Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Процесс жизни в частном доме.

Nic-олаевна

Рекомендовані повідомлення

1 час назад, normal сказал:

Я в себе помітив, що крутить ноги коли довго не ходиш, а коліна почали боліти коли вже геть стали погані деякі сідничні м'язи і задньої поверхні стегна

Я так розумію що болі с суглобах мають багато причин, не лише недостатність руху. У мене, наприклад, з рухом все добре. А якщо ще  і на роботу пішки збігаю, то 7 км ходьби мені забезпечено. А ще ж і домашні справи.

Страшніше, коли суглоби болять від втрати кальцію (особливо це стосується жінок, бо ми більш схильні), коли деградує суглобовий хрящ, коли є багаторічні хронічні запалення (особливо у тих, хто працює в холоді чи постійно спирається на коліна, автослюсарі наприклад). І щоб наші лікарі точно визначили, від чого воно болить, треба по перше професійного лікаря, по-друге мати в місті всю діагностику 

У мене наприклад, більш болять лікті ніж коліна. Але руки рухаються, навіть коли ми сидимо. І за день ці руки так нарухаються, що теорія про ходьбу явно не спрацьовує 

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так ходьба чи біг не ліче коліно, ліче підкачка слабих м'язів, бо їх дисбаланс вивертає коліно всередину, чи назовні, а коли сустав неправильно стоїть, то біг напевно ще більше його буде гробити. Ходьба може ліче щось типу початкого варикозу, від якого ноги крутить, а не коліна, фіг його знає, але від ходьби стає краще, я буває піднімаюсь на мансарду, вдіваю навушники з музикою і тупо круги по кімнаті наматую десь годину, це єдиний плюс з тої мансарди, що там є вільна кімната 8x7м

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

я мав на увазі рух не тільки ходити. звісно з урахуванням індивідуальних проблем, але рух тримає в тонусі м'язи та судини, що підтримує організм в цілому. локальні проблеми типу суглобів треба лікувати. на одному форумі американці кому за 70 через одного мають штучні суглоби. взагалі з цим проблем не бачать. знайомий сказав що у жінки були проблеми з нижньою порожнистою веною, такі що аж ноги відмовили. замінили ту вену і тепер ходить нормально. людям за 70!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, allanek сказал:

Коли почала бігати, то біль в колінах стала настільки нестерпною, що прийшлось лежати в постелі кілька днів. Лікар потім мені сказав, що біг, то не найкращий вибір для коліна.

А ще для хребта - ну дуууже шкідливо. Ми ж думаємо як: кросівки натягнув та побіг. А постава ступні, а техніка бігу, а взуття - дуже важливі речі. То такім бігом - одна шкода.

Я для себе ще років зі 20 тому вирішила, що фізра ПОВИННА бути у повсякденному житті! От будьяка фізична активність! Це як їсти - регулярно повинно бути. Не подобається одне - пробуй інше. Як нічого не подобаєцця - обери "найменше зло".  Але саме фізра, не городні справи, не домашні, не корову подоїти! 

А ще, не перестаю дякувати Богові, що не почала палити! Студентками "куштували" тоді ще з "комісіонки" поштучно (!) цигарки, але якось на том і скинчилось.

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 години тому, voglya сказав:

Але саме фізра,

Так, тому мені подобається пілатес. А від йоги, різної, мене в сон тягне:grin: В мене приятелька схиблена на йогі, навіть на 3-4 місяці їде в індію  в спеціальні центри. Як вона не намагалась, як я не намагалась, так і не відчула захоплення нею. А пілатес подобається. дуже корисна річ і для хребта і для всього тіла в цілому.

  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, allanek сказал:

Так, тому мені подобається пілатес. А від йоги, різної, мене в сон тягне:grin: В мене приятелька схиблена на йогі, навіть на 3-4 місяці їде в індію  в спеціальні центри. Як вона не намагалась, як я не намагалась, так і не відчула захоплення нею. А пілатес подобається. дуже корисна річ і для хребта і для всього тіла в цілому.

Мій досвід фізри починається з радянської аеробікі, вирізок з газети "Советский спорт" (як зараз пам'ятаю "Гибкость - признак молодости", советы Кристины Зейн), комплекси вправ на обкладинці журналу "Здоровье".

Люблю басейн, але не завжди є можливість. Дуже давно не була. Рідину з тіла виганяє - аж на раз! Літом перед басейном обручка аж впивається в палець, після - майже злітає. Самий смак було в басейн йти після фітнесу. Ех, були часи.

На йогу24 я змушувала себе ходити, але потім втягнулась. Не зовсім сприймаю "духовні практики", усіляки медітації, але цього від мене ніхто і не вимагав. Суто фізично - силові вправи з власною вагою, добре проробляються суглоби, розтяжка. Тренування може бути не дінамічним (ніхто не скаче), але при цьому - бути дуже важким.

ТРХ - дуууже важкі тренування. Терпіти не можу "степи", але дуже люблю ці тренування! Вони вимагають від мене зібраності, окрім якихось мишечних навантажень змушують працювати, мабуть, нетриновані ділянки мозку, і я це відчуваю.

Більше всього подобається фітнес-мікс за широту і глубину асортименту фізичних навантажень. Це при тому, що я не люблю пригати, бігати, вправи вниз головою...

Ковідні часи, війна - в нас довго були закриті клуби, повиїжджали тренери. В перший же день відкриття клубу влітку цього року пішла на найближче ранкове тренування. Було все одно куди, до кого!  Виявилось - пілатес. Яка я була зла на себе! За те, що нічого з фізри не робила дома. Тіло - як не моє, не гнеться, не тягнеться. В такому стані тіла фізичні вправи не приносять задоволення. Пройшло майже 30 занять, поки я почала відчувати себе собою. 

  • Лайк 7
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 часа назад, Nic-олаевна сказал:

І сильно йому допомагає? Здоровий-прездоровий?

Не знаю, не бачу рокiв 5-6 вiн переiхав на другу адресу ).. 

22 часа назад, Nic-олаевна сказал:

А обійти всіх лікарів і здати всі аналізи, то ще той квест. Але пройти толкове обстеження не завадить нікому 

Так,читайте мою казочку).. - це я мав цiею весною(з 25 квiтня по 15 червня) Пiшов на обстеження, i почалось -черги,нерви,приходьте завтра.

А почалось у мене (це перший "дзвiночок"був),бiль в поясницi-поперек позаду-злiва (по моiм припущеням -це або камнi в почках,або?) через день по вечерам-нiч,тупа бiль,шукаеш пятий кут((( 

А сiмейний врач(шоб я ii i не знав) каже -це у вас хребет "перекошений",а я як та порядна людина змирився i пiшов купляти то,"не потрiбне"що вона прописала купити в аптецi(на сумму 800грн).  Через 8-10 днiв нiякого прогрессу, я запросив папiрець на "УЗI" (почки,печинка,жолчний i др.) i в роздрукiвцi було вказано "камни в почках" на що сiмейний врач (вона - рокiв 35-38) каже не знаю,бо менi казалось друге.

При всiй цiй "бiгатнi" по аптеках i врачах подiбних iй, у мене витрати були 3800грн.(i нiякого результата),..i тут ще таке було вiд одного врача, "якщо цi таблетки (на 1500 грн.) не допоможуть за два тижнi, пiдходьте до мене я вам другi випишу,не знаю за якi грошi другi,але ж, "люди/пацiенти не пiдопитнi кролики"!?..

Потiм,в 20-х червня,мiй приятель(а до того,я всiх питав,хто шо знае i як з цим боротись) дав менi координати одного профессора (iноземець) де вiн поставив дiагноз (за 15хв.)дав пару флакончикiв з таблет. пити 3 рази на день, пiсля трапези(це все коштувало -3000грн.,а до того я потратив мiсяць "митарства" i 3800грн. з "0"-м результатом) i через декiлька днiв менi стало добре,а ще через 10 днiв я забув що в мене було (але треба було закiнчити мiсячний курс)

Cуть цiй баснi така,нема вiри нашим врачам, бо щось треба робити, повну чистку в аптеках(60% викинути )i замiну,бо даже "ваш мiшок" з грошима не допоможе ).. (може i е толковi врачi,але деж вони!?)..

Якщо у когось буде така проблема,можу допомогти,пiдказати (не за грошi)людям треба допомагати.

Цей професор, лiче все по женским i чоловiчим проблемам,якiсно i не дорого.(можу написати все шо вiн лiче)

 

15 часов назад, DimaF сказал:

У вас со зрением проблемы?

Там указан производитель....

Я спросил что бы сравнить,потому что знаю только по "Аmway",а по вашим только сегодня погуглил и понял. Спасибо.

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Оце

02.10.2023 в 21:34, Nic-олаевна сказав:

У нас по місту пропонують типо комп'ютерного обстеження з діагнозом одразу.

І оце

58 хвилин тому, volkoff сказав:

Цей професор, лiче все по женским i чоловiчим проблемам,якiсно i не дорого

Перші ознаки, що вас взують.

Дійсно хороші лікарі - вузькопрофільні.

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 часов назад, volkoff сказал:

на що сiмейний врач (вона - рокiв 35-38) каже не знаю,бо менi казалось друге.

Ви вже змінили сімейного лікаря?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

02.10.2023 в 21:34, Nic-олаевна сказав:

У нас по місту пропонують типо комп'ютерного обстеження з діагнозом одразу. Ніколи в таке не ходила, бо не дуже довіряю. А обійти всіх лікарів і здати всі аналізи, то ще той квест. Але пройти толкове обстеження не завадить нікому 

це вже таке давно пропонують, це я називаю діагноз" щоб не боліла голова і не чесались ноги"😂

хочеться саме " толкового обстеження", але тут проблема що нема толкового діагноста, який всі результати   збере до купи, такого собі доктора Хауса☠️

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 часов назад, outdoor24 сказал:

Оце

І оце

Перші ознаки, що вас взують.

Дійсно хороші лікарі - вузькопрофільні.

 

Узкий специалист подобен флюсу - полнота его однобока.(с)

Мне, чтобы окончателно понять, что происходит со мной, пришлось вникать самому. С привлечением всех доступных под рукой профильников.

И только после этого - созвал видеоконсилиум из гастроэнтеролога, хирурга абдоминальника, спортивного травматолога и хирурга ортопеда. И вот только тогда выснилось, что 8 лет лечили не от того...

Но уже было поздно - 2 группа инвалидности в результате ошибочной трактовки симптоматики в 2014 году...

Отакэ от...

  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тільки що, Canton сказав:

Мне, чтобы окончателно понять, что происходит со мной, пришлось вникать самому.

ой, ви ще й в медицині профі:lol:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, outdoor24 сказал:

ой, ви ще й в медицині профі:lol:

По своей болячке и по эпилепсии у собак...

Ну и такмед мальца

А еще крестиком вышиваю...и на машинке (С)

Змінено користувачем Canton
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, Canton сказав:

По своей болячке и по эпилепсии у собак...

Ну и такмед мальца

А еще крестиком вышиваю...и на машинке (С)

eJrM8UbQuvo.jpg.fa88beb5506e7471f147c846a0f34778.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 часов назад, outdoor24 сказал:

Перші ознаки, що вас взують.

Дійсно хороші лікарі - вузькопрофільні.

Так,я вилiчився ).. Тут уже перевiрено, все на еффективних препаратах (трави-корiння) i на таблетках.(без хiрургiчного втручання)

Приведу приклад -пока я там чекав (було двi людини попереду) дама рокiв-45,росповiдала що два роки бiгала по врачам i полiклiнiкам (купу грошей вiддала),а тут прийшла i через мiсяць-пiвтора все пройшло. I вона привела чоловiка, рокiв 55, по причинi "простатит", и теж результат, через три тижнi все пройшло,(при мiсячному курсi).

Мiй приятель,який порекомендував цього професора, також розповiдав про одного чоловiка з "екземою-псорiаз", i також через три тижнi вилiчився. А до того,той чоловiк ходив пiвтора року до якогось спецiалiста по "настойкам iз Бояришника" i за то время вiн заплатив за той "Бояришник"-2500$,(i без результата),а тут йому обiйшлось 80у.е. i через три тижнi все пройшло. (у кого за три тижнi,а укого через мiсяць-пiвтора проходе) Може е якась рiзниця, по годам людини,по запущеностi болячки ??...

12 часов назад, Alvalk сказал:

Ви вже змінили сімейного лікаря?

Може прийдеця, бо с тих пiр (з червня) не заходив )..

  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

23 часа назад, volkoff сказал:

 

Так,читайте мою казочку).. - це я мав цiею весною(з 25 квiтня по 15 червня) Пiшов на обстеження, i почалось -черги,нерви,приходьте завтра.

А почалось у мене (це перший "дзвiночок"був),бiль в поясницi-поперек позаду-злiва (по моiм припущеням -це або камнi в почках,або?) через день по вечерам-нiч,тупа бiль,шукаеш пятий кут((( 

А сiмейний врач(шоб я ii i не знав) каже -це у вас хребет "перекошений",а я як та порядна людина змирився i пiшов купляти то,"не потрiбне"що вона прописала купити в аптецi(на сумму 800грн).  Через 8-10 днiв нiякого прогрессу, я запросив папiрець на "УЗI" (почки,печинка,жолчний i др.) i в роздрукiвцi було вказано "камни в почках" на що сiмейний врач (вона - рокiв 35-38) каже не знаю,бо менi казалось друге.

При всiй цiй "бiгатнi" по аптеках i врачах подiбних iй, у мене витрати були 3800грн.(i нiякого результата),..i тут ще таке було вiд одного врача, "якщо цi таблетки (на 1500 грн.) не допоможуть за два тижнi, пiдходьте до мене я вам другi випишу,не знаю за якi грошi другi,але ж, "люди/пацiенти не пiдопитнi кролики"!?..

Потiм,в 20-х червня,мiй приятель(а до того,я всiх питав,хто шо знае i як з цим боротись) дав менi координати одного профессора (iноземець) де вiн поставив дiагноз (за 15хв.)дав пару флакончикiв з таблет. пити 3 рази на день, пiсля трапези(це все коштувало -3000грн.,а до того я потратив мiсяць "митарства" i 3800грн. з "0"-м результатом) i через декiлька днiв менi стало добре,а ще через 10 днiв я забув що в мене було (але треба було закiнчити мiсячний курс)

Cуть цiй баснi така,нема вiри нашим врачам, бо щось треба робити, повну чистку в аптеках(60% викинути )i замiну,бо даже "ваш мiшок" з грошима не допоможе ).. (може i е толковi врачi,але деж вони!?)..

Якщо у когось буде така проблема,можу допомогти,пiдказати (не за грошi)людям треба допомагати.

Цей професор, лiче все по женским i чоловiчим проблемам,якiсно i не дорого.(можу написати все шо вiн лiче)

 

Я спросил что бы сравнить,потому что знаю только по "Аmway",а по вашим только сегодня погуглил и понял. Спасибо.

От саме цей квест я і мала на увазі. Хибні діагнози, зайві ліки, відсутність толкової апаратури і досвідчених фахівців.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 часов назад, Alvalk сказал:

Ви вже змінили сімейного лікаря?

У нас це не просто зробити доречі. Я хотіла переписати дитину з дитячого лікаря до дорослого (після 18 років) то мені сказали що це не можливо, лікар набрала максимальну кількість декларацій, шукайте тих лікарів, у кого є вільне місце. Такий собі вибір без вибору. А вільні місця у нас є тільки у тих лікарів, до яких ніхто не хотів записуватися

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 часов назад, irina1969 сказал:

хочеться саме " толкового обстеження", але тут проблема що нема толкового діагноста, який всі результати   збере до купи, такого собі доктора Хауса☠️

так не буває. простіше за все почати з профільного спеціаліста та зайнятися тим що більше за все турбує. а потім помалу і все інше підтягувати.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 минут назад, volkoff сказал:

Так,я вилiчився ).. Тут уже перевiрено, все на еффективних препаратах (трави-корiння) i на таблетках.(без хiрургiчного втручання)

Приведу приклад -пока я там чекав (було двi людини попереду) дама рокiв-45,росповiдала що два роки бiгала по врачам i полiклiнiкам (купу грошей вiддала),а тут прийшла i через мiсяць-пiвтора все пройшло. I вона привела чоловiка, рокiв 55, по причинi "простатит", и теж результат, через три тижнi все пройшло,(при мiсячному курсi).

Мiй приятель,який порекомендував цього професора, також розповiдав про одного чоловiка з "екземою-псорiаз", i також через три тижнi вилiчився. А до того,той чоловiк ходив пiвтора року до якогось спецiалiста по "настойкам iз Бояришника" i за то время вiн заплатив за той "Бояришник"-2500$,(i без результата),а тут йому обiйшлось 80у.е. i через три тижнi все пройшло. (у кого за три тижнi,а укого через мiсяць-пiвтора проходе) Може е якась рiзниця, по годам людини,по запущеностi болячки ??...

Може прийдеця, бо с тих пiр (з червня) не заходив )..

Звучить як фантастика. Я не заперечую факту, що люди вилікувались. Але не второпаю, як так виходить, що вузькопрофільні лікарі не можуть поставити діагноз, а якийсь один лікар ставить діагнози різних напрямків і лікує?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 часов назад, irina1969 сказал:

це вже таке давно пропонують, це я називаю діагноз" щоб не боліла голова і не чесались ноги"😂

хочеться саме " толкового обстеження", але тут проблема що нема толкового діагноста, який всі результати   збере до купи, такого собі доктора Хауса☠️

Оце ж бо і воно. Я навіть сумніваюсь в тих аналізах і узі, чи вірно його зробили/розшифрували. Відома шалена кількість банальних помилок, коли в аналізах чи дослідженнях якась маячня, по типу "все в нормі", а людини цей орган давно видалений 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 час назад, Nic-олаевна сказал:

Звучить як фантастика. Я не заперечую факту, що люди вилікувались. Але не второпаю, як так виходить, що вузькопрофільні лікарі не можуть поставити діагноз, а якийсь один лікар ставить діагнози різних напрямків і лікує?

Чому як фантастика?, просто хорошi лiки (iмпорт) не те шо у нас, де пропонують пробувати одне, потiм друге(роблять iспити на фальш. лiкарствах)  I головне, толковий лiкар iноземець, рокiв "60+"

A дiагноз ставлять на хорошiй мед-апаратурi, а потiм врач повинен назначити/виписати "правильнi i еффект. лiки". (чого в нас, нi одного нi друго) ,a мене посилали в другу полiклiнiку,тому що в них старе обладнаня i через "раз" працюе.

 

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, volkoff сказал:

 I головне, толковий лiкар iноземець, рокiв "60+"

 

От я, наприклад, викладач. Добре розумію методику викладання предмету, вмію користуватися професійною літературою, постійно підвищую свою кваліфікацію і маю досвід роботи чималий (щоправда мені не 60+))). Але я не беруся за викладання ВСІХ предметів.

Здавалося б, що тут складного? Сідай, читай книжку і іди переказуй її студентам. Це так не працює!

І справа не в тому, що він іноземець, а отже все знає. У них також освіта профільна як і у нас, щоб не вужча. Це наш лікар поки дійде до вузької спеціалізації вивчить всю не потрібну теорію, а в них трохи не так.

Я з вами не сперечаюсь, просто дійсно для мене воно якось дивно

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Та у байці про лікаря-іноземця зашквар на зашкварі:

1) лікує «все» - казки

2) безпосередньо продає ліки - порушення законодавства 

3) ще й за $ - сірий безконтрольний імпорт - ризики через невідоме походження, недотримання умов транспортування і зберігання

4) діагноз на апаратурі - казки

але як там кажуть «блажен, хто вірує» 🤦‍♂️

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 часа назад, outdoor24 сказал:

1) лікує «все» - казки

Якщо були казки,то я не вилiчився,тим бiльше що скiльки людей це пiдтвержують.  Менi головне що допомогло, а на скiльки це допоможе по (рокам) на 5, тай нехай на три роки,i то добре. Бо як згадаю, скiльки приходилось часу ходити по полiклiнiкам i витрачати грошi.

Я цiную время,а время треба множити в двое по витраченим коштам, то получаеться що вигiднiше "в три рази" i гарантовано. (бо коли "шукаеш пятий кут"вiд болю -то готовий i десять заплатити, тiльки щоб одразу помогло)

22 часа назад, outdoor24 сказал:

2) безпосередньо продає ліки - порушення законодавства

Людина арендуе два примiщеня в полiклинiцi, мабудь плате налоги,а лiки з гарантiею. Люди кажуть вiн рокiв 15 вже працюе.

22 часа назад, outdoor24 сказал:

3) ще й за $ - сірий безконтрольний імпорт - ризики через невідоме походження, недотримання умов транспортування і зберігання

То я привiв приклад того приятеля,який бiгав пiвтора року i платив за "настойку з Бояришника",то вiн казав в доларах, то i я написав теж, скiльки йому обiйшлось тут у доларах. (а так у грн.)

Якщо б вiн лiкував так як нашi врачи (пропонуючи одне,а потiм друге лiкарcтво "пiдробки" невiдомого походженя) то його мабудь вже давно прогнали.

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...