблема застосування пасти? І хто і де міряв опір(посилання)? они и без пасты норм сопротивление имеют Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: В середу в 18:47 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:47 А скільки цей "норм" на мультиметре у цифрах? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: В середу в 19:00 Поділитись Опубліковано: В середу в 19:00 11 минут назад, DmiVady сказал: А скільки цей "норм" на мультиметре у цифрах? у меня неоригинальный прибор с Алика , точно не скажу, примерно 0,3 милиома 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В середу в 19:04 Поділитись Опубліковано: В середу в 19:04 3 хвилини тому, igorrius сказав: у меня неоригинальный прибор с Алика , точно не скажу, примерно 0,3 милиома Точніше можна заміряти по падінню напруги під навантаженням Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: В середу в 19:17 Поділитись Опубліковано: В середу в 19:17 3 часа назад, TaurosRMK сказал: для підключення датчиків, тобто дроти просто на клеми, а екран на PE. Тогда не страдайте фигнёй 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В середу в 20:13 Поділитись Опубліковано: В середу в 20:13 (змінено) 15 годин тому, BugS сказав: Навіщо екранувати кабель від датчика, взагалі не зрозуміло. Не думаю, що там швидкість передачі даних сотні МБіт та поруч є потужне джерело електромагнітних завад. В темі про вентиляцію експерти рекомендували екранований кабель до датчиків, а якщо вита пара, то ще краще. От і використовую екрановану виту пару. Сам кабель прокладений практично поруч з силовими приблизно 2.5-3 м, а далі розходяться, а також в системі є SSR регулятори напруги (фазовий зсув), то ж вони також дають своє. Тому думаю екран не пошкодить. Змінено В четвер в 09:15 користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: В четвер в 06:58 Поділитись Опубліковано: В четвер в 06:58 18 годин тому, InSAn сказав: Не вірю (с) Завод в таких ящиках (по 4 шт) не продає нікому і ніколи - лише в дерев'яних (точну кількість не пам'ятаю - але вручну точно не піднімете). Вас обманули. Тобто Ви вважаєте, що мене обманув завод (не дилер, не посередник) EVE на два контейнера таких акумів? ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: В четвер в 07:01 Поділитись Опубліковано: В четвер в 07:01 17 годин тому, volomoto сказав: ЕВЕ відправляє комірки палетами партнерам, які наварюють термінали і пакуюють по 4шт. Це все відбувається ще в межах китаю. Ви то замовляєте напряму на заводі, але там є довгий партнерський ланцюжок, про який вам не говорять, бо і не треба вам про то знати. Запитаю у EVE Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: В четвер в 11:00 Поділитись Опубліковано: В четвер в 11:00 4 часа назад, anabioz сказал: Тобто Ви вважаєте, що мене обманув завод (не дилер, не посередник) EVE на два контейнера таких акумів? ) Я не знаю, кому Ви платили - заводу чи посереднику "при заводі". Але факт залишається фактом - завод не відпускає акуми в картонних ящиках. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: В четвер в 12:17 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:17 (змінено) 1 годину тому, InSAn сказав: Я не знаю, кому Ви платили - заводу чи посереднику "при заводі". Але факт залишається фактом - завод не відпускає акуми в картонних ящиках. У Вас є фото, в якій упаковці EVE відпускає свої комірки? Змінено В четвер в 12:33 користувачем anabioz 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: В четвер в 12:30 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:30 Можна подумати, що китайці не знають як мінімізувати податки через дилерську мережу) Ті комірки, що прийшли до мене, сплачувались на "EVE Germany GmbH" у Мюнхені, Bank of China Munich Branch, SWIFT BKCHDEFFXXX А направили до них з заводу(я пам'ятаю обговорення нюансів з логістом), бо в наявності 31-ших, на той час, на заводі не було(на нконі теж). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 12:43 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:43 24 минуты назад, anabioz сказал: У Вас є фото, в якій упаковці EVE відпускає свої комірки? Ось тут є трохи фоток. Свого часу дивився китайськи відео від продавця комірок. В нього на складі комірки теж були в здоровезних картонних ящиках. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: В четвер в 15:05 Поділитись Опубліковано: В четвер в 15:05 22 часа назад, US7IGN сказал: А фізику роботи екрану, заземленого з одного боку я так і не зрозумів, але працює Це просто. Заземлення краще робити з того боку приймача, який більш чутливий до завад. Наприклад, як (було!) зроблене заземлення сигнальних дротів магнітних головок магнітофонів? Біля входу підсилювача, щоб рівень завад був найнижчий. А чому з одного боку? Та тому, що в будь-якому конструктиві є різниця потенціалів, яка, з додаванням енергії імпульсів корисного навантаження, наводить в екрані струми, які створюють додаткові завади в сигнальних дротах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: В четвер в 15:29 Поділитись Опубліковано: В четвер в 15:29 24 хвилини тому, Vladdi сказав: в будь-якому конструктиві є різниця потенціалів, яка, з додаванням енергії імпульсів корисного навантаження, наводить в екрані струми, які створюють додаткові завади в сигнальних дротах. Земляні петлі. Підступна штука на слаботочці... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: учора в 06:58 Поділитись Опубліковано: учора в 06:58 (змінено) Кому интересно, для таких же чайников как я) Итак наконец то купил розетку с управлением по вай фаю. Скачал програмулину и теперь можно включать/выключать из любой точки мира где есть интернет, а дома ИБП и пр. Змінено учора в 07:00 користувачем DimaF Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому (змінено) 2 години тому, DimaF сказав: Кому интересно, для таких же чайников как я) Итак наконец то купил розетку с управлением по вай фаю. Скачал програмулину и теперь можно включать/выключать из любой точки мира где есть интернет, а дома ИБП и пр. використовую аналог, але дешевший, з додатком smart life. в сонячні дні, коли батарея вже повна, а сонячна генерація ще є, вмикаю дистанційно через додаток кондиціонер чи в сильні морози елекричний обігрівач в будинку . працює без глюків. Змінено 21 година тому користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 11 минут назад, Александр Аврамчук сказал: використовую аналог, але дешевший, з додатком smart life. в сонячні дні, коли батарея вже повна, а сонячна генерація ще є, вмикаю дистанційно через додаток кондиціонер чи в сильні морози елекричний обігрівач в будинку . працює без глюків. Я для бойлера брал, хотел понадежней. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 6 хвилин тому, DimaF сказав: Я для бойлера брал, хотел понадежней. у мене потужність до 1 квт, то витримує нормально довготривало. по надійності вмикання нема проблем. і у мене багато розумних пристроів з smart life , релешки, автомати, зарядний пристрій для електрички. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз