Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Огірки в гірчичному соусі.

4 кг огірків

1 склянка цукру

1 склянка олії

1 склянка уксуса

3 ст. ложки солі

2 ст. ложки дрібно нарізаного часнику

1 ст. ложка порошку гірчиці (можно з аптеки)

2 чайні ложки чорного молотого перця

Ріжемо огірки, додаємо до них все, стоїть 3 години. Розкладаємо по банкам разом з соусом, який утворився. Стерелізувати 1 л банку 20 хвилин.

В оригінальному рецепті огірок ріжеться вздовж тоненькими пластинами. Це виглядає незвично, тому - ефектно, але їсти невдобно, як на мене. Мені подобаються шматочки "на один укус". Я ріжу кільцями, як на салат, але товщі. Як не забуваю - ріжу хвилястим ножем. Або брусочками: вздовж на 4 частини і навпіл. Часник або на давилку, або як поріжете. Можна додати лаврушку. Можна додати різаний стрючок гіркого перецю. Я закриваю в півлітрові банки, стерелізую хвилин 10-12. Коли розкладую огірки по банкам можу додати цибулю: ріжу півкільцями уздовж (так красивіше), одну невеличку на банку. Кладу не на дно (щоб не виколупувати потім) і не зверху, а десь посередені. ))) Так ще виходить смачненька маринована цибулька. 

Смачного!

  • Лайк 4
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У нас мало помідорів понав'язувалось. Посадили багато - думала куди я їх дівати буду? А тепер дивлюсь - чи вистачить і поїсти і закрити...

  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12.07.2023 в 15:47, voglya сказав:

Здається, Сарочка казала про огіроки Солон. Я такі купила, посіяла, росте. Слимакам сподобався (((

Паняночки, а як ви визначаєте, що гіркий перець вже дозрів? І ще. Перець (солодкий, гіркий) потребує формування куща? Перший раз його посадила. Бачу росте ярусами, нижче першої розвилки прибрала пасинки в пазухах лисття. Шо ще треба робити? 

Солодкій перец формую и веду в 1 стебло в теплиці. На перший розвідки удалою коронний и три пагона развилкі. Хоча на другій ярус ( перший поток перця три дні тому зібрала, бо якщо его оставляю, то другій ярус скідает завязь), я вже дозволяю гілкам рости повільно. В тому році не знала, що потрібно формувати , то второй , третій ярус перцев почав ламать гілки. Це стосується кубовідного, Білозірка и і подібни такого не роблят, бо плоди не важкі. Ще иноді я рагружаю кусти. Коли бачу, що рост плодов не рухается, и одночасно не в’яжтся нови плоди

Від слимаків Бросс по чайної ложки на 5 метров грядки сиплю раз в два тижня. Вирощую через росаду( слимакі сожрут, якщо семенамі в ґрунт )

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21.07.2023 в 11:50, Nic-олаевна сказав:

Панянки, хелп!

Поділіться цікавим рецептом з кабачків на зиму.

Роблю тількі рагу, бо так швидше за все. Можливо потім їсти ложкою, або додав картоплі маю смачненьке рагу взимку.

кабачкі порізати кольцами товщину приблизно біля 2 см, скинуть в таз и додать трохи олії , щоб обмазати . Додать спеції ( я додаю Италийскі траві ), сіль, все перемішати . Викласти на деко щільно , надвігаю одну на одну, щоб більше влезло. В духовку на 30 мин на 170 гр. Або пока не побачите, що кабачки пиджарились.

Сік злить в емкость. Пока кабачкі охолонут, робіте піджаку з лука и морквии пасти томат( на противень кабаков идет 0,7 кг лука и 1 кг моркові 150 гр пасти) морква до готовності , лук до прозрачности. 
потом все смішать и дали як бажаєте хочь блендером до пасти, або якщо бажаєте , можливо оставить крупним фрагментом, то зовсім не долго работать блендером тоді , або якщо схочете, то однородно м’ясорубкою до фрагментів. 
В вас вийде готова суміш, яку не потрибно долго уваривать, якщо занадто суха, додайте соку , якій ви злили с протівеня, коли кабачкі жарили.

Скідаем в велику кастрюлю и додаємо 25 гр оцету, а вот сіль и Сахар додайте по своєму смаку, так щоб коли ви пробуєте, то вам сподобалося . Покіпятить 10 хвилин, щоб смакі змішалися и розложите по банкам. Стерелизовать удобним способом 20 хв пів литрови баночці, якщо литрови, то більше. 

Цей рецепт мені подобався тім, що я можу его робіть мімоходом між іншими справами. Наприклад, кабачкі я ставлю в духовку ввечері , а все інше роблю в наступний день. Протівеня с кабачками роблю одразу два,( це приблизно 15 литровое ведро кабачків )через те, мне зручно стерелізовать в духовке, бо туди можу две емкости одразу с банками в воде засунуть..  Замість знімання резинок с кришці, роблю з фольги . А кришка отдельно в кастрюльке перед закруткою стерелизуется. 
Нічого сложного  , а головне, не потрибно стояти над кастрюлей часами и мешать.

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 минут назад, Сарочка сказал:

Роблю тількі рагу, бо так швидше за все. Можливо потім їсти ложкою, або додав картоплі маю смачненьке рагу взимку.

кабачкі порізати кольцами товщину приблизно біля 2 см, скинуть в таз и додать трохи олії , щоб обмазати . Додать спеції ( я додаю Италийскі траві ), сіль, все перемішати . Викласти на деко щільно , надвігаю одну на одну, щоб більше влезло. В духовку на 30 мин на 170 гр. Або пока не побачите, що кабачки пиджарились.

Сік злить в емкость. Пока кабачкі охолонут, робіте піджаку з лука и морквии пасти томат( на противень кабаков идет 0,7 кг лука и 1 кг моркові 150 гр пасти) морква до готовності , лук до прозрачности. 
потом все смішать и дали як бажаєте хочь блендером до пасти, або якщо бажаєте , можливо оставить крупним фрагментом, то зовсім не долго работать блендером тоді , або якщо схочете, то однородно м’ясорубкою до фрагментів. 
В вас вийде готова суміш, яку не потрибно долго уваривать, якщо занадто суха, додайте соку , якій ви злили с протівеня, коли кабачкі жарили.

Скідаем в велику кастрюлю и додаємо 50 гр оцету, а вот сіль и Сахар додайте по своєму смаку, так щоб коли ви пробуєте, то вам сподобалося . Покіпятить 10 хвилин, щоб смакі змішалися и розложите по банкам. Стерелизовать удобним способом 20 хв пів литрови баночці, якщо литрови, то більше. 

Цей рецепт мені подобався тім, що я можу его робіть мімоходом між іншими справами. Наприклад, кабачкі я ставлю в духовку ввечері , а все інше роблю в наступний день. Протівеня с кабачками роблю одразу два,( це приблизно 15 литровое ведро кабачків )через те, мне зручно стерелізовать в духовке, бо туди можу две емкости одразу с банками в воде засунуть..  Замість знімання резинок с кришці, роблю з фольги . А кришка отдельно в кастрюльке перед закруткою стерелизуется. 
Нічого сложного  , а головне, не потрибно стояти над кастрюлей часами и мешать.

Сарочка, дякую за рецепт. Це +/- мій рецепт ікри, тільки я кабачки варю в мультиварці, потім скидаю на друшлаг, мішаю, поки не зійде вся вода, додаю смажені цибулю і моркву, перебиваю все блендером, додаю томатну пасту, сіль,цукор, оцет. Кладу по банкам, стерилізую 5 хвилин і готово 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, voglya сказал:

Огірки в гірчичному соусі.

4 кг огірків

1 склянка цукру

1 склянка олії

1 склянка уксуса

3 ст. ложки солі

2 ст. ложки дрібно нарізаного часнику

1 ст. ложка порошку гірчиці (можно з аптеки)

2 чайні ложки чорного молотого перця

Ріжемо огірки, додаємо до них все, стоїть 3 години. Розкладаємо по банкам разом з соусом, який утворився. Стерелізувати 1 л банку 20 хвилин.

В оригінальному рецепті огірок ріжеться вздовж тоненькими пластинами. Це виглядає незвично, тому - ефектно, але їсти невдобно, як на мене. Мені подобаються шматочки "на один укус". Я ріжу кільцями, як на салат, але товщі. Як не забуваю - ріжу хвилястим ножем. Або брусочками: вздовж на 4 частини і навпіл. Часник або на давилку, або як поріжете. Можна додати лаврушку. Можна додати різаний стрючок гіркого перецю. Я закриваю в півлітрові банки, стерелізую хвилин 10-12. Коли розкладую огірки по банкам можу додати цибулю: ріжу півкільцями уздовж (так красивіше), одну невеличку на банку. Кладу не на дно (щоб не виколупувати потім) і не зверху, а десь посередені. ))) Так ще виходить смачненька маринована цибулька. 

Смачного!

Цікавий рецепт, дякую. У мене схожий, але він без гірчиці. Замість неї багато часнику і чорний молотий перець. А з гірчицею мабудь повинен бути цікавий присмак

Змінено користувачем Nic-олаевна
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

Сарочка, дякую за рецепт. Це +/- мій рецепт ікри, тільки я кабачки варю в мультиварці, потім скидаю на друшлаг, мішаю, поки не зійде вся вода, додаю смажені цибулю і моркву, перебиваю все блендером, додаю томатну пасту, сіль,цукор, оцет. Кладу по банкам, стерилізую 5 хвилин і готово 

Спробуйте в духовці. Піджарени кабачкі мені подобаються більше ніж варени, цікавий присмак , ну і кількість набагато більше в духовке буде.

Згадала. Вот те товстенькі цукіні( взагали то я кабачкі и не саджаю , тількі різнокольорові цукіні) ну то сенс не змінюваєт, змащуваю олією и додаю більше спецій, потім в духовку на 20 хв  до фази «альденте» и охолоджую. 
Беру контейнер и кладу слой готових жарених цукіні, потім слой пергаментна ( щоб заморозилось не конгломератом и можливо було потім достать один кружалік окремо), знов цукіні / пергамент. Так доверху. Зимой після разморозкі поджарени цукіні дуже гарни, як гарнир до бифштекса, котлетки . Роблю таких 3 литрових контейнеров 3-4 , використовиваю коли нема часу, то достаю з морозилки наліплені предварительно котлети и швидко- ужин готов .

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дівчата, а поділитеся як ви стерелізуєте?

Більше 20 років консервую, але кожного разу хвилююся ...

Я ставлю банки з овочами в кастрюлю з водою, як гарячі - в гарячу воду, холодні - в теплу. На дно - рушник або піставка. Верх води не доходить приблизно за 3-4 см до кришки. Кришками понакривала. Грію. Закипіла вода, пізніше починає майже кипіти моя консервація - з цього моменту я слідкую, засікаю час, врем'я. Зазвичай 0,5 л - хвілин 10. Можу закатати цими кришками, можу взяти чистенькі, прокип'ячені.

Може ви простіше робите?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Сарочка сказал:

Знайшла фото від 10 липня . Помідори не то чтоб в квітках були(хоча воні ще є, голову чікаю десь 20 липня, тобто сегодня як раз и почікала, бо все одно рослина вже не прогодує от це все . Дети взагали в цому році трохи попадали від навантаження, виглядають не охайно

9C314AB4-0BE1-4BA1-8F3F-DD8EE4911DED.jpeg

098DC059-2F5E-450D-A92B-FE75DD0A88B0.jpeg

785B27EC-0746-44BB-B8DE-4F748399AED7.jpeg

1FC3A90C-144C-4EE9-8A03-6CE05B8D05B0.jpeg

Сарочка, поділіться, будь ласка, як ви їх вирощуєте? чим годуєте? 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, Сарочка сказав:

чікаю десь 20 липня, тобто сегодня як раз и почікала, бо все одно рослина вже не прогодує от це все

О, мабуть і собі так зроблю, бо квітів ще дуже багато на кущах.

1 годину тому, Сарочка сказав:

Дети взагали в цому році трохи попадали від навантаження,

Я тільки дети саджаю, але завжди підв'язую, бо кущі розвалюються.

Аня, помідори гарні). Охайні чи ні, то таке, головне, що здорові, в сенсі, що не хворіють.

1 годину тому, voglya сказав:

У нас мало помідорів понав'язувалось.

А в мене перців щось не дуже і багато. Таке вперше. І солодкого, і гіркого. гіркий, чомусь, гальмує взагалі.

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дівчата що ви робите від фітовтори у відкритому грунті? Минулі два роки я нічим не обробляла, якимось чудом її не було, вірніше з'явилася вже у вересні, то вже мені не принципово було. Цього літа у нас погода саме для фітовтори - дощі і холодні ночі. Не хочеться безкінечно обробляти хімією, оброблених я і на базарі куплю. Але і втратити урожай також шкода. Одну обробку магнікуром зробила так як були вже перші пошкодження листя. Листя обрізала знизу. Зараз ніби ок виглядають але ще півліта попереду, цього року вона дуже рано з'явилася. Як часто і чим ви обробляєте? Як вам білпрепарати по ефективності?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 хвилин тому, voglya сказав:

Сарочка, поділіться, будь ласка, як ви їх вирощуєте? чим годуєте? 

Змішано органіка и мінералка.

з осені перекопиваю землю не розбиваю грудкі( іноді , якщо не було натхнення и часу роблю це ще з січня, дуже повільно, коли хочеться щось поробіть на вулице, звісно коли земля не мерзла) вношу органіку- сено( то що кролі стратили и не з’їли , там же свіжій навоз . В такой спосіб я більше не додаю в землю азот. И не годую додатково азотом в корень влітку.Додаю суперфосфат згодно с таблиц по методу Мітлайдера.  Тобто спочатку раскидиваю по земле все что надо, потім перегортаю лопатою.
   По весні за две неділі до посадкі в парник знов перекопиваю ( культиватором єлектричним на 12 см приблизно) и додаю ще суперфосфата знов по Таблицам. Раскладаю капельний шланг и сажаю .детермінан. Схема 40 см між здвоєними посадками( в лунку под одну крапельницю две рослини) між рядами 1,5 метра( потім ряд превратится в два після подвязкі) . Индотерминантние сажаю в 1 ряд щільно -20 см між рослинами . Веду в 1 стебло, тому можу позволять загущену посадку. 
Росаду годую росчінним добривом для росади від Професійного насіння. По весні ми вже их обсуждали.
Потім перехожу на розчінное від Плантатор. Воно мені подобається тім, що там пачка на 10 літрів и разделена по фазам розвітку рослин, и зминювается состав  мікроєліментов+ прилеплювач , в цому році вселякіе шкідникі борються зі мною за право першими зжерти мій урожай. Спочатку напалі цікадкі( такіе мелкіє тварюкі майже не заметние, потім белокрилка,  потім тля )тому часть обробок совместила с підживленням це дуже зручно. Годую по листу, десь раз в 17-20 днів виходіт. Хоча там в схеме стоят 12 дней дія добрива, але вважаю, що в мене и так норм хватает.

Полів по мере висихання , від бурьянов мульчую газонної травою , но деякие все одно пробиваються іноді, але я не сільно там с прополкой упіраюсь. 
Форміровання роблю тількі у сортових індетермінантних, у детермінантах не провожу взагалі. Тількі срезаю листя щоб нові проветривалісь

У індотермінантов зрізаю в два подхода ніжні листя до перший плодов. Потім зрізаю половину листа .

Правіло удаленія Ліста таке- на каждую кість повинно бути 2 листа, Якщо під кітяхою нема Ліста ,то томат не стає більше в розміре, но почінае відкрившись сонечку скоріше дозрівати. Нормірованіем ліста можно регуліровать процесс розвітку

 

 

  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, Yull сказав:

Дівчата що ви робите від фітовтори у відкритому грунті? Минулі два роки я нічим не обробляла, якимось чудом її не було, вірніше з'явилася вже у вересні, то вже мені не принципово було. Цього літа у нас погода саме для фітовтори - дощі і холодні ночі. Не хочеться безкінечно обробляти хімією, оброблених я і на базарі куплю. Але і втратити урожай також шкода. Одну обробку магнікуром зробила так як були вже перші пошкодження листя. Листя обрізала знизу. Зараз ніби ок виглядають але ще півліта попереду, цього року вона дуже рано з'явилася. Як часто і чим ви обробляєте? Як вам білпрепарати по ефективності?

Квадріс. Тому що малий срок очікування. Но если проґавить кратності обробки , то краще при перших ознаках ураження зірвать и скласти в ящики все зелени помідори . Превентивно допомагають , а остановіть процесс вже не могут. Помідори гарно дозрівають в ящиках, деякі сорти в мене до початку листопада були, але якщо во время зірвать. Якщо грибок дійшов до плода, то воні через пару днів почернеют в ящику. Тому зараз уважно дивитися , бо зараз як раз 15 днів, коли кожен рік нападает. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25 хвилин тому, Yull сказав:

Дівчата що ви робите від фітовтори у відкритому грунті? Минулі два роки я нічим не обробляла, якимось чудом її не було, вірніше з'явилася вже у вересні, то вже мені не принципово було. Цього літа у нас погода саме для фітовтори - дощі і холодні ночі. Не хочеться безкінечно обробляти хімією, оброблених я і на базарі куплю. Але і втратити урожай також шкода. Одну обробку магнікуром зробила так як були вже перші пошкодження листя. Листя обрізала знизу. Зараз ніби ок виглядають але ще півліта попереду, цього року вона дуже рано з'явилася. Як часто і чим ви обробляєте? Як вам білпрепарати по ефективності?

Для профілактики рекомендують фітоспорин і мульчування. Ну і плюс все повинно гарно провітрюватись.

 

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 годин тому, voglya сказав:

Дівчата, а поділитеся як ви стерелізуєте?

Більше 20 років консервую, але кожного разу хвилююся ...

Я ставлю банки з овочами в кастрюлю з водою, як гарячі - в гарячу воду, холодні - в теплу. На дно - рушник або піставка. Верх води не доходить приблизно за 3-4 см до кришки. Кришками понакривала. Грію. Закипіла вода, пізніше починає майже кипіти моя консервація - з цього моменту я слідкую, засікаю час, врем'я. Зазвичай 0,5 л - хвілин 10. Можу закатати цими кришками, можу взяти чистенькі, прокип'ячені.

Може ви простіше робите?

Схоже я сегодня дорвалась до форума.:)

Роблю так, щоб меньше стоять с банками, або вокруг ніх

3 литра( огирок, сок, компот) - ведро 10 литров с кришкою, на дно тряпочку или рассекатель, банки не стерильни, кришка не стерильна.  Тількі помито все в посудомойке с режимом 70 градусів , це просто  и надійно.

Первую банку в холодною воду с холодним содержимим. Якщо є наступни, то в банку заливаю гарячій маринад и 1 кружку води замещаю на холодну в ведре. Время стерелизации рахую від моменту бульбашок в банке. А взагали то я вообще не считаю, а смотри на содержимое -огіркі и ягоди должни змінити колір. Все, им цого взагали то и достатне. Закручуваю кришку и не укутиваю!
 А вот тушонку , м’ясних страв, шпроти- кількі-караси то вже інша справа. Тількі в духовке, змінна кришка. Банкі тількі по 0,5 и лотки с водою теж до половини банкі, Спочатку 170 градусів , на 50 хвил. потім 150 на 60 хв, потім 120 ще 1-3 год ( риба само довше по часу) потім банці закриваю стерильною кришкою( окремо кіпячу) потім або знов в горячу духовку на охолодження, або під  ковдру( в мене кухонние шкури овчини от шуби, замість ковдри) Утром банці мою с милом, клею етикетку с надписью страви, роблю код партії ( бо якщо с часом , наприклад, через пів року почнеться бомбаж,  або щось не смачне , щось не те, ну таке иноді буває, що забула щось додати, або експеремент рецепта не вдалий,щоб я могла знайти всі банки партіі)

За цім же принципом роблю овочеви страви, але тут в залежності  від кількості банок вибор або духовка, або плита . Якщо в одну тару влезли, то пліта , якщо в дві,то тоді вибор на духовку. Принцип тут же- отсчет времени от закипання в банці.

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Сарочка сказав:

лотки с водою теж до половини банкі

а що це за лотки такі глибокі? Окремо купували і ставите в протівень духовки?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, voglya сказал:

Дівчата, а поділитеся як ви стерелізуєте?

Більше 20 років консервую, але кожного разу хвилююся ...

Я ставлю банки з овочами в кастрюлю з водою, як гарячі - в гарячу воду, холодні - в теплу. На дно - рушник або піставка. Верх води не доходить приблизно за 3-4 см до кришки. Кришками понакривала. Грію. Закипіла вода, пізніше починає майже кипіти моя консервація - з цього моменту я слідкую, засікаю час, врем'я. Зазвичай 0,5 л - хвілин 10. Можу закатати цими кришками, можу взяти чистенькі, прокип'ячені.

Може ви простіше робите?

Я теж так роблю

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Коли помідори ще зелені, то від фітофтори можу обробити хімією. Якою саме, дивлюсь по тому, як швидко вони почнуть стигнути. Чим довше до достигання, тим міцніша хімія.

Але бажано днів за 20 до початку достигання перестати хімічити. Якщо профілактика хімією була зроблена правильно, то навіть при поганій погоді помідори деякий час тримаються, не хворіють. Але, якщо стигнути і хворіють, тоді роблю таке:

1 літр молока, 9 літрів води, 4 таблетки метронідазолу, 10 крапель йоду, прилипач. Бризкаю кожні 7 днів. 

Від такої обробки (через дію йоду) помідори починають швидко достигати і водночас сохне листя разом з хворобами на них. Після обробки таким розчином збираю томати на другий-третій день. Як правило збираю не в повній стиглості, а добре рожеві, даю їм полежати ще з тиждень до момента використання.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, delic сказав:

а що це за лотки такі глибокі? Окремо купували і ставите в протівень духовки?

Ні ,ті що є. Прямокутноє деко 9 см борт від духовкі для запекання страв ( ця входить в пази, где протівень ставиться) и звичайну кастрюлю Бергоф на 9 литров- вона овальна, але не дуже висока ( цю ставлю на протівень)Це взагалі то не важно з чого ті ємкості , головне, щоб вода доходила до половини банці.  Ганчірку не кладу на дно. В духовке то не потрібно.

Взагалі то можливо банкі на протівень поставить ,насипав шар солі 1,5 см, то для того, щоб , якщо з банок потече, то не дуже  и воняло. В воді банкі чисти будут, в мене духовка с вторинним використуванням тепла, тому, як в холодильнику, чім більше содержімоє, тім довше тен не вмикається. Хоча все одно, я після охолодження всі банкі ретельно мою, так етікетка тримається краще, да и при храненіі в підвалі воні виглядають охайно ніж ті, що с залишками олії на банці

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 годин тому, voglya сказав:

Огірки в гірчичному соусі.

4 кг огірків

1 склянка цукру

1 склянка олії

1 склянка уксуса

3 ст. ложки солі

2 ст. ложки дрібно нарізаного часнику

1 ст. ложка порошку гірчиці (можно з аптеки)

2 чайні ложки чорного молотого перця

Ріжемо огірки, додаємо до них все, стоїть 3 години. Розкладаємо по банкам разом з соусом, який утворився. Стерелізувати 1 л банку 20 хвилин.

В оригінальному рецепті огірок ріжеться вздовж тоненькими пластинами. Це виглядає незвично, тому - ефектно, але їсти невдобно, як на мене. Мені подобаються шматочки "на один укус". Я ріжу кільцями, як на салат, але товщі. Як не забуваю - ріжу хвилястим ножем. Або брусочками: вздовж на 4 частини і навпіл. Часник або на давилку, або як поріжете. Можна додати лаврушку. Можна додати різаний стрючок гіркого перецю. Я закриваю в півлітрові банки, стерелізую хвилин 10-12. Коли розкладую огірки по банкам можу додати цибулю: ріжу півкільцями уздовж (так красивіше), одну невеличку на банку. Кладу не на дно (щоб не виколупувати потім) і не зверху, а десь посередені. ))) Так ще виходить смачненька маринована цибулька. 

Смачного!

а який вихід в 0.5 літрових банках ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 минут назад, irina1969 сказал:

а який вихід в 0.5 літрових банках ?

Так шоб точно - я не пам'ятаю. Я у всіх рецептах орієнтуюсь так: 1 кг овочів = 1 л. Завжди про запас мию/готую +1 чи 2 баночки.

Тобто близко 8 (9) півлітрових баночок.

Змінено користувачем voglya
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 годин тому, allanek сказав:

Я собі так і не посадила ялицю. Кожного року збиралась, так і не зібралась.  Коли повертались з Польщі додому, зупинились на зарядку у дворі якогось фітнес центру. То не двір, то сад був. І там такі гарні ялиці росли, що пам'ятаю їх і зараз. Тож як вони себе поводять, та яка в них коренева не знаю. А з ялиною цікава річ, бо в неї, спочатку, стрижневий корінь, який відмирає з роками і вона переходить на поверхневі корені.

Тож в Астролога, могло таке статись, що в "Естеті" рубанули основний корінь та втикнули в горщик.

у мене ростуть 4  Abies koreana звичайні, 1,5 ялиця одноколірна (Abies concolor)  та Silberlocke, яка корейська  ну і моє страшко Нордмана

Корейські: У мене вони ростуть повільно, покупала іх до війни в Польщі см по 80, 3 ростуть в напівзатінку під будинком, одну з них треба було пересадити от вже зараз, пересадила вона і не помітила

Одноколірна, чому 1,5 бо було 2, але одну згриз хрущ (( вона жива, але там пара до Нордмана ((...друга росте також повільно, хоч я думала, що вона буде спритніша...може потім як ухне )) бо я розраховувала на швидкий ріст

Сільберлок росте на сонці, росте дуже повільно ну як я заявлено...дуже красива і вона для  переднього плану

Ялиці не хворіють ( тьху три рази), корейська одна яка на більш сонячному місці бува підгорає, шкідники іх не люблять, хворі також..отримують профілактіку і все

Гарна рослина і красива

  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, irina1969 сказав:

я розраховувала на швидкий ріст

Може в них, як з ялинами? Постійно читала про те, що ялини, після того  як посадиш в ґрунт, 5 років ростуть повільно , потім не втримати , бо ростуть швидко. Десь так і є. Хоч до 1метра заввишки, хоч до 2-х, незалежно від  сімейства, яи то звичайна, чи то колюча чи ще якась, мають приблизно однакову поведінку.  Мінімум 3 роки сидять тихенько, потім починають швидко рости. Навіть моя Хупсі, яку я стригу і не даю рости, бо мені потрібна щільна крона, в цьому році якось вся побільшало. Наступного року буду робити тільки коригування , без загальної стрижки.

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 хвилин тому, allanek сказав:

    потім не втримати , бо ростуть швидко 

 

Дуууже на це сподіваюсь ))

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...