Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Моє будівництво - zx50 у Ворзелі з "заморочками"

standov

Рекомендовані повідомлення

14.02.2026 в 14:49, standov сказав:

Шось прибирав лід з бруківки і трошки офігев від того як їй місцями підняло, щось не пам'ятаю щоб в минулому році так було, може не помічав. Застібка хвіртки, змонтована на бруківці піднялася десь на 2см, прям якось дуже дохера

PXL_20260214_122851794.jpg

PXL_20260214_122908662.jpg

PXL_20260214_122916938.jpg

Щоб вам було не так сумно, скажу, що і в мене місцями припіднялася, не дивлячись на те, що не рухалась з моменту укладки у 2020му. :( Ось так зима.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, МакДо сказал:

Щоб вам було не так сумно, скажу, що і в мене місцями припіднялася, не дивлячись на те, що не рухалась з моменту укладки у 2020му. :( Ось так зима.

а в вас вкладена на землю чи на бетонну плиту? намаюся зрозуміти фізику процесу

Посилання на коментар

1 час назад, standov сказал:

а в вас вкладена на землю чи на бетонну плиту? намаюся зрозуміти фізику процесу

Якщо дійсно для вас так важливо зрозуміти фізику процесу, то докину і я. В мене кожну зиму затирає о бруківку хвіртка, бо між ними і влітку кілька мм відстань. Але в пішохідних зонах це було прогнозовано, бо підсипка в мене там 100-150мм. Бруківка на відмостці не підіймається, бо під нею бетон+ЕППС. І нарешті на частині, по якій їздять авто теж нічого не підіймається, бо там підсипка до 500мм. Тож все залежить виключно від основи. Але у вашему випадку навіть це напевно не врятувало б, бо наскільки пам'ятаю у вас там суцільна глина. Ви там щось вигадували з дренажем, але чи вдається відводити всю воду не пам'ятаю.

Посилання на коментар

13 минут назад, Vikctor сказал:

бо між ними і влітку кілька мм відстань

кілька мм це не 20мм думаю все-ж? бо в мене 20 рівень "поплив".

13 минут назад, Vikctor сказал:

Бруківка на відмостці не підіймається, бо під нею бетон+ЕППС

я тому і питаю що в мене теж там бетон, важкий суцільний 100м2 кусок бетону товщиною 15см з міксера, арматурої, навіть не самомес, єппса немає є пісок під бетоном під плівкою, тож я таки да намагаюся зрозуміти фізику. Я зараз схиляюся до думки що піднявся не бетон а "запучило" шар між бетоном та бруківкою, бо він в мене занадто товстий (з нулем бетону крепко промахнулися) а сам бетон теоретично заглибоко (але це не точно)

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

5 минут назад, standov сказал:

В мене 3-5мм. Так вийшло.

Посилання на коментар

6 хвилин тому, standov сказав:

я тому і питаю що в мене теж там бетон, важкий суцільний 100м2 кусок бетону товщиною 15см з міксера, арматурої, навіть не самомес, єппса немає є пісок під бетоном під плівкою, тож я таки да намагаюся зрозуміти фізику. Я зараз схиляюся до думки що піднявся не бетон а "запучило" шар між бетоном та бруківкою, бо він в мене занадто товстий (з нулем бетону крепко промахнулися) а сам бетон теоретично заглибоко (але це не точно)

При таком количестве воды она возможно просто не успела уйти с плиты, может не достаточно отвода воды с нее

Посилання на коментар

1 минуту назад, Vikctor сказал:

В мене 3-5мм. Так вийшло.

якби в мене було 3-5 то і питання би не було, але по факту в точці по які я точно можу поміряти - десь 20, якщо не більше, і це не факт що нема десь точок де більше, просто я тут можу поміряти

Посилання на коментар

1 минуту назад, ЯД сказал:

При таком количестве воды она возможно просто не успела уйти с плиты, может не достаточно отвода воды с нее

може, я от і намагаюся для себе зрозуміти *фізику*, чи це шось разове/ситуативне чи системна проблема

Посилання на коментар

3 хвилини тому, standov сказав:

може, я от і намагаюся для себе зрозуміти *фізику*, чи це шось разове/ситуативне чи системна проблема

Возможно еще 1. Из разряда так получилось)

Если воде не уходит с плиты сразу (быстро) то при морозах минус достигает плиты и вода на ней замерзает ну и понятно - пучение, подвиг что над плитой (если конечно это не 20см щебня или песка)

Оттепель + дождь - верхние слоя тают, но над плитой все ещё лёд. Вода над льдом никуда не уйдет. Заморозок - и льда ещё больше, пучение ещё больше. Так несколько раз и вся ваша прослойка между плитой и брусчаткой - это лед 

Посилання на коментар

10 хвилин тому, ЯД сказав:

может не достаточно отвода воды с нее

У мене всі ливнівки позамерзали (що на даху, що по тратуарці) і вода вдень йшла через верх і на ніч знову намерзала, тобо при такій (близьконульовій) температурі відвід практично не працює

Змінено користувачем normal
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Плита ж енергоемкая, что плюс, но тут и минус. Пара дней оттепели ее не нагреют , и вода / лед не уйдет 

Имхо - при плите надо делать хороший отвод воды

Посилання на коментар

3 минуты назад, normal сказал:

У мене всі ливнівки позамерзали (що на даху, що по тратуарці) і вода вдень йшла через верх і на ніч знову намерзала, тобо при такій (близьконульовій) температурі відвід практично не працює

не, в мене такого не наблюдалось, поки що, думаю може сніг швидко розтанув, пішов вниз і так само швидко замерз, але це не точно.

3 минуты назад, ЯД сказал:

Имхо - при плите надо делать хороший отвод воды

я так думаю що якби система з відводом була системною то я би мав проблеми і влітку, коли води багато, але наче як все ок, плюс пліта з уклоном робилася і тд і тп. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...