XL.pro Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 6 хвилин тому, beavis сказав: їхнє "в наявності" нічого не означає. якось по панелям у них питав.... Питання було по інвертору, продавців знайду. Ви навели приклад про вагу, порівняв з газовими котлами, сучасними, конденсаційними - вони в рази легше за чугунні, при тому кращі. От і я вагаюсь чим більш новий інвертор sg05 гірший за sg03? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 22 хвилини тому, XL.pro сказав: solar-markets.com.ua/ru/hibrydnyi-soniachnyi-invertor-deye-sun-6k-sg05lp1-eu-wifi/ solar-markets.com.ua/ru/hibrydnyi-invertor-deye-sun-6k-sg05lp1-eu-sm2/ SG03 краще за SG 05? SG 05 краще. при умові якщо вам потрібні ті покращення. Змінено 4 години тому користувачем Александр Аврамчук 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 13 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав: SG 05 краще. при умові якщо вам потрібні ті покращення. Мені потрібно, щоб довго і надійно працювало. Можливо, з часом підключити сонячні панелі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 9 хвилин тому, XL.pro сказав: Можливо, з часом підключити сонячні панелі не претендую на авторитетну заяву але моя думка залишається такою: вважаємо що інвертор 6кВт вам перекриє потреби. та якщо наявний вибір куди вкласти кошти - в більшу батарею або в сонячне поле - я схиляюся до 5кВт*г батерею і сонце по-повній обгрунтування: 8-9 місяців в рік вам сонце перекриє потреби вдень а якщо вночі пропаде мережа - батареї буде досить до появи сонця. Взимку у похмурий день щось підберете з сонця, якщо вже батарея буде виснажена - то генератор за пару годин зарядитьь і ще на добу-півтори протягнете, а там і сонечко вийде. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 48 хвилин тому, XL.pro сказав: порівняв з газовими котлами, сучасними, конденсаційними - вони в рази легше за чугунні, при тому кращі. тоді порівнюйте інвертор з автомобільною зарядкою)) правильно порівнювати один і той же котел, який став на 50 кг легше Змінено 3 години тому користувачем beavis Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 44 хвилини тому, Александр Аврамчук сказав: SG 05 краще. чим? окрім мппт? просто цікаво як люди для себе це аргументують. Змінено 3 години тому користувачем beavis 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 хвилину тому, beavis сказав: тоді порівнюйте інвертор з автомобільною зарядкою)) туди ж )))) порівняйте трансформаторний Скіф з електронним Сітеком) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 4 хвилини тому, beavis сказав: чим? окрім мппт? просто цікаво як люди для себе це аргументують. оптімізація ))) як на мене то це не те питання де заморочуватися, тільки якщо вже є наявні панелі та під них підбирати трекер 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 15 хвилин тому, vbb сказав: не претендую на авторитетну заяву але моя думка залишається такою: вважаємо що інвертор 6кВт вам перекриє потреби. та якщо наявний вибір куди вкласти кошти - в більшу батарею або в сонячне поле - я схиляюся до 5кВт*г батерею і сонце по-повній обгрунтування: 8-9 місяців в рік вам сонце перекриє потреби вдень а якщо вночі пропаде мережа - батареї буде досить до появи сонця. Взимку у похмурий день щось підберете з сонця, якщо вже батарея буде виснажена - то генератор за пару годин зарядитьь і ще на добу-півтори протягнете, а там і сонечко вийде. У мене є можливість придбати панелі, АКБ, інвертор, питання в доцільності. 1. Річне споживання на 2 сім'ї - 3600 кВт, з наступного року переселюсь в квартиру, батьки споживатимуть ще менше. 2. Чи окупляться панелі? Якщо так, то за скільки? Адже, якщо відсутня економічна складова, навіщо їх ставити?! 3. АКБ на 5-6 кВт цілком достатньо. Допоможіть обрати модель інвертора і АКБ: більш сучасні чи більш старі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 9 хвилин тому, XL.pro сказав: У мене є можливість придбати панелі, АКБ, інвертор, питання в доцільності. ну, коли ви купували зарядну станцію та генератор - теж ставили питання доцільності та окупності? як ви рахуєте окупність обіднього або робочого столу? а мостіння двору та доріжок? 12 хвилин тому, XL.pro сказав: 2. Чи окупляться панелі? Якщо так, то за скільки? Адже, якщо відсутня економічна складова, навіщо їх ставити?! із ЗТ приблизно 7-10 років за наявними цінами на ЕЕ. без ЗТ - від 20+ років (можливо). без наявної мережевої ЕЕ - 2-3 місяця (але не точно) 16 хвилин тому, XL.pro сказав: 3. АКБ на 5-6 кВт цілком достатньо. Допоможіть обрати модель інвертора і АКБ: більш сучасні чи більш старі? не підскажу, не настілько глибоко в темі. для себе брав би свіже - заводська гарантія трошки довше, а по інвертору - дивлячись які панелі є в можливості поставити, зараз з цим в Україні трохи напряг 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 21 хвилину тому, vbb сказав: ну, коли ви купували зарядну станцію та генератор - теж ставили питання доцільності та окупності? як ви рахуєте окупність обіднього або робочого столу? а мостіння двору та доріжок? із ЗТ приблизно 7-10 років за наявними цінами на ЕЕ. без ЗТ - від 20+ років (можливо). без наявної мережевої ЕЕ - 2-3 місяця (але не точно) не підскажу, не настілько глибоко в темі. для себе брав би свіже - заводська гарантія трошки довше, а по інвертору - дивлячись які панелі є в можливості поставити, зараз з цим в Україні трохи напряг Зарядну станцію брав з перспективою встановлення її в новій квартирі. Тому навіть зараз придбання інвертора в будинку тільки щоб забрати собі зарядну станцію. Якби не квартира, я б докупив АКБ до станції і бюджетно закрив питання. У мене зараз електроенергія від садового товариства, перехід на обленерго буде через кілька років (ходять чутки). Зараз економічно не вигідно перейти туди на 21 кВт - це близько 100-120 тис.грн, вони не окупляться з різницею в тарифі між ДТЕК та існуючим кооперативом. ЗТ відсутній. Дякую, тоді собі також буду купувати більш нову модель. Змінено 2 години тому користувачем XL.pro Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 1 година тому, beavis сказав: чим? окрім мппт? просто цікаво як люди для себе це аргументують. мппт як мінімум. для прикладу у мене зараз панелі не видать максимум , бо інвертор пропускає менше 13а. а панелі можуть більше. Змінено 2 години тому користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 18 хвилин тому, XL.pro сказав: У мене зараз електроенергія від садового товариства, перехід на обленерго буде через кілька років (ходять чутки). Зараз економічно не вигідно перейти туди на 21 кВт - це близько 100-120 тис.грн, вони не окупляться з різницею в тарифі між ДТЕК та існуючим кооперативом. ЗТ відсутній. (міркування вголос)... ... можливо я б розглядав перехід на автономку до появи можливості ЗТ/нетбілінгу, з повним сонцем та батареєю в 12+ кВт*г, за блекаут в соняшний період продавати ділитися з сусідом... або якось з головами/членами товариства щось комунальне замутити... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 час назад, XL.pro сказал: У мене є можливість придбати панелі, АКБ, інвертор, питання в доцільності. 1. Річне споживання на 2 сім'ї - 3600 кВт, з наступного року переселюсь в квартиру, батьки споживатимуть ще менше. 2. Чи окупляться панелі? Якщо так, то за скільки? Адже, якщо відсутня економічна складова, навіщо їх ставити?! 3. АКБ на 5-6 кВт цілком достатньо. Допоможіть обрати модель інвертора і АКБ: більш сучасні чи більш старі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 години тому, XL.pro сказав: Чи окупляться панелі? Ні 2 години тому, XL.pro сказав: Допоможіть обрати модель інвертора і АКБ Що знайдете те й беріть. Або полистайте тему останні 3 сторінки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз