Oleg K Опубліковано: 13 лютого Поділитись Опубліковано: 13 лютого Навряд чи металевий профіль стріли десь ще 1000 і різні дрібниці десь ще 500 грн, нормальної конструкції вийде в таку суму. + Ваш час, + скоріш за все вийде стаціонарна конструкція, від якої толку буде "на пару раз", на ці пару раз доцільніше найняти людей. В мене була такого плану стаціонарна конструкція 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 27 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 27 лютого Є питання по "пирогу" мауерлата, розумію що для більшості такі питання взагалі не виникають, але) але хочеться щоб було нормально Варіант 1: армопояс ▶️ джут ▶️ еврорубероїд ▶️брус Варіант 2: армопояс ▶️ вспінений поліетилен (типу підкладка під ламінат)▶️ еврорубероїд ▶️брус Варіант 3: армопояс ▶️ піна ▶️ еврорубероїд ▶️брус Я за джут, але читав що він добре вбираэ вологу, а вдруг там когденсат буде, він намокне і не висохне і згниє... 😐 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 27 лютого Поділитись Опубліковано: 27 лютого А чего нет варианта армопояс - рубероид - мауерлат? Без пен, джутов и пр 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 27 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 27 лютого 3 минуты назад, ЯД сказал: А чего нет варианта армопояс - рубероид - мауерлат? Без пен, джутов и пр ну так там будуть ЩЄЛІ 😁, армопояс то залит добре але перепади полюбому є Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 27 лютого Поділитись Опубліковано: 27 лютого (змінено) 5 хвилин тому, dragon200 сказав: ну так там будуть ЩЄЛІ 😁, армопояс то залит добре але перепади полюбому є Ну они то будут, и будут через какое то время после установки мауерлата и вообще кровли. Когда дерево будет сохнуть, и все болты еще надо будет подтягивать. И только тогда те щели можно задуть) Если их сейчас при установке заделать - когда дерево немного покрутит и подсохнет - они снова появятся Змінено 27 лютого користувачем ЯД 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 27 лютого Поділитись Опубліковано: 27 лютого Я лично это делал когда уже начинали утепление (ну после утепления этого не сделать) ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня (змінено) . Змінено 2 березня користувачем ЯД 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 4 березня Автор Поділитись Опубліковано: 4 березня (змінено) Почав робити підйомний кран на базі тельфера. Придбав найпростіший тельфер на 100/200кг - 3200грн і трубу, кутник, заглушки, петлі - ще 800грн. В підсумку все про все вийшло 4000грн. Кріпитись це все діло буде (кутниклм 50*50) до бруса який я попередньо закріплю до стіни, підлоги і армопояса. Виліт стріли 1.6м, також для перестраховки встановив 3 петлі. Наступний крок це переробити керування телбфера на дистанційку, і пофарбувати стрілу, цим і займуть найближчим часом. Змінено 4 березня користувачем dragon200 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 4 березня Поділитись Опубліковано: 4 березня В 27.02.2026 в 17:01, dragon200 сказал: армопояс ▶️ піна ▶️ еврорубероїд ▶️брус Я за джут, але читав що він добре вбираэ вологу, а вдруг там когденсат буде, він намокне і не висохне і згниє... 😐 два слоя евроизола, а поітм, як казали раніше - запінити. перед утепленням 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 10 березня Автор Поділитись Опубліковано: 10 березня (змінено) Нарешті, нарешті доставили дерево. Встиг вихватити по солодкій ціні - 11 000 + 3500 доставка маніпулятором. Брав половину від того що треба, бо грошей нема) Все наче доволі непогано, рівно, розмір правду гуляє +- 5мм. Деревина свіжопил мокра примокра. Думав доставка маніпулятором зніме гемор із перекладкою, але ні, прийшлось все розбирати і правильно перекладати... Але тут знову є питання, кажуть що верхні рядки може покрутити, а я туди поклав бруси 150 150, а якщо покладу із вниз то покрутить інші дошки, ті що будуть зверху, короче хз Поки що не накривав, але думаю що завтра накрию, хоч вони в тіні лежать 70% дня але десь читав що пряме сонячне проміння не повинно попадати. Змінено 10 березня користувачем dragon200 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 10 березня Поділитись Опубліковано: 10 березня 1 годину тому, dragon200 сказав: кажуть що верхні рядки може покрутити, а я туди поклав бруси 150 150, а якщо покладу із вниз то покрутить інші дошки, ті що будуть зверху Я в таких випадках перекладаю прокладками і скручую вʼязальним дротом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 10 березня Поділитись Опубліковано: 10 березня (змінено) В 04.03.2026 в 13:28, dragon200 сказал: Придбав найпростіший тельфер на 100/200кг - 3200грн Китайські кілограми, що задекларовані у папірцях та на коробці, - потрібно поділити на 2. А краще - на 3. Бо цим, що зараз, можна підняти 100 кг, але два-три рази. Або, якщо довгостроково - то до 50 кг. Якщо грубо казати - це одноразова іграшка. Радив би Вам, поки є час, повернути маленький тельфер, та придбати наступної вантажопід'ємності - 250/500 кг. (Зараз вони вже пишуть 300/600). Він Вам стане у нагоді при внутрішніх оздоблювальних роботах. Змінено 10 березня користувачем АлександрБ. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: В суботу в 09:44 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 09:44 Зараз на етапі підготовки до встановлення балок перекриття. Думаю як буде краще закріпити балки. Розглядаю 2 варіанти (на фото) 1. Балку з обох сторін затиснути газоблоком і посередині закріпити на шпильку/хім анкер до армопояса 2. Балку з обох сторін затиснути газоблоком і ЗНИЗУ закріпити на якийсь потужний 😁 кутник Чому так? Бо ліс у мене 100% не висохне до моменту монтажна і балки може покрутити, якщо я їх затисну газоблоком то думаю вони втримають його від кручення + додатково між балками буду встановлювати перекладини в шахматному порядку для жорсткості і проти кручення) Ну і є ще варіант 3. Який я не хочу реалізовувати - це кріплення балки з обох/однієї сторони на калічні кутники які 100% ніфіга не втримають і номінально вони там будуть "щоб було" Буду вдячний за поради Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому Те що ви зажмете кінці балок газоблоком (і то не факт що вийде плотно), ні як не захистить їх від ймовірного викручування в процесі сушки. Я би ліпше тимчасово звязав їх між собою в розмір дошками зверху і знизу (такой собі каркас), і після просихання прибрав би їх вже. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Simpapula Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Перший варіант робить - на шпильку. Але затискати газоблоком не потрібно, навпаки краще дати зазор у пару сантиметрів зі всіх боків балки. Бо дерево буде набухати, висихати, я то кажуть - "дихати". І це буде весь період експлуатації балок. А щоб не покрутило, вам дали гарну пораду - з'єднати балки чимось поперек зверху чи знизу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 час назад, Simpapula сказал: Перший варіант робить - на шпильку. Але затискати газоблоком не потрібно, навпаки краще дати зазор у пару сантиметрів зі всіх боків балки. Бо дерево буде набухати, висихати, я то кажуть - "дихати". І це буде весь період експлуатації балок. А щоб не покрутило, вам дали гарну пораду - з'єднати балки чимось поперек зверху чи знизу. дякую, теж до шпильки більше склоняюсь. тепер 2 варіанта розглядаю: шпилька буде 12- 14мм 1. Хім анкер - по оглядах він тримає 1500 - 2000+ кг навантаження, але як насправді воно буде невідомо) бо десь читав що в когось він взагалі не витримав і 100 кг навантаження, там мабуть від фірми багато що залещить 2. Анкер забивний Цанга, сталевий, не латунь - він тримає навантаження в районі 1000кг, але це практично гарантовано. ще є варіант Анкер гвинт, це той що закручується в бетон без дюбеля, і Анкер по бетону клиновий в зборі, але на довжину 300мм виходить дорогувато, да і по міцності думаю не краще за шпильку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому і між балками буду ставити перемички (як на фото, але не так багато 😁) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому ще варіант прийшов в голову, бо начитався вже про те що якщо її намертво закріпити в армопоясі, то як балка висохне=зменшиться вона потягде армопояс всередину будинку, звісно, думаю армопояс не лопне і не складеться, але напруга там буде.... так от варіант - закидаю всі балки на перекриття у проектне положення, скріпляю їх між собою тимчасово чисто символічно, зверху знизу прикручую дошки щоб балки не покрутило, а вже на наступний рік, коли вони ТОЧНО висохнуть тоді все розкріплю і закріплю на шпильки - звучить надійно 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Балку перекриття я у себе по торцях обгорнула руберойдом і поклала на армопояс. Між балками газоблок залишався цілим. За схемою може здаватися, що блок затискає балку, але фактично блоки просто ставилися впритул без жорсткого затиску. Якщо десь виходило нерівно, це потім можна було підкоригувати клеєм або розчином для газоблоку. Додатково балки нічим не кріпила, щоб деревина могла нормально усихати. Також, наскільки я розумію, за правилами, коли газобетон ще вологий і сама деревина теж сира, бажано робити зріз торця балки під кутом приблизно 30°. Сам торець при цьому залишають відкритим, а кінець балки на довжині близько 30 см обробляють захисним складом. Глибина опирання балки на армопояс — близько 15 см. Від торця балки до зовнішнього закриття має залишатися зазор приблизно 2 см.Остаточно балки висихають уже після початку опалювального сезону, і тоді їхній переріз трохи зменшується. Довжину, звісно, я не смогла проміряти так як вона вмонтована в стіну . У мене балки були одразу скріплені зверху, але при висоті 250 мм і довжині 6 м, а це вже майже граничний проліт для такої балки, нижня частина все одно трохи «гуляла». Зараз я б, скоріше, зробила проставки між балками, як на вашому малюнку, або хоча б тимчасово стягнула балки дошкою зверху і знизу — до початку оздоблювальних робіт або до включення опалення Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nata1 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 3 години тому, dragon200 сказав: балка висохне=зменшиться вона потягде армопояс всередину будинку, звісно, думаю армопояс не лопне і не складеться, але напруга там буде... Деревина всихає вздовж волокон дуже мало, що практично не впливає на довжину балки. Основне усадження відбувається упоперек волокон, через що балки крутить, але вони не стають коротшими. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 50 минут назад, nata1 сказал: Деревина всихає вздовж волокон дуже мало, що практично не впливає на довжину балки. Основне усадження відбувається упоперек волокон, через що балки крутить, але вони не стають коротшими. Зрозумів, дуже дякую, тобто можна одразу кріпити? Бо чат ГПТ сказав що балка зменшиться на 5 - 10% 😬 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 час назад, Сарочка сказал: Балку перекриття я у себе по торцях обгорнула руберойдом і поклала на армопояс. Між балками газоблок залишався цілим. За схемою може здаватися, що блок затискає балку, але фактично блоки просто ставилися впритул без жорсткого затиску. Якщо десь виходило нерівно, це потім можна було підкоригувати клеєм або розчином для газоблоку. Додатково балки нічим не кріпила, щоб деревина могла нормально усихати. Також, наскільки я розумію, за правилами, коли газобетон ще вологий і сама деревина теж сира, бажано робити зріз торця балки під кутом приблизно 30°. Сам торець при цьому залишають відкритим, а кінець балки на довжині близько 30 см обробляють захисним складом. Глибина опирання балки на армопояс — близько 15 см. Від торця балки до зовнішнього закриття має залишатися зазор приблизно 2 см.Остаточно балки висихають уже після початку опалювального сезону, і тоді їхній переріз трохи зменшується. Довжину, звісно, я не смогла проміряти так як вона вмонтована в стіну . У мене балки були одразу скріплені зверху, але при висоті 250 мм і довжині 6 м, а це вже майже граничний проліт для такої балки, нижня частина все одно трохи «гуляла». Зараз я б, скоріше, зробила проставки між балками, як на вашому малюнку, або хоча б тимчасово стягнула балки дошкою зверху і знизу — до початку оздоблювальних робіт або до включення опалення Дякую за таку розгорнуту відповідь, в балки до армопояму ви теж ні чим не кріпили ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 47 хвилин тому, dragon200 сказав: Дякую за таку розгорнуту відповідь, в балки до армопояму ви теж ні чим не кріпили ? Саме так . Просто лежать . Нема куди їм рухатися в цілому Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз