sly Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 9 часов назад, TaurosRMK сказал: Щось із цих пристроїв може створювати цю проблему? Може нагрівачі, або ж вентилятори... Навіть не знаю, але здаєтсья так не має бути щоб N і PE прозвонювалися. так спробуйте навантаження повимикати та знайти винного. Може у якомусь приладі N на корпусі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 Доброго дня. Підкажіть хто в темі. Генератор підключати краще до реле напруги чи після нього. Питання виникло у зв'язку із тим, що при роботі генератора підключеного до реле напруги можливо, що реле напруги буде постійно помилково клацати оскільки генератор може видавати не зовсім правильну синусоїду і частоту. Реле напруги стоять "зубри". Хто має практичний досвід поділіться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 в мене стоїть після.тоді видно, що в мережі з'явилось напруга Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 я теж думаю що краще після. Але в моєму випадку, якщо генератор підключати після реле напруги, то мені потрібно додатково встановити перекидний перемикач "мережа/генератор", а для нього не вистачає місця в щитку. Була в мене ідея просто замінити ввідний автомат на перемикач, але встало питання з реле напруги, бо тоді виходить що генератор буде підключений до реле. Ось і питаю чи дійсно зубри можуть помилково спрацьовувати при роботі від генератора Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 Зубр вообще не то пальто . выкинуть. Ставить надо TOMZN . Объяснять долго ,может как то потом. --------------------------------------- если генератор инверторный то пофиг ( у меня TOMZN стоит после генератора ) ,Если не инверторный ,то зависит оттого как вы настроите TOMZN , но скорее всего тоже пофиг. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 5 минут назад, Made in USSR сказал: Ставить надо TOMZN виходимо з того що є. Задача стоїть поставити звичайний ручний перемикач мережа/генератор який вже куплений замовником 6 минут назад, Made in USSR сказал: Объяснять долго ,может как то потом. був би вдячний за пояснення чим вже той TOMZN такий хороший Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 7 минут назад, Shturman1 сказал: чим вже той TOMZN такий хороший Из серии кола/пепси, что лучше)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 23 минуты назад, Made in USSR сказал: Ставить надо TOMZN ну чоловік каже що "надо" саме TOMZN. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 16 хвилин тому, Shturman1 сказав: виходимо з того що є. Задача стоїть поставити звичайний ручний перемикач мережа/генератор який вже куплений замовником Стоїть перекидний рубильник 1-0-2, після нього реле напруги TOMZN, далі автоматичні вимикачі. Генератор інверторний, все працює. Для того щоб бачити чи є мережа, до перекидного рубильника підключив такий індикатор (він вузький, десь 8мм), одна лампочка на генератор, інша на мережу, зразу зрозуміло що з'явилася мережа. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 1 година тому, Shturman1 сказав: Генератор підключати краще до реле напруги чи після нього Якщо не інверторний, то тіки після реле. У знайомого весь час реле рубає, але йому лінь переробити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 3 минуты назад, beavis сказал: Якщо не інверторний, то тіки після реле. на жаль генератор не інверторний. самий звичайний 4 минуты назад, beavis сказал: У знайомого весь час реле рубає, але йому лінь переробити. ось це я і хотів почути. Цікавить саме як у людей на практиці поводять себе ті реле при роботі від генератора Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 24 минуты назад, TaurosRMK сказал: Стоїть перекидний рубильник 1-0-2, після нього реле напруги TOMZN, далі автоматичні вимикачі. Генератор інверторний, все працює. дякую за відповідь. У вас генератор інверторний тому і реле напруги коректно працює. В моєму випадку треба буде якось думати як вліпити перекидного після реле напруги бо в мене генератор самий звичайний Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 (змінено) У мене Zubr стоїть після НЕінверторного генератора. Кожен раз (10 випадків з 10) після запуску генератора (в момент коли реле напруги відрахувало таймер і має уже включати струм на хату), струм появляється на кілька мілісекунд і реле вибиває і показує 80V. Я так розумію 80 це стандарт для нього (наприклад при КЗ - теж вибиває раніше автоматів і показує 80). Як виходжу з положення: Виключаю всі автомати що після реле, генератор подає струм на реле, реле відраховує таймер і подає струм на виключені автомати. Тоді один за одним поступово включаю всі автомати. Зразу скажу - що навантаження після реле майже ніякого немає - ноут, інтернет, тв, енергозберігаючі лампочки (ніяких насосів, холодильників вентиляторів). ХЗ чому так ------- Апдейт: може в мене щось із проводкою не так, може генератор особливий, тому просто ділюся досвідом. Може знаючі підкажуть чому саме так. Генератор номіналом 2,8 (3,2макс) по "паспорту". Змінено 25 липня 2024 користувачем AnMig 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 AnMig, дякую за інфу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 11 часов назад, TaurosRMK сказал: Що саме запущено? Так пишете наче я електрик з досвідом понад 15 років, підключив таку схему і тепер не знаю як воно працює ))) В такому випадку я б не задавав тут питання. Не думаєте що я це роблю перший раз? Тобто воно буде грітися? То хай гріється, для цього є радіатори і само ТТР з 5-ти кратним запасом по амперах. Якби ж я це все знав... І якось можна з цим боротися, або хоча б зменшити вплив чи нічого не допоможе? Тобто сусіди можуть відчути перешкоди? ТТР саме для того куплені, щоб плавно регулювати потужність нагріву по PID регулятору і датчику температури, щоб постійно підтримувалася плюс-мінус стабільна температура, а не були стрибки. Як так виходить що в одних все працює, мається на увазі ТТР з аналоговим керуванням на тенах, а інші не рекомендують їх використовувати, тому що вони створюють багато перешкод? В характеристиках таких ТТР якраз вказується що основне їх призначення це резистивне навантяження, чим і являютсья тени. Якщо їх не використовувати для тенів, то для чого вони тоді потрібні? ТТР регулює не амплітуду синусоіди на нагрівач, а ріже напівхвилі по часу. Діючу напругу ви бачите мультиметром як змінюється, але ви не бачите форму самої напруги. А там страшна солянка з гармонік. А оскільки всі ваші споживачі підключені до однієї мережі, то всіх і достає... Якісний блок живлення має вхідні фільтри щоб самому в мережу не сипати високочастотним шумом, а от вхідний на нього і може видавати непередбічувані звуки. Просто поцікавтесь як працює тиристорний (семисторний) регулятор і які недоліки для оточуючих.... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 1 година тому, AnMig сказав: У мене Zubr стоїть після НЕінверторного генератора. Кожен раз (10 випадків з 10) після запуску генератора (в момент коли реле напруги відрахувало таймер і має уже включати струм на хату), струм появляється на кілька мілісекунд і реле вибиває і показує 80V. Я так розумію 80 це стандарт для нього (наприклад при КЗ - теж вибиває раніше автоматів і показує 80). Як виходжу з положення: Виключаю всі автомати що після реле, генератор подає струм на реле, реле відраховує таймер і подає струм на виключені автомати. Тоді один за одним поступово включаю всі автомати. Зразу скажу - що навантаження після реле майже ніякого немає - ноут, інтернет, тв, енергозберігаючі лампочки (ніяких насосів, холодильників вентиляторів). ХЗ чому так ------- Апдейт: може в мене щось із проводкою не так, може генератор особливий, тому просто ділюся досвідом. Може знаючі підкажуть чому саме так. Генератор номіналом 2,8 (3,2макс) по "паспорту". В мене аналогічна поведінка для інверторного генератора. теж вирішую просто вимиканням холодильника та кімнатного щита в головному щиті, потім через 5 секунд після нормалізаціїї Зубра вмикаю 2 автомати, все ок 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 53 хвилини тому, Leader9 сказав: ТТР регулює не амплітуду синусоіди на нагрівач, а ріже напівхвилі по часу. Діючу напругу ви бачите мультиметром як змінюється, але ви не бачите форму самої напруги. А там страшна солянка з гармонік. А оскільки всі ваші споживачі підключені до однієї мережі, то всіх і достає... Якісний блок живлення має вхідні фільтри щоб самому в мережу не сипати високочастотним шумом, а от вхідний на нього і може видавати непередбічувані звуки. Просто поцікавтесь як працює тиристорний (семисторний) регулятор і які недоліки для оточуючих.... Це я знаю що там синусоїда ріжеться. Раніше в мене були АС вентилятори і для них використовував тиристорні регулятори, але тоді я не помічав щоб той же блок живлення в компютері видавав якісь звуки. Можливо через те, то на регуляторах не дуже сильно знижував оберти, бо сам виробник не рекомендував для вентиляторів знижувати оберти менше ніж на 50% (фактично використовував десь на 70%), тому і не було сильних шумів, а на ТТР з тенами в планах працювати на всьому діапазоні. Залишилося розібратися чи може це якось нашкодити іншим приладам і як з цим боротися. 4 години тому, sly сказав: так спробуйте навантаження повимикати та знайти винного. Може у якомусь приладі N на корпусі Перепровірив всі прилади по вентиляції, виявилося що то не в них проблема, а десь в іншому місці в будинку. В розподільчих коробках наврядчи може бути, напевно якийсь прилад в будинку пробиває на корпус, чи що. Треба все витягувати з розеток і по черзі перевіряти. А в цілому це критично? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 У батька так вирубає зубр при запуску холодильників. Але якщо включати спочатку один холодильник, потів один компрессор другого и потім другий компрессор другого - то все добре. Може гена й проковтнув пусковий струм одночасно трьох компрессорів, але реле не дає це зробити. Треба переробляти щиток в домі та на вулиці Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 26 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Це я знаю що там синусоїда ріжеться. Раніше в мене були АС вентилятори і для них використовував тиристорні регулятори, але тоді я не помічав щоб той же блок живлення в компютері видавав якісь звуки. Можливо через те, то на регуляторах не дуже сильно знижував оберти, бо сам виробник не рекомендував для вентиляторів знижувати оберти менше ніж на 50% (фактично використовував десь на 70%), тому і не було сильних шумів, а на ТТР з тенами в планах працювати на всьому діапазоні. Залишилося розібратися чи може це якось нашкодити іншим приладам і як з цим боротися. Перепровірив всі прилади по вентиляції, виявилося що то не в них проблема, а десь в іншому місці в будинку. В розподільчих коробках наврядчи може бути, напевно якийсь прилад в будинку пробиває на корпус, чи що. Треба все витягувати з розеток і по черзі перевіряти. А в цілому це критично? почитайте оту тему https://www.stroimdom.com.ua/topic/238676-chem-prichina-plohogo-sinusa/ 22.01.2024 в 13:23, Oleg_Igorewich сказав: 20.12.2023 в 21:51, Zak сказав: чи вдалося знайти причину проблеми? Так. Як і казали шановні Експерти вище, проблему створює потужний котел у сусіда. У котлі 9 ТЕНів по 3кВт, він перемикає їх за якимось своїм алгоритмом. Котел увімкнено через трифазний стабілізатор напруги. Без стабілізатора (на байпасі) котел просто просаджує мережу і трохи спотворює синус (сходинку робе). А із стабом додається дія алгоритмів стабілізатора і спотворення стають критичними (виникає "зуб" біля нуля) для мого обладнання. Наприклад, кавомашина "забуває" вимкнути клапан і не реагує на кнопки, і кофе ллється крізь неї, аж доки вода не скінчиться, або з розетки не висмикнути. Або, нещодавно, частотний перетворювач так само "забув" вимкнути насоса, той маслав всю ніч потроху при закритих кранах, вода не обтікала і не охолоджувала підщипники, втулки поплавилися, ротор перекосило і він спіймав клин, після чого споживання ним електроенергії скакнуло утричі, він перегрівся і вирубився. Коли остиг, знов врубився, перегрівся вирубився... А частотник увесь цей час перебував у якомусь ступорі... Я тільки вранці побачив, що води нема, а насос гуде майже на 2кВт, а потім зтихає.. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 3 часа назад, Shturman1 сказал: чим вже той TOMZN такий хороший Мої особисті тести показали лише чимале власне споживання та занадто великі затримки в аварійних режимах. Tomzn зовсім не найгірший виробник (точніше, продавець), але використовувати їх РКН я особисто не раджу. У порівнянні з відсутніми зараз в продажу ADECS з поляризованими реле це просто відверте лайно, звиняйте. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 13 годин тому, TaurosRMK сказав: Що саме запущено? Так пишете наче я електрик з досвідом понад 15 років, підключив таку схему і тепер не знаю як воно працює ))) В такому випадку я б не задавав тут питання. Не думаєте що я це роблю перший раз? Тобто воно буде грітися? То хай гріється, для цього є радіатори і само ТТР з 5-ти кратним запасом по амперах. Якби ж я це все знав... І якось можна з цим боротися, або хоча б зменшити вплив чи нічого не допоможе? Тобто сусіди можуть відчути перешкоди? ТТР саме для того куплені, щоб плавно регулювати потужність нагріву по PID регулятору і датчику температури, щоб постійно підтримувалася плюс-мінус стабільна температура, а не були стрибки. Як так виходить що в одних все працює, мається на увазі ТТР з аналоговим керуванням на тенах, а інші не рекомендують їх використовувати, тому що вони створюють багато перешкод? В характеристиках таких ТТР якраз вказується що основне їх призначення це резистивне навантяження, чим і являютсья тени. Якщо їх не використовувати для тенів, то для чого вони тоді потрібні? я вам відкрию страшну таємницю - більшість електриків зі стажем 15-20-30 років твкож не розуміють ніц в цих процессах навіть ті що навчались у ВУЗах також не розуміють поки не зіткнуться на практиці. але у ВУЗі хочаб теоретично викладають про перехідні процесси , електро ланцюги та сігнали. Не переймайтеся, попереду багато цікавого ))) 1. Грітися воно буде не "трошки" )))) 2. Боротися - PFS фільтри , доволі складно. 3. ТТР (Тв Тіл РЕЛЕ)має працювати як РЕЛЕ. якщо заганяють в режим регулятора потужності то вибачте, наслідки ви вже чуєте. "стрибків" не буде - там у вас постійний обдув, тому воно буде доволі плавно, якщо не ставити велику дельту. PID також це підтримує Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 10 хвилин тому, vbb сказав: ТТР (Тв Тіл РЕЛЕ) Можливо я просто по звичці назвав твердотілим реле, бо на англійській воно називається SSR, а це може бути як Solid State Relay (котре якраз реле) так і Solid State Regulator (той самий регулятор напруги). В мене якраз другий варіант, регулятор напруги 0-250В з контролем через сигнал 4-20 мА. www.aliexpress.com/item/1005001946082977.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 27 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Можливо я просто по звичці назвав твердотілим реле, бо на англійській воно називається SSR, а це може бути як Solid State Relay (котре якраз реле) так і Solid State Regulator (той самий регулятор напруги). В мене якраз другий варіант, регулятор напруги 0-250В з контролем через сигнал 4-20 мА. www.aliexpress.com/item/1005001946082977.html почитайте тут: www.ia.omron.com/support/guide/54/introduction.html sea.omega.com/th/pptst/SCR19.html 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 1 година тому, vbb сказав: 1. Грітися воно буде не "трошки" )))) Буде трошки, бо спад напруги є тільки на тиристорі і це 1.5 В, що при 10 А дає 15 Вт. Тиристор не має лінійної ділянки, тому ніякого іншого падіння буде не може. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 25 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2024 1 година тому, volomoto сказав: Буде трошки, бо спад напруги є тільки на тиристорі і це 1.5 В, що при 10 А дає 15 Вт. Тиристор не має лінійної ділянки, тому ніякого іншого падіння буде не може. в якому режимі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз