Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

6 хвилин тому, beavis сказав:

їхнє "в наявності" нічого не означає. якось по панелям у них питав....

Питання було по інвертору, продавців знайду. Ви навели приклад про вагу, порівняв з газовими котлами, сучасними, конденсаційними - вони в рази легше за чугунні, при тому кращі.

От і я вагаюсь чим більш новий інвертор sg05 гірший за sg03?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 хвилини тому, XL.pro сказав:

solar-markets.com.ua/ru/hibrydnyi-soniachnyi-invertor-deye-sun-6k-sg05lp1-eu-wifi/

solar-markets.com.ua/ru/hibrydnyi-invertor-deye-sun-6k-sg05lp1-eu-sm2/

SG03 краще за SG 05? 

SG 05 краще. при умові якщо вам потрібні ті покращення. 

Змінено користувачем Александр Аврамчук
  • Лайк 1
Посилання на коментар

13 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав:

SG 05 краще. при умові якщо вам потрібні ті покращення. 

Мені потрібно, щоб довго і надійно працювало. Можливо, з часом підключити сонячні панелі

Посилання на коментар

9 хвилин тому, XL.pro сказав:

Можливо, з часом підключити сонячні панелі

не претендую на авторитетну заяву
але моя думка залишається такою:

вважаємо що інвертор 6кВт вам перекриє потреби.
та якщо наявний вибір куди вкласти кошти - в більшу батарею або в сонячне поле - я схиляюся до 5кВт*г батерею і сонце по-повній

обгрунтування:
8-9 місяців в рік вам сонце перекриє потреби вдень а якщо вночі пропаде мережа - батареї буде досить до появи сонця. Взимку у похмурий день щось підберете з сонця, якщо вже батарея буде виснажена - то генератор за пару годин зарядитьь і ще на добу-півтори протягнете, а там і сонечко вийде.

• Лайк 2
Посилання на коментар

48 хвилин тому, XL.pro сказав:

порівняв з газовими котлами, сучасними, конденсаційними - вони в рази легше за чугунні, при тому кращі.

тоді порівнюйте інвертор з автомобільною зарядкою))

правильно порівнювати один і той же котел, який став на 50 кг легше

Змінено користувачем beavis
Посилання на коментар

44 хвилини тому, Александр Аврамчук сказав:

SG 05 краще.

чим? окрім мппт? просто цікаво як люди для себе це аргументують.

Змінено користувачем beavis
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, beavis сказав:

тоді порівнюйте інвертор з автомобільною зарядкою))

туди ж ))))
порівняйте трансформаторний Скіф з електронним Сітеком)
image.png.99806a3e3a4c335c5b56c90ba3af2062.png image.thumb.png.13b93458a1117d5cdfc7dc4dbf2b6ce1.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, beavis сказав:

оптімізація )))
як на мене то це не те питання де заморочуватися, тільки якщо вже є наявні панелі та під них підбирати трекер

• Лайк 1
Посилання на коментар

15 хвилин тому, vbb сказав:

не претендую на авторитетну заяву
але моя думка залишається такою:

вважаємо що інвертор 6кВт вам перекриє потреби.
та якщо наявний вибір куди вкласти кошти - в більшу батарею або в сонячне поле - я схиляюся до 5кВт*г батерею і сонце по-повній

обгрунтування:
8-9 місяців в рік вам сонце перекриє потреби вдень а якщо вночі пропаде мережа - батареї буде досить до появи сонця. Взимку у похмурий день щось підберете з сонця, якщо вже батарея буде виснажена - то генератор за пару годин зарядитьь і ще на добу-півтори протягнете, а там і сонечко вийде.

У мене є можливість придбати панелі, АКБ, інвертор, питання в доцільності.

1. Річне споживання на 2 сім'ї - 3600 кВт, з наступного року переселюсь в квартиру, батьки споживатимуть ще менше.

2. Чи окупляться панелі? Якщо так, то за скільки? Адже, якщо відсутня економічна складова, навіщо їх ставити?!

3. АКБ на 5-6 кВт цілком достатньо. Допоможіть обрати модель інвертора і АКБ: більш сучасні чи більш старі?

Посилання на коментар

9 хвилин тому, XL.pro сказав:

ну, коли ви купували зарядну станцію та генератор - теж ставили питання доцільності та окупності?
як ви рахуєте окупність обіднього або робочого столу? а мостіння двору та доріжок?

12 хвилин тому, XL.pro сказав:

2. Чи окупляться панелі? Якщо так, то за скільки? Адже, якщо відсутня економічна складова, навіщо їх ставити?!

із ЗТ приблизно 7-10 років за наявними цінами на ЕЕ. без ЗТ - від 20+ років (можливо). без наявної мережевої ЕЕ - 2-3 місяця (але не точно)

16 хвилин тому, XL.pro сказав:

3. АКБ на 5-6 кВт цілком достатньо. Допоможіть обрати модель інвертора і АКБ: більш сучасні чи більш старі?

не підскажу, не настілько глибоко в темі.
для себе брав би свіже - заводська гарантія трошки довше, а по інвертору - дивлячись які панелі є в можливості поставити, зараз з цим в Україні трохи напряг

• Лайк 2
Посилання на коментар

21 хвилину тому, vbb сказав:

ну, коли ви купували зарядну станцію та генератор - теж ставили питання доцільності та окупності?
як ви рахуєте окупність обіднього або робочого столу? а мостіння двору та доріжок?

із ЗТ приблизно 7-10 років за наявними цінами на ЕЕ. без ЗТ - від 20+ років (можливо). без наявної мережевої ЕЕ - 2-3 місяця (але не точно)

не підскажу, не настілько глибоко в темі.
для себе брав би свіже - заводська гарантія трошки довше, а по інвертору - дивлячись які панелі є в можливості поставити, зараз з цим в Україні трохи напряг

Зарядну станцію брав з перспективою встановлення її в новій квартирі. Тому навіть зараз придбання інвертора в будинку тільки щоб забрати собі зарядну станцію. 

Якби не квартира, я б докупив АКБ до станції і бюджетно закрив питання. 

У мене зараз електроенергія від садового товариства, перехід на обленерго буде через кілька років (ходять чутки). Зараз економічно не вигідно перейти туди на 21 кВт - це близько 100-120 тис.грн, вони не окупляться з різницею в тарифі між ДТЕК та існуючим кооперативом. ЗТ відсутній.

Дякую, тоді собі також буду купувати більш нову модель.

Змінено користувачем XL.pro
Посилання на коментар

1 година тому, beavis сказав:

мппт як мінімум. для прикладу у мене зараз панелі не видать максимум , бо інвертор пропускає менше 13а. а панелі можуть більше. 

Змінено користувачем Александр Аврамчук
Посилання на коментар

18 хвилин тому, XL.pro сказав:

У мене зараз електроенергія від садового товариства, перехід на обленерго буде через кілька років (ходять чутки). Зараз економічно не вигідно перейти туди на 21 кВт - це близько 100-120 тис.грн, вони не окупляться з різницею в тарифі між ДТЕК та існуючим кооперативом. ЗТ відсутній.

(міркування вголос)...
... можливо я б розглядав перехід на автономку до появи можливості ЗТ/нетбілінгу, з повним сонцем та батареєю в 12+ кВт*г, за блекаут в соняшний період продавати ділитися з сусідом... або якось з головами/членами товариства щось комунальне замутити...

Посилання на коментар

1 час назад, XL.pro сказал:

1. Річне споживання на 2 сім'ї - 3600 кВт, з наступного року переселюсь в квартиру, батьки споживатимуть ще менше.

image.png.ed272a4d300888adb708c7d1b0b68532.png

Посилання на коментар

2 години тому, XL.pro сказав:

Чи окупляться панелі?

Ні

2 години тому, XL.pro сказав:

Допоможіть обрати модель інвертора і АКБ

Що знайдете те й беріть. Або полистайте тему останні 3 сторінки.

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 години тому, МакДо сказав:

Ні

Що знайдете те й беріть. Або полистайте тему останні 3 сторінки.

Вчорашнє моє повідомлення стосувалось правильності вибору інвертора sg05 замість sg03. Відповідь від ШІ захейтили, не вказавши переваги/недоліки більш нової моделі. Ну, і далі по колу необхідність сонячних панелей.

Оскільки, швидше за все інвертор буде перемикатися вручну чи можна його вимикати як зарядну станцію, щоб не споживав свої 50 Вт?

Чи можна виставити струм заряду 6 кВт інвертора на 3 кВт? Наприклад, щоб 4 кВт генератор міг зарядити її?

Посилання на коментар

31 хвилину тому, XL.pro сказав:

Вчорашнє моє повідомлення стосувалось правильності вибору інвертора sg05 замість sg03. Відповідь від ШІ захейтили, не вказавши переваги/недоліки більш нової моделі. Ну, і далі по колу необхідність сонячних панелей.

В профільному ТГ каналі один майстер-ремонтник інверторів придбав собі нову 8ку. Зазирнувши в середину, він охуів і бігом махнув її на стару версію. Щось те саме по внутрянці можна сказати і про молодші моделі. Менше конденсаторів, де щось полегшили. Тобто забрали той 2-кратний запас, який закладали для лончу продукту.  Але! Зараз все менша вірогідність знайти стару модель. Тому люди купують нову і не паряться. Тому що існує така штука як час. Хтось зайшов в сонячну енергетику у 2010му, хтось у 26му. Хтось може сказати, що 4с айфон був міцнішим, але це ніяк не впливає на продаж сучасних моделей. На мою думку, вам потрібно забити на ревізію моделей і купувати те, що зараз є. Тим паче ви не будете гвалтувати інвертор зеленим тарифом.

37 хвилин тому, XL.pro сказав:

Оскільки, швидше за все інвертор буде перемикатися вручну чи можна його вимикати як зарядну станцію, щоб не споживав свої 50 Вт?

Звісно можна.

38 хвилин тому, XL.pro сказав:

Чи можна виставити струм заряду 6 кВт інвертора на 3 кВт? Наприклад, щоб 4 кВт генератор міг зарядити її?

Так, легко. При чому можна виставити струм заряду окремо для генератора та окремо мережі.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...