Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Моє будівництво - zx50 у Ворзелі з "заморочками"

standov

Рекомендовані повідомлення

Я цей рік подивлюся, є дуже маленька надія що буде впроваджено нет-біллінг замість кривого зеленого, тоді це все матиме сенс, будемо подивитися, поки на цей рік план завершити міграцію на трифазну і додати ще один пілон, а по pv вже після того

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, standov сказал:

є дуже маленька надія що буде впроваджено нет-біллінг замість кривого зеленого,

А можно расширить мысль?

Какие минусы ЗТ и какие ожидаемые плюсы НБ

Посилання на коментар

10 годин тому, standov сказав:

Я цей рік подивлюся, є дуже маленька надія що буде впроваджено нет-біллінг замість кривого зеленого, тоді це все матиме сенс, будемо подивитися, поки на цей рік план завершити міграцію на трифазну і додати ще один пілон, а по pv вже після того

Що таке nb у вашому розумінні і чим відрізняється від активного споживача?

Посилання на коментар

51 минуту назад, AndryG сказал:

Що таке nb у вашому розумінні і чим відрізняється від активного споживача?

Шо значить "в моєму розумінні" ) є проект, там все розписано. Інша справа що ймовірність що проект дійде жо реалізації в незмінному вигляді я оцінюю як мінімальну, бо надто він нормальний.

Члучовв різниця що "продаж" не фікс а спотовий, це фактично міняє всю концепцію.

9 часов назад, mib сказал:

можно расширить мысль?

Какие минусы ЗТ и какие ожидаемые плюсы НБ

Трошки криво написав, мова про те що очевидна міграція до "ринкових цін" і спотового "колись" і відповідно ЗТ буде мертвий (бо фактично самв ідея суперечить і ринковим цінам і спотовому ринку) і відповідно математика розподілу "панелі+ акб" буде зміщена від простої схеми "експортуй все тут і зараз" до "накопичуй і експлртуй коли має сенс",  і дуже не факт що тупе розширення поля на всі гроші буде мати економічний сенс. Тому *ймовірно* є сенс почекати запровадження (як/коли воно буде) і вже тоді приймати рішення зо докуповуіати.

Пс. Здається ця тема звраз перетвореться в обговоряення НБ, хого би не дуже хотілося мабуть, бо вистачає і так.

• Лайк 3
Посилання на коментар

Штука яку за рекламою я мав складати 40 хвилин я мурував 7 годин майже )

Доопрацьоване фабричне вогнище - збільшив відстань між бетоном і вставкою, додав отвори для "бездимного горіння", додав під вставку шнур камінний, щоб *в теорії* була трошки компресія і тяга, мурував плитковий клей "для камінів", формально в клею мабуть нема потреби але я художник я так бачу

PXL_20260509_163648306.jpg

• Лайк 9
Посилання на коментар

Там і без клею все виглядає дость "намертво", я далі бачу навколо 2-4 гамака, але то вже діло митця

Посилання на коментар

4 минуты назад, normal сказал:

Там і без клею все виглядає дость "намертво", я далі бачу навколо 2-4 гамака, але то вже діло митця

Так, по плану 2 "лавки", пару шезлонгів і засипати щебнем мілким

Посилання на коментар

Трохи по темі батарей Пілонтеч. Я щось зі своїми промучався, коли додав іх у солар асістант, бо з'єднав іх у групи, як в інструкціі. А воно тільки бачило першу групу. З'єднав всі послідовно як один "стрінг" через порт Link0/1 - все запрацювало. Туди (в порт Link) підходить BAT-кабель з набору кабелів Пілонтеч.
Успіхів у садівництві!

Посилання на коментар

1 час назад, LAT сказал:

Трохи по темі батарей Пілонтеч. Я щось зі своїми промучався, коли додав іх у солар асістант, бо з'єднав іх у групи, як в інструкціі. А воно тільки бачило першу групу. З'єднав всі послідовно як один "стрінг" через порт Link0/1 - все запрацювало. Туди (в порт Link) підходить BAT-кабель з набору кабелів Пілонтеч.
Успіхів у садівництві!

Не дуже зрозуміло про які групи мова. Групи там лише в схемі коли використовується додатковий пілоновский "хаб", коли акб більше 9 штук (якщо не помиляюся про кількість), без хабу схема лише послідовна в один ланцюг 1-0-1-0...без варіантів. А от по dc вже без різниці як (як мінімум з точки зору фунціонування).Там єдиний нюанс, як вийвилося, що майстер лише той що з 0 портом пустим залишився а не той еа якому діпи поставлено (воно в мані прописано, але ман для лузерів).

• Лайк 1
Посилання на коментар

Відео залити не дає але виглядає так що моя "бездимна" модифікація працює, горить компактно, чисто і з мінімальним димом, навіть трошки тяга відчувається в "приточке"

PXL_20260513_173737493.MP.jpg

• Лайк 6
  • Дякую 1
Посилання на коментар

на критику нормально реагуєте?

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

2 часа назад, Фрай сказал:

на критику нормально реагуєте?

Не знаю ) але цікаво 

Посилання на коментар

Я робив колись кострище, потім переробляв бо також зробив високим і воно було не дуже функціональним.

На мій погляд і мої запити тут як мінімум три ряди каменю зайві, це ж не мангал, вогнище чим нижче тим зручніше.

І ще порада, не робіть вкопані «сідала», неважливо які вони будуть, але краще мати можливість відсунутись чи навпаки сісти ближче до вогню.

Посилання на коментар

1 час назад, Фрай сказал:

Я робив колись кострище, потім переробляв бо також зробив високим і воно було не дуже функціональним.

На мій погляд і мої запити тут як мінімум три ряди каменю зайві, це ж не мангал, вогнище чим нижче тим зручніше.

І ще порада, не робіть вкопані «сідала», неважливо які вони будуть, але краще мати можливість відсунутись чи навпаки сісти ближче до вогню.

воно буде трооошечки нижче, зараз земля десь відмітка -100, тобто десь на 1 ряд рівень буде нижче, ну і воно в живу не виглядає таким колодцем. Не вкопувати то факт, насправді в нас жеж "тимчасове" вогнище було десь 3-4 роки і загальні концепції практикою обкатали, основні сідушки будуть мобільні, а лавки під стінкою більше для "гостів", яких не шкода.
По висоті я думав не класти один ряд, але потім жаба сказала "уплочено" + високий мені трохи спокійніше з дітьми, які полюбляють навколо вогнища на веліках, менше шансів обпектися 

Посилання на коментар

Згадав десь я вже таке бачив, тільки не пам'ятаю в якій грі :) (це не критика, це про атмосферність!)

1.jpg

Змінено користувачем normal
  • Лайк 3
  • Хаха 6
Посилання на коментар

14 минут назад, normal сказал:

Згадав десь я вже таке бачив, тільки не пам'ятаю в якій грі :) (це не критика, це про атмосферність!)

1.jpg

ой все!
воно ще не готово, це полуфабрикат, буде ще дерево )

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

5 годин тому, standov сказав:

…зараз земля десь відмітка -100, тобто десь на 1 ряд рівень буде нижче, ну і воно в живу не виглядає таким колодцем…

Та буде, при такій висоті у 70см то більше «жертовний вогонь» ніж місце посиденьок і медитації

5 годин тому, standov сказав:

високий мені трохи спокійніше з дітьми, які полюбляють навколо вогнища на веліках, менше шансів обпектися 

От не хвилюйтесь за дітей, вони у вас не такі вже дурні, щоб страшно обпіктися, а злегка зайвий раз то навпаки наука і якраз для дітей набагато цікавіше сидіти і поколупати жар паличкою. Згадайте себе з батьками десь на природі?

Та й зігрітися біля вогню швидше коли тепліше ногам в холодну пору, а не грудям чи власній пиці.

і самому сидіти медитувати, втикаючи поглядом вниз також більш зручно ніж тримати голову прямо, особливо дрімаючи.

Але то мої власні спостереження, ви ж робіть як вам подобається.

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

буде, при такій висоті у 70см

Висота поточна від грунту 40см, з урахуванням нуля буде біля 30. Звідки взялося 70?)

Посилання на коментар

От не хвилюйтесь за дітей, вони у вас не такі вже дурні

Ну хз, може заісно але малу з декоративниго пруду восені виймав так то була вода

Посилання на коментар

36 хвилин тому, standov сказав:

Ну хз, може заісно але малу з декоративниго пруду восені виймав так то була вода

І тепер вона вже має урок, тому у воду більше не полізе.

40 хвилин тому, standov сказав:

Висота поточна від грунту 40см, з урахуванням нуля буде біля 30. Звідки взялося 70?)

так ви ж написали 

7 годин тому, standov сказав:

зараз земля десь відмітка -100, тобто десь на 1 ряд рівень буде нижче

100 на чотири ряди то 25 на ряд? - 1 ряд то вже 75? я так прикинув нашвидку, але то таке, мені вистачило би 1 ряду над рівнем, так аби ноги покласти на край. ))

Недаремно ж вже писав:

2 години тому, Фрай сказав:

ви ж робіть як вам подобається

Бо то лише моє бачення і те що подобається мені не є догма для іншої людини.

Посилання на коментар

Нє,100 це 100мм (інженери ми чи где?), це висота 1 ряду. Воно зараз на  -100мм приблизно, 4 ряди то 400, з урахуванням -100 буде десь 300, може 320.

Посилання на коментар

11 минут назад, Фрай сказал:

тепер вона вже має урок

Тобто вважаєте що урок з падінням з веліком в вогнище це необхідний життєвий досвід?) 

Посилання на коментар

12 минут назад, Фрай сказал:

ноги покласти на край

Пан вміє проводити час ))

Посилання на коментар

Намалювався новий нюанс віктрона.

Як почалося прям гарне сонечко і не жарко то почав бачити на графіках шось схоже на обмеження генерації, при тому що сам smartsolar 250/100 хоч і може обмежувати по струму DC але це десь на 10-20% вище ніж то що бачу по графіку, має бути обмеження десь 5200 і аж ніяк не 4000

Перша версія що сам 250/100 в піковій генерації перегрівається і починає тротлити, є в нього такий функціонал оскільки нема вентилятора. Поставив на проставки щоб відсунути радіоатор від стіни і більше повітря пропускав, нічо не змінилося.

По факту, після спілкування з жипітей і вивчення данних в mqtt прийшли до наступного - в мене з DC потужність зараз знімає лише один 5000 мультиплюс, і коли АКБ заряджається на 100% то він має все від mppt прокачати або в експорт або в навантаження, і судячи по гуглу десь біля 4000 він дає команду на обмежити генерацію (бо це його номінал по паспорту), що mppt успішно виконує, це видно по PV OperationMode, яий по мануалам якщо 1 то це "примусове обмеження".

В високовольтних інверторах де PV качає прямо на шину і сонячний бюджет зазвичай більше  номіналу (в кінга був 6к по сонцю при номіналі 5к), а тут все трошки інакше.

Зараз їде ще два мультиплюса - в трифазке має зникнути якщо проблема дійсно в цьому.

Ще теоретично можна збільшити глибину розряду АКБ але москалі срані

image.thumb.png.8ad049d11392d1e361a398b0146baf5a.png

image.thumb.png.0028f33b47883de09426fc2c8c1a5d89.png

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...